Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Contract de prestari servcii de consultanta in domeniul achizitiilor publice


Anunt de participare numarul 146900/27.09.2013
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Ministerul Finantelor Publice
Adresa postala: str. Apolodor nr. 17 sector 5, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 050741, Romania, Punct(e) de contact: Dumitru Mocanu, Tel. +40 3199759/2491/1112, Email: [email protected], Fax: +40 3199792, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
Adresa de la care se pot obtine informatii suplimentare:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Caietul de sarcini si documentele suplimentare (inclusiv documentele pentru dialogul competitiv si sistemul de achizitie dinamic) pot fi obtinute la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Minister sauorice alta autoritate nationala sau federala, inclusiv subdiviziuni regionale sau locale ale acestora
Activitate (activitati)
- Servicii generale ale administratiilor publice
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Contract de prestari servcii de consultanta in domeniul achizitiilor publice
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
11 - Servicii de consultanta in management si servicii conexe
Locul principal de prestare: Ministerul Finantelor Publice
Autoritatea de Certificare si Plata
Bucuresti, Bd. Mircea Voda, Nr. 44, intrarea B, Sector 3
Codul NUTS: RO321 - Bucuresti
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Consultanta acordata personalului Autoritatii de Certificare si Plata in vederea gestionarii eficiente a instrumentelor structurale in domeniul achizitiilor publice.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
79418000-7 - Servicii de consultanta in domeniul achizitiilor (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Servicii in domeniul achizitiilor publice prin acordarea de consultanta ?on the desk? si ?on the spot?, inclusiv transfer de expertiza catre personal (?training on the job?)privind consolidarea capacitatii de gestionare si control a Autoritatii de Certificare si Plata in vederea asigurarii unui sistem eficient si eficace in acest domeniu.
Valoarea estimata fara TVA: 500, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
6 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare: 10.000 lei.Modul de constituire a garantiei de participare: INSTRUMENT DE GARANTARE emis in conditiile legii de o societate bancara sau o societate de asigurari, de ex: scrisoare de garantie bancara sau ORDIN DE PLATA vizat de banca emitenta. Cont virament garantie de participare (pentru OP): RO06TREZ7005005XXX000153 deschis la Trezoreria Municipiului Bucuresti. Garantia de participare se va constitui in favoarea MFP. IMM-urile vor face dovada constituirii a 50% din valoarea garantiei de participare, conform Legii nr. 346/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, prin prezentarea unei declaratii pe proprie raspundere in acest sens, semnata si parafata de reprezentantul legal. Perioada de valabilitate a garantiei de participare: 90 zile de la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor. Cuantumul ce va fi retinut de autoritatea contractanta in conditiile respingerii unei contestatii de catre CNSC: 4.280 lei Echivalenta pentru o garantie de participare depusa in euro (sau alta valuta) se va face la cursul BNR publicat cu 5 zile inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor. Cuantumul garantiei de buna executie va fi de 10% din valoarea contractului fara TVA ? Formularul nr. 19Constituirea garantiei de buna executie se va face conform prevederilor art. 90 din H.G. nr. 925/2006 si va deveni anexa la contract.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Bugetul de stat, cu rambursare 80% din Programul Operational Asistenta Tehnica finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor1.Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 180 din OUG 34/2006: prezentarea Declaratiei pe propria raspundere completata de catre operatorul economic si dupa caz, tertul sustinator, conform Formularului nr.1 din Sectiunea III.Incadrarea in situatia prevazuta la art. 180 din OUG 34/2006 atrage excluderea ofertantului din procedura de atribuire.
2.Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 181 din OUG 34/2006: prezentarea Declaratiei pe propria raspundere completata de catre operatorul economic si dupa caz, tertul sustinator, pentru art. 181 lit. a), c1) si d), conform Formularului nr.2 din Sectiunea III.- Certificat de atestare fiscala (datorii la bugetul general consolidat) din care sa reiasa obligatiile exigibile in luna anterioara celei in care se depun ofertele (original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?Conform cu originalul?)- Certificat de taxe si impozite locale (datorii la impozitele locale) din care sa reiasa obligatiile exigibile in luna anterioara celei in care se depun ofertele (original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?Conform cu originalul?)
Incadrarea operatorului economic in situatia prevazuta la art. 181 sau dupa caz, tertului sustinator in situatiile prevazute la art. 181 lit. a), c1) si d) din OUG 34/2006, atrage excluderea ofertantului din procedura de atribuire.
3.Certificat de participare cu oferta independenta, conform Ordinului presedintelui ANRMAP nr. 314/2010 privind punerea in aplicare a certificatului de participare la licitatii cu oferta independenta - Formularul nr.3 din Sectiunea III.
4.Declaratie pe proprie raspundere privind neincadrarea in prevederile art. 69^1 din OUG nr. 34/2006 - Formularul nr.4 din Sectiunea III, completat de fiecare asociat (in cazul unei asocieri de operatori economici), cat si de eventualii subcontractanti si terti sustinatori.
Persoanele cu functie de decizie in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire (persoanele care aproba/semneaza documente emise in legatura sau pentru procedura de atribuire):
Secretar General: Dl. Ciprian Badea
Secretar General Adj. Dl. Corneliu Cazacu
Director General DGE: Dna. Lacramioara Alexandru
Director General Adj DGE: Dl.Angelica Macau
Sef Serviciu DGE: Daniela Moise
Director General DGJ: Dna Madalina Gheorghe
Director General ACP: Dna. Lucica Tarara
Director General Adj. ACP: Dna. Ioana Predulea
Sef Serviciu Metodologie si Asistenta Tehnica ACP: Dna Ioana Mancas
Declaratie privind calitatea de participant la procedura de atribuire ? Formular nr. 5 din Sectiunea III, potrivit Ordinuluinr. 314/2010 al Presedintelui ANRMAP. Certificatul va trebui prezentat si de asociat sau eventualii subcontractanti, daca este cazul. 1. Persoane juridice/fizice romane: Certificat constatator emis de ONRC din care sa rezulte obiectul de activitate al operatorului economic (original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?Conform cu originalul?). Certificatul constatator trebuie sa certifice faptul ca societatea comerciala apartine categoriei profesionale impuse de indeplinirea contractului, respectiv sa aiba inscris in certificat codul CAEN corespunzator obiectului achizitiei publice.
2. Persoane juridice/fizice straine: Pentru a-si demonstra capacitatea de exercitare a activitatii profesionale, operatorul economic va prezenta documente edificatoare prin care sa dovedeasca forma de inregistrare. Documentele vor fi prezentate in traducere legalizata in limba romana.
In cazul in care oferta este depusa de o asociere de operatori economici, fiecare asociat va prezenta documentele mentionate mai sus precum si acordul sau scrisoarea preliminara de asocierein care sa se mentioneze ca toti asociatii isi asuma raspunderea colectiva si solidara pentru indeplinirea contractului, ca liderul asociatiei este imputernicit sa se oblige si sa primeasca instructiuni in numele tuturor asociatilor si este raspunzator in nume propriu si in numele Asocierii pentru indeplinirea contractului. Intelegerea trebuie sa stipuleze, de asemenea ca toti asociatii din Asociere sunt obligati sa ramana in Asociere pe intreaga durata a contractului. Liderul asocierii va prezenta o declaratie privind lista asociatilor si a subcontractorilor.
Ofertantul, in cazul in care este format dintr-o asociatie la care participa mai multi operatori economici, va semna o declaratie prin care se obliga ca in cazul in care oferta sa este declarata castigatoare va legaliza asocierea, iar contractul de asociere legalizat va fi prezentat Autoritatii Contractante, inainte de data semnarii contractului.In cazul in care ofertantul/asocierea prezinta subcontractori acestia din urma vor completa cu propriile date, Formularul 5 si Formularul 6.In cazul unui ONG / Persoane juridice non-profit, se vor depune urmatoarele documente care sa ateste ca persoana semnatara este autorizata: - Statutul cu modificarile la zi (incluzand si incheierile de sedinta); - Procese verbale relevante
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cifra medie de afaceri globala a ofertantului (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici impreuna), pe ultimii trei ani trebuie sa fie cel putin egala cu 1.000.000 lei.In cazul asocierilor, conditia se va considera indeplinita in mod cumulativ.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Fisa de informatii generale cu declaratia privind cifra de afaceri medie anuala pe ultimii 3 (trei) ani ? Formularul nr. 6.Valorile cifrei de afaceri vor fi convertite din euro, la cursul lei/euro mediu comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru anul respectivANUL CURS B.N.R.2010 4, 2099 lei2011 4, 2379 lei2012 4, 4560 leiOfertantii care trebuie sa efectueze conversia altor monede decat Euro vor utiliza ratele de schimb medii anuale stabilite de catre Banca Nationala a Romaniei.Ofertantii nerezidenti vor prezenta traducerea autorizata in limba romana a documentului solicitat mai sus.Autoritatea Contractanta isi rezerva dreptul de a solicita ofertantilor ? persoane juridice romane si persoane juridice straine - prezentarea si a altor documente in cazul in care cel nominalizat la alineatul precedent nu este relevant.In cazul in care oferta este depusa de o asociere de operatori economici, fiecare asociat va prezenta documentul mentionat mai sus.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Ofertantul trebuie sa demonstreze experienta in realizarea de servicii de consultanta in domeniul achizitiilor publice (in ultimii 3 ani, calculata pana la data limita de depunere a ofertei), cu o valoare cumulata de cel putin 500.000 lei, fara TVA.
Declaratie pe propria raspundere cu lista cuprinzand subcontractantii (daca este cazul), datata, semnata si parafata.
Ofertantul (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici impreuna) trebuie sa demonstreze accesul la personalul necesar (resurse umane) pentru indeplinirea corespunzatoare a obiectului contractului. Ofertantul trebuie sa demonstreze ca poate pune la dispozitia beneficiarului cel putin o echipa de 3 experti cheie (dintre care unul va avea calitatea de lider) responsabili pentru indeplinirea contractului, dupa cum urmeaza: Expertul nr. 1 ? Lider de echipaStudii:
- Pregatire universitara cel putin la nivel de diploma de licenta sau echivalent.
- Certificare in domeniul managementului de proiect, eliberata de o institutie recunoscuta la nivel national/international
- Certificare pentru expert achizitii (cod COR 214946) sau echivalent
Experienta profesionala: Participarea la realizarea de activitati legate de domeniul achizitiilor publice, fie in calitate de consultant(participarecu atributii de intocmire documentatie de atribuire, derulare procedura si atribuire contract), fie in calitate de angajat intr-o autoritate contractanta (intocmire documentatii de atribuire, participarea in comisii de evaluare sau expert cooptat)
- Participarea ca lider de proiect in cel putin un proiect pana la data limita de depunere a ofertei;
- foarte buna cunoastere a limbii engleze si a limbii romane.Expert cheie nr. 2 si nr. 3Studii:
- Pregatire universitara cel putin la nivel de diploma de licenta sau echivalent
- Certificare pentru expert achizitii (cod COR 214946) sau echivalentExperienta profesionala:
- Participarea la realizarea de activitati legate de domeniul achizitiilor publicede cel putin 3 ani calculati pana la data limita a depunerii ofertei, fie in calitate de consultant (participare ca expert cu atributii de intocmire documentatie de atribuire/ derulare procedura/atribuire contract), fie in calitate de angajat intr-o autoritate contractanta ? post cu responsabilitati in domeniul achizitiilor publice
- foarte buna cunoastere a limbii engleze si a limbii romane.
Ofertantul trebuie sa prezinte dovada asigurarii unui nivel corespunzator al managementul calitatii, in conformitate cu SR EN ISO 9001:2008 sau echivalent.
Se solicita prezentarea certificatului ISO 9001 sau echivalent in domeniul care face obiectul procedurii de atribuire, eliberat de un organism acreditat pentru certificarea sistemelor de management al calitatii in conformitate cu cerintele standardelor relevante in domeniu, potrivit art.191 din OUG nr.34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Pentru a-si demonstra capacitatea tehnica si profesionala, ofertantul trebuie sa prezinte pentru aceasta cerinta, urmatoarele: 1.Declaratie privind lista principalelor servicii prestate in ultimii 3 ani pana la data limita de depunere a ofertelor. Ofertantul trebuie sa prezinte detalii despre valoarea serviciilor, tipul acestora, data finalizarii si beneficiari.2.Documente care sa confirme ca serviciile incluse in declaratie au fost realizate sau sunt realizate corespunzator. Declaratia va fi insotita de cel putin un document (contract/recomandare/document constatator), emis sau contrasemnat de beneficiarul serviciilor similare din care sa rezulte tipul de servicii realizate, perioada in care s-au realizat si modalitatea de realizare.Daca un grup de operatori economici depune o oferta comuna, atunci capacitatea tehnica si profesionala se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. In acest caz, fiecare asociat este obligat sa prezinte aceste documente, iar cerinta minima se va considera indeplinita in mod cumulativ.Declaratie privind lista principalelor prestari de servicii in ultimii 3 ani, calculati pana la termenul limita pentru depunerea ofertelor. Formularul nr. 7.Valorile experientei vor fi convertite din euro, la cursul lei/euro, curs mediu comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru anul respectivANUL CURS B.N.R.2010 4, 2099 lei2011 4, 2379 lei2012 4, 4560 leiPentru contracte derulate in anul 2013 conversia lei/euro se va face la cursul mediu aferent lunii august 2013 comunicat de BNR.Ofertantii care trebuie sa efectueze conversia altor monede decat Euro vor utiliza ratele de schimb medii anuale stabilite de catre Banca Nationala a Romaniei.Prestarile de servicii se confirma prin prezentarea unor certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul privat beneficiar. In cazul in care beneficiarul este un client privat si, din motive obiective, operatorul economic nu are posibilitatea obtinerii unei certificari/confirmari din partea acestuia, demonstrarea prestarilor de servicii se realizeaza printr-o declaratie a operatorului economic.Operatorul economic va completa declaratia pe propria raspundere privind subcontractantii - Formularul 8 avand obligatia de a preciza partea/partile din contract ce urmeaza a fi subcontractante si datele de identificare ale acestora.Pentru a-si demonstra capacitatea tehnica si profesionala, ofertantul trebuie sa prezinte pentru aceasta cerinta o declaratie privind personalul (resursele umane) de care dispune operatoruleconomic pentru indeplinirea corespunzatoare a contractului.Se vor completa Formularele 9, 10 si 11.Se solicita prezentarea certificatului ISO 9001 sau echivalent in domeniul care face obiectul procedurii de atribuire, eliberat de un organism acreditat pentru certificarea sistemelor de management al calitatii in conformitate cu cerintele standardelor relevante in domeniu, potrivit art.191 din OUG nr.34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Da
Licitatia electronica se va desfasura intr-o singura runda, pe durata a 24 de ore.Ofertantii vor putea vedea numarul de participanti inscrisi la licitatie.La licitatia electronica pot participa ofertantii care au prezentat oferte admisibile, cu conditia sa fie inregistrati in SEAP (www.e-licitatie.ro).In licitatia electronica se va introduce valoarea totala (lei, fara TVA) mentionata in Formularul de oferta.Dupa licitatia electronica, ofertantul declarat castigator va avea obligatia de a transmite o noua oferta detaliata, semnata si stampilata. Noile preturi inscrise in oferta detaliata trebuie sa fie mai mici sau cel mult egale cu cele ofertate initial.In cazul in care, in urma etapei finale de licitatie electronica, ofertele clasate pe primul loc au preturi egale, autoritatea contractanta va solicita reofertarea, in plic inchis, in vederea departajarii ofertelor.
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 17.10.2013 12:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
21.10.2013 09:30
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 21.10.2013 10:00
Locul: Sediul MFP, Bucuresti, Str.Apolodor nr.17, sector 5, mezanin, camera 215A.
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Reprezentantii imputerniciti ai operatorilor economici, membrii comisiei de evaluare si observatorii UCVAP (dupa caz).
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Da
Trimitere (trimiteri) la proiect(e) si/sau program(e): Programul Operational Asistenta Tehnica, Axa prioritara 1: , ,Sprijin pentru implementarea instrumentelor structurale si coordonarea programelor?, Domeniul major de interventie 1.4 , ,Functionarea Autoritatii de Management pentru Programul Operational Asistenta Tehnica, a Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, a Autoritatii de Certificare si Plata si a Autoritatii de Audit?.
Tip de finantare: Program / ProiectProgram / Proiect: Programul Operational Asistenta Tehnica - POAT
VI.3) Alte informatii
In cazul in care, dupa licitatia electronica se constata ca ofertele clasate pe primul loc au acelasi pret, autoritatea contractanta va solicita reofertarea in plic inchis, in vederea departajarii ofertelor.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
5 zile incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta, conform prevederilor art.256^2din OUG nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Directia Generala Juridica
Adresa postala: Str. Apolodor nr. 17, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 050741, Romania, Tel. +40 2262231, Email: [email protected], Fax: +40 213199649, Adresa internet (URL): www.mfinante.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
27.09.2013 11:50
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer