Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Saci din polietilena si polipropilena pentru Salina Cacica, Salina Ocna Mures, Salina Slanic Prahova, Salina Targu Ocna, Salina Praid si Salina Ocna Dej, sucursale ale Societatii Nationale a Sarii S.A.


Anunt de participare numarul 146040/27.08.2013
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Societatea Nationala a Sarii - SA
Adresa postala: Calea Victoriei 220, Sector 1, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 010099, Romania, Punct(e) de contact: Andreea Albu, Tel. +40 213178981, In atentia: Daniel Aldea, Email: [email protected], Fax: +40 213178980, Adresa internet (URL): www.salrom.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
Adresa de la care se pot obtine informatii suplimentare:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Caietul de sarcini si documentele suplimentare (inclusiv documentele pentru dialogul competitiv si sistemul de achizitie dinamic) pot fi obtinute la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Societate Nationala
Activitate (activitati)
Altele: Extractia Sarii
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Saci din polietilena si polipropilena pentru Salina Cacica, Salina Ocna Mures, Salina Slanic Prahova, Salina Targu Ocna, Salina Praid si Salina Ocna Dej, sucursale ale Societatii Nationale a Sarii S.A.
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Furnizare
Cumparare
Locul principal de livrare: Salina Cacica, jud. Suceava
Salina Oc Mures, jud. Alba
Salina Slanic Prahova, jud. PH
Salina Tg Ocna, jud. Bacau
Salina Praid, jud. Harghita
Salina Oc Dej, jud. Cluj
Codul NUTS: RO - ROMANIA
II.1.3) Anuntul implica
Incheierea unui acord-cadru
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
Contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie prin reluarea competitiei: Nu
Acord-cadru cu un singur agent economic
Durata acordului-cadru: 12 luni
Valoarea estimata fara TVA: 1, 301, 509RON
Frecventa si valoarea contractelor ce vor fi atribuite: Se vor incheia estimativ 5 contracte subsecvente.Primul contr subsecvent se incheie odata cu semnarea acordului cadru.Valoare celui mai mare contract subsecvent va fi de: Lot 1:202701, 8 lei, Lot 2:6000 lei, Lot 3:51600 lei. Cantit min/max pentru un contract subs vor fi de: Lot 1 min 89.400 buc-max 299.400 buc; Lot 2min 1.400 buc-max 6.000 buc; Lot 3min 27.200 buc-max 84.900 buc.
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Saci din polietilena si polipropilena pentru Salina Cacica, Salina Ocna Mures, Salina Slanic Prahova, Salina Targu Ocna, Salina Praid si Salina Ocna Dej, sucursale ale Societatii Nationale a Sarii S.A.
Repartizarea pe sucursale si specificatiile tehnice se regasesc in Caietul de sarcini .
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
18930000-7 - Saci si saculete (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Da
Trebuie depuse oferte pentru unul sau mai multe loturi
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Se estimeaza a fi achizitionate un numar de saci de: minim 590.000 bucati, maxim 1.951.500 bucati, conform Anexa 1 la acordul cadru.
Repartizarea pe sucursale si specificatiile tehnice ale sacilor de polietilena si polipropilena solicitati se regasesc in Caietul de sarcini.
Valoarea estimata a acorduluicadru este de 1.301.509lei.
Valoarea estimata este calculata pentru cantitatea maxima de produse.
Valoarea estimata fara TVA: 1, 301, 509RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
12 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
- cuantumul garantiei de participare este de: - lot 1 ?14.000 lei;
- lot 2 ?500 lei;
- lot 3 -3.600 lei;Pentru echivalenta in alta valuta decat leul, se va tine cont de cursul mediu anual leu/valuta comunicat de BNR din a 15 zi inainte de data limita de depunere a ofertei".- Perioada de valabilitate a GP: 90 zile de la data limita de primire a ofertelor, perioada egala cu perioada de valabilitate a ofertei.Modul de constituire a GP: cf art.86 din H.G 925/2006.Daca ofertantul este IMM, indeplinind conditiile prevazute de Legea nr. 346/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, acesta poate depune GP in valoare de 50% din cuantumul precizat anterior, cu conditia atasarii doc. doveditoare privind statutul de IMM prevazute de legislatia in vigoare.GP se poate constitui astfel: ?prin OP in contul Achizitorului SNS SA: RO44BRDE445SV65087244450 deschis la BRD sucursala Dorobanti, sau?printr-un instrument de garantare emis in cond.legii de o soc. bancara (Formularul nr. 6) ori de o soc.de asigurari, doc. care se va prezenta in original.Autoritatea contractanta are dreptul de a retine GP conform cu art. 278 din OUG34/2006. In acest caz, Autoritatea contractanta va retine contestatorului din GP o suma raportata la valoareaestimata a contractului, conform cu art.278^1, alin.(1), alin (2) din OUG nr.34/2006, pentru loturile a caror valoare estimata este superioara celei de la art. 19 din OUG 34/2006.GP se elibereaza conform art. 88 din HG925/2006. Restituirea GP se face pe baza unei cereri depuse la sediul SNS? Serviciul Achizitii, indicand contul bancar sibanca unde se vor vira banii si denumirea procedurii (Formular 30).In cazul unei asocieri, instrumentul de garantare poate fi emis in numele Liderului asocierii sau al oricarui membru al asocierii, cu conditia nominalizarii, pentru situatiile de executare totala sau partialamentionate in prezentul subcapitol, a tuturor membrilor asocierii. 5% din valoarea estimata a contractului subsecvent, fara TVA.IMM vor constitui doar 50% din valoarea garantiei de buna executie.Modul de constituire a garantiei de buna executie: conform art. 90, alin. 1-3 din HG 925/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
surse proprii
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta (cf. Ordin ANRMAP Nr. 314/2010) Completarea Formularului 10, in original
Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 691 din OUG nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare Completarea Formularului 11, in original.
Persoanele din cadrul autoritatii contractante care detin functii de decizie sau care sunt direct implicate in
organizarea procedurii de achizitie sunt urmatoarele:
Aurel Bucur ? Director General;
Adrian Voicu ? Director Economic;
Grudnicki Nicolae ? Director Productie;
Muraru Gabriel ? Director TIC;
Francisc Torpenyi ? Director Tehnic;
Tanasa Lucia ? Director Vanzari;
Ciobotaru Ciprian ? Director Management;
Radu Ene ? Director Turism;
Daniel Aldea ? Sef Serviciu.
Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 180 din OUG nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare Completarea Formularului 8, in original.Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 181 din OUG nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare Completarea Formularului 9, in original.Confirmarea cu privire la plata taxelor si impozitelor la bugetul general consolidat, prin prezentarea:
- Certificatului de atestare fiscala eliberat de autoritatea fiscala competenta, din care sa rezulte ca operatorul economic nu are datorii la bugetul general consolidat in luna anterioara celei in care se depun ofertele;
- Certificat fiscal cu privire la impozitele si taxele locale, eliberat de autoritatea fiscala competenta, din care sa rezulte ca operatorul economic nu are datorii la bugetul local consolidat in luna anterioara celei in care se depun ofertele.
In situatia in care documentele prezentate confirma ca ofertantul se afla intr-una din situatiile prevazute de art.181 din O.U.G nr. 34/2006, acesta va fi exclus de la procedura pentru atribuirea acordului cadru de achizitie publica.
Impozitele si taxele pentru care s-au acordat inlesniri de plata (amanari, esalonari, etc.) de catre organele competente, nu se considera obligatii exigibile de plata, in masura in care s-au respectat conditiile impuse la acordarea inlesnirilor. La deschiderea ofertelor se vor anexa documente justificative pentru aceste inlesniri.
Calitatea de participant la proceduraPrezentarea Formularul 13.Nota: Operatorii economici nerezidenti (straini) au dreptul de a prezenta orice documente edificatoare pentru demonstrarea faptului ca si-au indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre bugetul de stat si bugetul local, in conformitate cu cerintele solicitate de autoritatea contractanta, eliberate de autoritatile competente ale tarii de origine (cum ar fi certificate, caziere fiscale sau alte documente echivalente) precum si certificat de rezidenta fiscala (pentru evitarea dublei impuneri) valabil pentru anul 2013. Documentele se vor prezenta insotite de traducerea autorizata si legalizata a acestora in limba romana. Certificat constatator emis de ONRCdin care sa rezulte obiectul de activitate al ofertantului. Obiectul acordului cadru trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN din certificatul constatator emis de ONRC Ofertantul trebuie sa fie abilitat sa presteze activitati de natura celor solicitate prin specificatiile tehnice incluse in caietul de sarcini.
Ofertantul trebuie sa aiba obiectul de activitate corespunzator exercitarii activitatii profesionale pentru indeplinirea acordului cadru ce face obiectul prezentei proceduri.
Informatiile cuprinse in certificatul constatator trebuie sa fie reale/actuale la data limita de depunere a ofertelor.Certificatul se va prezenta in original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.Autoritatea contractanta va solicita ofertantului clasat pe primul loc, inainte de transmiterea comunicarii rezultatului procedurii, sa prezinte documentul in original sau copie legalizata, in situatia in care acesta a fost prezentat in forma ?copie conform cu originalul?.
Certificat de inregistrare in scopuri de TVACertificatul se va prezenta in original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?. Autoritatea contractanta va solicita ofertantului clasat pe primul loc, inainte de transmiterea comunicarii rezultatului procedurii, sa prezinte documentul in original sau copie legalizata, in situatia in care acesta a fost prezentat in forma ?copie conform cu originalul?.
Nota: Pentru persoane juridice/fizice straine:
Documente edificatoare care sa dovedeasca o forma de inregistrare ca persoana juridica sau de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident, traduceri autorizate in limba romana:
a) Certificatde inmatriculare (CUI) emis de Oficiul Registrului Comertuluide pe langa Camera de Comert si Industrie nationala sau teritoriala, cu mentiunea obiectului de activitate (codul CAEN)- se va prezenta si traducere autorizata in limba romana;
b) Certificat de inregistrare fiscala in scopuri de TVA in tara unde este rezident (avand in vedere schimburile de marfuri din cadrul Comunitatii Europene) si/sau certificat de rezidenta fiscala CFR-1- se va prezenta si o traducere autorizata in limba romana.
In cazul in care, in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul, nu se emit documente de tipul celor amintite mai sus, se accepta documente edificatoare care sa dovedeasca forma de inregistrare ca persoana fizica sau juridica si, dupa caz, de atestare sau apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile din tara in care ofertantul este stabilit.
Documentele se vor prezenta in original insotite de traducerile legalizate in limba romana.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
- Se va completa si prezenta Formularul 14 ? informatii generale
Pentru valorile exprimate in alta valuta decat leu, se va utiliza cursul leu/valuta mediu comunicat de BNR pentru anul respectiv(2010, 2011, 2012).
Se vor prezenta in copie bilanturile contabile corespunzatoare exercitiilor financiare incheiate pentru anii 2010, 2011 si 2012, vizate si inregistrate de organele competente.Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a solicita ofertantilor prezentarea si a altor documente in cazul in care cele nominalizate nu sunt relevante.Persoanele juridice straine vor prezenta bilanturile contabile sau alte documente edificatoare, echivalentele documentelor solicitate pentru ofertantii romani, in copie, insotite de traducerea legalizata in limba romana a acestora.Nota:
1.Atunci cand un grup de operatori economici depun o oferta comuna situatia economica si financiara se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. Fiecare membru asociat va depune documentele solicitate pentru demonstrarea ?capacitatii economice si financiare?.
2. In cazul unui angajament de sustinere din partea unui tert, pentru demonstrarea indeplinirii cerintelor mentionate mai sus se vor lua in considerare fie resursele ofertantului/cumulul resurselor membrilor grupului de operatori economici (asociere) ori cele ale tertului sustinator atunci cand sustinerea este acordata pentru capacitatea economica si financiara. Cerinta privind cifra de afaceri va fi indeplinita prin luarea in considerare a sustinerii unui singur tert sustinator.
Pentru dovedirea sustinerii se va prezenta un angajament ferm al sustinatorului.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Informatii generale - Cifra de afaceri globala pe ultimii 3 ani
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
- Ofertantii vor prezenta Formularul 15;
- Ofertantii vor prezenta o Declaratie privind principalele livrari de produseefectuate in ultimii 3 ani. (Formularul nr. 16A), calculati pana la data limita de depunere a ofertelor, din care sa reiasa ca ofertantul a efectuat livrari de produse similare in baza a cel putin un contract.
Lista va fi insotita de cel putin un document/contract/proces verbal de receptie, prin care sa confirme livrarea de produse similare.
Pentru valorile exprimate in alta valuta decat leu, se va utiliza cursul leu/valuta mediu comunicat de BNR sau de BCE pentru anul respectiv.
Ofertantii vor prezenta:
- Certificatul CE de tip al produsului oferit, emis de catre un organism notificat UE, intocmit conform legislatiei UE in vigoare.
In cazul asocierii, toti operatorii implicati vor trebui saindeplineasca cerintele solicitate la: - situatia personala;
- capacitatea de exercitare a activitatii profesionale;
- situatia economica si financiara si capacitata tehnica si profesionala (care se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului).In acest caz, oferta financiara si oferta tehnica vor fi semnate de catre toti asociatii.
Ofertantii vor prezenta certificatul care atesta implementarea sistemului de management al calitatii, corespunzator obiectului procedurii de achizitie. In cazul in care ofertantul nu detine un certificat in acest sens, cerinta exprimata se va considera indeplinita prin prezentarea oricaror documente echivalente/probe sau dovezi, in masura in care acestea confirma asigurarea unui nivel corespunzator al calitatii.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Experienta similara in ultimii 3 ani- Formularul 15Cerinta minima: Tabelul anexat Formularului 16 A ? Lista a principalelor livrari de produse efectuate in ultimii 3 ani", continand valori, perioade de livrare, beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati.Certificarea calitatii produselor livrateAcord de asociere ( in cazul in care mai multi operatori economici doresc sa se asocieze cu scopul de a depune oferta comuna).ISO 9001:2008 sau echivalent
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economicin ceea ce priveste:
- criteriile mentionate in continuare
Criterii
Pondere
1.
Pretul ofertei
90%
Descriere: Componenta financiara
2.
Termen de livrare (in zile)
10%
Descriere: Componenta tehnica
Punctaj maxim componenta tehnica: 10
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 27.09.2013 10:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
08.10.2013 11:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 08.10.2013 12:00
Locul: Calea Victoriei, nr 220, Sector 1, Bucuresti
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Persoane autorizate sa participe la deschiderea ofertelor
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Alte fonduri
VI.3) Alte informatii
In cazul in care exista doua sau mai multe oferte admisibile clasate pe primul loc cu punctaj maxim egal, departajarea se va face prin desemnarea ca si castigatoare oferta operatorului economic cu cel mai mic pret.In cazul in care exista doua sau mai multe oferte admisibile cu cel mai mic pret egal, departajarea se va face prin depunerea unei noi oferte financiare in plic sigilat de catre toti ofertantii aflati in aceasta situatie pana la termenul stabilit in acest sens de autoritatea contractanta.Livrarea se va face in baza comenzilor ferme ale sucursalelor autoritatii contractante, in functie de necesitati.Atentie!! Ofertantul isi asuma raspunderea exclusiva pentru legalitatea si autenticitatea tuturor documentelor prezentate in original, copie legalizata si/sau copie in vederea participarii la procedura.Analizarea documentelor prezentate de ofertanti de catre comisia de evaluare nu angajeaza din partea acesteia nicio raspundere sau obligatie fata de acceptarea acestora ca fiind autentice sau legale si nu inlatura raspunderea exclusiva a ofertantului sub acest aspect.Se pot depune oferte pentru unul sau mai multe loturi. In cadrul unui lot nu se accepta oferte partiale.Informatii despre loturi sunt prevazute in caietul de sarcini .Informatii privind subcontractantii, daca eset cazul, se va completa Formularul 26.- Declaratie privind partea/partile din acordul cadru care sunt indeplinite de subcontractanti/asociati si specializarea acestora insotita si de acordurile de subcontractare/asociere si datele de recunoastere ale subcontractantilor/asociatilor propusi.In cazul in care parti din acordul cadru de achizitie publica urmeaza sa se indeplineasca de unul sau mai multi subcontractanti, autoritatea contractanta are obligatia de a solicita, la incheierea acordul cadru de achizitie publica respectiv, prezentarea contractelor incheiate intre viitorul contractant si subcontractantii nominalizati in oferta. Contractele prezentate trebuie sa fie in concordanta cu oferta si se vor constitui in anexe la acordul cadru de achizitie publica.Pe parcursul derularii acordul cadru, contractantul nu are dreptul de a inlocui subcontractantii nominalizati in oferta fara acceptul autoritatii contractante, iar eventuala inlocuire a acestora nu trebuie sa conduca la modificarea propunerii tehnice sau financiare initiale.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Termenele de exercitare a caii de atac sunt cele prevazute la art .256, ind 2, din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Serviciul Achizitii
Adresa postala: calea victoriei nr 220 sector 1, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 010099, Romania, Tel. +40 213178990, Email: [email protected], Adresa internet (URL): www.salrom.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
23.08.2013 14:28
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer