Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Servicii de acordare credit bancarpentru sustinerea proiectelor finantate din fonduri structurale


Anunt de participare numarul 148693/25.12.2013
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara " Ion Ionescu de la Brad" Iasi
Adresa postala: Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3, Localitatea: Iasi, Cod postal: 700490, Romania, Punct(e) de contact: Iulia Boghiu, Tel. +4 0232407575, Email: [email protected], Fax: +4 0232407575, Adresa internet (URL): www.uaiasi.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
Adresa de la care se pot obtine informatii suplimentare:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Caietul de sarcini si documentele suplimentare (inclusiv documentele pentru dialogul competitiv si sistemul de achizitie dinamic) pot fi obtinute la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Organism de drept public
Activitate (activitati)
- Educatie
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Servicii de acordare credit bancarpentru sustinerea proiectelor finantate din fonduri structurale
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
6 - Servicii financiare: (a) Servicii de asigurare (b) Servicii bancare si de investitii
Locul principal de prestare: Iasi, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina VeterinaraIasi, Aleea M. Sadoveanu nr. 3
Codul NUTS: RO213 - Iasi
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Servicii de acordare Credit bancar pe o durata de 19 luni pentru sustinerea proiectelor finantate din fonduri structurale
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
66113000-5 - Servicii de acordare de credit (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Prezentul contract are drept scop contractarea unui credit bancarin suma
de11.200.000 lei, cu trageri succesive, pe o perioada de 19 luni, cu dobanda ROBOR 3 M + punctele procentuale practicate de ofertant in plus peste dobanda ROBOR 3 M, care va avea ca finalitate asigurarea fluxului de numerar pentru sustinerea proiectelor din fonduri structurale.Valoare credit: 11.200.000 lei cu trageri succesive cu perioada de gratie de 6 luni, conform Caietului de sarcini, anexat.Valoarea estimata a costurilor finantarii rambursabile este de1.176.000 LEI, valoare estimata pe baza calculului gradului de indatorare a autoritatii contractante.
VALOARE ESTIMATA: 1.176.000lei fara TVA echivalent a 264.793 euro , curs de referinta euro/leu: 4, 4412 lei/1 euro (curs din 29.11.2013)
Valoarea estimata fara TVA: 1, 176, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
19 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
20.000, 00leiPerioada de valabilitate a garantiei de participare: 90 zile de la termenul limita de primire a ofertelorGarantia de participare seconstituie in conf. cu prevedrile art. 86 din H.G. 925/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.Garantia de participare poate fi constituita si in alta moneda decat lei, la un curs de reconversie afisat de BNR, la datapublicarii anuntului de participare.Pentru a beneficia de reducerea cu 50 % a garantiei de participare se va prezenta declaratie pe proprie raspundere ca operatorul economi se incadreaza in categoria IMM.1. Virament bancar sau printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari, constituit in cuantumul si pentru perioada prevazuta in documentatia de atribuire, conform formularului nr. 11 , fiind necesara depunerea acestuia in original, impreuna cu candidatura, la registratura Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Aleea M. Sadoveanu nr. 3, telefon 0232/407507, pana la data si oralimita stabilitapentru depunerea ofertei.2. Ordin de plata sau fila cec(vizat/vizata de banca) ? se va depune impreuna cu candidatura, la registratura Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Aleea M. Sadoveanu nr. 3, telefon 0232/407507, pana la data si oralimita stabilitapentru depunerea ofertei. Se va plati in Cont IBAN: RO83TREZ4065005XXX000408, cod fiscal 4541840 ? Trezoreria Iasi.3. Chitanta Fiscala- se va depune impreuna cu candidatura, la registratura Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Aleea M. Sadoveanu nr. 3, telefon 0232/407507, pana la data si oralimita stabilitapentru depunerea ofertei. Se va plati la Casieria universitatii din Aleea M. Sadoveanu nr. 3, Iasi, program 08, 00-10, 00 si 13, 30-15, 30. cuantumul garantiei de buna executie este exprimat procentual si este in procent de5 % din valoarea contractului fara TVA sau 2, 5 % pentru IMM.- modul de constituire a garantie de buna executie - in conformitate cuprevederile art. 90 alin (1)-(3) din HG 925/2006: (1) Un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari, care devine anexa la contract;(2) Prin depunerea la casierie a unor sume in numerar;(3) Garantia de buna executie se poate constitui si prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale. In acest caz contractantul are obligatia de a deschide un cont la dispozitia autoritatii contractante, laTrezoreria Statului.Suma initiala care se depune de catre contractant in contul astfel deschis nu trebuie sa fie mai mica de 0, 5% din pretul contractului.(Art. I/HG/1045/2011).
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
? venituri propriiprin ordinde platain cont de Trezorerie
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Certificat de participare cu oferta independenta OrdinANRMAP 314/2010Cerinta obligatorie: prezentare formularG ? Formularul se solicitaofertantului.
In cazul unei asocieri fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular.Declaratii privind eligibilitateaconform art. 180 din OUG 34/2006Cerinta obligatorie: prezentare formular A - Formularul se solicita atat ofertantului cat sitert sustinatorului, daca este cazul. In cazul unei asocieri fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular.
Incadrarea in situatia prevazuta la art. 180 din Ordonanta de urgenta nr. 34/2006 atrage excluderea ofertantului din procedura aplicata pentru atribuirea contractului de achizitie publica.
Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 181 din OUG 34/2006Cerinta obligatorie: prezentare Formular B-Formularul se solicita atat ofertantului cat si tert sustinatorului, daca este cazul.Pentru tert sustinator se solicitao declaratie de neincadrare in prevederile art. 181 lit. a), c 1) si d) din OUG 34/2006 actualizata.
In cazul unei asocieri fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular.Incadrarea in situatiile prevazute la art. 181 din Ordonanta de urgenta nr.34/2006 atrage excluderea ofertantului din procedura aplicata pentru atribuirea contractului de achizitie publica.
Declaratia privind neincadrarea in art. 69^1/OUG 34/2006Cerinta obligatorie: prezentare formularH
Formularul se solicita atat ofertantului, subcontractantului cat si tert sustinatorului, daca este cazul.In vederea completarii acestei declaratii precizam ca persoana cu functie de decizie in cadrul autoritatii contractante este dl. Prof. univ. dr. Vasile VINTU ? Rector.
Director Financiar Contabil ? Ec. Mihai GHERGHINOIU
Presedinte comisie de evaluare ? Ing. Adrian Doru NEAGU
Membri comisie evaluare : Prof. univ. dr.Paul BOISTEANU;Prof. univ. dr. Constantin LEONTE;Ing. Constantin Galea
Ec. Iulia Boghiu, Ing. Carmen Maslin; Ec. Tatiana Craciun
Declaratia privind neincadrarea in art. 69^1/OUG 34/2006 se solicita si pentru subcontractanti
Certificate fiscale privind indeplinirea obligatiilor exigibile de plata a impozitelor si taxelor catre stat, inclusiv cele locale, precum si a contributiei pentru asigurarile sociale de statCerinta obligatorie: Se solicita confirmarea privind plata taxelor si impozitelor la bugetul general consolidat si bugetul local ? formulare tip eliberate de autoritatile competente din tara in care candidatul /ofertantul este rezident sau copii ale acestora.In cazul unei asocieri fiecare asociat este obligat sa prezinte aceste formulare.Din certificatele fiscale prezentate sa reiasa ca ofertantul/ candidatul nu are datorii scadente la nivelul lunii anterioare celei in care este prevazut termenul limita de depunerea ofertelor/candidaturilor.Conf. art. 182-(1) din OUG 34/2006, se accepta orice document considerat edificator, din acest punct de vedere, in tara de origine sau in tara in care ofertantul/candidatul este stabilit, cum ar fi certificate, caziere judiciare sau alte documente echivalente emise de autoritati competente din tara respectiva. Documentele vor fi prezentate in traducere legalizata. In situatia in care din documentele solicitate reiese ca ofertantul se afla intr-una din situatiile prevazute de art. 181 din OUG 34/2006, acesta va fi exclus de la procedura pentru atribuirea contractului de servicii. Persoane juridice/fizice romane
1. Certificatconstatator emis de Oficiul Teritorial din cadrul Oficiului National al Registrului Comertului de care apartine, din care sa reiasa domeniul de activitate al operatorului economic corespunzatorobiectului supus procedurii de achizitie.
Informatiile cuprinse in certificatul constator trebuie sa fie reale/actuale la data limita de depunere a ofertelor.
Documentul va fi solicitatin copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul.
Ofertantului clasat pe primul loc, inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire, i se va solicita sa prezinte, pentru conformitate, documentul in original / copie legalizata.
2. Autorizatie de functionare emisa de Banca Nationala a Romaniei in conformitate cu prevederile OUG nr. 99/6.12.2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului / autorizatie acordata de autoritatea competenta din statul membru de origine(copie certificata ?conform cu originalul)Persoane juridice /fizice straine
1. Documente edificatoare care sa dovedeasca o forma de inregistrare ca persoana juridica sau de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional la organisme legal constituite, in conformitate cu prevederile legale din tara in care este stabilit candidatul/ofertantul sau este rezident, in copie conforma cu originalul insotite de traduceri autorizate si legalizate.
2. Prezentarea Certificatului de Rezidenta Fiscala (evitarea dublei impuneri) sau a unei declaratii valabile pentru anul calendaristic in curs.
3. Autorizatie de functionare emisa de Banca Nationala a Romaniei in conformitate cu prevederile OUG nr. 99/6.12.2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului / autorizatie acordata de autoritatea competenta din statul membru de origine(copie certificata ?conform cu originalul insotita de traducere autorizata si legalizata.)
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Bilantcontabilvizat si inregistrat de organele competente si/sau, dupa caz rapoarte anuale, scrisori de audit financiar si contabil, precum si orice alte documente legale edificatoare prin care candidatul/ofertantul isi poate dovedi capacitatea economico-financiara.Dovedirea cifrei de afaceri se va face cu documente care vizeaza activitatea din cel mult ultimii 3 ani (2010, 2011, 2012).
Fisa de informatii generaleDin fisa deinformatii generale trebuie sa reiasa cifraglobala de afaceri pe ultimii3 ani(2010, 2011, 2012).
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Bilant contabilBilantcontabilvizat si inregistrat de organele competente si/sau, dupa caz rapoarte anuale, scrisori de audit financiar si contabil, precum si orice alte documente legale edificatoare prin care candidatul/ofertantul isi poate dovedi capacitatea economico-financiara.Dovedirea cifrei de afaceri se va face cu documente care vizeaza activitatea din cel mult ultimii 3 ani (2010, 2011, 2012).Fisa de informatii generale ? Formular DDin fisa deinformatii generale trebuie sa reiasa cifra globala de afaceri pe ultimii3 ani(2010, 2011, 2012).
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Lista cuprinzand subcontractantii, insotita si de acordurile de subcontractare precum si specializarile acestoraSe solicita dupa caz, completarea formularului D cu subcontractantii si specializarea acestora.
Dovada existentei obligatorii in municipiul Iasi a sediului/sucursalei/filialei bancii.
Declaratie privind lista principalelor prestari de servicii similare in ultimii3 ani din care sa rezulte ca operatorul economic a prestat in ultimii 3 ani minim un contract de servicii de acordare credit.Prestarea serviciilor se confirma prin prezentarea de certificate/documente emise de catre beneficiar din care sa reiasa prestarea de servicii.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Se solicita dupa caz, completarea formularului D cu subcontractantii si specializarea acestora.Dovada existentei obligatorii in municipiul Iasi a sediului/sucursalei/filialei bancii.Declaratie privind lista principalelor prestari de servicii similare in ultimii3 ani din care sa rezulte ca operatorul economic a prestat in ultimii 3 ani minim un contract de servicii de acordare credit (Formular C 3) .Prestarea serviciilor se confirma prin prezentarea de certificate/documente emise de catre beneficiar din care sa reiasa prestarea de servicii.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Negociere
Au fost deja selectati candidati
Nu
IV.1.2) Limitarea numarului de operatori economici invitati sa prezinte oferte sau sa participe
Numar minim preconizat: 3 ; numar maxim: 10
Selectia se vaface in ordinea descrescatoare in functie de nivelul soldului contului ?Profit si pierderi? (formularF 20), din Bilantul contabil pe anul 2012 si va selecta primii 10 dintre acestia.
IV.1.3) Reducerea numarului de operatori economici in timpul negocierii sau al dialogului
Aplicarea unei licitatii care sa se deruleze in etape succesive pentru a reduce progresiv numarul solutiilor care trebuie discutate sau al ofertelor care trebuie negociate
Nu
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 05.02.2014 10:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
07.02.2014 14:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 10.02.2014 10:00
Locul: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad"
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Reprezentantii ofertantilor
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Alte fonduri
VI.3) Alte informatii
Limitarea numarului de operatori economici invitati sa prezinte oferte sau sa participeNumar minimpreconizat3si, dupa caz, numar maxim10Selectia se vaface in ordinea descrescatoare a clasamentului realizat in functie de nivelul soldului contului ?Profit si pierderi? (formularF 20), asa cum rezulta din Bilantul contabil pe anul 2012 prezentat de fiecare candidat si va selecta primii 10 dintre acestia.Deoarece criteriul de atribuire este ?pretul cel mai scazut? departajareaofertelor clasate pe primul loc cu pre?uri egale se va face prin solicitarea de noi propuneri financiare operatorilor economici in cauza. Depunerea acestora se va face in plicuri inchise.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
10 zile incepanddin ziua urmatoare luarii la cunostinta de catre contestator despre un act al autoritatii contractante pe care acesta in considera ilegal
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Compartiment juridic
Adresa postala: Aleea M. Sadoveanu nr. 3, ,Localitatea: Iasi, Cod postal: 700490, Romania, Tel. +40 232407575, Email: [email protected], Fax: +40 232407575, Adresa internet (URL): www.uaiasi.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
23.12.2013 11:10
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer