Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Studiu privind ?Exploatarea corelata a centralelor Remeti, Munteni, Lesu ca si Unitate de productie virtuala?


Anunt de participare (utilitati) numarul 139730/17.10.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
HIDROELECTRICA SA
Adresa postala: Str. Constantin Nacu nr.3, Sector 2, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 020995, Romania, Punct(e) de contact: Alexandru Anghel, Tel. +40 213074629, Email: [email protected], Fax: +40 213032545, Adresa internet (URL): www.hidroelectrica.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Activitate (activitati)
- Electricitate
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de entitatea contractanta
Studiu privind ?Exploatarea corelata a centralelor Remeti, Munteni, Lesu ca si Unitate de productie virtuala?
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
12 - Servicii de arhitectura; servicii de inginerie si servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbana si servicii de arhitectura peisagistica; servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica; servicii de testare si analiza tehnica
Locul principal de prestare: Sediul central al SC Hidroelectrica SA, SH Oradea
Codul NUTS: RO321 - Bucuresti
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Studiul isi propune sa realizeze un model de exploatare corelata a centralelor Remeti, Munteni si Lesu prin repartizarea consemnului de putere al UD ? ului pe agregatele celor 3 centralesi a stabilirii logicii de pornire /oprire functie de valoarea consemnului pe UD, nivelul in camera de incarcare Munteni, nivel pe aductiunea Munteni si o exploatare optima a hidrogeneratoarelor. De asemenea se va stabilii banda de reglaj secundar posibila a fi efectuata pe UD cu un rand de masini si cu doua.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
71340000-3 - Servicii integrate de inginerie (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Proiectare instalatie conducere la nivel de UD cu precizarea marimilor ce urmeaza a fi schimbate cu fiecare centrala in parte. Se va achizitiona nivelul din camera de incarcare Munteni cu o precizie de minim 1% prin radio. Marimile necesare din Munteni si Lesu se vor transmite la Remeti prin VPN Romtelecom si prescrisele de la Remeti spre Munteni si Lesu (cel putin puterile si consemnele pe cele doua hidroagregate)-Realizarea masurii de nivel din camera de incarcare Munteni cu aducerea ei in Remeti, si aducerea semnalelor necesare conform proiect in Remeti. Toate marimile vor fi aduse la o precizie de minim 1% din domeniul de masura.-Studierea regimurilor de functionaredin punct de vedere hidraulic cu efectuarea de masuratori si inregistrari in toata gama de regimuri. Inregistrarile din timpul masuratorilor vor fi predate o data cu documentatia fazei.
-Stabilirea pe baza calculelor si a masuratorilor a regimurilor de functionare (puteri, cote aductiune si camera de incarcare) pentru modificarea energiei in tertiara rapida. Stabilirea benzii de RS cu unul / doua randuri de masini. Stabilire algoritm de functionare (repartizare a ordinului in RS).
Trecerea la fiecare faza se face doar dupa aprobarea de beneficiar a fazei anterioare
Traductorii necesari de masura nivelvor fi in responsabilitatea executantului
Comunicatia cu RAV se va face pe serialaBeneficiarul asigura suportul de comunicatii intre Remeti si Munteni , Lesu.
Valoarea estimata fara TVA: 100, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
9 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare: 1000 leiPerioada de valabilitate a garantiei pentru participare este egala cu perioada de valabilitate a ofertei, respectiv, 90 de zile de la data limita de depunere a ofertelorModul de constituire a garantiei pentru participare: a)scrisoare de garantie bancara in favoarea autoritatii contractante, care se va prezenta in originalSe va utiliza drept model Formularul 12 din sectiunea III.Scrisorile de garantie bancara vor fi eliberate de o banca de preferat din Romania.b) OP in favoarea autoritatii contractante, vizat de banca;c) Sunt acceptate si alte modalitati de constituire a garantiei de participare prevazute in HG nr.925/2006, art 86, alin 1 cu modificarile si completarile in vigoare, respectiv virament bancar , instrumentde garantareemis de o banca sau societate de asigurari.In cazul ofertantilor din categoria Intreprinderilor Mici si Mijlocii (facand dovada in acest sens prin prezentarea documentelor prevazute in Legea nr. 346/2004) garantia de participare se constituie in procent de 50% din cuantumul mai sus precizat. Cuantumul garantiei de buna executie a contract: 5 % din val contr, fara TVA, Durata de valabilitate a Garantiei: cu 20 de zile mai mare decat durata de valabilitate a contract. Se constituie conformart. 90 din HG. 925/2006. Modul de constituire a garantiei: scrisoare de garantie bancara in favoarea autoritatii contractante, care se va prezenta in original Se va utiliza drept model Formularul Q din sectiunea III.Scrisorile de garantie bancara vor fi eliberate de o banca de preferat din Romani.Se poate constitui conformHG nr. 925/2006, art 90, cu modificarile si completarile in vigoare, respectiv instrument de garantie emis de o bancasau societate de asigurari si prin retineri succesivedin facturilela plata sau la sediul autoritatii.In cazul ofertantilor din categoria I.M.M(facand dovada in acest sens prin prezentarea documentelor prevazute in Legea nr. 346/2004) garantia se constituie in procent de 50% din cuantumul mai sus precizat.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Surse proprii
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
A.Declaratii privind neincadrarea in prevederile art.180din OUG. Nr. 34/2006, cu modificarile si completarile in vigoare.a)prezentare Formular nr.C, DECLARATIE privind situatia personala a operatorului economic (original)
b)se solicita confirmarea privind plata taxelor si impozitelor la bugetul general consolidat, care trebuie sa se prezintesituatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele prin prezentarea formularului tip, eliberat, de Agentia Nationalade Administrare Fiscala din Ministerul Finantelor Publice, autoritatea competenta din Romania saudocumentul echivalent emis de autoritati competente din tara de origine sau din tara in care ofertantul, care trebuie sa se prezinte si situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele (copie xerox cu mentiunea conform cu originalul).
c) se solicita confirmarea privind plata taxelor si impozitelor catre bugetele locale care trebuie sa prezinte situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele , prin prezentarea de documente emise de autoritatea administrativa local (copie xerox cu mentiunea ?conform cu originalul?).
In cazul in care sunt inregistrati cu datorii privind plata taxelor si impozitelor operatoru economic va fi exclus din procedura.
B.Certificat departicipare la licitatie cu oferta independentaCerinta obligatorie: Se va completa Formular 3 (original)
C.Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute de dispozitiile art.69^1 din OUG 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru persoanele care detin functii de decizie in cadrul SC Hidroelectrica SA, prezentate in formular.Cerinta obligatorie: In acest sens se va completa Formularul 4 (original).Atentie: Incadrarea in situatiile prevazute in situatiile prevazute la art. 69^1 din OUG 34/2006, atrage excluderea din procedura de atribuire. Declaratia se va prezentaatat de catre subcontractant cat si tertul sustinator conformOrdinului ANRMAPNR. 170/2012. conform ord nr. 170/2012, persoanele ce detin functii de decizie in autoritatea contractanta sunt mentionate in formularul 4. A. Persoane juridice/fizice romane: Cerinta obligatorie: Certificat constatator, (copie)
Din documentele prezentate trebuie sa reiasa faptul ca operatorul economic are inscris obiectul de activitate in concordanta cu obiectul contractului ce urmeaza a fi atribuit. Mentiune: Ofertantul castigator va completa Oferta cu Certificatul constatatorin copie legalizata
a) Documente care dovedesc o forma de inregistrare / atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional. Din documentele prezentate trebuie sa reiasa faptul ca operatorul economic are inscris obiectul de activitate in concordanta cu obiectul contractului ce urmeaza a fi atribuit.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
a.) Declararea cifrei de afaceri pe ultimii 3 ani. Cerinta obligatorie:
Valoarea medie a cifrei de afaceri globala a operatorului economic pe ultimii trei ani , respectiv pentru2009, 2010, 2011, sa fie cel putin egalacu valoarea estimata a contractului, multiplicata cu 2 , respectiv 200000 LEI fara TVA.
Se va prezentaFormularul G din sectiunea III, in original.
Echivalentul in euro al valorii exprimate in lei se va determina corespunzator cursului mediu al pietei valutare, comunicat de Banca Nationala a Romaniei valabil pentruanul respectiv
b.) Bilant contabil. b.) Bilant contabil din anul precedent/ Declaratie bancara privind bonitatea candidatului. Se va prezentain copie semnata stampilata fiecare pagina cu mentiunea ?Conform cu originalul? .
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1)Declaratie privind lista principalelor prestari servicii similare din ultimii 3 ani.Se va prezentaFormularul H din sectiunea III , in original.
2) Recomandari din partea altor beneficiari/clienti, aplicabil numai pentru contracte finalizate, minim 1 (una) daca este posibil recomandarile sa se refere la contractele prezentate la pct 1, pana la data depunerilor ofertelor (Informatii privind capacitatea tehnica).Se va prezenta recomandarile, care sa ateste seriozitatea ofertantului in indeplinirea obligatiilor contractuale la prestarea serviciilorsimilare.Recomandarile trebuie sa fie emise si inregistrate in ultimii 3 ani, semnate si stampilate, in copie, cu mentiunea(conform cu originalul), completate in conformitate cu Formularul L din sectiunea III.
In cazul in care beneficiarul este client privat si, din motive obiective, ofertantul nu are posibilitatea obtinerii unei certificari/confirmari din partea acestuia, demonstrarea prestarii serviciilor se realizeaza printr-o declaratie a ofertantului.
3) Declaratia privind utilajele, instalatiile, echipamentele tehnice, dotari echipamente IT Declaratia va contine si informatii privind dotarile specifice, respectiv lista cu programe de calcul si soft-uri necesare efectuarii documentatiei tehnico-economice, pe care candidatul /ofertantul se angajeaza sa le utilizeze pentru indeplinirea contractului.Se va prezentaFormularul 13 din sectiunea III , in original.
4) Declaratie referitoare la efectivele medii anuale ale personalului angajat si al cadrelor de conducere in ultimii trei ani.Se va prezentaFormularul 14 din sectiunea III , in original.
5)Informatiireferitoare la personalul de conducere. Se va prezentaFormularul 17 din sectiunea III , in original.
Informatii privind subcontractantii. Ofertantul are obligatia de a prezenta partea/partile din contract pe care le subcontracteazasi datele de recunoastereale subcontractantilor.
Se solicita completarea formularului R cu subcontractantii si specializarea acestora.
Standarde de managemental calitatii, mediu, SSM.
Cerinta minima. Documente emise de organisme acreditate, pe care sa fie mentionat termenul de valabilitate si care confirma certificarea sistemului de management al calitatii, mediu, SSM al prestatorului de servicii, conformSREN ISO 9001/2008, 14001/2004, (copie xerox), sau certificate echivalente, emise de organisme stabilite in alte state ale Uniunii Europene.Ofertantul trebuie sa aiba implementat sistemul de management al calitatii sau un sistem echivalent, agreat de Uniunea Europeana, la data limita de depunere a ofertelor
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Da
elementul ofertei care urmeaza sa faca obiectul procesului de reofertare: pretul total al ofertei in Lei, fara TVA; Limita minima de imbunatatire a ofertei financiare in cadrul etapei de licitatie electronica este de1 % din valoarea estimativa a achizitiei.i. inainte de lansarea licitatei electronice, autoritatea contractanta va realiza o evaluare initiala integrala a ofertelor.ii. numarul de runde ale licitatiei electronice: 1runda; iii. licitatia electronica va incepe la2 zile lucratoare de la transmiterea invitatiei de catre SEAP;iv. durata rundei: 1 zi.d) operatorii economici trebuie sa fie inregistrati in SEAP conform art. 6 alin. (2) din H.G. nr. 1660/2006.
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de entitatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 31.10.2012 16:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
07.11.2012 09:00
IV.3.5) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.6) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.7) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 07.11.2012 11:00
Locul: SC Hidroelectrica SA Str. Constantin Nacu nr. 3 Sector 2 Bucuresti,
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Membri ai oomisiei de evaluare a autoritatii contractante SC Hidroelectrica SA si reprezentantii autorizati ai ofertantilor
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Alte fonduri
VI.3) Alte informatii
A)Orice ofertant are dreptul de a-si modifica sau retrage oferta numai inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertei si numai printr-o solicitare scrisa in acest sens.conform legislatiei in vigoare. Ofertantul nu are dreptul de a-si retrage sau de a-si modifica oferta dupa expirarea datei limita pentru depunerea ofertelor, sub sanctiunea excluderii acestuia de la procedura pentru atribuirea contractului de achizitie publica si a pierderii garantiei pentru participare.d.Se considera oferta intarziata oferta depusa/transmisa la alta adresa decat cea indicata in anuntul de participare si in documentatia de atribuire ori care este primita de catre autoritatea contractanta dupa expirarea datei limita pentrudepunere.B)MODALITATI DE DEPARTAJARE A OFERTELOR: In cazul in care se constata ca sunt oferte clasate pe primul loc care au preturi egale, urmare aplicarii criteriului de atribuire "cel mai mic pret" , autoritatea contractanta va solicita reofertarea respectivilor ofertanti in plic inchis in vederea departajarii ofertelor.C)CONDITII FINANCIARE IMPUSE DE CONTRACT: Plata facturilor se va face prin OP, in lei, la 30 zile de la acceptare la plata a facturilor in baza documentelor prevazute in contract.D)OBIECTIUNI PRIVIND PROIECTUL DE CONTRACT: Ofertantul este obligat sa prezinte, eventualele obiectiuni la propunereade contract, autoritatea contractanta rezervandu-si dreptul de a respinge oferta ca neconforma, in conditiile art. 36 alin. 2, lit. b din HGR 925/2006, daca obiectiunile la clauzele contractuale sunt inacceptabile fiind in mod evident dezavantajoase iar ofertantul desi a fost informat cu privire la respectiva situatie , nu accepta renuntarea la clauzele respective.Nu se vor negociaclauzecontractuale in privinta carora nu s-au facut obiectiuni prin oferta depusa.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Oficiul juridic al SC HIDROELECTRICA SA
Adresa postala: STR CONSTANTIN NACU NR. 3 SECTOR 2, Localitatea: BUCURESTI, Cod postal: 020995, Romania, Tel. +40 213032500, Email: [email protected], Fax: +40 213032564, Adresa internet (URL): www.hidroelectrica.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
16.10.2012 10:18
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer