Licitatie Publica - Acord-cadru de furnizare ghete piele pentru desert
Anunt de participare numarul 135378/09.05.2012
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02574
Adresa postala: BUCURESTI, DR. TABEREI, NR, 9-11, SECTOR 6, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 061416, Romania, Punct(e) de contact: iosifescu stefan, Tel. +40 213155485-238, Email: [email protected], Fax: +40 213152165, Adresa internet (URL): www.e-licitatie.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Organism de drept public
Activitate (activitati)
- Aparare
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Acord-cadru de furnizare ghete piele pentru desert
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Furnizare
Cumparare
Locul principal de livrare: U.M. 02296 Bucuresti, U.M. 02210 Bucuresti, U.M. 02316 Craiova, U.M. 01991 Ploiesti, U.M. 02132 Constanta, U.M. 02290 Hemeiusi, U.M. 02295 Cluj
Codul NUTS: RO321 - Bucuresti
II.1.3) Anuntul implica
Incheierea unui acord-cadru
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
Contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie prin reluarea competitiei: Da
Cu reluarea competitiei in SEAP: Da
Acord-cadru cu 3 agenti economici
Durata acordului-cadru: 24 luni
Valoarea estimata fara TVA: 1, 760, 000RON
Frecventa si valoarea contractelor ce vor fi atribuite: frecventa: 12 luni; 2 contracte cu valoarea estimativa fiecare de 800000 lei (se pot incheia si alte contracte subsecvente in functie de nevoile autoritatii contractante)
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
furnizare ghete piele pentru desert.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
18813000-1 - Incaltaminte cu fete de piele (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Cantitatea estimativa minima a acordului-cadru: 6400 per.
Cantitatea estimativa maxima a acordului-cadru: 8000 per.
Cantitatea estimativa minima a unui singur contract subsecvent: 100 per.
Cantitatea estimativa maxima a unui singur contract subsecvent: 4000 per.
Cantitatea estimativa maxima a celui mai mare contract subsecvent: 4000 per.
Valoarea estimata este calculata pentru cantitatea maxima a acordului-cadru.
Durata estimativa de la semnarea contractului subsecvent pana la livrare: 45 zile.
Valoarea estimata fara TVA: 1, 760, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
24 luni incepand de la data atribuirii contractului
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Valoarea garantiei de participare: 35024 lei. Pentru IMM-uri se poate constitui in cuantum de 50%.Modalitatea de constituire: conform art. 86 alin.(1) din HG 925/2006. In cazul constituirii garantiei de participare prin virament bancar, suma aferenta se va vira in contul RO68TREZ7005005XXX000201 deschis la ATCPMB.Valabilitatea garantiei de participare: 90 de zile de la data limita pentru depunerea ofertelor.Constituirea garantiei de participare se va dovedi in conformitate cu prevederile art. 18 din HG nr. 1660/2006. In cazul in care garantia de participare se constituie printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari, documentul doveditor se va prezenta, in original, la sediul autoritatii contractante. Garantia de participare se constituie numai in lei.In conformitate cu prevederile art. 86 din HG 925/2006, garantia de participare este irevocabila, iar instrumentul de garantare trebuie sa prevada daca plata garantiei se va executa: a)conditionat, respectiv dupa constatarea culpei persoanei garantate, in conformitate cu contractul garantat; saub)neconditionat, respectiv la prima cerere a beneficiarului, pe baza declaratiei acestuia cu privire la culpa persoanei garantate.Conform prevederilor art. 87 din H.G. nr. 925/2006, autoritatea contractanta are dreptul de a retine garantia pentru participare, ofertantul pierzand astfel suma constituita, atunci cand acesta din urma se afla in oricare dintre urmatoarele situatii: -isi retrage oferta in perioada de valabilitate a acesteia;
-oferta sa fiind stabilita castigatoare, refuza sa semneze acordul-cadru in perioada de valabilitate a ofertei.De asemenea, in cazul unei contestatii respinsa de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, autoritatea contractanta va retine contestatorului din garantia de participare in raport cu valoarea estimata a acordului-cadru o suma calculata conform prevederilor art. 278^1 din OUG nr. 34/2006. Cuantumul garantiei de buna executie: 10% din valoarea fara TVA a contractului subsecvent. IMM-urile pot constitui 50% din cuantumul solicitat.Modalitatea de constituire: in conformitate cu prevederile art. 90 alin. (1) dinHG nr. 925/2006. Garantia de buna executie se va constitui la semnarea fiecarui contract subsecvent.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Surse bugetare-bugetul de stat. Plata produselor se va efectua in lei, in termen de 60 zile de la primirea doc. de receptie cu conditia respectarii termenelor de livrare din contractele subsecvente.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Asocierea va fi demonstrata prin prezentarea unui acord de asociere, din care sa rezulte liderul acesteia.
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1. Participarea la procedura in concordanta cu regulile de concurenta.
Formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintei: Depunerea Certificatului de participare la licitatie cu oferta independenta, completat conform formularului F.1.
Cerinta nr. 2. Neincadrarea in dispozitiile art. 180 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006.
Formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintei: Depunerea Declaratiei pe proprie raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art. 180 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, completata conform formularului F.2.
Cerinta nr. 3. Neincadrarea in dispozitiile art. 181 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006.
Formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintei: Depunerea Declaratiei pe proprie raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art. 181 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, completata conformformularului F.3.Cerinta nr. 4. Neincadrarea in dispozitiile art. 691 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006.
Formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintei: Depunerea Declaratiei pe proprie raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art. 691 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, completata conformformularului F.4. Persoane cu functii de decizie din cadrul autoritatii contractante in legatura cu prezenta procedura de achizitie publica: Zisu Catalin, Vasile Bogdan, Stefan Cristina, Asan-Mic Virgil, Ghica Marian. Alte persoane implicate in prezenta procedura de achizitie publica: Maier Olimpiu, Cristea Ionel, Iosifescu Stefan, Perniu Bogdan.Cerinta nr. 5. Neincadrarea in dispozitiile art. 46 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernuluinr. 34/2006.
Formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintei: Depunerea Declaratiei pe proprie raspundere privind neincadrarea in prevederile art. 46 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernuluinr. 34/2006, completata conformformularului F.5.
Cerinta nr. 6. Indeplinirea obligatiilor exigibile fata de bugetul general consolidat si bugetul asigurarilor sociale de stat la data scadenta.
Formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintei: Depunerea certificatului constatator eliberat de Ministerul Finantelor Publice sau unitatile sale subordonate care au calitatea de creditor bugetar. Din certificatul prezentat trebuie sa reiasa obligatiile exigibile scandente fata de bugetul general consolidat si bugetul asigurarilor sociale de stat la termenul de plata al lunii anterioare celei in care se depun ofertele.Cerinta nr. 7. Ofertantul/ofertantul asociat (daca este cazul) va depune Fisa cu informatii generale completata conform formularului F.6.Note:
(1)In cazul asocierii, documentele se vor depune de catre fiecare membru al grupului de operatori economici;
(2)In cazul sustinerii, pentru tertul sustinator se vor depune documentele pentru cerinta nr. 2, cerinta nr. 3 (doar pentru lit. a), c1) si d) din art. 181 din O.u.G. nr. 34/2006) si cerinta nr. 4;
(3)In cazul subcontractarii, pentru subcontractant se va depune documentul de la cerinta nr. 4. Cerinta nr. 1. Ofertantii sa fie inregistrati si sa aiba in obiectul de activitate producerea sau comercializarea produselor de natura celui care face obiectul procedurii.
Formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintei: Depunerea Certificatului constatator emis de catre Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Teritorial / Oficiul National al Registrului Comertului. In cazul persoanelor fizice autorizate se va depune autorizatia de functionare. Operatorii economici ale caror oferte vor fi declarate castigatoare vor prezenta Certificatul constatator/Autorizatia de functionare in original.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1. Cifra de afaceri globala medie anualape ultimii 3 ani (CA).Nivelul minim solicitat: 1760000 lei.Pentru I.M.M-uri: 50% din nivel.
Daca op. ec. a fost infiintat de mai putin de 3 ani, CA se va calcula corespunzator. In cazul asocierii, cerinta se poate demonstra prin luarea in considerare a resurselor membrilor grupului. In cazul sustinerii, chiar daca exista mai multi sustinatori, cerinta va fi indeplinita in intregime de catre unul singur.
Conversia leu-valuta se va face prin raportare la cursul mediu stabilit de B.N.R. pentru fiecare an in parte.
Modalitatea de indeplinire: Depunerea Bilanturilor contabile pe ultimii 3 ani sau a unor documente echivalente. In cazul sustinerii de catre o alta persoana, aceasta se va dovedi printr-un angajament ferm, incheiat in forma autentica, prin care aceasta confirma ca va pune la dispozitie resursele financiare invocate. Persoana sustinatoare va anexa bilanturile contabile/documente echivalente.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1. Lista principalelor livrari de produse similare (articole de incaltaminte din piele) efectuate in ultimii 3 ani, continand cantitati, perioade de livrare, beneficiari.
Nivelul minim solicitat al sumei cantitatilor incluse in contractele prezentate de catre op. ec.: 4000 per.
In cazul asocierii cerinta se poate demonstra prin insumarea experientei similare a membrilor.
In cazul sustinerii, chiar daca exista mai multi sustinatori, cerinta va fi indeplinita in intregime de catre unul singur.
Modalitatea de indeplinire: Depunerea Declaratiei privind Lista principalelor livrari de produse efectuate in ultimii 3 ani completata conform formularului F.7. Declaratia va fi insotita de certificate/documente emise sau contrasemnate de autorit. contractante sau clienti privati.
In cazul sustinerii de catre o alta persoana, se va dovedi printr-un angaj. ferm, incheiat in forma autentica, prin care persoana confirma ca va pune la disp. ofertantului res. tehn. si profes. invocate.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 26.06.2012 14:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
27.06.2012 16:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
Altele
Documentele emise intr-o alta limba decat cea de mai sus vor fi insotite de traduceri autorizate.
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 28.06.2012 18:00
Locul: In SEAP
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: nu
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Fonduri bugetare
VI.3) Alte informatii
Criteriul de atribuire al contractelor subsecvente: pretul cel mai scazut.Cheltuielile privind intocmirea si prezentarea ofertei apartin in exclusivitate ofertantului.La plata produselor achizitionate se vor respectaprevederile OUG nr. 34/2009.La derularea contractelor subsecvente, inainte de lansarea comenzii de la furnizorul materiei prime pentru aprovizionarea materiei prime, ofertantul castigator va ridica mostre de culoare de la sediul U.M. 02411 Bucuresti, din B-dul Iuliu Maniu, nr. 7-9, sector 6, telefon +40 214103018.In baza art.10, din H.G. nr. 445/2003, pana la semnarea acordului-cadru, operatorii economici declarati castigatori trebuie sa obtina codul NATO de agent economic (Codul NCAGE - acordat de Biroul National de Codificare sau Codul SCAGE - atribuit de NAMSA - Agentia NATO de Intretinere si Aprovizionarein functie de statul in care operatorul economic este inregistrat).Dupa semnarea contractelor subsecvente, contractantul va ridica de la Biroul National de Codificare al Romaniei formularul Proiectului de identificare (Formularul F.11) pentru completarea datelor de codificare a articolului de inzestrare. Furnizarea datelor de codificare a articolului de inzestrare este obligatorie si gratuita.Biroul National de Codificare al Romaniei este situat in Bulevardul Iuliu Maniu nr. 7-9, sector 6, cod postal 061072, Bucuresti, tel. +40 214107880, +40 214107881-2367, fax +40 214111457, e-mail: [email protected].
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Conform art. 256^2 alin. (1) din OUG nr. 34/2006, in termen 10 zile incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta despre un act al autoritatii contractante considerat nelegal.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Sectia Juridic si Drept International Umanitar
Adresa postala: Drumul Taberei nr. 9-11, sector 6, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 061418, Romania, Tel. +40 213195858-248, Fax: +40 213152165
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
08.05.2012 10:35