Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - ALIMENTARE CU APA, ZONA TURISTICA RANCA-CORNESU MARE, COMUNA BAIA DE FIER, JUDETUL GORJ


Anunt de participare numarul 140236/05.11.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
COMUNA BAIA DE FIER
Adresa postala: COMUNA BAIA DE FIER, JUDETUL GORJ, Localitatea: Baia de Fier, Cod postal: 217030, Romania, Punct(e) de contact: Vlad Ghiorghe, Tel. +40 0253461202, Email: [email protected], Fax: +40 0253461012, Adresa internet (URL): www.primariabaiadefier.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Autoritate regionala sau locala
Activitate (activitati)
- Servicii generale ale administratiilor publice
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
ALIMENTARE CU APA, ZONA TURISTICA RANCA-CORNESU MARE, COMUNA BAIA DE FIER, JUDETUL GORJ
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Lucrari
Proiectare si executare
Locul principal de executare: Comuna Baia de Fier
Judetul Gorj
Codul NUTS: RO412 - Gorj
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Lucrarile care trebuie executate:
PROIECTARE SI EXECUTIE DE LUCRARI DE ?Alimentare cu apa, zona turistica Ranca-Cornesu Mare, comuna Baia de Fier, judetul Gorj?
? Proiectare si asistenta proiectant pe durata executarii proiectului
? Captare de izvor Musetoiu, tricompartimentata, protejata cu imprejmuire
? Conducta de aductiune PEHD, DN=125 mm, PN=10 atm, L=4550 m
? Gospodarie de apa alcatuita din rezervor tampon cu volumul V=100 mc si statie de clorinare
? Conducta de aductiune PEHD, DN= 125 mm, PN=10 atm, L=1900 m, de la gospodaria de apa la rezervoarele existente
? Drum acces la gospodaria de apa prin balastare, L= 300 m
? Alimentare cu energie electrica L=600 m
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
45232150-8 - Lucrari pentru conducte de alimentare cu apa (Rev.2)
71322200-3-Servicii de proiectare a conductelor (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Conform cerintelor dinSectiunea a II-a ? Documentatie de atribuire
Valoarea estimata fara TVA: 1, 699, 143RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
24 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
1. Cuantumul garantiei de participare: 33.983 lei. 2. Perioada de valabilitate a garantiei de participare: minim 60 zile calendaristice de la data limita de depunere a ofertelor.3. Forma de constituire: a) Instrumentde garantare emisin favoareaautoritatii contractante de o societate bancara ori de o societate de asigurari, care se prezinta in original, in cuantumul si pentru perioada prevazuta in documentatia de atribuire. (Formularul nr. 3).b)prin virament bancar in contul Comunei Baia de Fier, RO65TREZ3399006XXX000277, deschis la Trezoreria Novaci confirmat prin extras de cont.Garantia de participare se va constitui numai in lei si trebuie prezentata cel mai tarziu la ora deschiderii ofertelor.NOTA: ? In cazul in care ofertantul se incadreaza in categoria IMM, astfel cum acestea sunt definite prin Legea nr.346/2004, acesta beneficiaza de reducerea cu 50% a cerintei privind cuantumul garantiei de participare. In aceste situatii, ofertantul trebuie sa completeze si sa ataseze la oferta Declaratia pe propria raspundere privind incadrarea in categoria IMM - Formularul nr.14.? Autoritatea contractanta are dreptul de a incasa garantia de participare, atunci cand ofertantul se afla in una din situatiile: ? isi retrage oferta in perioada de valabilitate a acesteia;? fiind declarat castigatorul procedurii, refuza sa semneze contractul de achizitie in termenul stabilit.Garantia de participare se va returna conf. art. 88 din HG 925/2006? Ofertantului caruia CNSC ii va respinge contestatia formulata i se va retine, potrivit art. 2781 din OUG 34/2006, actualizata, o parte din garantia de participare. Garantia de buna executie se stabileste la 5 % din valoarea contractului, exclusiv TVA.Garantia de buna executie se constituie printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari in conditiile art. 90, alin (1) din HG nr. 925/2006 sau prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale. In acest ultim caz, suma initiala pe care o va depune contractantul in contul deschis la Trezorerie la dispozitia autoritatii contractante va fi de 0.5% din pretul contractului fara TVA.Ofertantul declarat castigator are obligatia de a constitui garantia de buna executie a contractului in termen de 15 zile lucratoare de la data semnarii contractului, sub sanctiunea rezilierii acestuia.Autoritatea contractanta va elibera/restitui garantia de buna executie conform prevederilor art. 91-92 din HG nr. 925/2006.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Fonduri bugetare
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e) (dupa caz): Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate:
A.1) Operatorii economici participanti la procedura trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de legislatie pentru a participa la procedura. B.1) Se va completa Formularul nr. 4 din sectiunea III;
(Declaratie privind calitatea de participant la procedura)
A.2) Operatorii economici participanti la procedura nu trebuie sa se incadreze in situatiile prevazute la art. 180 din OUG 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. B.2) Se va completaFormularul nr. 5 din sectiunea III;(Declaratie privind eligibilitatea)
A.3) Operatorii economici participanti la procedura nu trebuie sa se incadreze in situatiile prevazute la art. 69^1 din OUG 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. B.3) Se va completa Formularul nr.6 din sectiunea III;(Declaratie privind neincadrarea in prevederile art 69^1 din OUG nr. 34/2006).In vederea completarii acestei declaratii precizam ca persoanele cu functii de decizie din cadrul autoritatii contractante sunt: Turbaceanu Dumitru- primar, Vasilache Laurentiu- viceprimar, Gutu Viorica- secretarGutu Mariana- contabil sefVlad Ghiorghe- inspector, Consilieri: Agurida Ion, Babaligea Rodica, Balasa Marius, Cariga Stelia Andi, Duguleana Mioara, Ecovescu Ion Gabriel, Iliescu Dan Nicolae, Mihutescu Constantin, Panduru Ion Daniel, Panduru Ion, Panduru Mihai, Teodorecu Dorin Ion.
A.4) Operatorii economici participanti la procedura vor certifica faptul ca participarea este facuta in concordanta cu regulile de concurenta B.4) Se va completa Formularul nr. 7 din sectiunea III;(Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta)
A.5) Operatorii economici participanti la procedura nu trebuie sa se incadreze in situatiile prevazute la art. 181 din OUG 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. B.5.a)Se va completaFormularul nr. 15 din sectiunea III;(Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 181 din ordonanta de urgenta a guvernului nr. 34/2006, aprobata cu modificari si completari prin legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare)
B.5.b.1) Persoanele juridice romane vor atasa certificate/documente, eliberate de autoritatile legale competente, care sa ateste faptul ca respectivul operator economic si-a indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor catre bugetul general consolidat, precum si taxele locale, in conformitate cu prevederile legale in vigoare in Romania sau in tara in care este stabilit. Documentele se vor atasa in original sau copie lizibila semnata si stampilata pentru ?conformitate cu originalul?.
Certificatele mentionate trebuie sa prezinte situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele.
B.5.b.2) Persoanele juridice straine vor atasa certificate/documente valabile la data deschiderii ofertelor, eliberate de autoritatile legale competente din tara in care este stabilit, care sa ateste faptul ca respectivul operator economic si-a indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor catre bugetul de stat, precum si taxele locale, in conformitate cu prevederile legale in vigoare din tara in care este stabilit.
Documentele se vor atasa in copie lizibila semnata si stampilata pentru ?conformitate cu originalul?si traducere autorizata a acestora in limba romana. Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e) (dupa caz): Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate:
Persoane juridice/fizice romane
A.1) Operatorii economici participanti la procedura trebuie sa aiba ca domeniu de activitate (principal sau secundar) activitatile avandcod CAEN conform serviciilor solicitate B.1) Se va atasa Certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comertului, in copie, in termen de valabilitate.
Ofertantului clasat pe primul loc i se va solicita prezentarea documentului de mai sus, in original/copie legalizata, inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire, pentru verificarea conformitatii acestuia cu cel depus in oferta.
Persoane juridice /fizice straine
A.3) Operatorii economici participanti la procedura trebuiesa fie legal inregistrati, sa aiba ca domeniu de activitate (principal sau secundar) activitatile avandcod CAEN conform serviciilor solicitate.B.3) Documente edificatoare care dovedesc o forma de inregistrare ca persoana juridica sau de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct devedere profesional, inconformitatecu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident, insotite de traducerea legalizata, in limba romana.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
A.1) Rezultatul exercitiului financiar in anul2011, Bilantul contabil la 31.12.2011, vizat si inregistrat de organele competente sau alte documente edificatoare, in cazul unei asocieri fiecare asociat este obligat sa prezinte acest document.
A.2) Cifra de afaceri globala anuala medie pe ultimii 3 ani (2011, 2010 si 2009)Cerinta minima: Cifra de afaceriglobala anuala medie pe ultimii 3 ani (2009, 2010 si 2011) sa fie de maxim 170000 Lei, pentru proiectare si 3228286 lei pentru executie. Echivalentul sumei in Euro se va face la cursul mediu de referintaBNR precizat pentru fiecare an in parte.Atunci cand un grup economic (asociati) depun oferta comuna, situatia economica si financiara se demontreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului.Pentru operatorii economici care nu au avut activitate in unul sau mai multi din anii 2009, 2010 sau 2011, cifra de afaceri se va lua in considerare conform bilanturilor contabile respective.
A.3) In cazul in care operatorul economic isi demonstreaza situatia economica si financiara invocand si sustinerea acordata, in conformitate cu prevederile OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, de catre o alta persoana, atunci aceasta are obligatia de a dovedi sustinerea de care beneficiaza prin prezentarea unui angajament fermal persoanei respective, incheiat in forma autentica (la notariat), prin care acesta confirma faptul ca va pune la dispozitie ofertantului resursele financiare invocate. Persoana care asigura sustinerea financiara nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180 si ale art.181 lit. a), c1) si d) din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
A.1) Ofertantul trebuie sa detina in lista sacontracte similare executate.Prestarea de servicii similare se confirma prin prezentarea a maxim 2 contracte care sa confirme prestarea de servicii si lucrari similare, insotite de certificari de buna executie care indica beneficiarii, indiferent daca acestia sunt autoritati contractante sau clienti privati, valoarea, perioada si locul executiei lucrarilor si precizeaza daca au fost facute in conformitate cu normele profesionale din domeniu si daca au fost duse la bun sfarsit pentru executie lucrari, respectiv certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul privat beneficiar, pentru proiectare, in valoare de 1614143 lei pentru executie si 85000 lei pentru proiectare.
A.2) Operatorul economic trebuie sa dispuna de utilajele, instalatiile si echipamentele tehnice necesare pentru indeplinirea contractului
- 1 program de calculator autorizat pentru lucrari de constructiimontaj
- 1 statie de ridicari topografice
- 2 autobasculante de 20 t
- 2 excavatoare sau buldoexcavatoare
- 1 cilindru vibrocompactor
- 2 talpi vibratoare
- 2 instalatii de lipit conducte PEHD prin termofuziune
A.3) Sa dispuna de resursele umane considerate de Autoritatea contractanta ca fiind strict necesare indepliniriicontractului (personal de specialitate/experticare vor avea roluri esentiale in indeplinirea contractului si personal auxiliar):
Cerinta minima: a) Minim 1 (un) Sef de santier
- absolvire institut de invatamant superior cu specializarea constructii instalatii (Document doveditor ?Diploma de absolvire);
-experienta profesionala de minim o lucrare de aceeasi complexitate, b) Minim 1 (un) Responsabil tehnic cu executia
- experientaminim o lucrare de aceeasi complexitatec) Minim 1 (un) Topograf
- experientaprofesionala minim o lucrare de acelasi gen si aceeasi complexitated)Minim 1 (un) Devizier
- experientaminim o lucrare de aceeasi complexitatee) Minim 1 (un) Sef de proiect
- absolvire institut de invatamant superior cu specializarea constructii instalatii (Document doveditor ?Diploma de absolvire)
A4)In cazul in care operatorul economic isi demonstreaza situatia tehnica si profesionala invocand si sustinerea acordata, in conformitate cu prevederile O.U.G. 34/2006, de catre o alta persoana, atunci aceasta are obligatia de a dovedi sustinerea de care beneficiaza, prin prezentarea unui angajament ferm al persoanei respective, incheiat in forma autentica (la notariat), prin care acesta confirma faptul ca va pune la dispozitie ofertantului resursele invocate.
Persoana care asigura sustinerea tehnica si profesionala nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180 si ale art. 181 lit. a), c1) si d) din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Infomatii privind subcontractarea
A.1) Ofertantul trebuie sa detina certificat ISO 9001 sau echivalent (certificarea sistemului de management al calitatii) valabil pentru domeniul proiectare si executie lucrari.
A.2)Ofertantul trebuie sa detina certificat ISO 14001 sau echivalent (certificarea sistemului de protectie a mediului) valabil pentru domeniul proiectare si executie lucrari.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economicin ceea ce priveste:
- criteriile mentionate in continuare
Criterii
Pondere
1.
Pretul ofertei
60%
Descriere: Ppret n = ( pret minim ofertat / pret oferta n) x 100 puncte
2.
Durata de executie
40%
Descriere: durata minima de executie 12 luni, ofertele cu durata de executie sub aceasta valoare nu vor fi punctate suplimentar si durata maxima 24 lunide la semnarea contractului, peste aceasta durata oferta va fi declarata neconforma
Punctaj maxim componenta tehnica: 100
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 20.11.2012 12:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
23.11.2012 10:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
60zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 23.11.2012 12:00
Locul: Primaria comunei Baia de Fier, judetul Gorj
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: nu
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Fonduri bugetare
VI.3) Alte informatii
In cazul in care se constata ca ofertele situate pe primul loc au punctaje egale se va alege oferta cu cel mai mic pret.In cazul in care se constata ca ofertele situate pe primul loc aupreturile egale, autoritatea contractanta va solicita reofertarea in plic inchis, in vederea departajarii ofertelor.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
conform art.256^2din OUG nr.34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
COMUNA BAIA DE FIER
Adresa postala: Primaria Baia de Fier; Comuna BAIA DE FIER; Judet GORJ, Localitatea: BAIA DE FIER, Cod postal: 217030, Romania, Tel. +40 253461202, Email: [email protected], Fax: +40 253461012, Adresa internet (URL): www.primariabaiadefier.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
05.11.2012 12:14
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer