Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Asistenta Tehnica pentru MMFPS - DG AM POS DRU in vederea realizarii verificarilor la fata locului, monitorizarii ex-post si vizitelor speciale privind operatiunile finantate in cadrul POSDRU


Anunt de participare numarul 138417/25.08.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
MINISTERUL MUNCII , FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE
Adresa postala: Str. Scarlatescu nr.17-19, sector 1, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 011158, Romania, Punct(e) de contact: AMPOSDRU, Tel. +040 213150205, Email: [email protected], Fax: +040 213150206, Adresa internet (URL): www.fseromania.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Minister sauorice alta autoritate nationala sau federala, inclusiv subdiviziuni regionale sau locale ale acestora
Activitate (activitati)
- Servicii generale ale administratiilor publice
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Asistenta Tehnica pentru MMFPS - DG AM POS DRU in vederea realizarii verificarilor la fata locului, monitorizarii ex-post si vizitelor speciale privind operatiunile finantate in cadrul POSDRU
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
11 - Servicii de consultanta in management si servicii conexe
Locul principal de prestare: La sediul AMPOSDRU, la sediul OI, la sediul prestatorului, precum si pe teren, la sediul beneficiarilor
Codul NUTS: RO321 - Bucuresti
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Consolidarea capacitatii AM POS DRU si OI- urilor POS DRU pentru realizarea verificarilor de management, precum si realizarea efectiva a verificarilor la fata locului pentru proiectele cofinantate din FSE in cadrul axelor prioritare 1-6 ale POSDRU 2007-2013, respectiv verificarea faptului ca produsele si serviciile cofinantate sunt furnizate si verificarea faptului ca toate cheltuielile declarate de beneficiari pentru operatiuni au fost realizate efectiv si ca sunt in conformitate cu regulile comunitare si nationale
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
79411000-8 - Servicii generale de consultanta in management (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
un contract de achizitie publica
Valoarea estimata fara TVA: 46, 249, 795RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
36 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare este de 450.000 lei si se va constitui conform Art.86 alin.1 din HG925/2006. Valabilitate: 90 de zile de la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.AMPOSDRU poate solicita extinderea perioadei de valabilitate a ofertei. In cazul in care ofertantul isi extinde perioada de valabilitate a ofertei, perioada de valabilitate a garantiei de participare va fi prelungita in mod corespunzator. In situatia in care ofertantul refuza extinderea valabilitatii, oferta va fi considerata inacceptabila. Prestatorul are obligatia de a constitui garantia de buna executie a contractului printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari si care se va constitui ca anexa la contract in termen de maxim 5 zile calendaristice de la data incheierii contractului. Neconstituirea garantiei de buna executie in termenul specificat poate determina rezilierea contractului. Cuantumul garantiei de buna executie a contractului reprezinta 5 % din pretul total al contractului, fara TVA. Achizitorul are dreptul de a emite pretentii asupra garantiei de buna executie, in limita prejudiciului creat, daca prestatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contract, fara notificare prealabila si/sau punere in intarziere. Executarea contractului incepe dupa constituirea garantiei de buna executie.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Fondul Social European (75%) + buget de stat (25%)
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
I. Declaratii privind eligibilitatea
Completarea si prezentarea Formularului nr. 4 din Sectiunea III Formulare, a prezentei documentatii de atribuire. Incadrarea in situatia prevazuta la art. 180 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 atrage excluderea candidatului din procedura aplicata pentru atribuirea contractului de achizitie publica.
NOTA! Documentele solicitate pentru neincadrarea in prevederile art. 180 din O.U.G. nr. 34/2006 vor fi solicitate obligatoriu si vor trebui prezentate si de tertul sustinator, daca este cazul.
II. Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 181 din OUG34/2006
- Completarea si prezentarea Formularului nr. 5 din Sectiunea III- Formulare, a prezentei documentatii de atribuire
- Certificat de atestare fiscala eliberat de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, (original, copie legalizata sau conform cu originalul). Autoritatea contractanta va exclude candidatul care inregistreaza datorii la bugetul consolidat (indiferent de cuantumul acestora) din luna anterioara celei in care se depun candidaturile, in conformitate cu prev.art. 9 din Ordinul ANRMAP nr. 509/2011.
- Certificat de plata a impozite si taxe locale (original, copie legalizata sau conform cu originalul); Cu exceptia impozitelor si taxelor pentru care s-au acordat inlesniri la plata de catre organele competente si in masura in care s-au respectat conditiile impuse la acordarea acestora, autoritatea contractanta va exclude candidatul care inregistreaza datorii la bugetul local (indiferent de cuantumul acestora) din luna anterioara celei in care se depun candidaturile, in conformitate cu prev.art. 9 din Ordinul ANRMAP nr.509/2011.
- Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta - Cerinta obligatorie completarea si prezentarea Formularului nr. 6 din Sectiunea a III a prezentei documentatii de atribuire
- Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 69^1 din OUG 34/2006- completarea si prezentarea Formularului nr. 7 din Sectiunea III a prezentei documentatii de atribuire (se va completa si de eventualii subcontractanti/terti sustinatori).
- Declaratie privind calitatea de participant la procedura conf. Formularului nr. 8 din Sectiunea III Formulare a prezentei documentatii de atribuire.Persoane cu functii decizionale:
Persoanele cu functie de decizie din cadrul autoritatii contractante in ceea ce priveste, organizarea, derularea si finalizarea procedurii sunt urmatoarele:
Mariana Campeanu - Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale
Petru- Radu Paun - Jura ? Secretar general
Cristian Ababei ? Director general
Daniela Manuc - Director general adjunct
Daniel Chitoi ? Director
Ion Daniel Popa ? Sef Serviciu
NOTA! Documentele solicitate pentru neincadrarea in prevederile art. 181 lit. a), lit. c)1 si lit. d) si art. 69^1 din O.U.G. nr. 34/2006 vor fi depuse si de tertul sustinator, daca este cazul. Certificat constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului (se va prezenta o copie a acestuia-semnata si stampilata avand mentiunea ?conform cu originalul?) de pe langa instanta competenta, cu maxim 30 de zile calendaristice inainte de data depunerii candidaturilor din care sa rezulte:
- denumirea operatorului economic si datele de identificare; sediul social; sediile secundare; structura actionariatului; domeniul de activitate principal; domeniile de activitate secundare; situatia societatii.
Autoritatea contractanta va solicita primilor 5 candidati clasati in urma aplicarii criteriilor de selectie, inainte de transmiterea invitatiilor in vederea depunerii ofertelor, prezentarea, pentru conformitate, a documentul in original/copie legalizata.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Media cifrei de afaceri din ultimii 3 ani anteriori datei limita de depunere a candidaturilor (2009, 2010, 2011) sa fie de cel putin 45.000.000 lei.
Se demonstreaza prin bilantul contabil aferent exercitiilor financiare 2009, 2010 si 2011, vizate si inregistrate de organele competente.Bilanturile vor fi prezentate in copie certificata pentru conformitate cu originalul sau echivalent.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Lista principalelor prestari de servicii similare realizate in ultimii 3ani (calculati pana la termenul limita pentru depunerea candidaturilor) continand valori, perioade de prestare, beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati, din care sa rezulte prestarea de servicii similare obiectului contractului.
Candidatul trebuie sa faca dovada ca are experienta in prestarea serviciilor similare ce fac obiectul contractului, demonstrata prin prezentarea a maxim 3 contracte cu o valoare cumulata de minim 45.000.000 lei
Informatii privind calificarile si experienta profesionala a echipei-personalul direct implicat si responsabil de indeplinirea contractului.Trebuie sa aiba cel putin 5 ani experienta generala si calificari relevante in contracte de natura similara acestui proiect. Pentru experti se solicita o declaratie privind contractele de servicii aflate in curs de derulare, iar ofertantului clasat pe primul loc i se va solicita dovedirea faptului ca expertii propusi, chiar daca sunt implicati in alte proiecte, pot aloca timpul si resursele necesare ducerii la indeplinire a contractului in cauza (se va evidentia graficul privind activitatile si timpul necesar realizarii acestora). Primilor 5 candidati selectati li se va solicita prezentarea de documente care sa ateste experienta prezentata in CV-urile expertilor. Echipa va fi compusa din cel putin urmatorii:
1. Lider de Echipa.: - Studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalent; - Cunostinte foarte bune de limba engleza; - Abilitati in utilizarea calculatorului; - Experienta pe pozitia de lider echipa in implementarea de programe sau proiecte similare.
2. Coordonator echipa verificare tehnica : - Studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalent; - Cunostinte foarte bune de limba engleza; - Abilitati in utilizarea calculatorului; - Experienta pe pozitia de coordonator verificare tehnica in implementarea de programe sau proiecte similare.
3. Coordonator echipa verificare financiara: - Studii superioare economice de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalent; - Cunostinte foarte bune de limba engleza; - Abilitati in utilizarea calculatorului; - Experienta pe pozitia de coordonator financiar in implementarea de programe sau proiecte similare.
4. Expert juridic: - Studii superioare juridice de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalent; - Cunostinte foarte bune de limba engleza; - Abilitati in utilizarea calculatorului; - Experienta demonstrata in legislatia muncii (Codul Muncii si Codul Civil) - Experienta pe pozitia de expert juridic in implementarea de programe sau proiecte similare.
Informatii privind subcontractantii Candidatul are dreptul de a include in propunerea tehnica posibilitatea de a subcontracta o parte din contractul de achizitie publica. In acest sens are obligatia de a preciza in documentele ofertei: - partea/partile din contract pe care intentioneaza sa o/le subcontracteze; - datele de recunoastere ale subcontractantilor. In cazul in care unul sau mai multi subcontractanti urmeaza sa indeplineasca parti din contract autoritatea contractanta solicita ca la incheierea contractului, sa se prezinte contractele incheiate intre viitorul contractant si subcontractantii nominalizati de acesta in oferta, care se constituie in anexa la contract In conditiile in care candidatul include in propunerea tehnica posibilitatea de a subcontracta o parte din contractul de achizitie publica atunci are obligatia de a prezenta Formularul nr. 13. Daca operatorul economic nu are subcontractanti, se va completa formularul cu datele de indentificare si cu textul: ?Nu exista
Certificare SR EN ISO 9001:2000 ?Sistem de management al calitatii? sau echivalent
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Da
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie restransa accelerata
Avand in vedere urgenta masurilor ce trebuie intreprinse, miza majora pe care o constituie FSE in Romania si de impactul structural pe care l-ar determina o suspendare a platilor de catre CE pentru POSDRU este absolut necesar ca AM POSDRU sa utilizeze facilitatile privind achizitiile publice pentru reducerea termenelor de asteptare (conform sectiunii 3 si sectiunii 5 din cap. III al OUG nr.34/2006). In cazul in care, prin respectarea termenelor standard din OUG nr.34/2006, AMPOSDRU nu va beneficia in timp util de asistenta tehnica pentru suport/externalizare de activitati pentru remedierea deficientelor sistemice constatate deauditorii CE, exista riscul neimplementarii in termen a masurilor asumate prin Mem. de Guvern din 23 mai 2012. Acest lucru va avea drept consecinta mentinerea in totalitate a recomandarilor auditorilor CE si decizia de intrerupere/suspendare a platilor de catre CE care implica pierderi financiare enorme pentru Romania estimate la circa 1, 5 miliarde euro.
IV.1.2) Limitarea numarului de operatori economici invitati sa prezinte oferte sau sa participe
Numar minim preconizat: 1 ; numar maxim: 5
1.Experienta similara operatori economici ? nr. max de pct ce poate fi obtinut de un candidat ? 50 pct.2.Experienta expertilor cheie ? nr. max de pct ce poate fi obtinut de un candidat ? 50 pct.
IV.1.3) Reducerea numarului de operatori economici in timpul negocierii sau al dialogului
Aplicarea unei licitatii care sa se deruleze in etape succesive pentru a reduce progresiv numarul solutiilor care trebuie discutate sau al ofertelor care trebuie negociate
Nu
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
-
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 07.09.2012 16:30
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
10.09.2012 10:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 10.09.2012 12:00
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: nu
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Da
Trimitere (trimiteri) la proiect(e) si/sau program(e): Axa 7 Asistenta Tehnica
Tip de finantare: Fonduri europeneFond european: Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane
VI.3) Alte informatii
Criteriu sel. 1 ? Exp. similara (es) operator economic a) Pentru prezentarea celei mai mari es realizate de ofertant peste cea minim solicitata, respectiv 45.000.000 lei a carei valoare sa fi fost realizata din 1 singur contract se va acorda punctajul maxim: Valoare maxima=Vm= 50 pct b) Pentru operatorii ec, care vor prezenta indeplinirea unei es peste cea minim solicitata, a carei valoare sa fie realizata dintr-un singur contract, dar mai mica decat Vm, punctajul va fi calculat astfel: Vn=(VN / Vm) x 50, unde VN reprezinta valoarea serviciilor prestate de operatorul ec n c) Operatorii ec care vor prezenta indeplinirea unei es, minim sau peste cea minim solicitata, dar prin cumularea valorii din 2 sau mai multe contracte, vor fi calificati, dar vor primi la acest criteriu 0 pct. Criteriu sel. 2= Exp. expertilor cheie 2.1 EC1 a) participarea (p) intr-un proiect similar (ps) se acorda 1/3 din 15 pct, respectiv 5 pct b) p in 2 ps = 2/3 din 15 pct, r.10 pct c) p in 3 ps sau mai multe = 15 pct 2.2. EC2 a) p 1 ps se acorda 1/3 din 15 pct, r. 5 pct b) p 2 ps = 2/3 din 15 pct, r. 10 pct c) p 3 ps sau mai multe = 15 pct 2.3 EC3 a) p 1 ps se acorda¼ din 10 pct b) p 2 ps = ½ din 10 pct c) p 3 ps sau mai multe = 10 pct 2.4 EC4 a) p 1 ps se acorda¼ din 10 pct b) p 2 ps = ½ din 10 pct c) p 3 ps sau mai multe = 10 pct Punctajul total = Vn+EC1 +EC2 +EC3 +EC4=max.100 pct. In cazul in care, in cea de-a doua etapa, vor exista oferte clasate pe primul loc ce prezinta preturi egale, in vederea departajarii, autoritatea contractanta va solicita operatorilor ec respectivi o noua oferta financiara, ce va fi prezentata in plic inchis.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
10 zile incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta a actului ce se doreste contestat, potrivit dispozitiilor art. 256² alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 34/2006
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale
Adresa postala: Str. Scarlatescu nr.17-19, sector 1, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 011158, Romania, Tel. +040 213150207, Email: [email protected], Fax: +040 213150207, Adresa internet (URL): www.fseromania.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
24.08.2012 12:48
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer