Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Constructia depozitului de la Balteni, judetul Olt (partea 1 ? prima celula si instalatii auxiliare) si proiectarea, constructia si punerea in functiune a statiei de sortare si a statiei de tratare a levigatului


Anunt de participare numarul 135959/26.05.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
CONSILIUL JUDETEAN OLT
Adresa postala: B.dul A.I.Cuza nr.14, Localitatea: Slatina, Cod postal: 230025, Romania, Punct(e) de contact: Angela Solduban, Tel. +40 249431080, Email: [email protected], Fax: +40 249431122, Adresa internet (URL): www.cjolt.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Autoritate regionala sau locala
Activitate (activitati)
- Servicii generale ale administratiilor publice
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Constructia depozitului de la Balteni, judetul Olt (partea 1 ? prima celula si instalatii auxiliare) si proiectarea, constructia si punerea in functiune a statiei de sortare si a statiei de tratare a levigatului
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Lucrari
Proiectare si executare
Locul principal de executare: comuna Balteni, Olt
Codul NUTS: RO414 - Olt
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Constructia depozitului de la Balteni, judetul Olt (partea 1 ? prima celula si instalatii auxiliare) si proiectarea, constructia si punerea in functiune a statiei de sortare si a statiei de tratare a levigatului
De asemenea se vor furniza o serie de echipamente/utilaje
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
45222110-3 - Lucrari de constructii de rampe de deseuri (Rev.2)
45111291-4-Lucrari de amenajare a terenului (Rev.2)
45210000-2-Lucrari de constructii de cladiri (Rev.2)
45252100-9-Lucrari de constructii de statii de epurare (Rev.2)
71322000-1-Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publice (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Domeniul: lucrari
Constructia Centrului de Management Integrat al Deseurilor, Balteni, judetul Olt. Centrul de Management Integrat al Deseurilor va include - un depozit ecologic ? prima celula cu o capacitate de 880.000 mc si instalatii auxiliare, o statie de sortare si o statie de tratare a levigatului. Statia de sortare va aveao capacitate de 29.000tone/an.
Statia de tratare a levigatului si statia de sortare vor fi proiectate de ofertantul castigator. De asemenea se vor furniza o serie de echipamente/ utilaje.
Loculde prestare: comuna Balteni, judetul Olt
Valoarea estimata a contractului: 47.673.211 lei fara TVA, din care: -Valoarea estimata aferenta serviciilor de proiectare: 1.217.956 lei fara TVA
-Valoarea estimata aferenta utilajelor si echipamentelor ce vor fi furnizate: 4.595.887 lei fara TVA
Autoritatea Contractanta isi rezerva dreptul de a opta pentru achizitionarea ulterioara de noi lucrari similare/aditionale, de la operatorul economic a carui oferta va fi declarata castigatoare in cadrul procedurii de achizitie a prezentului contract in conformitate cuprevederileart.122 lit.j din OUG 34/2006.
Valoarea minima a intervalului reprezinta valoarea estimata a prezentei proceduri (in functie de care se vor elabora si evalua ofertele, iar valoa rea maxima reprezinta valoarea estimata ce contine si valoarea posibilelor suplimentari.
Cuantumul garantiei de participare precum si nivelurile impuse pentru cerintele de calificare se raporteaza la valoarea estimata minima (ce nu cuprinde si valoarea suplimentarilor).
Valoarea estimata fara TVA: intre 47, 673, 211 si 50, 309, 540RON
II.2.2) Optiuni
Da
conform art. 122 lit. j) din OUG 34/2006
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
18 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare: 900.000, 00leiPerioada de valabilitate: 120 de zile de la data limita stabilita pt. depunerea ofertelorGarantia de participare se constituie prin virament bancar in contul RO95TREZ5065006XXX000247 deschis la Trezoreria Slatina (se prezinta O.P.-ul confirmat de banca emitenta ? prezentat in copie), sau printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara ori deasigurari(de preferat din Romania)care se prezinta in original in cuantumul si pentru perioada prevazuta (Anexa nr.2) cel mai tarziu la data si ora deschideriiofertelor.In oricare forma va fi emisa garantia de participare va fi irevocabila si va specifica daca este conditionata sau neconditionata, la prima cerere a AC.In cazul unei asocieri, Garantia de participare va fi constituita decatre si in numele Liderului Asocierii.Garantia de participare emisa in alta limba va fi prezentata in original insotita de traducere legalizata in limba romana. Garantia de buna executie este de 10% din valoarea contractului fara TVA si se va constitui printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari, in original - Formularul 5, care va deveni anexa la contract (anexa VIB) - sau prin retineri succesive din platile intermediare. A.C.are dreptul de a emite pretentii asupra garantiei de buna executie, oricand pe parcursul indeplinirii contractului, in limita prejudiciului creat, in cazul in care contractantul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contract. Anterior emiterii unei pretentii asupra garantiei de buna executie autoritatea contractanta are obligatia de a notifica pretentiile sale contractantului, precizand obligatiile care nu au fost respectate si de a solicita indeplinirea acestora.Restituirea garantiei de buna executie se va face in conformitate cu prevederile art. 92 din HG 925/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Buget propriu si fonduri structurale: - Uniunea Europeana, FEDR (prin POS Mediu) ? 80%, - Bugetul de stat ? 18%- Bugetul propriu al Consiliului Judetean Olt ? 2%
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Precizari
1.Documentele din aceasta sectiune vor fi emise integral de catre fiecare dintre membrii unei asocieri de operatori economici.
2.Documentele din aceasta sectiune vor fi prezentate in original sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul? cu semnatura si stampila candidatului/ofertantului.
3.Persoanele juridice straine vor prezenta orice document edificator pentru dovedirea eligibilitatii ? eliberate de autoritati din tara de origine (certificate, caziere judiciare, alte documente echivalente ) prin care sa dovedeasca ca si-au indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre bugetul de stat si bugetul local in conformitate cu cerintele autoritatii contractante.4.In cazul in care tara de origine sau in tara in care este stabilit operatorul economic nu se emit astfel de documente sau acestea nu vizeaza toate situatiile atunci se accepta o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.
5.Documentele emise in alta limba decat limba romana trebuie sa fie insotite de traducerea autorizata in limba romana.
6.In cazul in care ofertantul a incheiat o conventie de esalonare a platilor obligatiilor exigibile de plata a taxelor si impozitelor la bugetul de stat, se vor prezenta toate ordinele de plata doveditoare la zi a acestor esalonari, in original sau copii semnate ?conform cu originalul?.
7.In conformitate cu art. 11, alin. 4 si 5dinHG nr. 925/2006amendat conform HG 834/2009 ofertantul are dreptul de a prezenta initial doar o declaratie pe propria raspundere (Formular nr. 30 Declaratie initiala privind indeplinirea cerintelor de calificare), semnata de reprezentantul sau legal, prin care confirma ca indeplineste cerintele de calificare astfel cum au fost solicitate in documentatia de atribuire. Declaratia va fi insotita de o anexa in care ofertantul trebuie sa mentioneze succint dar precis modul concret de indeplinire a respectivelor cerinte, inclusiv valori, cantitati si altele asemenea.
In cazul in care uzeaza de acest drept, ofertantul are obligatia de a prezenta/completa certificatele/documentele edificatoare care probeaza/confirma indeplinirea cerintelor de calificare, atunci cand primeste din partea autoritatii contractante o solicitare in acest sens, in termenul prevazut in respectiva solicitare.
Operatorul economic trebuie sa prezinte urmatoarele documente:
1.Formularul nr. 4 -Declaratie privind calitatea de participant la procedura, 2.Formularul nr. 5- Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta, 3.Formularul nr. 6 -Declaratie privind neincadrarea insituatiile prevazute la art 69^1 din OUG nr. 34/2006,
Persoanele ce detin functii de decizie in cadrul Autoritatii Contractante in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire sunt urmatoarele: Presedinte ? Paul Stanescu
Vicepresedinte ? Ioan NedeleaVicepresedinte ? Ioan Ciugulea
Director executiv ? Constanta DumitruDirector executiv ? Gugiu NicolaeDirector executiv - Corneliu Parnuta
Sef serviciu - Angela Solduban
Sef serviciu achizitii, licitatii, contractari ? Ovidiu Gerard OancaSef serviciu juridic ? Ana Venera StefanescuSef serviciu dezvoltare regionala ? Daniela Lunguconsilieri judeteni - BacanuCozmin, Badescu Ion, Belinski Pavel, Bratucu Gabriel, Ciocan Dan, Ciucu Gheorghe, Cococi Toma Longin, Dinoiu Ion, Draghici Nicolae, Dumitrescu Florian, Dumitrescu Viorel, Floarea Monica Elena, Gheorghe Ionel Cristian, Hristea Marian, Idoras Petre, Ionica Marin, Mandres Dica Milena, Mateescu Tiberiu, Nicolae Vasile, Niculae Florea, OnicaRudelf , Oprescu Marius, Popa Claudiu, Popa Ioan, Postelnicu Dorin, PrunaToma, Rusu Constantin, StancuNicolae, VilceleanuGigi Ernes, Zlavog Gheorghe4.Formularul nr. 7-Declaratie privind eligibilitatea
5.Cazier judiciar al companiei (in statele unde este aplicabil), din care sa rezulte ca finele lunii anterioare deschiderii ofertelor, operatorul economic nu are condamnari.6.Formularul nr. 8 -Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 181 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006., 7.Certificat de atestare fiscala eliberat de organul de administrare fiscala al unitatii administrativ teritoriale pe raza careia societatea isi are sediul social privind plata obligatiilor la bugetul general consolidat sau echivalent, care sa ateste indeplinirea obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se prezinta oferta,
8.Certificat privind plata impozitelor si taxelor locale, care sa ateste indeplinirea obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se prezinta ofertaNota 1: Declaratia privind neincadrarea in situatiile prevazute la art 69^1 din OUG nr. 34/2006 (evitarea conflictului de interese) va fi emisa si de catre tertul sustinator si/sau subcontractant (dupa caz).
Nota 2: Persoana care asigura sustinerea financiara nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180 si ale art. 181 lit. a), c^1) si d) din OUG 34/2006.
Nota 3 : Neindeplinirea uneia din cerintele formulate in legatura cu documentele solicitate mai sus va conduce automat la excluderea operatorului economic.
Nota 4 : Daca exista incertitudini sau neclaritati in ceea ce priveste situatia personala a unui operator economic, Autoritatea Contractanta poate solicita detalii, precizari sau confirmari suplimentare atat de la ofertantul in cauza cat si de laautoritatile competente care pot furniza informatiile in acestsens Precizari:
1. Documentele din aceasta sectiune vor fi prezentate decatrefiecare dintre membrii unei asocieri de operatori economici.
2. Documentele emise in alta limba decat limba romana trebuie sa fie insotite de traducerea autorizata in limba romana
3. Documentele din aceasta sectiune vor fi prezentate in original sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul? cu semnatura si stampila candidatului/ofertantului.
Operatorul economic trebuie sa prezinte urmatoarele documente:
1. Persoane juridice romane : Certificat Constatator eliberat de Ministerul Justitiei - OficiulRegistrului Comertului sau echivalentul din care sa rezulte numele complet, sediul, persoanele autorizate /administratori, obiectul de activitate al respectivului operator economic..
2. Persoane juridice straine: documente care dovedesc o forma de inregistrare /atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident (Statut, Act Constitutiv, etc).
Nota 1 : Neindeplinirea cerintei solicitate in legatura cu documentele de mai sus va conduce automat la excluderea operatorului economic.
Nota 2 : Daca exista incertitudini sau neclaritati in ceea ce priveste situatia personala a unui operator economic, Autoritatea Contractanta poate solicita detalii, precizari sau confirmari suplimentare atat de la ofertantul in cauza cat si de laautoritatile competente care pot furniza informatiile in acestsens.
Nota 3: Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a solicita, de la ofertantul clasat pe primul loc, prezentarea in original sau copie legalizata a documentelor mentionatein aceasta sectiune.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1.Media cifrei de afaceri globala in ultimii trei ani: egala sau mai mare decat 85.000.000 leiIn cazul in care ofertantul face dovada ca se incadreaza in categoria I.M.M, in conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, beneficiaza de reducerea cu 50% pentru criteriul legat de cifra de afaceri.
Pentru a beneficia de aceasta reducere ofertantii vor depune documente doveditoare privind incadrarea in IMM)
- Bilanturile contabile, la datele de 31.12.2009, 31.12.2010 si 31.12.2011, vizate spre inregistrare la autoritati competente sau documentele echivalente acestora in tara de origine a ofertantului.
Nota 1. In cazul in care un grup de operatori economici depune oferta comuna, bilanturile trebuie depuse de fiecare membru al grupului.
Nota 2: Daca exista operatori economici care nu au obligatia legala de depunere a bilantului pentru 2011 pana la data depunerii ofertelor, se vor lua in considerare alte documente contabile in sustinerea cifrei de afaceri.
Nota 3: Ofertantii nerezidenti vor prezenta documentele insotite de traduceri autorizate in limba romana ale documentelor solicitate mai sus
Asigurarea de cash-flow se va demonstra prin adresa din partea
unitatii bancare (prezentata in original) prin care se va atesta
faptul ca:
(a) ofertantul are acces la resurse reale (sume disponibile in cont, linii de credit cu valoare disponibila, depozite bancare) pentru o valoare cel putin egala cu suma de: 15.000.000 Lei, pentru o perioada de 6 luni, avand ca destinatie cheltuieli pentru realizarea contractului ce face obiectul prezentei proceduri
(b) suma respectiva va fi imobilizata pentru realizarea contractului in cazul ofertei castigatoare In cazul unei asocieri, cel putin unul dintre asociati este obligat sa prezinte documentul mentionat mai sus.
In conformitate cu prevederile art. 186 din OUG nr.34/2006, capacitatea economica-financiaraa ofertantului poate fi sustinuta ? in vederea indeplinirii contractului ? si de alta persoana indiferent de natura relatiilor juridice existente intre ofertant si persoana respectiva.Persoana care asigura sustinerea financiara nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180 si ale art. 181 lit. a), c1) si d).
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1.Experienta similara
Indeplinirea cumulativa a urmatoarelor:
Ofertantul a dus la bun sfarsit in ultimiia) 5 ani, cel putin 1 contract de lucrari de constructie depozit conform de deseuri menajere sau extind depozit conform existent, cu o val de cel putin 30.000.000 leib) 3 ani, cel putin 1 (un) contract de proiectare a unui depozit conform de deseuri menaj sau extind depozit conform cuprinzandinst de tratare si procesare pentru infrastr de mediu (de ex.: statie sortare deseuri, statie de epurare, inst tratare levigat, inst colectare si tratare gaz de halda) in val de cel putin 1.000.000 lei
c) 5 ani cel putin 1 (un) contract de constr a unei instalatii de tratare si procesare pentru infrastr de mediu (de ex.: statie sortare deseuri, statie de epurare, instalatie tratare levigat, instalatie colectare si tratare gaz de halda) in val. de cel putin 11.000.000 lei.
Cerinta poate fi indepl. si prin unul sau doua contracte care sa indeplineasca in mod cumulativ conditiile de pct. a, b si c.
- Ofertantul va prezenta doc din care sa rezulte vallucrarilor executate;
- In situatia in care ofertantul a avut calitatea de subcontractant se va prezenta contr de subcontractare din care sa reiasa partea de contract pe care a executat-o, precum si valaferenta acesteia;
- Doc emise in alta limba se vor prezenta insotite de traducerea aut in limba romana.
- Daca exista incertitudini sau neclaritati in ceea ce priveste exper similara a unui operator economic, AC poate solicita detalii, precizari sau confirmari suplim atat de la ofertantul in cauza cat si de laautorit care pot furniza inform in acest sens.
- In situatia in care contractele au fost semnate inainte de perioada de 5 ani, AC va lua in considerare lucrarile executate si duse la bun sfarsit in perioada solicitata si va avea in vedere doar lucrarile executate in aceasta perioada.
2. Informatii referitoare laefectivul mediu anual alpersonalului angajat si al cadrelor de conducere, in ultimii 3 ani.
O persoana nu poate ocupa mai mult de un post in echipa ofertantului.
In situatia in care la data depunerii ofertei persoana in cauza nu este angajat al operatorului economic sau al grupului de operatori economici in cazul unei asocieri, la semnarea contractului ofertantul va prezenta dovada privind incadrarea in munca a persoaneirespective in unitatea sa/lor.Dupa caz, ofertantul are obligatia de a completa o declaratie pe proprie raspundere prin care confirma faptul ca pe intreaga perioada de derulare a contractului vor fi asigurati translatori si traducatori in numar suficient
3. Personalul cheie minim solicitat pentru a fi considerata calificata oferta :
3.1 Expert cheie 1: Manager de proiect / Reprezentantul Antreprenorului.
Calificari si abilitati:
(a) studii universitare tehnice de lunga durata in domeniul constructiilor(b) buna cunoastere a limbii romane (in caz contrar expertul va avea permanent la dispozitie translatori competenti in numar suficient, pe cheltuiala proprie)Experienta in calitate de Manager de proiect / Reprezentant al Antreprenorului / Coordonator / Lider de echipa in cel putin 1 contract de proiectare si executie de lucrari in domeniul manag deseurilor care sa includa si atatie de tratare a levigatului si statie de sortare.
3.2 Expert-cheie 2: Sef de santier.
Calificari si abilitati:
(a) studii universitare tehnice de lunga durata in domeniul inginerie civila, specializarile:
/instalatii /hidrotehnica /constructii industriale / imbunatatiri funciare / drumuri si poduri;
(b) buna cunoastere a limbii romane (in caz contrar expertul va avea permanent la dispozitie translatori competenti in numar suficient, pe cheltuiala proprie)
Experienta ca Sef de santier pentru lucrari de depozite ecologice de deseuri municipale sau bataluri pentru deseuri industriale, executate in ultimii 3 ani.
3.3 Expert-cheie 3: Responsabil Tehnic cu Executia (RTE).
Autorizat MDRL, in urmatoarele domenii (domeniile pot fi acoperite de unul sau mai multi responsabili): (a) imbunatatiri funciare sau lucrari hidrotehnice (IIV sau V);
(b) constructii civile si industriale (I);
(c) constructii de drumuri si poduri (II).
3.4 Expert-cheie 4: Responsabil cu controlul calitatii (RCC).
Trebuie sa fie nominalizat prin decizie interna, cu atributii specifice, de catre ofertant.
3.5 Expert-cheie 5: Expert in sudarea geomembranei.
Experienta dovedita intr-un contract de constructie a unui depozit ecologic de deseuri, in care a avut atributii in executia lucrarilor de instalare-sudare a
geomembranei.
3.6 Personal responsabil cu proiectarea:
Ofertantul (individual sau asociere) trebuie sa aiba o echipa de proiectare formata din cel putin 3 ingineri proiectanti (dintre care un coordonator echipa proiectare si 2 ingineri proiectanti), astfel incat sa poata gestiona activitatile specifice de proiectare, descrise in Caietul de sarcini.
Fiecare proiectant va avea capacitatea dovedita de a realiza planse si desene ale detaliilor de executie pentru lucrari de constructii, utilizand pachete software de tip CAD (proiectare asistata pe calculator).
Vor fi prezentate obligatoriu urmatoarele documente suport care sa ateste pregatirea si experienta profesionala prezentate in CV:
a) copii conform cu originalul dupa diplomele, adeverintele, autorizatiile sau certificatele detinute de persoanele respective, necesare pentru dovedirea cerintelor minime;
b) copii ale certificatelor sau referintelor emise de angajatori care sa probeze experienta indicata in CV si durata de lucru in domeniile/specializarile cerute. Acestea vor contine mentiunea ?conform cu originalul? si semnatura expertului cheie propus(se solicita numai ofertantulul clasat pe locul I)..
In situatia in care la data depunerii ofertei persoana in cauza nu este angajat al operatorului economic (sau al grupului de operatori economici in cazul unei asocieri), la semnarea contractului ofertantul va prezenta dovada privind incadrarea in munca a persoanei respective in unitatea sa/lor.
4. Informatii privind utilajele / echipamentele/ dotarile de constructii necesare pentru indeplinirea corespunzatoare a contractului de executie de lucrari.
Operatorul economictrebuie sa prezinte o Declaratie privind utilajele, instalatiile, echipamentele tehnice de care dispune pentru indeplinirea corespunzatoare a contractului de lucrari. In cazul unei asocieri se vor lua in considerare dotarile si echipamentele tehnice a tuturor ofertantilor parteneri asociati
Ofertantul va prezenta copii dupa documentele ce demonstreaza detinerea (dotare proprie / prin contract de inchiriere/ de leasing sau alte forme de punere la dispozitie) a unui numar minim de instala?ii, echipamente tehnice implicate in realizarea contractului de lucrari.
Informatii privind asociatii si/sau subcontractantii (daca este cazul).
Autoritatea Contractanta va solicita ca asocierea sa fie legalizata numai in cazul in care oferta comuna este declarata castigatoare.
Oferta depusa de o asociere de operatori economici trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:
(a) Oferta trebuie semnata legal de catre toti asociatii. In acest sens unul din membri trebuie numit ca partener conducator (lider-responsabil de contract).(b) Oferta trebuie sa includa un Acord de asociere prin care sa se statueze ca toti partenerii sunt responsabili in mod legal, uniti si individual, pentru
realizarea contractului.
(c) Structura sau constituirea societatii mixte/consortiului/asocierii nu va fi modificata, pe durata executarii contractului, decat cu aprobarea prealabila a Autoritatii Contractante
Daca oferta se depune de catre un grup de operatori economici (asociati/subcontractanti) oferta trebuie sa cuprinda un acord sau o scrisoare preliminara de asociere/subcontractare.
Toti asociatii isi asuma raspunderea colectiva si solidara pentru indeplinirea contractului. Liderul asociatiei esteraspunzator in nume propriu si in numele Asocierii pentru indeplinirea contractului.
Contractele incheiate intreliderul asociatiei si Asociati/Subcontractantivor deveni anexe la contractul incheiat intre Autoritatea Contractanta si acesta.
In cazul subcontractarii ofertantul va preciza sarcinile fizice si valorice care revin partilor in cadrul ofertei tehnice si financiare.
Nota:
Daca o asociere de operatori economici depune o oferta comuna, atunci situatia tehnica si / sau profesionala se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor asocierii.
Angajament pentru sustinere tehnica(daca este cazul)
In conformitate cu prevederile art. 190 din OUG nr.34/2006, capacitatea tehnica si sau profesionalaa ofertantului poate fi sustinuta ? in vederea indeplinirii contractului ? si de alta persoana indiferent de natura relatiilor juridice existente intre ofertant si persoana respectiva
Persoana care asigura sustinerea economico-financiara nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180 , art.181 lit.a), c^1)si d) respectiv art. 69 ^1 din OUG nr.34/2006.
Daca ofertantul isi demonstreaza capacitatea tehnica si sau profesionala, invocand si sustinerea acordata de catre o alta persoana, atunci ofertantul are obligatia de a dovedi sustinerea prin prezentarea unui angajamentferm al persoanei respective prin care aceasta va pune la dispozitia ofertantului resurseletehnice si profesionale invocate, ori de cate ori este nevoie pe perioada de derulare a contractului si prin care isi asuma responsabilit. - in solidar cu ofertantul - pentru indeplinirea contractului pentru care se angajeaza prin punerea la dispozitia ofertantului aresurselor invocate
Informatii si/sau niveluri minime
Certificarea sistemului de management al calitatii.
Pentru proiectare si executie:
In cazul in care la procedura de achizitie publica participa un grup de operatori economici care depun oferta comuna, cerinta privind prezentarea certificarii trebuie indeplinita de operatorii economici in cauza pentru partea /partile pe care le executa din obiectul contractului.
Copii ale certificatelor emise de organisme de certificare pentru sistemul de management al calitatii (ex. ISO 9001 sau standarde echivalente), valabile la data depunerii ofertei in domeniul executiei de lucrari pentru executant si in domeniul proiectarii pentru proiectant
Informatii si/sau niveluri minime
Certificarea sistemului de management de mediu.
Pentru proiectare si executie:
In cazul in care la procedura de achizitie publica participa un grup de operatori economici care depun oferta comuna, cerinta privind prezentarea certificarii trebuie indeplinita de operatorii economici in cauza pentru partea /partile pe care le executa din obiectul contractului.
Copii ale certificatelor emise de organisme de certificare pentru sistemul de management de mediu (ex. ISO 14001 sau standarde echivalente), valabile la data depunerii ofertei, corespunzator activitatilor aferente obiectului contractului supus procedurii.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economicin ceea ce priveste:
- criteriile mentionate in continuare
Criterii
Pondere
1.
Pretul ofertei
60%
Descriere: Detalii privind aplicarea algoritmului de calcul a) pentru oferta cu pretul mai mic se acorda punctaj maxim ? 60 puncte, b)pentru celelalte oferte se va aplica fomula: P(n)=(Pminim / P(n)) x punctajul maxim acordat (60 puncte), unde: P(n) ? punctajul ofertei curente (n ? oferta in cauza)Pminim ? pretul minim ofertat P(n) ? pretul ofertei curente
2.
COST OPERATIONAL ANUAL MAXIM GARANTAT PENTRU O PERIOADA DE 25 DE ANI PENTRUSTATIA DE SORTARE
30%
Descriere: Detalii privind aplicarea algoritmului de calcul a) pentru cel mai scazut cost operational anual maxim garantat se acorda punctaj maxim ? 30 puncte; b) pentru alt cost operational anual maxim garantat decat cel prevazut la lit. a), punctajul se acorda astfel: Cost operational = (Costul operational anual maxim garantat)minim / (Costul operational anual maxim garantat)ofertant nx punctajul maxim acordat (30 puncte) Calculul procentual se va face cu 2 zecimale
3.
DURATA DE EXECUTIE
10%
Descriere: Durata de executie minim 16 luni - maxim 18 luni. Ofertele cu o durata de executie mai mica de 16 luni si mai mare de 18 luni nu se puncteaza.Detalii privind aplicarea algoritmului de calcul a) pentru cea mai mica durata de executie se acorda punctaj maxim ? 10 puncte b) pentru alta durata de executie decat cea prevazuta la lit. a), se va aplica fomula: De =((De)minima / (De)ofertata)x punctajul maxim acordat (10 puncte), unde: De ? durata de executie (De)minima ? durata de executie minima (De)ofertata ? durata de executie a ofertei curente Informatii suplimentare se gasesc in fisierul "Factori de evaluare si algoritm de calcul" atasat prezentului anunt.
Punctaj maxim componenta tehnica: 40
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 13.07.2012 14:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
16.07.2012 14:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
120zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 17.07.2012 11:00
Locul: sediul Consiliului Judetean Olt, b-dul.A.I.Cuza, nr.14, Slatina, jud.Olt - sala 200
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
reprezentantii ofertantiilor cu imputernicire, reprezentanti UCVAP dupa caz
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Da
Trimitere (trimiteri) la proiect(e) si/sau program(e): POS MediuProiect ?Sistem integrat de management al deseurilor din judetul Olt?
Tip de finantare: Fonduri europeneFond european: Programul Operational Sectorial Mediu
VI.3) Alte informatii
Autoritatea Contractanta isi rezerva dreptul de a opta pentru achizitionarea ulterioara de noi lucrari similare/aditionale, de la operatorul economic a carui oferta va fi declarata castigatoare in cadrul procedurii de achizitie a prezentului contract (se vor aplica prevederileart.122 lit.j din OUG 34/2006).Autoritatea Contractanta poate solicita extinderea perioadei de valabilitate a ofertei. In cazul in care ofertantul isi extinde perioada de valabilitate a ofertei, perioada de valabilitate a garantiei pentru participare, va fi prelungita in mod corespunzator. In situatia in care ofertantul refuza extinderea valabilitatii, acesta va fi exclus din procedura.Modul de indeplinire a criteriilor de calificare, de catre ofertanti, se regaseste in Anexa II la Ordinul nr. 509 din 14 septembrie 2011 privind formularea criteriilor de calificare si selectie emis de catre ANRMAP.In cazul in care se constata ca ofertele clasate pe primul loc au preturi egale autoritatea contractanta va solicita reofertarea in plic inchis in vederea deoartajarii ofertelor.In cazul in care ofertele clasate pe primul loc au punctaje egale, autoritatea contractanta va solicita reofertarea pretului in plic inchis, in vederea departajarii ofertelorContractul va fi atribuit ofertantului a carui noua propunere financiara are pretul cel mai scazut.Ofertantii care vor depune o noua propunere financiara vor fi invitati sa participe la sedinta in cadrul careia vor fi deschise plicurile cu noile oferte.financiare.Valoarea minima a intervalului reprezinta valoarea estimata a prezentei proceduri (in functie de care se vor elabora si evalua ofertele, iar valoa rea maxima reprezinta valoarea estimata ce contine si valoarea posibilelor suplimentari.Cuantumul garantiei de participare precum si nivelurile impuse pentru cerintele de calificare se raporteaza la valoarea estimata minima (ce nu cuprinde si valoarea suplimentarilor)
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Eventulalele contestatii se solutioneaza de CNSC potrivit art.266 alin.1 din OUG nr.34/2006Decizia CNSC privind solutionarea contestatiei poate fi atacata cu plangere la Curtea de Apel Craiova in termen de 10 zile de la comunicare
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Serviciul juridic-contencios- Consiliul Judetean Olt
Adresa postala: B.dul A.I.Cuza nr.14, Localitatea: Slatina, Cod postal: 230025, Romania, Tel. +40 249431080, Email: [email protected], Fax: +40 249431122, Adresa internet (URL): www.cjolt.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
24.05.2012 15:10
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer