Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Contract de furnizare autospeciale complexe de descarcerare grea de capacitate mica


Anunt de participare numarul 142052/19.02.2013
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Managementul Situatiilor de Urgenta
Adresa postala: Timisoara, bd.Revolutiei din 1989 nr.17, Localitatea: Timisoara, Cod postal: 300034, Romania, Punct(e) de contact: Corina Grunfeld, Tel. +40 256494131, In atentia: D-nei Corina Grunfeld, consultant achizitii, Email: [email protected], Fax: +40 256494596, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
Adresa de la care se pot obtine informatii suplimentare:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Caietul de sarcini si documentele suplimentare (inclusiv documentele pentru dialogul competitiv si sistemul de achizitie dinamic) pot fi obtinute la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara
Activitate (activitati)
Altele: implementare proiecte
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Contract de furnizare autospeciale complexe de descarcerare grea de capacitate mica
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Furnizare
Cumparare
Locul principal de livrare: Regiunea Vest (Jud. Timis, Jud. Arad)
Codul NUTS: RO42 - Vest
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Se vor achizitiona un numar de2 bucati autospeciale complexe de descarcerare de capacitate mica. Autospecialele urmeaza a fi utilizate de catre Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta din judetele Regiunii Vest (Timis, Arad, Caras-Severin, Hunedoara). Contractul include si servicii de instruire pentru utilizarea acestor autospeciale, conform specificatiilor din caietele de sarcini.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
34114100-0 - Vehicule de urgenta (Rev.2)
80530000-8-Servicii de formare profesionala (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
2 bucati autospeciale complexe de descarcerare grea de capacitate mica
Valoarea estimata fara TVA: 1, 098, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
10 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantum: 20.000 lei sau echivalent in euro la cursul BNR din data anterioara datei limita de depunere a ofertelor cu 5 zile (calendaristice).Perioada de valabilitate a garantiei de participare: cel putin egala cu perioada de valabilitate a oferteiModalitate de constituire: conform art. 86 alin. (1) din H.G. nr. 925/2006 modificata si actualizata.In cazul constituirii garantiei de participare prin scrisoare de garantie bancara se recomanda utilizarea modelului de formular din documentatia de atribuire (Formularul C). In toate cazurile si indiferent de formularul utilizat, in scrisoarea de garantie bancara se vor prevedea clauzele de retinere a garantiei in conditiile art. 2781 din O.U.G. nr. 34/2006 modificata si actualizata. In cazul constituirii garantiei prin virament bancar, suma se va vira in contul IBAN RO36RNCB0249112749500001, deschis la BCR Timisoara, CF autoritate contractanta: 26096450Ofertantii care se incadreaza in categoria IMM-urilor beneficiaza de reducerea cu 50% a cuantumului garantiei de participare, cf. prevederilor legii 346/2004, cu conditia depunerii unei declaratii (formular nr. 11) in acest sens. Cuantum: 10% din valoarea contractului fara TVA.Modalitatea de constituire: garantia se poate constitui in oricare din formele prevazute la. Art 90 alin. (1) si (3) din HG 925/2006 modificata si actualizata.Termenul de valabilitate al garantiei bancare pentru buna executie va depasi cu 14 zile data limita de valabilitate a contractului.Ofertantul va constitui garantia de buna executie in termen de maxim 5 zile lucratoare de la semnarea contractului, iar intrarea in vigoare a acestuia va avea loc dupa constituirea garantiei de buna executie.Ofertantii care se incadreaza in categoria IMM-urilor beneficiaza de reducerea cu 50% a cuantumului garantiei de participare, cf. prevederilor legii 346/2004, cu conditia depunerii unei declaratii (formular nr. 11) in acest sens.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Bugetul local, bugetul national. Fonduri nerambursabile POR 2007-2013, contract 3251/04.07.2012, cod SMIS 38455.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
- Declaratie pe propria raspundere privind eligibilitatea (formular 1) ? neincadrare in prevederile art. 180 din OUG 34/2006 modificata si actualizata. Incadrarea in situatiile prevazute de art. 180 din OUG nr.34/2006 atrage excluderea ofertantului. Formularul va fi completat si de catre tertul sustinator, daca este cazul. Documentul solicitat se va prezenta in original.
- Cazier fiscal al ofertantului, in termen de valabilitate, din care sa rezulte ca nu are fapte inscrise in acesta.
- Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 181 din ordonanta (formularul 2). Incadrarea in situatiile prevazute de art. 181 din OUG nr.34/2006 atrage excluderea ofertantului. Formularul va fi completat si de catre tertul sustinator, daca este cazul. Documentul solicitat se va prezenta in original.
- Declaratie privind calitatea de participant la procedura (formularul 3). Documentul solicitat se va prezenta in original.
- Certificat de participare la procedura de achizitie cu oferta independenta (formularul 4). Documentul solicitat se va prezenta in original.
- Declaratie ofertant privind neincadrarea in prevederile art.69^1 din O.U.G. nr. 34/2006, privind atribuirea contractelor de achizitie publica, cu modificarile si completarile ulterioare (formularul 5). Persoane din cadrul autoritatii contractante care detin functii de decizie cu privire la organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire (inclusiv aprobarea bugetului): Sorin Frunzaverde ? Presedinte AGA; Titu Bojin ? Membru AGA, Nicolae Iotcu ? Membru AGA; Mircea Ioan Molot ? Membru AGA; Sergiu Balasa ? director; Lucia Patruica ? Manager de proiect; Gabriela Labunet ? manager financiar; Iuliana Ceausescu ? Asistent manager; Lucia Chisbora ? membru Consiliul Director; Ioan Demeber ? membru Consiliul Director; Gabriela Chiricheu ? Reprezentant CJ Arad; Cristian Batea ? Reprezentant CJ Caras-Severin; Surgent Lorita ? Reprezentant CJ Hunedoara; Mugurel Borlea ? Reprezentant CJ Timis, Catalin Caran ? ISU Arad; Preda Cristian ? ISU Caras-Severin; Mihai Adam ? ISU Hunedoara; Ion Stratulat ? ISU Timis, Corina Grunfeld- Consultant achizitii publice.Formularul va fi completat si de catre subcontractant si tertul sustinator, daca este cazul. Documentul solicitat se va prezenta in original.
- Certificatul de atestare fiscala pentru persoane juridice (datorii la bugetul general consolidat) eliberat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala sau de Administratia Financiara, din care sa reiasa ca ofertantul nu are datorii scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele.- Certificatul fiscal privind impozitele si taxele locale (datorii la bugetele locale) eliberat de Directia de Impozite si Taxe Locale din cadrul Primariei pe raza careia ofertantul isi are sediul, din care sa reiasa ca ofertantul nu are datorii scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele.Certificatele si cazierul fiscal se vor depune in oricare din formele: original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?, semnata si stampilata de reprezentantul legal al operatorului economic.
Ofertantii persoane juridice straine vor depune documente echivalente, insotite de traducerea autorizata a acestora in limba romana. In cazul sustinerii de catre un tert, acesta va completa formularul nr. 13
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate: - Certificat Constatator emis de Oficiul National al Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Teritorial din care sa rezulte ca ofertantul are in obiectul de activitate producerea sau comercializarea produselor ofertate. Acest lucru va fi subliniat pe certificat. De asemenea, din certificat trebuie sa rezulte sediul firmei, starea acesteia, administratorii si asociatii ce detin 30% sau mai mult din capitalul societatii; situatia ofertantului privind inexistenta/existenta procedurilor de insolventa.Informatiile cuprinse in certificat trebuie sa fie valabile/reale la data limita de depunerea ofertelor.Documentul se va depune in oricare din formele: original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?, semnata si stampilata de reprezentantul legal al operatorului economic, cu mentiunea ca in cazul in care oferatantul va fi clasat pe primul loc, va depune documentul mai sus mentionat in original sau copie legalizata.
- Pentru persoane juridice straine - Documente care dovedesc o forma de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident. Documentul trebuie sa fie in termen de valabilitate la data depunerii ofertei. Documentele vor fiinsotite de traducerea autorizata a acestora in limba romana.
Documentele se vor depune in oricare din formele: original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?, semnata si stampilata de reprezentantul legal al operatorului economic.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
In cazul sustinerii din partea unui tert, se va depune un angajament conform cerintelor de la art. 186 a OUG 34/2006 modificata si actualizata.
Un model de angajament este dat in formularul nr. 12. Angajamentul trebuie sa respecte cerintele precizate la art. 11-1 din HG 925/2006 modificata si actualizata.
Cifra de afaceri
Se solicita ca cifra globala medie de afaceri pentru cel mult ultimii 3 ani (2010, 2011, 2012) sa fie cel putin egala cu 2.000.000 lei (sau echivalent Euro).
Completare fisa de informatii generale, Formular 6. Documentul solicitat se va prezenta in original.Pentru echivalare se va utliza cursulmediu anualcomunicat de BNR (pentru fiecare an).Copii (conforme cu originalul) ale situatiilor financiare anuale, avizate de organele in drept, pentru ultimii trei ani (2010, 2011, 2012), sau alte documente echivalente din care sa rezulte aceasta informatie.In cazul unei asocieri resursele se vor considera cumulat.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Un model de angajament este dat in formularul nr. 12. Angajamentul trebuie sa respecte cerintele precizate la art. 11-1 din HG 925/2006 modificata si actualizata.Completare fisa de informatii generale, Formular 6. Documentul solicitat se va prezenta in original.Pentru echivalare se va utliza cursulmediu anualcomunicat de BNR (pentru fiecare an).Copii (conforme cu originalul) ale situatiilor financiare anuale, avizate de organele in drept, pentru ultimii trei ani (2010, 2011, 2012), sau alte documente echivalente din care sa rezulte aceasta informatie.In cazul unei asocieri resursele se vor considera cumulat.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
In cazul sustinerii din partea unui tert, se va depune un angajament conform cerintelor de la art. 190 a OUG 34/2006 modificata si actualizata. Un model de angajament este dat in formularul nr. 13. Angajamentul trebuie sa respecte cerintele precizate la art. 11-1 din HG 925/2006 modificata si actualizata.
Experienta similara
Lista principalelor livrari de produse similare efectuate in ultimii 3 ani (calculati prin raportare la data limita de depunere a ofertelor), continand valori, perioade de livrare, beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati. Valoarea cumulata a tuturor livrarilor de produse similare trebuie sa fie cel putin egala cu valoarea contractului.Completare formular nr. 8. Documente de confirmare: livrarile de produse se confirma prin prezentarea unor certificate/documente (se accepta inclusiv contracte in copie conforma cu originalul) emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul beneficiar. In cazul in care beneficiarul este un client privat si, din motive obiective, operatorul
economic nu are posibilitatea obtinerii unei certificari/confirmari din partea acestuia,
demonstrarea livrarilor de produse se realizeaza printr-o declaratie a operatorului economic.Din documentele depuse trebuie sa rezulte valoarea produselor livrate (in lei? pentru echivalare se va utiliza cursul mediu anual lei/valuta comunicat de BNR pentru fiecare an in parte ? anul in care s-a incheiat contractul). Nu se solicita un numar minim/maxim de livrari pentru indeplinirea cerintei privind valoarea.Se va completa formularul nr. 9 (original).
Declaratie privind partile de contract care vor fi indeplinite de subcontractanti
Se solicita declararea partilor din contract care vor fi indeplinite de subcontractanti, precum si datele de identificare ale subcontractantilor. Se va completa formularul nr. 10 si se va prezenta in original
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Un model de angajament este dat in formularul nr. 13. Angajamentul trebuie sa respecte cerintele precizate la art. 11-1 din HG 925/2006 modificata si actualizata.Completare formular nr. 8. Documente de confirmare: livrarile de produse se confirma prin prezentarea unor certificate/documente (se accepta inclusiv contracte in copie conforma cu originalul) emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul beneficiar. In cazul in care beneficiarul este un client privat si, din motive obiective, operatoruleconomic nu are posibilitatea obtinerii unei certificari/confirmari din partea acestuia, demonstrarea livrarilor de produse se realizeaza printr-o declaratie a operatorului economic.Din documentele depuse trebuie sa rezulte valoarea produselor livrate (in lei? pentru echivalare se va utiliza cursul mediu anual lei/valuta comunicat de BNR pentru fiecare an in parte ? anul in care s-a incheiat contractul). Nu se solicita un numar minim/maxim de livrari pentru indeplinirea cerintei privind valoarea.Se va completa formularul nr. 9 (original).Se va completa formularul nr. 10 si se va prezenta in original.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economicin ceea ce priveste:
- criteriile mentionate in continuare
- criteriile enuntate in caietul de sarcini, in invitatia de a prezenta o oferta sau de a participa la negociere sau in documentul descriptiv
Criterii
Pondere
Intra in licitatie electronica
1.
Pretul ofertei
60%
Descriere: Componenta financiara
2.
caracteristicile constructive ale suprastructurii
14%
Descriere: Pentru acest factor si acordarea punctajului aferent se solicita indeplinirea tuturor conditiilor de mai jos. Nu se accepta indeplinirea lor partiala. Nu se vor acorda puncte pentru indeplinirea partiala a conditiilor de mai jos
3.
Caracteristicile constructive ale unitatii de comanda si control
13%
Descriere: Pentru acest factor si acordarea punctajului aferent se solicita indeplinirea tuturor conditiilor de mai jos. Nu se accepta indeplinirea lor partiala. Nu se vor acorda puncte pentru indeplinirea partiala a conditiilor de mai jos
4.
sistemul de prindere a suprastructurii pe sasiu
13%
Descriere: Pentru acest factor si acordarea punctajului aferent se solicita indeplinirea tuturor conditiilor de mai jos. Nu se accepta indeplinirea lor partiala. Nu se vor acorda puncte pentru indeplinirea partiala a conditiilor de mai jos.
Punctaj maxim componenta tehnica: 40
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Da
Pot participa op.ec.inregistrati in SEAP care au depus oferta in etapa offline si a caror oferta a fost considerata admisibila.a) elementele ofertei care vor face obiectul procesului repetitiv de ofertare: pretul (lei, fara TVA)b) eventuale limite ale valorilor pana la care elementele prevazute la lit. a) pot fi imbunatatite: -c) informatiile care urmeaza a fi puse la dispozitie ofertantilor in cursul licitatiei electronice : pozitia in clasament, preturile ofertated) informatiile relevante privind procesul licitatiei electronice: numar de runde: 2. Durata unei runde: 1 zi. In cazul in care ofertele nu se imbunatatesc, autoritatea contractanta poate decide intreruperea etapei finale online dupa prima runda.e) pas minim de licitare (pret): 1.000 leif) informatiile relevante referitoare la echipamentul electronic folosit, conditiile tehnice si modalitatile concrete de realizare a conectarii: vezi www.e-licitatie.ro, conditii tehnice minimale
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
19/17.01.2013
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 12.04.2013 16:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
22.04.2013 15:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
120zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 25.04.2013 11:00
Locul: Timisoara, Bd. Revolutie nr. 17, etaj IV
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Reprezentantii imputerniciti ai ofertantilor, cu conditia prezentarii unui act de identitate si (daca este cazul) a unei imputerniciri.
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Da
Trimitere (trimiteri) la proiect(e) si/sau program(e): Programul Operational Regional 2007-2013, contract de finantare nr. 3251/04.07.2012, cod SMIS 38455
Tip de finantare: Program / ProiectProgram / Proiect: Programul Operational Regional - POR
VI.3) Alte informatii
In cazul in care se constata ca ofertele clasate pe primul loc au punctaje egale, autoritatea contractanta va solicita reofertarea in plic inchis, in vederea departajarii ofertelor.Pentru vizualizarea documentatiei de atribuire incarcate in SEAP operatorii economici trebuie sa aiba un program necesar vizualizarii fisierelor semnate electronic (acest program fiind disponibil gratuit pe site-urile furnizorilor de semnatura electronica).
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Termenele de exercitare a caii de atac sunt cele prevazute la art. 2562 din O.U.G. nr. 34/2006.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Managementul Situatiilor de Urgenta
Adresa postala: Bd-ul Revolutiei nr 17, Localitatea: Timisoara, Cod postal: 300034, Romania, Tel. +40 256494131, Email: [email protected], Fax: +40 256494596
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
18.02.2013 13:11
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer