Licitatie Publica - Contract de servicii externalizare bucatarie
Anunt de participare numarul 47629/26.03.2008
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
SPITALUL JUDETEAN RESITA
Adresa postala: Str.Fagarasului Nr.18, Localitatea: Resita, Cod postal: 320210, Romania, Punct(e) de contact: BACALA GHEORGHE, Tel.0255-227830 int.106, Email: [email protected], Fax: 0255-218760, Adresa internet (URL): www.spitaluljudeteanresita.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Minister sauorice alta autoritate nationala sau federala, inclusiv subdiviziuni regionale sau locale ale acestora
Activitate (activitati)
- SanatateAltele: unitate sanitara cu paturi
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Contract de servicii externalizare bucatarie
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
17 - Servicii hoteliere si restaurante
Locul principal de prestare: Spitalul Judetean de Urgenta Resita Str.Fagarasului Nr.18 -Bucatarie Stationar I
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
prestarea serviciilor de preparare si servire a hranei, in conformitate cu Sistemul de Management al Calitatii ISO 9001:2000 pentru Cod CPV 55510000-8, 55520000-1 si HACCP.
- numarul de portii estimate a fi pregatite si servite zilnic, va fi in conformitate cu Hotararea Ministrului Sanatatii nr.1177/2003 privind aprobarea cuantumului indemnizatiei lunare de hrana.
- fluxurile tehnologice folosite in pregatirea si servirea hranei pentru unitatea sanitara, vor fi in conformitate cu Ordinul 713/2004 al Ministerului Sanatatii si Familiei.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
55510000-8 - Servicii de cantina (Rev.1)
55520000-1-Servicii de catering (Rev.1)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Valoarea anualaestimata a contractului: 880.000 lei cu TVA inclus (preparareahranei) si 1.909.315 lei valoarea alocatiilor de hranadate de HG 1916/2006
Valoarea estimata fara TVA: 2, 343, 962RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului sau termenul pentru finalizare
60 luni incepand de la data atribuirii contractului
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice i garantii solicitate
-garantia de participare este suma de 45000 lei-garantia de buna executie este in procent de 5% din valoarea totala a contractului fara TVA
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
- Fonduri bugetare
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere. Se solicita legalizarea asocierii pentru grupul de operatori numai daca oferta comuna este declarata castigatoare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Declaratii privind eligibilitatea, Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 181, Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comertului; Certificat de inregistrare de la Camera de Comert; Certificat de atestare fiscala;
Cerinte obligatorii: Documente care dovedesc o forma de inregistrare /atestare ori apartenenta dinpunct de vedere profesional care sa confirme posibilitatea efectuarii activitatilor: conformobiectului procedurii;
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
-rezultatul exercitiilor financiare pe ultimii 3 ani (bilant contabil)
-declararea cifrei de afaceri medie pe ultimii 3 ani-certificat de atestare fiscala pentru obligatiile de plata catre buget;
-certificat privind impozitele si taxele locale
-asigurarea riscului profesional-solvabilitate si lichiditate
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Cerinte minime pentru ca ofertantul sa fie considerat calificat: -solvabilitate patrimoniala: peste 40 %-lichiditate generala: peste 110 %-se solicita o cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani de cel putin 6.600.000, 00 lei
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Lista principalelor prestari de servicii de pregatire a hranei din sistemul sanitar, executate in ultimii 3 ani (declaratia va contine valori, perioade de prestare, beneficiari);
- Experienta similara Recomandari cu cel mult 60 de zile inainte de data licitatiei, din partea a minim 2 beneficiari din care cel putin un spital cu minim 800 de paturi (se accepta doar anul 2006 sau 2007)- Declaratie referitoare la echipamentele tehnice si la masurile aplicate in vederea asigurarii calitatii;
- Declaratie referitoare la efectivul mediu anual al personalului angajat si al cadrelor de conducere in ultimii 3 ani
- Informatii referitoare la utilajele, instalatiile, echipamentele tehnice de care dispune operatorul economic.
- Documente justificative (avize) din partea Ministerului Sanatatii, pentru acest gen de activitate, avize sanitare privind implementarea sistemului HACCP, pentru fluxurile tehnologice ce urmeaza a fi utilizate, precum si pentru masinile de transport a hranei.
- Certificat care atesta implementarea sistemului calitatii ISO 9001:2001 pentru COD CPV.55510000-8, 55520000-1si certificat HACCP pentru cod CPV 55510000-8, 55520000-1emise de catre un organism de certificare a Sistemului Calitatii recunoscut pe plan national si international (certificatele valabile la data licitatiei)
-Asigurareapersonalului de specialitate propriu, care este considerat strict necesar pentru indeplinirea contractului de servicii, potrivit ofertei.
-declaratie pe propria raspundere, pentru preluarea intregului personal existent in bucataria spitalului, prin transfer, la data incheierii contractului de servicii, cu mentinerea drepturilor salariale
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Cerinte minime pentru ca ofertantul sa fie considerat calificat: -prezentarea certificatului ISO 9001:2001 pentru activitateade cantine si alte unitati de preparare a hranei (cod CAEN 5551; 5552)-prezentarea certificatului HACCP pentru activitateade cantine si alte unitati de preparare a hranei (cod CAEN 5551; 5552)-proiect de modernizare a spatiilor avizat de A.S.P.-experienta similara Recomandari cu cel mult 60 de zile inainte de data licitatiei, din partea a minim 2 beneficiari din care cel putin un spital cu minim 800 de paturi (se accepta doar anul 2006 sau 2007) ;
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economicin ceea ce priveste:
- criteriile enuntate in caietul de sarcini, in invitatia de a prezenta o oferta sau de a participa la negociere sau in documentul descriptiv
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
3027 / 25.03.2008
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 23.05.2008 12:00
Documente de plata: DA
Pretul: 300 RON
Conditii si modalitate de plata: -solicitare scrisa la fax nr. 0255-218760 sau la sediul autoritatii contractante, plata in numerar la caseria unitatii
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
23.05.2008 15:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
60zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 26.05.2008 10:00
Locul: Spitalul Judetean de Urgenta Resita Str.Fagarasului Nr.18
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Reprezentanti imputerniciti ai ofertantilor
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
VI.3) Alte informatii
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str.Stravopoleos Nr.6 Sector 3, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel.021-3106462, Email: [email protected], Fax: 021-3106462, Adresa internet (URL): www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Spitalul Judetean de Urgenta Resita -Oficiul Juridic
Adresa postala: Str.Fagarasului Nr.18, Localitatea: Resita, Cod postal: 320210, Romania, Tel.0255-227830, Email: [email protected], Fax: 0255-218760
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
25.03.2008 09:42