Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Contract furnizare ochelari protectie impotriva prafului si radiatiilor solare


Anunt de participare numarul 143904/28.05.2013
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
UNITATEA MILITARA 02316 CRAIOVA
Adresa postala: str.Drumul Industriilor nr.81, Localitatea: Craiova, Cod postal: 200611, Romania, Punct(e) de contact: STEFANIA ISTINIE, Tel. +40 251485935, In atentia: STEFANIA ISTINIE, Email: [email protected], Fax: +40 251485935, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
Adresa de la care se pot obtine informatii suplimentare:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Caietul de sarcini si documentele suplimentare (inclusiv documentele pentru dialogul competitiv si sistemul de achizitie dinamic) pot fi obtinute la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Minister sauorice alta autoritate nationala sau federala, inclusiv subdiviziuni regionale sau locale ale acestora
Activitate (activitati)
- Aparare
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Contract furnizare ochelari protectie impotriva prafului si radiatiilor solare
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Furnizare
Cumparare
Locul principal de livrare: UM. 02316 Craiova, Str. Drumul Industriilor nr. 81, Jud. Dolj
Codul NUTS: RO411 - Dolj
II.1.3) Anuntul implica
Incheierea unui acord-cadru
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
Contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie prin reluarea competitiei: Nu
Acord-cadru cu un singur agent economic
Durata acordului-cadru: 2 ani
Valoarea estimata fara TVA: intre 160 si 800, 000RON
Frecventa si valoarea contractelor ce vor fi atribuite: Contractele vor fi atribuite anual, respectiv contractul nr. 1 in anul 2013- valoare estimata - 320.000 lei fara tva, contractul nr. 2 - in anul 2014 -valoare estimata - 240.000 lei fara tva, contractul nr. 3 in anul 2015 - valoare estimata - 240.000 lei fara tva.
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Contractul vizeaza achizitionarea de ochelari de protectie impotriva prafului si radiatiilor solare. Pentru a permite operatorilor economici sa-si intocmeasca ofertele, autoritatea contractanta a anexat la caietul de sarcini specificatia tehnica a produsului.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
33735100-2 - Ochelari de protectie (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Se vor achizitiona intre 1 si 5000 bucati ochelari de protectie impotriva prafului si radiatiilor solare per acord cadru (valoare estimata intre 160 lei si 800000 lei)si intre 1 si 2000 bucati ochelari de protectie impotriva prafului si radiatiilor solare per contract subsecvent (valoare estimata intre 160 lei si 320000 lei)
Valoarea estimata fara TVA: intre 160 si 800, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
24 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Valoare: 16000 lei. Perioada de valabilitate este de 90 de zile de la data limita de depunere a ofertelor. Garantia de participare se depune in SEAP scanata si semnata electronic pana la data limita de depunere a ofertelor, totodata se va depune in original la sediul autoritatii contractante pana la data si ora limita de depunere a ofertei.Forma de constituire: - scrisoare de garantie bancara in original, in favoarea autoritatii contractante sau un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau o societate de asigurari in conformitate cu art. 86 din HG 925/2006 (Formularul F2).In cazul constituirii garantiei de particip prin virament bancar, suma aferenta se va vira in contul RO14TREZ2915005XXX000147 deschis la Trezoreria Craiova. Pentru IMM, garantia de participare/buna executie este de 50% din valoarea solicitata, ofertantii completand in acest sens, DECLARATIA privind incadrarea in categoria IMM.Garantia de participare se va retine de catre autoritatea contractanta in conditiile art 87 din HG. 925/2006. Ofertantul care depune o oferta la o alta adresa decat cea indicata anterior sau dupa data si ora limita de depunere a ofertelor se considera ca a prezentat o oferta intarziata, drept pentru care, in conditiile art. 33 alin. 3 lit. a din HG 925/2006, oferta prezentata este declarata respinsa.Perioada de valabilitate a garantiei de participare poate fi prelungita la cererea autoritatii contractante. Pentru operatorii care constituie garantia de participare in alta valuta, echivalenta leu/valuta se va face la cursul BNR valabil la data publicarii anuntului de participare.Contestatorului caruia i-a fost respinsa o eventuala contestatie ca nefondata de catre CNSC, i se va retine suma calculata conform art. 278, indice 1 alin 1 din OUG 34/2006. Prevederile alin. 1 se aplica si in cazul in care contestatarul renunta la contestatie. Se va constitui in suma de 10% din valoarea fara TVA a contractului subsecvent de furnizare, sub forma de scrisoare de garantie bancara, emisa de catre o societate bancara si de asigurare (este preferabil sa fie emisa de o banca care are corespondent in Romania), in termen de 5 (cinci) zile de la data semnarii contractului.In conformitate cu art. 90, alin. 2 din HG 925/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul in care valoarea garantiei de buna executie este redusa, autoritatea contractanta accepta constituirea acesteia prin depunerea la casierie a unor sume in numerar.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Bugetul de stat. Plata se va efectua prin ordin de plata in termen de 30 de zile de la efectuarea receptiei produselor.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Da
In baza H.G. 445/10.04.2003, pana la incheierea acordului cadru, furniz va face dovada obtinerii codului de agent economic in cadrul Sis.Codif. NATO, acordat de Biroul National de Codif al Romaniei.BNC este situat in Bdul Iuliu Maniu nr.7-9, Bucuresti, tel.021/410.78.80, int.219, col. Ion Costache.
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
A.Declaratii privind eligibilitatea:
Cerinta obligatorie
1. prezentare Declaratie privind eligibilitatea referitoare la respectarea art. 46 si 180 din OUG 34/2006, completata in conformitate cu Formularul F3 din sectiunea Formulare.
Daca in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul nu exista prevederi legale cu privire la declaratia privind eligibilitatea, ofertantul va prezenta o declaratie pe propria raspundere.
B Documente privind neincadrarea in prevederile art. 181 din OUG nr. 34/2006.Cerinte obligatorii: prezentarea urmatoarelor documente :1. Declaratie pe propria raspundere , referitoare la neincadrarea in prevederile art. 181 din OUG 34/2006, completata in conformitate cu FormularulF 4 din sectiunea Formulare
2. Certificate constatatoare privind indeplinirea obligatiilor exigibile de plata a impozitelor si taxelor catre stat, inclusiv cele locale, precum si a contributiei pentru asigurarile sociale de stat (formulare-tip, eliberate de autoritatile competente din tara de origine sau in tara in care este stabilit)din care sa reiasa ca ofertantul nu are datorii scadente in luna anterioara celei in care este prevazut termenul limita de depunere a ofertelor/candidaturilor.
a. pentru candidatii din tara
- Certificat de atestare fiscala emis de DirectiaGenerala a Finantelor Publice- Certificat privind plata taxelor si impozitelor locale
b. pentru candidatii din alta tara
- Formulare-tip eliberate de autoritatile competente din tara in care ofertantul este rezident. In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul nu se emit documente de natura celor prevazute la aliniatul 2 lit. a), autoritatea contractanta accepta o declaratie pe proprie raspundere sau, daca in tara respectiva nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.
3. Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta, conform Ordinului 314 din 12.10.2010 privind punerea in aplicare a certificatului de participare la licitatii cu oferta independenta, completat potrivit modelului prezentat in sectiunea Formulare - Formularul F13.
4. prezentarea declaratiei privind neincadrarea in prevederile art.69 indice 1 din OUG 34/2006. Persoanele care aproba/semneaza documente emise in legatura cu procedura de atribuire sunt Rucsanda Adrian, Breazu iulian, Istinie Stefania, Tirla Stefan, Tanasoiu Ilie, Curiman Simona, Buica Daniel.Pentru a fi valabile, certificatele si documentele solicitate, trebuie sa fie in termenul devalabilitate la data limita de depunere a ofertei. Persoane juridice/fizice romane
Cerinta obligatorie: a. prezentarea Certificatului constatator emis de catre Oficiul Registrului Comertului de pe langa tribunalul teritorial din care sa rezulte ca: - obiectul de activitate al ofertantului include producerea sau comercializarea bunurilor care fac obiectul procedurii de achizitie; Informatiile cuprinse in certificatul constatator trebuie sa fie reale/actuale la data limita de depunere a ofertelor.Persoane juridice /fizice straine
Cerinta obligatorie: Documente edificatoare care sa dovedeasca o forma de inregistrare ca persoana juridica sau de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident. Persoana juridica/fizica straina beneficiaza in Romania de acelasi regim privind participarea de care beneficiaza si ofertantul roman in tara in care ofertantul strain este rezident.
Pentru documentele emise intr-o limba straina se vor prezenta traduceri efectuate de un traducator autorizat prezentand, in acest sens, traducerea legalizata.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinte obligatorii
Prezentarea Fisei de informatii generale, completata potrivit modelului prezentat in sectiunea Formulare - Formularul F 6, din care sa rezulte cifra de afaceri medie globala pe ultimii 3 ani.Nivel de indeplinire - in conformitate cu prevederile art. 9, cifra de afaceri medie globala pe ultimii 3 ani sa fie cel putin egala cu de 2 ori valoarea celui mai mare contract subsecvent.(640.000 lei)
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Cerinte minime de calificare :1.Prezentarea documentului mai sus mentionat. Nivel de indeplinire - in conformitate cu prevederile art. 9, cifra de afaceri medie globala pe ultimii 3 ani sa fie cel putin egala cu de 2 ori valoarea celui mai mare contract subsecvent.(640.000 lei)
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Declaratie privind lista principalelor livrari de produse similare in ultimii 3 ani, continand valori, perioade de livrare, beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati. (conform Formularul F 7 din sectiunea Formulare); in functie de data la care operatorul economic a fost infiintat se prezinta documente incepand cu perioada demararii activitatii comerciale.Nivelul minim solicitat al sumei cantitatilor incluse in contractele prezentate de catre op. ec.: 2000 buc. In cazul asocierii cerinta se poate demonstra prin insumarea experientei similare a membrilor.In cazul sustinerii, chiar daca exista mai multi sustinatori, cerinta va fi indeplinita in intregime de catre unul singur.Modalitate de indeplinire: se vor prezentadocumente/certificate/recomandari emise sau contrasemnate de o autoritate sau de catre clientul beneficiar prin care ofertantii sa faca dovada prin prezentarea de cartificari/documente ca au livrat prin cel putin un contract produse similare cu cel care faceobiectul prezentei proceduri. Pentru operatorii economici infiintati dupa anul 2010, se vor prezenta documente incepand cu perioada demararii activitatii comerciale. In situatia in care operatorul economic nu este in masura sa obtina aceste confirmari, se aplica prevederile art. 188, alin. 1 lit. a. Daca se prezinta recomandare se va face conform formularului F 8.
Prezentarea de documente/certificari din care sa rezulte livrarea bunurilor materiale catre beneficiarii prezentati in lista cu principalele livrari de produse din ultimii trei ani care sa contina valoarea contractelor, perioade de livrare, etc. Pentru operatorii economici infiintati dupa anul 2010, se vor prezenta documente incepand cu perioada demararii activitatii comerciale.
prezentarea de certificate sau alte documente (certificate tip CE, rapoarte de incercare, etc.) emise de organisme abilitate neutre (care nu apartin ofertantului, furnizorului de materii prime sau producatorului), care sa ateste conformitatea produselor cu prevederile din specificatiile tehnice din caietul de sarcini. (SR EN 166:2003?Protectia individula a ochilor . Specificatii ? , SR EN 167:2003?Protectie individuala a ochilor .Metode de incercare optica?, SREN 168:2003? Protectie individuala a ochilor . Metode de incercare altele decat cele optice?, SR EN 170:2003 ? Protectie individuala a ochiului ? Filtre pentru ultraviolet ?Cerinte referitoare la factorul de transmisie si utilizare recomandata , SR EN 397:2001 ? Protectie la flacara , STANAG 2920 ? Materiale si mijloace individuale de protectie balistica . Teste balistice . Verificarea rezistentei balistice la actiunea schijelor ?sau echivalent .)
Mostrele de produs se depun la sediul autoritatii contractante pana la data limita de depunere a ofertelor. Mostrele vor fi ambalate si sigilate in colete corespunzatoare pe care vor fi inscriptionate datele de identificare ale operatorului economic, precum si adresa autoritatii contractante, cu mentiunea "COLET MOSTRE". In interiorul coletului va exista obligatoriu un inventar al materialelor aflate in acesta. Mostrele prezentate se predau numai pe baza de aviz de insotire a marfii sau proces verbal de predare ? primire. Pentru analiza si evaluarea propunerii tehnice, ofertantii vor depune la sediul autoritatii contractante, respectiv U.M. 02316Craiova, la locatia din str. Drumul Industriilor nr. 81 Craiova, 2 mostre identice ochelari protectiei impotriva prafului si radiatiilor solare in vederea demonstrarii capacitatii tehnice si profesionale de a livra produse similare. Mostrele vor respecta specificatiile tehnice din caietul de sarcini.
Documente emise de organisme acreditate, care atesta ca este implementat sistemul de management al calitatii (SR-EN- ISO 9001/2008 sau echivalent) la nivelul propriei societati. Autoritatea contractanta accepta certificate privind implementarea sistemului de management al calitatii la ofertant emise pentrusectorul de activitate cu care acesta contribuie la indeplinirea contractului, valabile cel putin pana la data limita dedepunere a ofertei.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
prezentarea declaratie privind lista principalelor livrari de produse in ultimii 3 ani, pentru operatorii economici cu activitate comerciala de minim 3 ani. Pentru operatorii economici infiintati dupa anul 2010, se vor prezenta documente incepand cu perioada demararii activitatii comerciale.daca se prezinta recomandare se va face conform formularului F 8.Prezentarea de documente/contracte din care sa rezulte livrarea bunurilor materiale catre beneficiarii prezentati in lista cu principalele livrari de produse din ultimii trei ani - pentru operatorii economici cu o vechime de minim 3 ani), sau prezentarea de documente/contracte din care sa rezulte livrarea bunurilor materiale catre beneficiarii prezentati in lista cu principalele livrari de produse din momentul inceperii activitatii comerciale - pentru operatorii economici cu o vechime mai mica de 3 ani.prezentarea de certificate sau alte documente (certificate tip CE, rapoarte de incercare, etc.) emise de organisme abilitate neutre (care nu apartin ofertantului, furnizorului de materii prime sau producatorului) care sa ateste conformitatea produselor cu prevederile din specificatiile tehnice din caietul de sarcini.(SR EN 166:2003?Protectia individula a ochilor . Specificatii ? , SR EN 167:2003?Protectie individuala a ochilor .Metode de incercare optica?, SREN 168:2003? Protectie individuala a ochilor . Metode de incercare altele decat cele optice?, SR EN 170:2003 ? Protectie individuala a ochiului ? Filtre pentru ultraviolet ?Cerinte referitoare la factorul de transmisie si utilizare recomandata , SR EN 397:2001 ? Protectie la flacara , STANAG 2920 ? Materiale si mijloace individuale de protectie balistica . Teste balistice . Verificarea rezistentei balistice la actiunea schijelor ?sau echivalent .)prezentarea mostrelor de produs.Cerinta minima ? ofertantul are implementat sistemul de management, la data limita de depunere a ofertei, certificatul fiind in perioada de valabilitate la data limita de depunere a ofertelor.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Da
-Se executa intr-o singura runda. Licitatia electronica va incepe la cel putin 2(doua) zile lucratoare de la transmiterea invitatiei. Durata unei runde: 1 (una) zi. Licitatia electronica se va incheia dupa terminarea rundei de licitare.-Consta intr-un proces repetitiv de ofertare, utilizandu-se suportul tehnic oferit de Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). In vederea participarii la licitatia electronica, operatorii economici trebuie sa fie inregistrati in sistem (online) si sa detina certificat digital valid pentru acces in sistem.-Autoritatea contractanta va invita sa participe la aceasta etapa doar operatorii economici care au depus oferte ce au fost declarate admisibile.-Obiectul procesului repetitiv: valoarea totala a acordului cadru (pretul in lei, in baza criteriului de atribuire ?pretul cel mai scazut?). Ofertele depuse de catre operatori nu pot decat sa imbunatateasca (in sensul micsorarii preturilor) ofertele depuse anterior organizarii acestei etape electronice (fara pas de licitare, fara limite ale valorilor pana la care preturile pot fi imbunatatite). In cazul in care ofertantul nu modifica oferta initiala, la stabilirea clasamentului final, SEAP va lua in considerare oferta depusa anterior, oferta introdusa in sistem la initierea licitatiei electronice.-In orice moment, in cursul desfasurarii licitatiei electronice, se vor pune la dispozitia operatorilor economici informatiile necesare determinarii pozitiei pe care acestia o ocupa in clasament, precum si informatii referitoare la pretul cel mai mic. Nu se vor dezvalui informatii privind identitatea si numarul ofertantilor .-Informatii relevante la echipamentul folosit, conditiile concrete de realizare a licitatiei electronice de licitatie electronica ce se va desfasura intr-o singura runda, la momentul finalizariise obtin de la operatorul SEAP (www.e-licitatie.ro) .La etapa finala acestei faze, sistemul informatic va pune la dispozitia autoritatii contractante clasamentul final.
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
1
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 08.07.2013 00:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
10.07.2013 16:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 11.07.2013 18:00
Locul: In SEAP
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: nu
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Fonduri bugetare
VI.3) Alte informatii
In cazul in care se constata ca ofertele clasate pe primul loc au preturi egale, se vor trimite solicitari ofertantilor clasificati pe primul loc de a imbunatati oferta (prin completarea unui nou formular de oferta - propunere financiara- care sa contina un pret mai mic decat cel oferit anterior, la finalul rundei de licitatie electronica). Daca pe parcursul licitatiei electronice se constata imbunatatirea ofertei si se modifica clasamentul, in sensul ca se modifica ocupantul locului 1, licitatia electronica se prelungeste automat.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Termenele pentru exercitarea cailor de atac sunt cele prevazute la art. 256 indice 2 din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Unitatea militara 02316 Craiova
Adresa postala: str, Drumul Industriilor, nr 81, Localitatea: Craiova, Cod postal: 200611, Romania, Tel. +40 251485935, Email: [email protected], Fax: +40 251485935, Adresa internet (URL): www.e-licitatie.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
24.05.2013 09:09
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer