Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Dezvoltarea turismului pentru valorificarea obiectivelor turistice din zona comunei Berzasca.Refacere traseu Mocanita


Anunt de participare numarul 140191/03.11.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
COMUNA BERZASCA (CONSILIUL LOCAL BERZASCA JUD. CARAS SEVERIN)
Adresa postala: Berzasca, Nr.282, Judetul Caras-Severin, Localitatea: Berzasca, Cod postal: 327025, Romania, Punct(e) de contact: PETRU-NICOLAE FURDUI, Tel. +40 255545650, In atentia: Roch Maris-Veronica, Email: [email protected], Fax: +40 255545651, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Autoritati locale
Activitate (activitati)
- Servicii generale ale administratiilor publice
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Dezvoltarea turismului pentru valorificarea obiectivelor turistice din zona comunei Berzasca.Refacere traseu Mocanita
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Lucrari
Executarea
Locul principal de executare: Comuna Berzasca, judetul Caras-Severin
Codul NUTS: RO422 - Caras-Severin
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Comuna Berzasca a primit finantare prin POR 2007-2013 axa 5, domeniul de intereventie 5.2 pentru implementarea proiectului "Dezvoltarea turismului pentru valorificarea obiectivelor turistice din zona comunei Berzasca.Refacere traseu Mocanita" conform contractului de finantare nr.3011/11.04.2012 cod SMIS 16551, incheiat intre ADR Vest si Comuna Berzasca, judetul Caras-Severin.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
45234000-6 - Lucrari de constructii de cai ferate si de sisteme de transport pe cablu (Rev.2)
45000000-7-Lucrari de constructii (Rev.2)
45112360-6-Lucrari de reabilitare a terenului (Rev.2)
45112500-0-Lucrari de terasament (Rev.2)
45200000-9-Lucrari de constructii complete sau partiale si lucrari publice (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Dezvoltarea turismului pentru valorificarea obiectivelor turistice din zona comunei Berzasca.Refacere traseu Mocanita.Specificatiile tehnice pentru lucrarile ce vor fi furnizate sunt detaliate in Caietul de sarcini-Sectiunea III a documentatiei de atribuire.
Valoarea estimata fara TVA: 39, 401, 212.2RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
14 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
a) Valoarea garantiei de participare este de 788.000 lei, din care cuantumul sumei corespunzatoare prevederilor art. 2781din O.U.G 34/2006 cu modificarile ?i completarile ulterioare este de 11.500, 12lei.b) Perioada de valabilitate a garantiei de participare este de 90 zile de la data limita de depunere a ofertelor.c) Modalitati de constituire acceptate: ? Virament bancar in contul autoritatii contractante (cod fiscal 3228020 COMUNA BERZASCA), RO89TREZ18521360250XXXXX - Trezoreria Moldova Noua, confirmat prin extras de cont emis de banca pentru Autoritatea Contractanta (se va tine cont de punctul 2 din nota de mai jos);? Instr. de gar. emis de o soc. bancara sau de o soc.de asig., pentru procedura de achizitie publica avand ca obiect ?Dezvoltarea turismului pentru valorificarea obiectivelor turistice din zona comunei Berzasca. Refacere traseu mocanita? pentru suma de 788.000 lei si cu un termen de valab. de minim 90 zile de la data depunerii ofertelor. Se va prezenta in original.NOTA: 1. In cazul in care gar. de particip. se constituie printr-un instrument de gar. emis in conditiile legii de o societate bancara ori de o societate de asigurari, dovada constit.gar. de particip. in original se va prezenta separat de restul ofertei, cel mai tarziu la data si ora depunerii ofertelor. Garantia trebuie sa fie irevocabila, iar instr. de gar. va prevedea faptul ca plata garantiei se va executa neconditionat/conditionat, respectiv la prima cerere a autoritatii contractante.2. In cazul constit. gar. de particip. prin virament bancar, dovada constit.gar. de part. prin virament bancar, se va prezenta cel mai tarziu la data si ora deschiderii ofertelor, care sa confirme viramentul. Cuantumul garantiei de buna executie este de 5 % din valoarea totala a contractului, exclusiv TVA si se va constitui in tremende 15 zile de la semnarea contractului.Garantia de buna executie se constituie in conditiile art. 90 din H.G. nr. 925/2006, prin urmatoarele moduri: (i) printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari; sau(ii) prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale.In cazul in care garantia de buna executie se va constitui prin retineri succesive din sumele datorate Ofertantul declarat castigator are obligatia de a constitui garantia de buna executie a contractului in conditiile de mai sus cel mai tarziu in termen de 15 zile de la data semnarii contractului, sub sanctiunea rezilierii acestuia.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
POR 2007-2013 si buget local
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Ofertantii participanti la procedura nu trebuie sa se incadreze in situatiile prevazute la:
a.) art. 180 din O.U.G. nr. 34/2006, aprobata prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
b.) art. 181 din O.U.G. nr. 34/2006, aprobata prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
c.) art. 691 din O.U.G. nr. 34/2006, aprobata prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Formularul ? Declaratie privind eligibilitatea completat. Acest formular va fi prezentat de catre fiecare membru al asocierii dupa caz.
- Formularul - Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 181 din O.U.G. 34/2006 completat.Acest formular va fi prezentat de catre fiecare membru al asocierii dupa caz.
- Formularul ? Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 691 din OUG nr. 34/2006 completat. Acest formular va fi prezentat de catre ofertant / ofertant asociat / subcontractant / tert sustinator, dupa caz. Persoanele ce detin functii de decizie in cadrul autoritatii contractante sunt:
Furdui Petru-Nicolae ? primar;
Mateescu Traian ? viceprimar
Gurban Silvia ?secretar
Rehac Ana - contabil
Armanca Ion, Bisa Dumitru, Brasnean Gheorghita, Gurban Vasile, Herdi Bogdan, Iovanovici Sava, Lissi Barbora, Mihailovici Miodrag, Schiha Emilia-Dana, Boia Mihai-Ion-consilieri.
Ofertantii participanti la procedura trebuie sa indeplineasca conditiile prevazute de legislatie pentru a participa la procedura.
Cu exceptia impozitelor si taxelor pentru care s-au acordat inlesniri la plata de catre organele competente si in masura in care s-au respectat conditiile impuse la acordarea acestora, autoritatea contractanta va exclude ofertantul care inregistreaza datorii la bugetul consolidat, precum si la cel local (indiferent de cuantumul acestora) in luna anterioara celei in care se depun ofertele.In cazul in care ofertantul a incheiat o conventie de esalonare a platilor obligatiilor fiscale, autoritatea contractanta solicita ca acesta sa depuna in oferta dovada platii la zi a datoriilor reesalonate (unde este cazul) si graficul de reesalonare.Dovada achitarii taxelor se va face prin prezentarea formularelor tip emise de organismele competente privind indeplinirea obligatiilor de plata, in original sau copii legalizate sau copii lizibile cu mentiunea ?conform cu originalul? valabile la data depunerii ofertelor.
Certificat de atestare fiscala pentru sediul social care sa ateste plata obligatiilor fata de bugetul de stat roman, in original sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?. Ofertantii din alte tari decat Romania vor trebui sa depuna documente echivalente care sa ateste indeplinirea obligatiilor financiare fata de bugetul de stat din tara de origine, emis de autoritatile competente din tara respectiva, in original sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?. Certificatul mentionat mai sus trebuie sa prezinte situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele. In cazul unei asocieri acest certificat va fi prezentat de catre fiecare membru.Certificat privind plata impozitelor si taxelor locale (autoritati fiscale si administrative) pentru sediul social si punctele de lucru mentionate in Certificatul constatator din care sa rezulte plata obligatiilor fata de bugetul local, in original sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?. Ofertantii din alte tari decat Romania vor trebui sa depuna documente echivalente care sa ateste indeplinirea obligatiilor financiare fata de bugetul local din tara de origine, emis de autoritatile competente din tara respectiva, in original sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?. Certificatul mentionat mai sus trebuie sa prezinte situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele. In cazul unei asocieri acest certificat va fi prezentat de catre fiecare membru.Certificat privind plata contributiei la asigurarile sociale (pentru statele in care autoritatile fiscale nu colecteaza si CAS). Persoanele juridice/fizice inregistrate in state in care autoritatile fiscale nu colecteaza si contributia la asigurarile sociale vor prezenta un certificat privind plata contributiei la asigurarile sociale, sau a taxei echivalente, care sa ateste indeplinirea obligatiilor fata de bugetul de stat in original sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?. Certificatul mentionat mai sus trebuie sa prezinte situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele. In cazul unei asocieri acest certificat va fi prezentat de catre fiecare membru.Cazier judiciar al companiei in original sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?. Ofertantii din alte tari decat Romania vor trebui prezenta documente in limba de origine (in original sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?) insotite de o traducere autorizata a acestora in limba romana. In cazul unei asocieri acest document va fi prezentat de catre fiecare membru.Formularul - Declaratie privind calitatea de participant la procedura completat.Acest formular va fi prezentat de catre fiecare membru al asocierii dupa caz, respectiv de catre fiecare subcontractant nominalizat in oferta.
Formularul - Declaratie ?Certificat de participare la licitatii cu oferta independenta? completat. In cazul unei asocieri acest formular va fi completat si prezentat de catre liderul asocierii
NOTA: Documentele se vor atasa in original sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?, iar pentru documentele care nu sunt in limba romana se va atasa si traducere autorizata si legalizata in limba romana. In cazul in care exista incertitudini in ceea ce priveste situatia personala a unui ofertant, Autoritatea Contractanta isi rezerva dreptul de a solicita in mod direct informatii de la autoritatile competente. Pentru persoane juridice/fizice romane
Certificat constatator emis de ORC din care sa rezulte obiectul de activitate al respectivului operator economic si faptul ca nu sunt inscrise mentiuni cu privire la procedura insolventei /falimentului sau similar.Certificatul constatator va fi prezentat in copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul? valabil la data depunerii ofertelor. Ofertantul clasat pe primul loc va prezenta, la solicitarea autoritatii contractante, pentru conformitate, documentul in original sau copie legalizata.In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa indeplineasca aceasta cerinta. Obiectul de activitate trebuie sa aiba corespondent cu obiectul contractului, pentru partea din contract pe care o realizeaza fiecare asociat.Codul CAEN din certificatul constatator emis de ONRC trebuie sa corespunda domeniului din care face parte obiectul contractului.
Documentele vor fi utilizate si la verificarea situatiei personale a ofertantului.Pentru persoane juridice/fizice straine
Persoanele juridice straine vor prezenta echivalentul certificatului constatator, emis conform legislatiei din tara de origine, care sa cuprinda aceleasi informatii referitoare la obiectul de activitate descris mai sus si la faptul ca nu sunt inscrise mentiuni cu privire la procedura insolventei/falimentului sau similar.
Inaintea incheierii contractului, in cazul asocierii cu persoane juridice romane, vor imputernici unul dintre asociatii inregistrati in Romania pentru indeplinirea obligatiilor ce ii revin fiecaruiasociat, prin legalizarea asociatiei si inregistrarea la autoritatea fiscala competenta, conform prevederilor legale. Documentele relevante emise de autoritatile competente din tara in care isi are sediul ofertantul.
Documentele vor fi utilizate si la verificarea situatiei personale a ofertantului.Autorizarea AFERconform HG nr. 626/1998 completata si modificata cu HG 1561/2006.Prezentare autorizatie AFER in original sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul? valabila la data depunerii ofertelor, pentru domeniile: Constructii, consolidari, reparatii, modernizari si intretinere cladiri cu specific feroviar inclusiv instalatiile aferente;Constructii, consolidari, terasamente de cale ferata si aparari de maluri; Constructii si reparatii lucrari de arta in domeniul feroviar.
In cazul unei asocieri, obligativitatea indeplinirii acestei cerin?e revine asociatului care va realiza partea din contract aferenta acestei solicitari, respectiv daca subcontractantul, unde este cazul, detine autorizarea solicitata si numai cu conditia ca acesta sa execute partea din contract pentru care este solicitata autorizarea.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Informatii generale/Declaratie privind cifra de afaceri-formular nr.12.Cifra medie de afaceri globala pe anul 2011trebuie sa fie de minim 78 milioane Lei. Cifra de afaceri globala ani se va calcula prin impartirea valorii cifrei de afaceri exprimata in lei la cursul euro mediu anual practicat de BNR pentru anul respectiv (1 euro = 4, 2379 lei).
In cazul in care oferta este depusa de o asociere, cerinta minima se va considera indeplinita in mod cumulativ.
Bilantul contabil, contul de profit si pierderi) pe anul 2011.- copii lizibile cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Documentele originale trebuie sa fie: ? inregistrate la organul de administrare fiscala al unitatii administrativ teritoriale pe raza careia isi are sediul social operatorul economic, si? insotite de raportul de audit elaborat de o persoana fizica/juridica acreditata pentru efectuarea auditului financiar-contabil.
Raportul de audit va fi prezentat de catre operatorii economici care au obligatia intocmirii acestuia.
Scrisoare de bonitate din partea bancii privind situatia financiara a operatorului economic la momentul lunii anterioare celei in care se depun ofertele
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Informatii privind experienta similara: Declaratie privind lista principalelor lucrari executate in ultimii 5 ani completat.Ofertantul va face dovada indeplinirii in ultimii 5 ani a cel putin un contract care are ca obiecte principale: Lucrari de constr.cai ferate/sisteme de transport pe cablu, respectiv Lucrari de constr.de cladiri comerciale, cladiri industriale, cladiri pt.activ.de transport, a caror valoare insumata (daca sunt mai multe)sa fie mai mare sau egala cu 39.000.000 lei.In cazul prezentarii mai multor contracte, ofertantii trebuie sa prezinte minim un contract ce are ca obiect principal Lucrari de constr.cai ferate/sisteme de transport pe cablu si minim un contract ce are ca obiect principal Lucrari de constr.de cladiri comerciale, cladiri industriale, cladiri pt.activ.de transport, a caror valoare insumata sa fie de cel putin 39.000.000 lei.
Lista personal de specialitate propus pentru executia contract:
1. 1 Coordonator de proiect cuexperienta profesionala in domeniu.
2. 1 Sef de santier executie cuexperienta profesionala indomeniu.
3. Responsabili tehnici cu executia atestati RTE pentru domeniile I, II, III si IX.4. 1 Ing. instalatii IC;
5. 1 Ing. CFDP;
6. 1 Ing. CCIA;
7. 1 Ing. IF;
8. 1 Electr. gr. II B, atestat ANRE;
9. 1 Ing. topograf atestat A.N.C.P.I.;
10. 1 Responsabil siguranta circulatiei atestat AFER;
11. 1 Specialist in profilul ingineria mediului;
12. 1 Evaluator al riscurilor pentru secur si san in munca;
13. 1 Resp. cu controlul calitatii (CQ) (se accepta Autorizatie/Decizie interna eliberata de ofertant).
Pentru personalul cheie se vor prezenta:
CV actualizat in original.
diplome de studii/calificarile, atestarile, contractul de munca vizat ITM/Extras Revisal/Angajament de participare, aflate in termen de valab. la data depunerii ofertelor
Declaratie de disponibilitate
Declaratie privind utilajele, instalatiile, echipamentele tehnice .
Pentru indeplinirea corespunzatoare a contractului de lucrari vor fi furnizate informatii privind utilajele, instalatiile si echipamentele tehnice puse la dispozitie de ofertant in vederea indeplinirii contractului.
Ofertantul trebuie sa faca dovada ca dispune de un laborator autorizat gr. II propriu / prin contract de prestari servicii valabil la data depunerii ofertei / prin angajament de punere la dispozitie, pentru asigurarea controlului calitatii in ceea ce priveste profilul lucrarilor rezultate din tehnologiile de executie adoptate.
Informatii privind partea din contract pe care operatorul economic are intentia sa o subcontracteze:
Ofertantii sunt obligati sa prezinte partea/partile din contract pe care urmeaza sa le subcontracteze evidentiate fizic si valoric si datele de identificare ale subcontractantilor - cerinta obligatorie.Pe parcursul derularii contractului, contractantul nu are dreptul de a inlocui subontractantii nominalizati in oferta si nici incheierea de noi subcontractari, fara acceptul Autoritatii Contractante.
Declaratia privind efectivele medii ale personalului angajat si al cadrelor de conducere.
Ofertantul trebuie sa detina certificat ISO 9001 sau echivalent (certificarea sistemului de management al calitatii), in domeniul ce face obiectul contractului.
Ofertantul trebuie sa detina certificat ISO 14001 sau echivalent (certificarea sistemului de management al mediului), in domeniul ce face obiectul contractului.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Da
Elementele care se liciteaza: pretulDurata: 1 runda, 24 oreIn caz ca una sau mai multe oferte vor avea acelasi pret si acesta va fi cel mai mic, se va solicita o noua oferta in plic inchis.Operatorii trebuie sa fie inregistrati in SEAP.
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 18.12.2012 14:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
21.12.2012 10:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 21.12.2012 12:00
Locul: Sediul Primarie Com. Berzasca-sala de sedinte, localitatea Berzasca, nr.282, judetul Caras-Severin
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Persoane autorizate si reprezentantii sau imputernicitii ofertantilor
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Da
Trimitere (trimiteri) la proiect(e) si/sau program(e):
Tip de finantare: Fonduri europeneFond european: Programul Operational Regionale
VI.3) Alte informatii
In cazulin care preturile ofertate de doi sau mai multi ofertanti sunt egale si sunt cele mai mici, Autoritatea Contractanta va solicita depunerea unor noi oferte de pret in plic inchis.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Conf.art.256 cu 2 din OUG 34/2006 alin 2): 10 zile incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Birou juridic - Primaria comunei Berzasca
Adresa postala: Berzasca, nr.282, Jud.Caras-Severin, Localitatea: Berzasca, Cod postal: 327025, Romania, Tel. +40 255545650, Email: [email protected], Fax: +40 255545651
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
02.11.2012 10:39
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer