Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Energie electrica


Anunt de participare (utilitati) numarul 148639/20.12.2013
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
REGIAAUTONOMA DE TRANSPORT BRASOV
Adresa postala: STR. HARMANULUI NR. 49, Localitatea: Brasov, Cod postal: 500250, Romania, Punct(e) de contact: Serviciul Achizitii Aprovizionare, Tel. +40 368401259, Email: [email protected], Fax: +40 268335660, Adresa internet (URL): www.ratbv.ro/vers 2, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
Adresa de la care se pot obtine informatii suplimentare:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Caietul de sarcini si documentele suplimentare (inclusiv documentele pentru dialogul competitiv si sistemul de achizitie dinamic) pot fi obtinute la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Intreprindre publica
Activitate (activitati)
- Servicii feroviare, de tramvai sau de autobuz
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de entitatea contractanta
Energie electrica
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Furnizare
Cumparare
Locul principal de livrare: Sediul Regiei Autonome de Transport Brasov
Codul NUTS: RO122 - Brasov
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Achizitionarea pentru un an de zile (2014-2015), de energie electrica necesara alimentarii celor sase substatii de redresare aflate in exploatarea regiei in vederea realizarii transportului public de calatori cu troleibuze, pentru alimentarea sediului central RAT Brasov, a sectiei de Transport Mixt precum si pentru alimentarea micilor consumatori de la capetele de linii, substatii de redresare si adaposturile pentru calatori de pe raza municipiului Brasov.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
09310000-5 - Electricitate (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Da
Trebuie depuse oferte pentru unul sau mai multe loturi
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Cantitate de achizitionat: LOT 1 ? 3500 MWh pe medie tensiune;LOT 2 ? 600 MWh pe joasa tensiune;LOT 3 ? 300 MWh pe joasa tensiune.
Valoarea estimata fara TVA: 1, 801, 300RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
12 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare: LOT1-26.810, 00 lei; LOT2-6.144, 00 lei; LOT3-3.072, 00 lei.Perioada de valabilitate a garantiei pentru participare va fi cel putin egala cu perioada de valabilitate a ofertei: 120 de zile de la data limita de depunere a ofertelor.Echivalenta pentru o garantie de participare depusa in alta valuta se va face la cursul BNR din datapublicarii Anuntului de participare in SEAP.In cazul extinderii perioadei de valabilitate a ofertei, perioada de valabilitate a garantiei pentru participare, va fi prelungita in mod corespunzator. Modalitatea de constituire a acesteia se va face in conformitate cu prevederile art.86 alin (1)si(3)din HG nr 925/2006 sau prin depunerea la casieria RAT a unui OP/file CEC cu conditia confirmarii acesteia de catre banca pana la data deschiderii ofertelor. Autoritatea contractanta are dreptul de a retine garantia de participare, ofertantul pierzand astfel suma constituita, atunci cand acesta din urma se afla in oricare dintre situatiile prevazute la art. 87 alin (1) din HG nr 925/2006 cu modificarile si completarile legale ulterioare.In acest sens se vor respecta si prevederile legale conform art 278^1 din OUG nr 34/2006, retinandu-se din garantia de participare, in raport cu valoarea estimata a contractului urmatoarele sume: LOT1:5.120, 5 lei;LOT2:3.072 lei;LOT3:1.536 lei.Intreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garantia de participare si de garantia de buna executie, in conformitate cu Legea nr 346/2004. In aceste situatii, ofertantul trebuie sa completeze si sa ataseze, alaturi de garantia de participare o declaratie pe proprie raspundere privind incadrarea in categoria IMM. Cuantumul garantiei de buna executie: 5% din valoarea contractului, fara TVA. Modalitatea de constituire: in oricare dintre formele de la art.90 alin. din HG 925/2006: printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari, prin retineri succesive din sumele datorate pentru plata facturilor cu respectarea prevederilor HG 1045/2011 sau daca valoarea garantiei de buna executie este redusa, prin depunerea la casierie a unor sume in numerar.Garantia de buna executie se elibereaza/restituie in cel mult 14 zile de la data indeplinirii de catre contractant a obligatiilor asumate prin contract, daca autoritatea contractanta nu a ridicat pana la acea data pretentii asupra ei.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Sursele proprii ale regiei si subventii, ca diferenta de tarif pentru activitatea de transport public local de calatori, de la bugetul local.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1. Declaratie privind eligibilitatea (va fi prezentat si de catre tertul sustinator daca este cazul): completare si prezentare Formular A;2. Declaratie privind neincadrarea in prevederile art 181 din OUG nr 34/2006 (va fi prezentat si de catre tertul sustinator daca este cazul): completare si prezentare Formular B;
3. Declaratie privind neincadrarea in prevederile art 69^1 din OUG nr 34/2006 (va fi prezentat aat de subcontractant, cat si de tertul sustinator daca este cazul): completare si prezentare Formular B2. Persoanele ce sunt membri ai organelor decizionale si au legatura cu procedura de atribuire sunt: Cristian Radu; Florea Cristinel; Cenan Mircea; Spinean Nicolae. Persoanele din cadrul autoritatii contractante ce pot influenta continutul documentatiei de atribuire si/sau procedura de atribuire sunt: Vasile Ciurea, Victor Baum, Constantin Teodorescu, Daniela Gliga, Corina Corfariu, Angelica Gadea, Nicolae Rat, Liviu Voicu, Mihai Stan, Antonela Pascariu, Carla Paiu;
4. Certificat de participare ofertanti cu oferta independenta: completare si prezentare Formular 1;
5. Certificat fiscal privind impozitele si taxele locale in cazul persoanelor juridice din care sa reiasa ca nu exista datorii scadente la nivelul lunii anterioare celei in care este prevazut termenul limita de depunere a ofertelor: prezentare document;
6. Certificat de atestare fiscala pentru persoane juridice din care sa reiasa ca nu exista datorii scadente la nivelul lunii anterioare celei in care este prevazut termenul limita de depunere a ofertelor: prezentare document.
In masura in care procedura de emitere a certificatelor fiscale nu permite confirmarea situatiei datoriilor la data solicitata, ofertantul poate depune o declaratie pe proprie raspundere potrivit art.11 alin.(4) din HG 925/2006. Intr-o astfel de situatie devin aplicabile prevederile art.9 alin, (3) din Ordinul 509/2011.
Prezentarea documentelor solicitate in cadrul acestei sectiuni este permisa in oricare din formele: original / copie legalizata / copie lizibila cu mentiunea "conform cu originalul". 1.Certificat constatator, eliberat de Oficiul Registrului Comertului, in oricare din formele: original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?. Informatiile cuprinse in certificatul constatator trebuie sa fie reale/actuale la data limita de depunere a ofertelor.
2.Licenta de furnizare pentru energie elecrica, eliberata de ANRE valabila sau ultima licenta insotita de o decizie ANRE, in care se specifica prelungirea valabilitatii acesteia pentru durata de indeplinire a contractului (in baza Legii energiei electrice nr.123/2012 cu modificarile si completarile ulterioare) sau echivalent, in oricare din formele: original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1. Cifra medie de afaceri globala pe ultimii 3 ani. Conversia leu-alta valuta se face prin raportare la cursul mediu anual BNR aferent fiecarui an in parte: 2. Situatiile financiare intocmite pentru anul 2012, vizate si inregistrate la unitatile teritoriale ale MEF
Modalitatea de indeplinire
1. completare si prezentare Formular B1;
2. prezentare document.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Lista principalelor livrari de produse efectuate in ultimii 3 ani.Livrarile de produse se confirma prin prezentarea unor certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate sau de catre clientul beneficiar, in conformitate cu art 188 alin (1) lit a) din OUG nr 34/2006.
Modalitatea de indeplinire
completare si prezentare Formular C.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Da
1. Elementul ofertei care urmeaza sa faca obiectul procesului de reofertare: pretul.2. Nu exista valori limita pana la care pretul poate fi imbunatatit, astfel cum rezulta din specificatiile care definesc obiectul contractului, cu respectarea prevederilor art 202 din OUG 34/2006.3. Sistemul informatic va pune la dispozitia participantilor la procesul repetitiv de reofertare informatii referitoare la preturi sau valori noi prezentate in cadrul licitatiei electronice. Licitatia se va prelungi automat in cazul modificarii clasamentului. Se va utiliza pasul de licitatie, procentul pentru acesta fiind de 0, 5 % din valoarea estimata pentru fiecare lot in parte. Ofertantii pot vedea cea mai buna oferta de pret, dar nu pot vedea numarul de participanti la licitatie. Numarul de runde ale licitatiei electronice: 1 (una). Licitatia electronica va incepe la doua zile lucratoare de la transmiterea invitatiei. Durata unei runde: 1 (una) zi (24 ore).4. Informatii relevenate privind procesul licitatiei electronice: autoritatea contractanta va invita toti ofertantii care au depus oferte admisibile sa prezinte preturi noi. Invitatia se transmite pe cale electronica, simultan, tuturor ofertantilor respectivi. Notificarile de incepere a licitatiei electronice vor fi transmise automat de catre sistem la adresa de posta electronica (e-mail) inregistrata in sistem ca adresa de contact si vor fi disponibile de asemenea in sectiunea ?Notificari de sistem?. In vederea realizarii acestei etape, autoritatea contractanta va introduce in SEAP informatiile solicitate automat de sistemul informatic.5. Conditiile in care ofertantii vor avea dreptul sa liciteze: ofertele depuse in cadrul licitatiei electronice de catre ofertantii participanti, nu pot decat sa imbunatateasca ofertele depuse anterior organizarii acestei faze. In cazul in care ofertantul declarat admis si inregistrat in SEAP nu modifica in cadrul fazei de licitatie electronica elementele ofertei care fac obiectul procesului repetitiv, la stabilirea clasamentului final este luata in considerare oferta depusa de catre acesta anterior desfasurarii acestei faze, introdusa in prealabil in SEAP de autoritatea contractanta.In vederea participarii la licitatia electronica, operatorii economici trebuie sa fie inregistrati online, sa detina certificat digital valid pentru acces in sistem si o adresa de e-mail functionala, precizata in datele de contact din Formularul 2A ?Scrisoare de inaintare?. Informatii disponibile pentru conectare si inregistrare la www.e-licitatie.ro.Autoritatea contractanta va atribui contractul de achizitie publica cu respectarea prevederilor art 200 din OUG nr 34/2006. Atribuirea se va face pe baza rezultatului obtinut in urma finalizarii licitatiei electronice asa cum prevede art 169 alin (2) din OUG nr 34/2006.Dupa runda de reofertare, se solicita operatorului economic sa transmita autoritatii contractante, in original, in termen de 48 de ore, formularul de oferta.
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de entitatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 17.02.2014 15:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
20.02.2014 10:00
IV.3.5) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.6) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
120zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.7) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 20.02.2014 10:15
Locul: Brasov, sediul Regiei Autonome de Transport, str.Harmanului nr.49
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Reprezentantii imputerniciti ai operatorilor economici
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Alte fonduri
VI.3) Alte informatii
In cazul in care se va constata ca ofertele clasate pe primul loc au preturi egale in urma aplicarii etapei finale de licitatie electronica, autoritatea contractanta va solicita reofertarea in plic inchis, in vederea departajarii ofertelor.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Termenele de exercitare a caii de atac sunt cele prevazute la art.256^2din OUG nr.34/2006.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Serviciul Achizitii Aprovizionare
Adresa postala: STR.Harmanului nr.49, Localitatea: Brasov, Cod postal: 50025, Romania, Tel. +40 368401259, Email: [email protected], Fax: +40 268335660, Adresa internet (URL): www.ratbv.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
19.12.2013 10:00
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer