Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Energie electrica pentru consumatorii alimentati pe medie tensiune


Anunt de participare (utilitati) numarul 136819/23.06.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
S.C RAJA S.A CONSTANTA
Adresa postala: Str Calarasi 22-24, Constanta, Localitatea: Constanta, Cod postal: 900590, Romania, Punct(e) de contact: Serviciul Achizitii Publice 1, Tel. +40 241664046, In atentia: Munteanu Mariana, Email: [email protected], Fax: +40 241662577, Adresa internet (URL): www.rajac.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
societate comerciala
Activitate (activitati)
- Ap?
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de entitatea contractanta
Energie electrica pentru consumatoriialimentati pe medie tensiune
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Furnizare
Cumparare
Locul principal de livrare: Punctele de lucru aleSC RAJA SA Constanta, care reprezinta 62 de consumatori, amplasati pe raza judetelor Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov si Dambovita conform Anexei 1 la Caietul de sarcini
Codul NUTS: RO223 - Constanta
II.1.3) Anuntul implica
Incheierea unui acord-cadru
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
Contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie prin reluarea competitiei: Nu
Acord-cadru cu un singur agent economic
Durata acordului-cadru: 4 ani
Valoarea estimata fara TVA: 65, 489, 400RON
Frecventa si valoarea contractelor ce vor fi atribuite: Contractele subsecvente se vor incheia anual.Valoareamaxim estimata a celui mai mare contract subsecvent: 16.372.350RON
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Furnizare energie electrica, pe medie tensiune, pentru 62 de consumatori, amplasati pe raza judetelor Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov si Dambovita, conform Anexei 1 la Caietul de sarcini
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
09310000-5 - Electricitate (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Cantitatile maxime/minime de energie estimate a fi solicitate in baza acordului cadru: maxim=180.000 MWh, minim=168.000 MWh
Valoarea maxim/minim estimata, fara TVA, a acordului cadru: maxim 65.489.400RON, minim 61.123.440 RON
Cantitatile maxime/minime de energie estimate a fi solicitate pentru fiecare contract subsecvent: maxim= 45.000 MWh, minim= 42.000 MWh
Valoarea maxim/minim estimata, fara TVA, a fiecarui contract subsecvent: maxim=16.372.350 RON, minim= 15.280.860 RON
Valoarea estimata fara TVA: intre 61, 123, 440 si 65, 489, 400RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
48 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare: 500.000 RONPerioada de valabilitate a garantiei de participare: 90 zilede la data limita de depunere aofertei.In cazul extinderii perioadei de valabilitate a ofertei, perioada de valabilitate a garantiei de participare va fi prelungita in mod corespunzator.Forma de constituire a garantiei pentru participare: conform art. 86 alin. (1) din H.G. nr. 925/2006.In cazul in care persoanele juridice opteaza pentru constituirea garantiei de participare prin virament bancar suma se va vira in contul S.C. RAJAS.A, nr. RO36 RNCB 0114 0149 3735 0001 deschis laB.C.R. Sucursala Constanta.In cazul in care garantia de participare se va constitui prin scrisoare de garantie banca se va utilizaFormularul B din Sectiunea III.Dovada constituirii garantiei de participare se va prezenta in limba romana.Neconstituirea garantiei de participare pana la data si ora deschiderii ofertelor atrage respingerea ofertei.Operatorii economici incadrati conform Legii 346/2004 in categoria IMM, beneficiaza de reducerea cu50% a criteriilor legate de cifra de afaceri, cuantumul garantiei de participare si garantiei de buna executie. In cazul in care ofertantul care se incadreaza in categoria IMM acesta va prezenta o declaratie pe proprie raspundere, utilizand Formularul 4 din Sectiunea III. Cuantumul garantiei de buna executie va fi de5 % din valoarea fara TVA a contractului subsecvent.Forma de constituire a garantiei de buna executie a contractului de furnizare: conform art. 90 alin. (1) din H.G. nr. 925/2006. In cazul in care operatorul economic opteaza pentru constituirea garantiei prin retineri succesive se vor aplica prevederile art. 90 alin.3) din HG 925/2006. Ofertantul va deschide un cont de garantie la dispozitia autoritatii contractante la Trezoreria Statului. Achizitorul va semna contractul numai dupa primirea documentului de constituire a garantiei de buna executie.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Surse proprii
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr.1 - Calitatea de participant la procedura.
Se va prezenta completat, semnat si stampilat, in original, Formularul 1 din Sectiunea III.
Cerinta nr.2 - Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta.Se va prezenta completat, semnat si stampilat in original, Formularul 1.1 dinSectiunea III.
Cerinta nr.3 - Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art.180 din OUG nr.34/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.Se va prezenta completat, semnat si stampilat in original, Formularul 2 din Sectiunea III.
Cerinta nr.4- Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 181 din O.U.G. nr.34/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. Se va prezenta completat, semnat si stampilat in original, Formularul 3a din Sectiunea III.
Cerinta nr.5 - Dovada achitarii la bugetul general consolidat si bugetul local a obligatiilor exigibile, in luna anterioara celei in care se depune oferta. Se vor prezenta certificate de atestare fiscala din care sa reiasa ca ofertantul nu are datorii scadente catre catre bugetul general consolidat si catre bugetul local, in luna anterioara celei in care se depun ofertele.Certificatele de atestare fiscala se vor prezenta in original/copie legalizata/ copii conforme cu originalul.
Cerinta nr.6- Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 69^1 din O.U.G. nr.34/2006. Persoanele care detin functii de decizie in SC RAJA SA sunt: Felix Stroe-Director general, Aurel Presura-Director General Adjunct, Tereza Baranescu-Director Economic, Elena Sfrija ?Director Juridic, Niculae Musat- Director Calitate Resurse Umane, Mariana Munteanu- Sef Serviciu Achizitii Publice 1, Dumitru Paraschiva- Responsabil de contract.
Se va prezenta completat, semnat si stampilat in original, Formularul 3b din Sectiunea III. Cerinta nr.1a)? pentru persoane juridice romane/straine-Certificat constatator, eliberat de OficiulRegistrului Comertului, din care sa reiasa ca ofertantul are ca obiect de activitate principal sau secundar, producerea sau comercializarea produselor si/sauprestarea serviciilor solicitate prin prezenta documentatie de atribuire.Certificatul se va prezenta in original sau copie lizibila conforma cu originalul, valabil la data depunerii ofertelor (emis cu maxim 30 zile inainte de data depunerii ofertelor).
b) pentru persoane fizice romane/straine: Document edificator pentru dovedirea apartenentei la categoria profesionala impusa pentru indeplinirea prezentului contract.
Documentele care dovedesc o forma de inregistrare ca persoana juridica/fizica, vor fi in conformitate cu prevederile legale din tara in care candidatul /ofertantul este stabilit.Documentele se vor prezenta in original sau copie lizibila conforma cu originalul, valabile la data depunerii ofertelor (emise cu maxim 30 zile inainte de data depunerii ofertelor).
c) In situatia in care documentele cerute la punctele a) si b) vor fi prezentate de ofertanti in copie conforma cu originalul, inainte de incheierea raportului procedurii de atribuire, se va solicita ofertantului clasat pe primul loc, sa prezinte documentele in original sau copie legalizata.
d) Sa detina licenta de furnizare a energiei electrice emisa de ANRE, conform legii nr.13/2007-art.13 ?Legea energiei electrice), valabila cel putin 15 luni de la data depunerii ofertelor, iar in cazul in care termenul de valabilitate se implineste in acest interval, si declaratie pe propria raspundere privind obligativitatea solicitarii prelungirii acesteia.
e) Declaratie pe propria raspundere privind obligativitatea asigurarii valabilitatii licentei de furnizare eliberata de ANRE, pe durata acordului cadru de 4 ani.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr.1- Fisa de informatii generale
Se va prezenta completat, semnat si stampilat, in original, Formularul5 din Sectiunea III;
Cerinta nr.2- Cifra medie de afaceri globala pe ultimii 3 ani va fi de minim 30.000.000 lei.Se vor prezenta documente relevante, vizate si inregistrate de organele competente, prin care candidatul/ofertantul isi poate dovedi cifra de afaceri globala pe ultimii trei ani.Conversia leu-valuta se face prin raportare la cursul mediu BNR aferent fiecarui an in parte.
Cerinta nr. 3- Informatii privind tertii sustinatori.Pentru terti sustinatori se vor prezenta: Angajamentul ferm de sustinere in original, incheiat in forma autentica, in care sa fie precizat concret cerinta/cerintele pentru care acorda sustinerea.Documentele cerute la punctul III.2.1.a)- Cerinta nr.3, Cerinta nr.4 din care sa rezulte ca tertul sustinator nu se afla in situatiile prevazute de OUG 34/2006, art.181 litera a, c1 si d si Cerinta nr.6.Prezentarea tuturor documentelor solicitate pentru a dovedi indeplinirea cerintei pentru care se acorda sustinerea.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr.1- Lista principalelor furnizari de energie electricaefectuate in ultimii 3 aniDin lista prezentata, ofertantii vor face dovada ca in ultimii 3 ani au furnizat o cantitate de energie electrica egala sau mai mare de 40.000 MWh, care sa rezulte din insumarea a maxim 3 contracte finalizate. a) Se va prezenta completat, semnat si stampilat, in original, Formularul 6 din Sectiunea III. b) Se va prezenta completat, semnat si stampilat, in original, Formularul 7 din Sectiunea III, doar pentru contractul care indeplineste cerinta solicitata
Continuare pentru Cerinta 1-Pentru sustinereainformatiilor prezentate in Formularul 7 se vorprezenta urmatoarele documente: -copie lizibila, conforma cu originalul, de pe contractul declarat, sau dupa partile relevante din contract, din care sa rezulte partile contractante, valoarea declarata, denumirea produselor si cantitatea;
- Recomandare /document constatator privind indeplinirea obligatiilor contractuale, din partea beneficiarului declarat;
Cerinta nr. 2- Informatii privind asociatii /subcontractantii/ tertii sustinatori.
a)Pentru asociati se vor prezenta: Documentele cerute la punctele: III.2.1, III.2.2; III.2.3.a si III.2.3.b.; Acordul de asociere in original(numai de catre leaderul de asociere)-se va utiliza Formularul 10 din Sectiunea III.
Continuare pentru Cerinta 2
b)Pentru subcontractanti se vor prezenta: documentele cerute la punctul III.2.1.b) : atestate/autorizatii/certificate pentru demonstrarea capacitatii de exercitare aactivitatii profesionale pentru partea de implicare in contract.Declaratie privind partea din contract care este indeplinita de subcontractant-se va utiliza Formularul 10.1 din Sectiunea III.Prezentarea de documente in original privind resurse umane/tehnice pentru partea de implicare in contract.
Continuare pentru Cerinta 2
c)Pentru terti sustinatori se vor prezenta: Angajamentului ferm de sustinere in original, incheiat in forma autentica, in care sa fie precizat concret cerinta/cerintele pentru care acorda sustinerea.Documentele cerute la punctul III.2.1.a)- Cerinta nr.3, Cerinta nr.4 din care sa rezulte ca tertul sustinator nu se afla in situatiile prevazute de OUG 34/2006, art.181 litera a, c1 si d si Cerinta nr.6. Prezentarea tuturor documentelor solicitate pentru a dovedi indeplinirea cerintei pentru care se acorda sustinerea.
Cerinta nr.1
Certificat ISO 9001 sau echivalent.
Se vor prezenta documente emise de organisme nationale sau internationale acreditate care confirma certificarea sistemului de management al calitatii ISO 9001 pentru ofertanti, sau echivalent (standarde transpuse in legislatia tarii de origine a ofertantului), in domeniul contractului.
Documentele prezentate trebuie sa fie in termen de valabilitate si se vor prezenta in copie lizibila conforma cu originalul.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economicin ceea ce priveste:
- criteriile mentionate in continuare
Criterii
Pondere
1.
Pretul ofertei
90%
Descriere: a) pentru cel mai mic pret se acorda punctajul maxim; b) pentru alt pret decat cel prevazut la lit. a) punctajul se acorda astfel: Sn=(Pmin/Pn) x 90 puncte, unde Sn= punctaj obtinut de oferta respectiva; Pminim este cel mai mic pret; Pn este pretulofertei respective.
2.
Marja de dezechilibre acoperita de furnizor (%)
10%
Descriere: a) pentru cea mai mare marja ofertata, peste marja minim admisa, se acorda punctajul maxim, respectiv 10 puncte;b) pentru alta marja decat cea prevazuta la litera a), punctajul se acordaastfel: Sn= (Pn /Pmaxim) x 10 puncte;unde: Sn=punctaj obtinut de oferta respectiva; Pn este marja ofertei respective;Pmaxim este cea mai mare marjaofertata. Marja de dezechilibre minim admisa este de ± 25%. Orice oferta cu o marjasub marja minimade ± 25% va fi declarata necorespunzatoare.
Punctaj maxim componenta tehnica: 10
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de entitatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 17.08.2012 15:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
22.08.2012 11:00
IV.3.5) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.6) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.7) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 22.08.2012 13:00
Locul: la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta- Sala Mica, B-dul Alexandru Lapusneanu, nr.1,
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Comisia de evaluare, reprezentantii autorizati ai operatoriloreconomici, observatorul U.C.V.A.P. daca este cazul
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Alte fonduri
VI.3) Alte informatii
1.Alte informatii si/sau clarificari pot fi obtinute la: La adresa mentionata anterior cu mentiunea ?In atentia Serviciului Achizitii Publice 1- referitor la procedura de atribuire a contractului sectorial de furnizare ?Energie electrica pentru consumatorii alimentati pe medie tensiune.?.2.Documentele pot fi depuse la registratura autoritatii contractante sau transmise prin oricare dintre urmatoarele modalitati: prin posta sau prin fax. 3.Modalitatea de departajare a ofertelor cu punctaj egal, clasate pe locul I: in situatia in care doua sau mai multe oferte obtin punctajul maxim egal, atunci va fi declarata castigatoare oferta cu pretul cel mai mic.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
In termen de 10 zile, incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostiinta de catre contestator, de un act al autoritatii contractante considerat nelegal.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Directia Juridica - SC RAJA SA
Adresa postala: Str. Calarasi, nr. 22-24, Localitatea: Constanta, Cod postal: 900590, Romania, Tel. +40 241664046, Email: [email protected], Fax: +40 241661940, Adresa internet (URL): www.rajac.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
21.06.2012 09:41
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer