Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Furnizare energie electrica la S.C. Agropiete S.A.


Anunt de participare numarul 141054/11.12.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
AGROPIETE S.A.
Adresa postala: Tulcea, str.Slt.Gavrilov Corneliu, nr.91, Localitatea: Tulcea, Cod postal: 820119, Romania, Punct(e) de contact: sediul S.C. AGROPIETE S.A. TULCEA, Tel. +40 240514238, In atentia: Radu Lucian Ionel, Email: [email protected], Fax: +40 240514238, Adresa internet (URL): www.agropietetulcea.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
servicii publice
Activitate (activitati)
Altele: Servicii administrare piete agroalimentare
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Furnizare energie electrica la S.C. Agropiete S.A.
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Furnizare
Cumparare
Locul principal de livrare: Jud. Tulcea, mun. Tulcea, str. Slt. Gavrilov Corneliu, nr. 91.
Codul NUTS: RO225 - Tulcea
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Contractul presupune cumpararea de energie electrica de pe piata libera, in cantitate estimata de 750MWh/an (JT).
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
09310000-5 - Electricitate (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Totalul cantitatilor de furnizare sunt conform estimarii de 750 MWh/an.
Valoarea estimata fara TVA: 375, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
12 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Ofertantul va constitui o garantie de participare in valoare de 7.000, 00lei (RON).Perioada de valabilitate a garantiei de participare ? 90 de zile calendaristice de la data stabilita pentru depunerea candidaturilor.Garantia de participare se constituie printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii in favoarea autoritatii contractante. Instrumentul de garantare va fi emis in conformitate cu prevederile art.86 din H.G. 925/2006 cu modificarile si completarile ulterioare ? prezentat in original (model Formular 2 ? sectiunea formulare).Garantia de participare se retine in situatiile prevazute la art.87, alin. (1) din HG 925/2006. In cazul depunerii unei contestatii, daca aceasta va fi respinsa de CNSC, se vor aplica prevederile art. 278¹ din OUG 34/2006.Garantia de participare se va returna de catre autoritatea contractana conform art.88 din HG 925/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.Forma de constituire a garantiei de participare: a) instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari in original;b) ordin de plata in contul autoritatii contractante : RO31BRDE370SV08956893700 ? B.R.D, suc. TULCEA;RO67BTRL03701202T00943xx ? BANCA TRANSILVANIA, suc. TULCEA. Garantia de buna executie este in cuantum de 8% din valoarea contractului fara TVA sise va constitui prin: - Instrument de garantare emis de o societate bancara sau de o societate de asigurari in original, sau- Retineri succesive, in procent de 8% din sumele datorate pentru facturile emise lunar.In acest caz, contractantul are obligatia de a deschide un cont la dispozitia autoritatii contractante, la unitatea Trezoreriei Statului conform prevederilor art.90, alin.(3) din HG 925/2006, astfel cum a fost modificat prin HG 1045 /2011 . Returnare agarantiei de buna executie se va face cu respectarea art.92, alin.(4) din HG 925/2006 privind normele de aplicare a O.U.G. 34/2006.In cazul agentilor economici din categoria I.M.M. ?uri, conform Legii nr. 346/2004 (facand dovada in acest sens) garantia de participare si garantia de buna executie se constituie in procent de 50% din cuantumul precizat in documentatia de atribuire.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Bugetul propriu
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Daca exista incertitudini referitoare la situatia unui operator economic, autoritatea contractanta are dreptul sasolicite informatii directe de la autoritatile competente.
Incadrarea in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art.180. si la art. 181 din Ordonanta de urgenta nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, atrage dupa sine excluderea candidatului/ofertantului din procedura aplicata pentru atribuirea contractului de achizitie publica.
III.2.1.a) 1. Prezentare Formular6- declaratie privind eligibilitatea (candidatul nu se afla in situatia prevazuta la art. 180 din O.U.G. nr. 34/2006). Cerinta obligatorie si in cazul sustinatorului(ilor), sau/si asociatului(ilor).
III.2.1.a)2. Prezentare Formular 7- declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 181 dinO.U.G. nr. 34/2006. Cerinta obligatorie si in cazul asociatului(ilor).
III.2.1.a) 3. Certificat de atestare fiscala pentru persoane juridice eliberat de Ministerul Finantelor Publice, in original/ copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea , ,conform cu originalul?, din care sa reiasa ca ofertantul/candidatul nu are datorii scadente pentru luna anterioara celei in care se depun candidaturile.
III.2.1.a) 4. Certificat de atestare fiscala privind impozitele si taxele locale pentru persoanele juridice, in original/ copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea , ,conform cu originalul?, din care sa reiasa ca ofertantul/candidatul nu are datorii scadente pentru luna anterioara celei in care se depun candidaturile.In cazul unei oferte comune depusa in asociere de mai multi operatori economici, fiecare operator economic semnatar al acordului de asociere, are obligatia de a prezenta acestedocumente.Candidatii care figureaza cu datorii neachitate catre bugetul de stat sau catre bugetul local vor fi respinse, respectivele oferte fiind considerate inacceptabile.
III.2.1.a) 5. Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art.69¹ din OUG 34/2006. Declaratia se va prezenta si de subcontractant cat si de tertul sustinator, daca este cazul. (Formularul 8).Persoanele cu functii de decizie din cadrul autoritatii contractante, implicate in desfasurarea procedurii, conform si in sensul art.69¹ sunt: Stoica Mihail, Iordache Marcel, Mirea Gabriela, Gaidanut Raluca, Pascale Rodica, Mihai Veronica, Pana Liliana, Hateganu Constantin Nicolae, Radu Lucian Ionel, Micu Camelia Doina, Stanescu Maria.III.2.1.a) 6.Certificat de participare la procedura cu oferta independenta, conform Ordinului ANRMAP 314/12.10.2010. (Formularul 9). Persoane juridice/fizice romaneSe vor prezenta:
I.Certificatul constatatoremis de Oficiul Registrului Comertului in original/ copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul? - informatiile cuprinse in certificatul constatator trebuie sa fie valabile/reale la data limita de depunere a candidaturilor si sa rezulte ca domeniul de activitate al operatorului economic corespunde obiectului achizitiei, precum si ca nu sunt inscrise mentiuni cu privire la aplicarea Legii 85/2006 privind procedura de insolventa sau ca societatea se afla in incapacitate de plata .II.Licenta de furnizare a energiei electrice, emisa de ANRE, valabila la data depunerii candidaturii, in copie cu mentiunea ?conform cu originalul? semnata si stampilata de reprezentantul legal al candidatului.
III. Operatorul economic ( lider, asociat, subcontractor) trebuie sa completeze : Declaratie privind calitatea de participant la procedura. Prezentare Formular 10.Persoane fizice/juridice straine
Se vor prezenta: Documente edificatoare care dovedesc o forma de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident, din care sa rezulte ca:
- domeniul de activitate alcandidatului corespunde obiectului procedurii;Candidatii persoane juridice straine vor prezenta o declaratie pe proprie raspundere prin care, in cazul in care oferta este declarata castigatoare, se angajeaza ferm ca inaintea incheierii contractului, sa asigure inregistrarea societatii/companiei la autoritatea fiscala competenta, conform prevederilor legislatiei din Romania in vigoare.In cazul in care un candidat persoana juridica straina nu detine licenta de furnizare a energiei electrice eliberata de ANRE, acesta poate prezenta la momentul depunerii candidaturii, alte documente echivalente emise de autoritati competente in conformitate cu prevederile din tara in care candidatul este stabilit, cu respectarea conditiilor prevazute explicit pentru situatia respectiva, prin H.G. nr. 540/07.04.2004 privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea licentelor si autorizatiilor in sectorul energiei electrice, cu toate modificarile si completarile ulterioare. Documentele respective vor fi prezentate in original sau copie legalizata sau copie lizibila certificata ?conform cu originalul?, insotite de o traducere legalizata in limba romana alaturide o declaratie pe propria raspundere prin care ofertantul se va angaja sa obtina licenta ANRE si sa o puna la dispozitia autoritatii contractante, in termenul solicitat de aceasta.In cazul unei oferte comune depusa in asociere de mai multi operatori economici, fiecare semnatar al acordului de asociere , este obligat sa prezinte acest document.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta 1.Bilanturile contabilela 31.12.2011, 31.12.2010, 31.12.2009, vizate si inregistrate de organele competente, in conformitate cu prevederile legale nationale, in copie cu mentiunea , ,conform cu originalul??.
- O declaratie pe proprie raspundere privind cifra de afaceri in domeniul de furnizare energie electricape anii 2009, 2010, 2011 ( in cazul in care op. ec. are si alte domenii de activitate).Nota: In situatia in care operatorul economic a fost infiintat sau si-a inceput activitatea economica de mai putin de 3 ani, cifra de afacerise va prezenta si se va calcula corespunzator perioadei efective de activitate.
Cerinta 2.Media cifrei de afaceri in domeniul de activitate aferent obiectului contractului , de furnizare energie, pe anii 2009, 2010, 2011 sa fie de minimum 750.000, 00 lei ? Fisa de informatii generale.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta 1: O lista a principalelor furnizari efectuate in ultimii 3 ani, continand valori, perioade de livrare, beneficiari, indiferent daca acestia sunt autoritati contractante sau clienti privati . Livrarile de produse se confirma prin prezentarea unor certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul beneficiar din care sa reiasa furnizarea unei cantitatisimilare obiectuluicontractului prezentei proceduri .Fisa/fisele de informatii privind experienta similara .
Certificarea sistemului de management al calitatii, pentru domeniul de activitate care face obiectul acestei proceduri Certificat ISO 9001 sau echivalent, (prezentat in copie).
In cazul unei asocieri, prezentarea certificatului este obligatorie pentru fiecare membru al asocierii, pentru partea de contract pe care o realizeaza.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Negociere
Au fost deja selectati candidati
Nu
IV.1.2) Limitarea numarului de operatori economici invitati sa prezinte oferte sau sa participe
Numar de agenti economici preconizat: 3
Toti candidatii care indeplinesc criteriile de calificare conf. art.176 din OUG34/2006, vor fi selectati pentru etapa de negociere. Numarul minim al candidatilor: 3 agenti economici.
IV.1.3) Reducerea numarului de operatori economici in timpul negocierii sau al dialogului
Aplicarea unei licitatii care sa se deruleze in etape succesive pentru a reduce progresiv numarul solutiilor care trebuie discutate sau al ofertelor care trebuie negociate
Nu
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 27.12.2012 15:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
28.12.2012 10:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 28.12.2012 11:00
Locul: Sediul adm al S.C. AGROPIETE S.A.
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: nu
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Alte fonduri
VI.3) Alte informatii
a)Pentru estimarea valorii contractului s-a avut in vedere pretul total / MWh, care cuprinde toate componentele (pret en. el. active, reactiva, tarif mediu de introducere a energiei in sistem, tarif OPCOM, serviciu sistem, componenta de extractie a energiei din sistem, tariful de distributie pentru decontarea la IT, MT, JT, acciza, taxa de cogenerare, si pret estimativ certificate verzi).b)Dupa deschiderea ofertelor, autoritatea contractanta va derula negocieri cu fiecare dintre ofertanti in parte.c)Fiecare participant la etapa de negocieri are obligatia de a prezenta, in functie de necesitatile, obiectivele si constrangerile autoritatii contractante, astfel cum au fost acestea evidentiate in documentatia descriptiva, o propunere de oferta preliminara, care va constitui punctul de pornire al negocierilor, care se vor desfasura in runde succesive.d)La sfarsitul fiecarei intalniri, comisia are obligatia consemnarii problemelor discutate si a aspectelor convenite intr-un proces verbal de sedinta care se semneaza de catre participantii la negocieri (comisie de evaluare si reprezentanti ofertant).e)Negocierile se deruleaza pana in momentul in care fiecare participant la negocieri declara ca oferta preliminara pe care a prezentat-o nu mai poate fi imbunatatita, fapt care se consemneaza explicit in procesul verbal de sedinta.f)In situatia in care, dupa finalizarea negocierilor, doua sau mai multe oferte contin in cadrul propunerilor financiare acelasi pret, autoritatea contractanta va solicita ofertantilor care au oferit pretul cel mai mic o noua propunere financiara in plic inchis, iar contractul va fi atribuit ofertantului a carui noua propunere financiara are pretul cel mai scazut.g)Documentatia si raspunsurile la clarificari se posteaza pe SEAP, sau de la autoritatea contractanta in urma transmiterii unei solicitari scrise. Solic. de clar. si raspunsul la solic. de clar. se fac in limba romana.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Conform art. 256^2 din O.U.G. nr. 34/2006.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
S.C. AGROPIETE S.A.
Adresa postala: Str: slt. Corneliu Gavrilov, nr. 91, Localitatea: Tulcea, Cod postal: 820119, Romania, Tel. +40 240514833, Email: [email protected], Fax: +40 240514238, Adresa internet (URL): www.agropietetulcea.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
10.12.2012 16:02
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer