Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - MM-CL-03- Reabilitare statie de epurare in Baia Mare


Anunt de participare (utilitati) numarul 133416/28.02.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
VITAL S.A.BAIA MARE
Adresa postala: Baia Mare str.Gheorghe Sincai nr 21, Localitatea: Baia Mare, Cod postal: 430311, Romania, Punct(e) de contact: IOAN TRIF, Tel. +40 262215150, Email: [email protected], Fax: +40 262215153, Adresa internet (URL): www.vitalmm.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
alte institutii guvernate de legea publica / operator regional de apa
Activitate (activitati)
- Ap?
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de entitatea contractanta
MM-CL-03- Reabilitare statie de epurare in Baia Mare
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Lucrari
Proiectare si executare
Locul principal de executare: Municipiul Baia Mare, Judetul Maramures
Codul NUTS: RO114 - Maramures
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Reabilitarea statiei de epurare in aglomerarea Baia Mare ? municipiul Baia Mare, conform specificatiilor tehnice din Documentatia de Atribuire.Statia de epurare Baia Mare de capacitate 163.300 LE asigura epurarea apelor uzate colectate din aglomerarea Baia Mare.
Prezentul proiect va cuprinde lucrari de retehnologizare a statiei de epurare a apelor uzate care sa asigure urmatoarele obiective:
? asigurarea treptei tertiare pentru statia de epurare in vederea reducerii concentratiei de azot, fosfor, in apele deversate conform standardelor din Directiva UE 91/271/EEC privind epurarea apei uzate urbane si din reglementarea romaneasca NTPA 011/2002 pentru ?zone sensibile?.
? asigurarea calitatii efluentului conform : NTPA 011/2002 cu modificarile si completarile ulterioare.
? modernizarea treptei de tratare a namolului pentru a corespunde treptei tertiare de tratare
? asigurarea unor servicii de calitate si conforme cu reglementarile europene in vigoare.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
45232420-2 - Lucrari de constructii de statii de epurare a apelor reziduale (Rev.2)
45252100-9-Lucrari de constructii de statii de epurare (Rev.2)
71322000-1-Servicii de proiectare tehnica pentru constructia de lucrari publice (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Scopul lucrarilor include:
Proiectul procesului tehnologic si al constructiilorObtinerea tuturor avizelor si autorizatiilor necesarede la toate autoritatile nationale a caror legislatie impune acest lucru si pentru toate fazele de derulare a contractului: intocmirea Proiectului Tehnic (inclusiv aprobarea fazelor determinante ale lucrarilor de catre Inspectoratul de Stat in Constructii )Executia lucrarilor si punerea in functiune a statiei.O perioada de 90 zile de testare si punere in functiune, incepand cu terminarea lucrarilor de executie. In timpul acestei perioade, Antreprenorul trebuie in paralel sa desfasoare Programul de Instruire (training) a personalul operatorului, asa cum este descris in Vol.3.2.
Valoarea estimata a costurilor de proiectare este de :3.270.899, 94 lei
Valoarea estimata a lucrarilor de executie este de :51.244.099, 06 lei
Valoarea estimata fara TVA: 54, 514, 999RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
22 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare va fi de 1.000.000 lei.Perioada de valabilitate a garantiei de participare - 120 zile de la data depunerii ofertei.Garantia de participare va trebui sa acopere cel putin perioada de valabilitate a ofertei.Forma de constituire a garantiei de participare care va fi acceptata: - printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara, care se prezinta in original. Scrisoare de garantie emisa de o banca din Romania conform Formularului nr. 3 Sectiunea III Formulare, - printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate de asigurari, care se prezinta in original.- Ordin de plata (vizat de banca) in contul LEI RO41BRDE050SV03433450500 deschis la BRD sucursala Maramures, in copie legalizata/ original/copie conform cu originalul, semnata si stampilata; cu conditia confirmarii acestora de catre banca, astfel incit inainte de data deschiderii respectiva sa se afle in contul Autoritatii Contractante.Nota: Instrumentul de garantare emis in conditiile legii de o societate de asigurari va fi prezentat in original inclusiv toate anexele (ex. Condiii de asigurare, Alte clauze, etc) si dovezile privind achitarea primelor de asigurare pentru perioada de valabiltate a ofertei (ordin de plata vizat banca, chitanta), fara cota de fransiza sau alta clauza care sa diminueze valoarea despagubirilor, pentru cuantumul si perioada de valabilitate solicitate.In oricare forma va fi emisa, garantia de participare va fi irevocabila. Cuantumul garantiei de buna executie este de 10% din valoarea contractuluifara TVA.Constituirea garantiei de buna executie va fi realizata prin una din urmatoarele modalitati, dar nu mai tarziu de 14 zile de la semnarea contractului: ? Prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale, cu respectarea HG.1045/2011? Scrisoare de garantie de buna executie emisa de o banca valabila cel putin pe perioada de derulare a contractului, prezentata in original, ? Form.7 din DA ?Sect.? Formulare;? Instrument de garantie emis in conditiile legii de o societate de asigurariin original incl. toate anexele (ex.Conditii de asigurare, Alte clauze, etc) si dovezile privind achitarea primelor de asigurare , fara cota de fransiza sau alta clauza care sa diminueze valoarea despagubirilor.Garantia de buna executie va face referire expresa la contractul incheiat cu AC, va contine numele in clar al A C si va contine parafa lizibila a institutiei emitente si / sau semnatura autorizata.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Cofinantare: Fonduri europene=77, 31 % ; Grant Autoritate Centrala/Locala= 11, 82%; Credit=9, 05%;Buget Local=1, 82%.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1 Informatii privind neincadrarea in prevederile art. 180 din OUG 34/2006
1. Formularul nr.1 ? Declaratie privind eligibilitatea - din Sectiunea Formulare (completat);
2. Cazier Fiscal eliberat de organele fiscale competente, valabil la data depunerii ofertelor;
3. Cazier judiciar al companiei (in statele unde este aplicabil), valabil la data depunerii ofertelor.
In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte aceste documente.
Cerinta nr. 2 Informatii privind neincadrarea in prevederile art. 181 din O.U.G.34/2006
1. Formularul nr.2 - Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 181 din O.U.G. 34/2006 - din Sectiunea Formulare (completat);
2. Certificat constatator privind plata obligatiilor catre bugetul general consolidate de stat eliberat de D.G.F.P. din care sa reiasa situatia obligatiilor scadente in luna precedenta celei in care se depun ofertele.
3. Certificat privind plata obligatiilor catre bugetul local eliberat de catre directia de specialitate din cadrul Primariilor in a caror raza teritoriala activeaza ofertantul din care sa reiasa situatia obligatiilor scadente in luna precedenta celei in care se depun ofertele.
-Certificat pentru plata CAS (pentru statele in care autoritatile fiscale nu colecteaza si CAS) care sa ateste indeplinirea obligatiilor fata de bugetul de stat.Persoanele juridice straine vor prezenta orice document edificator pentru dovedirea eligibilitatii ? eliberate de autoritati din tara de origine (certificate, caziere judiciare, alte documente echivalente ) prin care sa dovedeasca ca si-a indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre bugetul de stat si bugetul local in conformitate cu cerintele autoritatii contractante.Documentele vor fi prezentate in original sau copie certificata pentru conformitate cu originalul la care se va alatura traducerea autorizata a acestora in limba romana.Pentru ofertantii nerezidenti se vor aplica prevederile art. 182 din OUG 34/2006 aprobata cu modificari si completari prin Legea 337/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte documentele solicitate mai sus.Nota: In cazul in care ofertantul a incheiat o conventie de esalonare a platilor obligatiilor exigibile de plata a taxelor si impozitelor la bugetul de stat, se vor prezenta toate ordinele de plata doveditoare la zi a acestor esalonari, in original sau copie certificata pentru conformitate cu originalul.
Nota: In cazul in care tara de origine sau in tara in care este stabilit operatorul economic nu se emit astfel de documente sau acestea nu vizeaza toate situatiile atunci trebuie sa fie acceptata o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.
Cerinta nr.3 Documente privind calitatea de participant la procedura
1.Formularul nr. 4 - Declaratie privind calitatea de participant la procedura - din Sectiunea Formulare (completat);
In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular.
2.Formularul nr.5.2. Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art 69^1 din OUG nr. 34/2006 (evitarea conflictului de interese)
Persoanele cu functie de decizie din cadrul autoritatii contractante implicate in derularea prezentei proceduri de achizitie sunt: Gasparik Geza ? Director general , Mecea Mircea Ioan ? Director general adjunct, Bal Lucia - Director economic, Miclea Radu - Director directia juridic-comunicare, Cristea Ioan -Sef UIP si Trif Ioan -Sef serviciu achizitii
Acest formular va fi prezentat de orice participant la procedura (ofertant, asociat, subcontractant, tert sustinator).
Cerinta nr. 4 Declaratie privind participare la procedura cu oferta independenta
Operatorul economic va completa Certificatul de participare la procedura cu oferta independenta Formular nr. 5.1 din Documentatia de atribuire ? Sectiunea Formulare, prin care se certifica faptul ca participarea la respectiva procedura este facuta in concordanta cu regulile de concurenta si se va intocmi in conformitate cu Ordinul nr. 314/12.10.2010 al ANRMAP, privind punerea in aplicare a certificatului privind participarea la licitatii cu oferte independente Cerinta nr. 1
Persoane juridice romane
Cerinte minime:
1. Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comertului, nu mai vechi de 30 de zile din care sa rezulte obiectul de activitate relevant pentru obiectul prezentei achizitii, (lucrari de constructii si amenajari hidrotehnice).
In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte aceste documente
Cerinta nr. 2
Persoane juridice / fizice straine
Cerinta minime:
1. Documente care dovedesc o forma de inregistrare in calitate de persoana
juridica in conformitate cu prevederile legale ale tarii in care ofertantul este resident;
2. Certificat constatator (sau document echivalent) emis de registrul comertului (sau autoritatea echivalenta din tara in care ofertantul este rezident), , din care sa rezulte obiectul de activitate relevant pentru obiectul prezentei achizitii (lucrari de constructii si amenajari hidrotehnice)NOTA: Documentele solicitate mai sus vor fi valabile la data limita de depunere a ofertelor.
Ofertantii straini vor prezenta documentele eliberate de autoritatile competente, insotite de traducerea acestora in limba romana de catre un traducator autorizat. Traducerile vor fi semnate si stampilate pe fiecare pagina de catre traducatorul autorizat.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1
Acces la linii de credit
Ofertantul (fie ofertant unic, fie membru al unei societati mixte sau al unui consortiu de firme) va demonstra, ca are acces la lichiditati, linii de credit, sau alte mijloace financiare, suficiente pentru a asigura fluxul de numerar necesar pentru derularea fara probleme a acestui Contract, in valoare de minim 9.600.000 lei (sau echivalentului acestei sume in alta moneda), pentru o perioada de sase (6) luni, in plus fata de orice alte obligatii pe care le-ar putea avea in cadrul unor alte contracte.
Cerinta nr.2
Cifra medie anuala de afaceri
Ofertantul va demonstra ca, in ultimii 3 ani, respectiv 2008, 2009, 2010, a avut o cifra medie de afaceri in domeniul de activitate aferent obiectului contractului de cel putin 85.000.000 lei
Cerinta nr. 3
Bilant contabil
Bilantului contabil pe ultimii 3 ani (31.12.2008, 31.12.2009 si 31.12.2010) insotit de contul de profit si pierdere, anexele la bilant, vizat si inregistrat la organele competente
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 2
Experienta similara
Cerinta minima:
Proiectare:
Operatorul economic sau membrii grupului de operatori economici sa dovedeasca experienta din ultimii 3 ani in prestarea de servicii pentru proiectarea a:
- cel putin 1 statie de epurare a apelor uzate menajere urbane cu o capacitate de 104500 PE care sa includa treapta tertiara.
Cerinta nr. 3
Resurse umane
Personal de specialitate - executie(minim)
Sef de Proiect - 5 ani experienta in domeniul constructiilor din care un an intr-un proiect similar.
Sef de santier - 5 ani experienta in domeniul constructiilor din care un an intr-un proiect similar.
Inginer de proces - 5 ani experienta in proiectarea/construirea/reabilitarea a cel putin o statie de epurare a apelor uzate.
Inginer mecanic - 5 ani experienta in proiectarea/construirea/reabilitarea a cel putin o statie de epurare a apelor uzate.
Inginer electrician - 5 ani experienta in proiectarea/construirea/reabilitarea a cel putin o statie de epurare a apelor uzate.Responsabilul Tehnic cu Executia - atestat conform legislatiei nationale in vigoare
Responsabil pentru asigurarea calitatii ? atestat conform legislatiei nationale in vigoare
Responsabil Sanatate si securitate in munca ? atestat conform legislatiei nationale in vigoare
Cerinta nr.4
Informatii privind subcontractantii (daca este cazul):
In cazul in care oferta include subcontractanti se va specifica specializarea acestora, si cantitatile pe care acestia urmeaza sa le execute
Cerinta nr.5
Informatii privind asocierea operatorilor economici (daca este cazul):
Oferta trebuie sa cuprinda un acord sau o scrisoare preliminara de asociere
in care sa se mentioneze ca toti asociatii isi asuma raspunderea colectiva si solidara pentru indeplinirea contractului, ca
liderul asociatiei este imputernicit sa se oblige si sa primeasca instructiuni in numele tuturor asociatilor si este raspunzator
in nume propriu si in numele Asocierii pentru indeplinirea contractului. Intelegerea trebuie sa stipuleze de asemenea ca toti
asociatii din Asociere sunt obligati sa ramana in Asociatie pe intreaga durata a contractului.
Cerinta nr. 1
Experienta similara
Cerinta minima:
Executie:
Operatorul economic sau membrii grupului de operatori economici sa dovedeasca ca, in ultimii 5 ani, au executatcel putin un contract care sa fi inclus:
statie de epurare a apelor uzate menajere urbane cu capacitate de minim 104500 PE care sa includa tratare, tertiara ape uzate, in vederea reducerii concentratiei de azot si fosfor.
La finalizarea contractului statia de epurare respectiva trebuie sa fi fostconforma cu directivele CE in privinta parametrilor la descarcarea efluentului in emisar.
Cerinta nr. 1
Certificat ISO 9011 sau Certificari echivalenteCerinta nr. 2
Certificat ISO 14001 sau Certificari echivalente
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economicin ceea ce priveste:
- criteriile mentionate in continuare
Criterii
Pondere
1.
Pretul ofertei
30%
Descriere: Componenta financiara
2.
Costul anual de operare
70%
Descriere: Pentru oferta cu cel mai mic cost anual de operare, se va acorda punctajul maxim alocat acestui factor de evaluare (70 de puncte), iar pentru celelalte oferte, punctajul se va acorda dupa formula:
Punctaj maxim componenta tehnica: 70
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de entitatea contractanta
MM-CL-03
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 13.04.2012 13:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
25.04.2012 09:00
IV.3.5) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.6) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
120zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.7) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 25.04.2012 11:00
Locul: SC. VITAL SA. str. Gheorghe Sincai nr. 21 sala Achizitii, 430311 Baia Mare , jud Maramures
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Membrii comisiei de evaluare, reprezentantii imputerniciti ai ofertantilor si reprezentantii UCVAP desemnati
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Da
Trimitere (trimiteri) la proiect(e) si/sau program(e): Fonduri europene=77, 31 % ; Grant Autoritate Centrala/Locala= 11, 82%; Credit=9, 05%;Buget Local=1, 82%.Programul Operational Sectorial de Mediu, Axa prioritara 1 ? Extindere si modernizare sisteme de apa siapa uzata.
Tip de finantare: Fonduri europeneFond european: Programul Operational Sectorial Mediu
VI.3) Alte informatii
Daca ofertele clasate pe primul loc au punctaje egale , autoritatea contractanta va incheia contractul cu ofertantul a carui oferta are pretul cel mai mic. Daca si preturile sunt egale, autoritatea contractanta va solicita reofertarea in plic inchis, in vederea departajarii ofertelor.Vizitarea amplasamentului: Se recomanda ofertantilor sa viziteze si inspecteze locul viitorului santiersi imprejurimile in scopul evaluarii, din punct de vedere a cheltuielilor, riscurilor si a tuturor datelor necesare pregatirii unei oferte fundamentate tehnic si conforma cu datele din teren.Vizitarea amplasamentului se va face in termen de o saptamana de la solicitarea scrisa a posibililor ofertanti, in baza programarii scrise, transmise de Autoritatea contractanta.Potentialii ofertanti, care intentioneaza sa viziteze amplasamentul, vor transmite o scrisoare prin care isi anunta intentia ca vor viziteze amplasamentul. Participantii la vizitarea amplasamentelor isi vor suporta toate cheltuielile necesare inclusiv mijloacele de transport in vederea efectuarii vizitei.Persoana de contact din partea autoritatii contractante este dl.HUSTI MIRCEA, tel.+40 262 215 150
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Contestatiile pot fi formulate in termen de cel mult 10 zile incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta de catre contestator despre un act al autoritatii contractante pe care acesta il considera nelegal.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
SC VITAL SA - Directia Juridica-Comunicare
Adresa postala: Str.Gheorghe Sincai nr.21, Localitatea: Baia Mare, Cod postal: 430311, Romania, Tel. +40 262215150, Email: [email protected], Fax: +40 262215153, Adresa internet (URL): www.vitalmm.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
24.02.2012 11:08
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer