Licitatie Publica - plicuri pentru corespondenta
Anunt de participare numarul 142152/23.02.2013
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Ministerul Finantelor Publice
Adresa postala: str. Apolodor nr. 17 sector 5, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 050741, Romania, Punct(e) de contact: Directia Generala de Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne, Tel. +40 212262491, In atentia: Daniela Neagu, Email: [email protected], Fax: +40 213165758, Adresa internet (URL): www.mfinante.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
Adresa de la care se pot obtine informatii suplimentare:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Caietul de sarcini si documentele suplimentare (inclusiv documentele pentru dialogul competitiv si sistemul de achizitie dinamic) pot fi obtinute la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Minister sauorice alta autoritate nationala sau federala, inclusiv subdiviziuni regionale sau locale ale acestora
Activitate (activitati)
- Servicii generale ale administratiilor publice
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Da
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
plicuri pentru corespondenta
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Furnizare
Cumparare
Locul principal de livrare: sediile autoritatilor contractante
Codul NUTS: RO321 - Bucuresti
II.1.3) Anuntul implica
Incheierea unui acord-cadru
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
Contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie prin reluarea competitiei: Da
Cu reluarea competitiei in SEAP: Da
Acord-cadru cu 3 agenti economici
Durata acordului-cadru: 48 luni
Valoarea estimata fara TVA: 1, 077, 108RON
Frecventa si valoarea contractelor ce vor fi atribuite: contractele subsecvente se vor atribui in functie de necesitatile fiecarei autoritati contractante participante la prezenta procedura
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Obiectul procedurii il constituie livrarea de?plicuri pentru corespondenta? conform caietului de sarcini, respectiv la toate sediile autoritatiilor contractante (MFP, ANAF, ANRP, GF, ANV si CNP) membre ale asocierii.Valoarea celui mai mare contract subsecvent / asociere contractantaeste de 269.277 lei fara TVA
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
30199230-1 - Plicuri (Rev.2)
30199710-0-Plicuri imprimate (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Cantitatea maxima estimata cumulata pentru toate autoritatile contractanta-2.604.980Cantitatea minima estimata cumulata pentru toate autoritatile contractanta-1.302.490
Valoarea estimata fara TVA: 1, 077, 108RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
48 luni incepand de la data atribuirii contractului
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare este de 10.000 lei.Modul de constituire a garant. particip INSTRUMENT DE GARANTARE emis in conditiile legii de o societate bancara sau o societate de asigurari, de ex: scrisoare de garantie bancara sau OP vizat de banca emitenta. Cont virament garantie de participare (pentru OP): RO06TREZ7005005XXX000153 deschis la TMB. Garantia de participare se va constitui in favoarea MFP. IMM-urile vor face dovada constituirii a 50% din val. garantiei de particip., conform Legii nr. 346/2004, cu modif. si complet. ulterioare, prin prezentarea unei declaratii pe proprie raspundere in acest sens, semnata si parafata de reprezentantul legal. Perioada de valab. a garantiei de participare: 90 zile de la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor. Cuantumul ce va fi retinut de autoritatea contractanta in conditiile respingerii unei contestatii de catre CNSC: 4.857, 11 lei Echivalenta pentru o garantie de participare depusa in euro (sau alta valuta) se va face la cursul BNR publicat cu 10 zile inainte de depunerii ofertelor Cuantumul garantiei de buna executie va fi de 5% din valoarea fiecarui contract subsecvent fara TVA.Constituirea garantiei de buna executie se va face conform prevederilor art. 90 din H.G. nr. 925/2006 si va deveni anexa la contract.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Bugetul de stat
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1.Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 180 din OUG 34/2006: prezentarea Declaratiei pe propria raspundere completata de catre operatorul economic si dupa caz, tertul sustinator (Form.nr. 1).Incadrarea ofertantului sau, dupa caz, a eventualului tert sustinator in situatia prevazuta la art. 180 din OUG 34/2006, atrage excluderea ofertantului din procedura de atribuire.
Nota: In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, se accepta o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.
2.Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 181 din OUG 34/2006 (Formularul nr. 2): prezentarea Declaratiei pe propria raspundere completata de catre operatorul economic si dupa caz, tertul sustinator, pentru art. 181 lit. a), c1) si d).Documentele solicitate in vederea demonstrarii indeplinirii cerintei:
-Certificat de atestare fiscala (datorii la bugetul general consolidat) din care sa reiasa obligatiile exigibile in luna anterioara celei in care se depun ofertele (original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?Conform cu originalul?)-Certificat de taxe si impozite locale (datorii la impozitele locale) din care sa reiasa obligatiile exigibile in luna anterioara celei in care se depun ofertele (original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?Conform cu originalul?)
Incadrarea operatorului economic in situatia prevazuta la art. 181 sau dupa caz, tertului sustinator in situatiile prevazute la art. 181 lit. a), c1) si d) din OUG 34/2006, atrage excluderea ofertantului din procedura de atribuire.Nota: In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, se accepta o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.
3.Certificat de participare cu oferta independenta (Formularul nr. 3), conform Ordinului presedintelui ANRMAP nr. 314/2010 privind punerea in aplicare a certificatului de participare la licitatii cu oferta independenta.
4.Declaratie pe proprie raspundere privind neincadrarea in prevederile art. 69^1 din O.U.G. nr. 34/2006 (Formularul nr. 4)- completata de fiecare asociat (in cazul unei asocieri de operatori economici), cat si de eventualii subcontractanti si terti sustinatori.
Persoanele cu functie de decizie in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire (persoanele care aproba/semneaza documente emise in legatura sau pentru procedura de atribuire):
MFP-Secretar General: Dl. Ciprian Sebastian Badea
Secretar General Adjunct: Dl. Corneliu CazacuDirector General DGJ: Dna. Madalina Gheorghe
Director General DBCI: Dna. Lacramioara Alexandru
Director General DGIAPSI: Dna. Cornelia Nagy
Director General Adjunct DGIAPSI: Dl. Angelica Macau
Sef serviciu DGIAPSI - Dna. Gabriela Stanila
ANAF- Presedinte: Dl. Serban Pop
Secretar Genelal: Dl. Octavian Deaconu
Director General DGJ: Dna. Ioana Toma
Director General DGE: Dna. Narcisa Stefania Bradeanu
Director DBCI: Dl. Paul Soviani
Director DIAPSI: Dl. Andrei PavelGF- Comisar General ? Dna. Felicia Pop
Sef serviciu SFCEB ? Dl. Cristinel Cambrea
Sef serviciu SJC ? Dl. Marius Brujan
Sef serviciu AI ? Dl. Gheorghe Gachi
CNP-Presedinte ? Dl. Ion Ghizdeanu
Aviz juridic ? Dna. Andreea Turcea
Director EAJRU ? Dl. Serban Nastase
ANV-Vicepresedinte ? Dl. Dorel Fronea
ANRP-Presedinte: - Dl. George Baesu
Director DFARU ? Dna. Camelia GafitanuServiciu jurudic ? Dl. Marian Beu
5.Declaratie privind calitatea de participant la procedura de atribuire (Formularul nr. 5) completata conform art. 46 din O.U.G. nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. 1.Persoane juridice/fizice romane: Certificat constatator emis de ONRC din care sa rezulte obiectul de activitate al operatorului economic (original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?Conform cu originalul?). Obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN din certificatul constatator.
In etapa evaluarii ofertelor, autoritatea contractanta va solicita ofertantului clasat pe primul loc, inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire, prezentarea, pentru conformitate, a documentul in original/copie legalizata.
2.Persoane juridice/fizice straine: Pentru a-si demonstra capacitatea de exercitare a activitatii profesionale, operatorul economic va prezenta documente edificatoare prin care sa dovedeasca forma de inregistrare. Documentele vor fi prezentate in traducere legalizata in limba romana.
In cazul in care oferta este depusa de o asociere de operatori economici, fiecare asociat va prezenta documentele mentionate mai sus precum si acordul sau scrisoarea preliminara de asocierein care sa se mentioneze ca toti asociatii isi asuma raspunderea colectiva si solidara pentru indeplinirea contractului, ca liderul asociatiei este imputernicit sa se oblige si sa primeasca instructiuni in numele tuturor asociatilor si este raspunzator in nume propriu si in numele Asocierii pentru indeplinirea contractului. Intelegerea trebuie sa stipuleze, de asemenea ca toti asociatii din Asociere sunt obligati sa ramana in Asociere pe intreaga durata a acordului-cadru. Liderul asocierii va prezenta o declaratie privind lista asociatilor si a subcontractorilor Formularul 9.
Ofertantul, in cazul in care este format dintr-o asociatie la care participa mai multi operatori economici, va semna o declaratie prin care se obliga ca in cazul in care oferta sa este declarata castigatoare va legaliza asocierea, iar contractul de asociere legalizat va fi prezentat Autoritatii Contractante, inainte de data semnarii contractului.In cazul in care ofertantul/asocierea prezinta subcontractori acestia din uma vor completa cu propriile date, inclusiv Formularul 5 si Formularul 6.
In cazul unui ONG / Persoane juridice non-profit, se vor depune urmatoarele documente care sa ateste ca persoana semnatara este autorizata: - Statutul cu modificarile la zi (incluzand si incheierile de sedinta);
- Procese verbale relevante
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Media cifrei de afaceri globale a ofertantului (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici impreuna) pe ultimii trei ani trebuie sa fie cel putin = cu500.000 lei.In cazul asocierilor, conditia se va considera indeplinita in mod cumul.
Modalitate de indeplinire:
1.) Fisa de informatii generale cu declaratia privind cifra de afaceri medie anuala pe ultimii 3 (trei) ani (2009, 2010, 2011 sau, in functie de inregistrarea situatiilor financiare, 2010, 2011, 2012) ? Formularul nr. 6.
Valorile cifrei de afaceri medii anualein euro se vor calcula la cursulmediu leu/comunicat de BNR pentru anul respectivIn cazul in care oferta este depusa de o asociere de operatori economici, fiecare asociat va prezenta documentele mentionate mai sus.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Fisa de informatii generale cu declaratia privind cifra de afaceri medie anuala pe ultimii 3 (trei) ani (2009, 2010, 2011 sau, in functie de inregistrarea situatiilor financiare, 2010, 2011, 2012) ? Formularul nr. 6.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Ofertantul (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici impreuna) trebuie sa demonstreze prin prezentarea a maxim 2 contracte/ documente/ procese-verbale de receptie, ca in ultimii 3 ani (calculati pana termenul limita pentru depunerea ofertelor) a furnizat plicuri pentru corespondenta (conform caietului de sarcini) a caror valoare sa fie egala sau mai mare decat 260.000 lei, exclusiv TVA;
Modalitate de indeplinire:
Declaratie privind lista principalelor livrari de produse in ultimii 3 ani (Formularul nr. 7), calculati de la termenul limita pentru depunerea ofertelor.
Valorile experientei similare vor fi convertite din euro, la cursul lei/euro mediu comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru anul respectiv.Ofertantii care trebuie sa efectueze conversia altor monede decat Euro vor utiliza ratele de schimb medii anuale stabilite de catre Banca Centrala Europeana.
Livrarile de produse similare se confirma prin prezentarea unor certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul beneficiar. In cazul in care beneficiarul este un client privat si, din motive obiective, operatorul economic nu are posibilitatea obtinerii unei certificari/confirmari din partea acestuia, demonstrarea livrarilor de produse se realizeaza printr-o declaratie a operatorului economic
Ofertantul trebuie sa prezinte mostrele produselor care fac obiectul ofertarii conform caietului de sarcini
Nota: In cazul in care una dintre mostre lipseste sau una dintre mostre nu este conforma descrierii din caietul de sarcini, oferta va fi declarata neconforma.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Declaratie privind lista principalelor livrari de produse in ultimii 3 ani (Formularul nr. 7), calculati de la termenul limita pentru depunerea ofertelorprezentare mostre ale produselor care fac obiectul ofertarii conform caietului de sarcini
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Da
Se va desf.intr-o singura runda, pe durata a 24 de ore. La LE pot participa ofertantii care au prezentat oferte admisibile, cu conditia sa fie inregistrati in SEAP (www.e-licitatie.ro) In LE se va introduce val totala fara TVA a plicurilor conform formularului de oferta. Va fi declarata castigatoare oferta cu cea mai mica valoare totala . Dupa LE, ofertantul declarat castigator va avea obligatia de a transmite o noua oferta detaliata, semnata si stampilata. Noile preturi inscrise in oferta detaliata, centralizatorul propunerii financiare trebuie sa fie mai mici sau cel mult egale cu cele ofertate initial. In cazul in care, in urma etapei finale de LE, ofertele clasate pe primul loc au preturi egale, autoritatea contractanta va solicita reofertarea, in plic inchis, in vederea departajarii ofertelor.
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 09.04.2013 09:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
09.04.2013 10:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 09.04.2013 11:00
Locul: MFPstr. Apolodor nr. 17 sector 5 Bucuresti parter 2 cam 252a
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
membrii comisiei, reprezentantii imputerniciti ai ofertantilor si observatorii ucvap (dupa caz)
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Fonduri bugetare
VI.3) Alte informatii
Oferta stabilita ca fiind castigatoare este oferta care va avea valoarea cea mai mica pentru toata cantitateasolicitata.Se va prezenta in mod obligatoriu o singura oferta, valabilapentru toate tipurile de plicuri solicitate in caietul de sarcini dimensiune/model. Ex.: In cazul in care se constata ca ofertele clasate pe primul loc, dupa etapa de licitatie electronica au valori egale, autoritatea contractanta va solicita reofertarea in plic inchis, in vederea departajarii ofertelor.Clasamentul final se va stabili dupa desfasurarea rundei de licitatie electronica Modul de departajare a ofertelor Ex.: In cazul in care se constata ca ofertele clasate pe primul loc au valoare egala, autoritatea contractanta va solicita reofertarea in plic inchis, in vederea departajarii ofertelor. Asocierea de autoritati contractante va solicita reofertarea produselor anual, dupa stabilirea cantitatilor necesare de produse. In urma reofertarii se vor intocmii rapoartele anuale ce stabilesc clasamentul in urma reofertarii pe baza valorii reofertate.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
termenele de exercitare a caii de atac sunt cele prevazute la art. 256 indice 2, alin. (1), lit. a) din OUG nr.34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Directia Generala Juridica
Adresa postala: Str. Apolodor nr. 17, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 050741, Romania, Tel. +40 212262231, Fax: +40 213199649
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
21.02.2013 16:20