Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - ?Reabilitare retea de drumuri si statii de transport din zona de actiune urbana a Municipiului Buzau"


Anunt de participare numarul 134721/12.04.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
MUNICIPIUL BUZAU
Adresa postala: str.Unirii nr.163, Buzau, Localitatea: Buzau, Cod postal: 120191, Romania, Punct(e) de contact: Aurelia Turcoman, Tel. +40 238726092, Email: [email protected], Fax: +40 238717950, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Autoritate regionala sau locala
Activitate (activitati)
- Servicii generale ale administratiilor publice
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
?Reabilitare retea de drumuri si statii de transport din zona de actiune urbana a Municipiului Buzau"
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Lucrari
Executarea
Locul principal de executare: Zona de actiune urbana a municipiului Buzau ( cartier Mihai Viteazul, str.Cuza-Voda)
Codul NUTS: RO222 - Buzau
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Lucrarile constau in reabilitarea a 19 strazi cu o lungime totala de 9500 m , precum si reabilitarea a 26 statii de transport in comun
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
45233142-6 - Lucrari de reparare a drumurilor (Rev.2)
34993000-4-Iluminat stradal (Rev.2)
45213315-4-Lucrari de constructii de statii de autobuz acoperite (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Se vor reabilita 19 strazi si 26 statii de transport in comun, conform caietului de sarcini atasat
Valoarea estimata fara TVA: 24, 706, 777RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
19 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Garantia de participare se constituie conf.HG nr.925/2006, art.86.Garantia de participare este de: 250.000 lei.Perioada de valab.a garantiei de part-90 zile de la data lim.stabilita pt.depunerea ofertelor.In orice sit.dovada constit.garantiei de part.trebuie sa fie prezentata cel mai tarziu la data si ora stabilite pentru deschiderea ofertelor.In cazul depunerii unei contestatii de catre op.ec.ofertanti, daca CNSC respinge contestatia depusa ca nefondata , aut.contr.va retine din gar. de part., in conformitate cu art.278^1, lit.d) din OUG nr.34/2006 , suma de 10.030 lei.Date pt.const.gar.de part.prin virament bancar cu OP: cont RO14TREZ1665006XXX000378 , cu conditia confirmarii de catre banca emitenta pana la data deschiderii ofertelor.Gar.de part.se va restitui in conf.cu HG 925/2006, art.88. Garantia de buna executie :10% din valoarea contractului, fara TVA.Gar.de buna executie se va constitui conf.art.90 din HG 925/2006.Restituirea gar.de buna exec.se va face conf.HG 925/2006.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Contractul este cofinantat din bugetul de stat, bugetul propriu al municipiului Buzau si fonduri europene nerambursabile FEDR.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
a)Declaratie pe proprie raspundere privind eligibilitatea in conformitate cu art.180 din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare ? Formular 5 ;Acest document nu se solicita eventualilor subcontractanti.In cazul depunerii unei oferte in asoc.fiecare asociat are obligatia de a demonstra indeplinirea cerintei.In cazul depunerii unei oferte individ/comune sustinuta financiar si/sau tehnico-profes.de catre tert/terti sustinatori , fiecare sustinator are obligatia de a demonstra indeplin. cerintei.
b)Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art.181 din OUG34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare-Formular 6; In cazul depunerii unei oferte in asociere, cerintele formulate pentru situatiile prevazute la art.181 din ordonanta vor fi demonstrate de fiecare asociat .Persoanele care asigura sustinerea economico-financiara si tehnico-profesionala aofertantului trebuie sa faca dovada neincadrarii in prevederile art.181 lit.a), c^1) si d) din OUG nr.34/2006.
c)Certificat de atestare fiscala privind indeplinirea obligatiilor de plata a impozitelor si taxelor sialte venituri ale bugetului local;
d) Certificat de atestare fiscala privind indeplinirea obligatiilor de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale la bugetul consolidat .
Certificatele trebuie sa prezinte situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele.
Autoritatea contractanta are dreptul de a exclude operatorii care se afla in una din situatiile prevazute la art.181 din ordonanta.Persoanele juridice straine vor prezenta orice documente edificatoare eliberate de institutiile autorizate ale tarii de origine (certificate de atestare fiscala, caziere judiciare, alte documente echivalente, etc.) prin care sa dovedeasca ca si-a indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre bugetul de stat si bugetul local .
Documentele vor fi prezentate in original sau copie legalizata sau copie lizibila , cu mentiunea ?conform cu originalul? , insotite de traducerea autorizata a acestora in limba romana.
In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit operatorul economic nu se emit astfel de documente sau acestea nu vizeaza toate situatiile , se accepta prezentarea unei declaratii autentice data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.
e) Declaratie privind calitatea de participant la procedura ?Formular 8
f) Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta-completare Formular 22 de catre fiecare membru al asocierii (daca e cazul)
g) Declaratie privind neincadrarea in prevederile art.69^1 din OUG nr.34/2006 ; Formular 4 ; Ofertantul/Ofertantul asociat/Subcontractantul/tertul sustinatorcare are drept membri in cadrul consiliului de administratie/ organ de conducere sau de supervizare si/sau are actionari ori asociati persoane care sunt sot/sotie, ruda sau afin pana la gradul al patrulea inclusiv sau care se afla in relatii comerciale, astfel cum sunt acestea prevazute la art. 69 lit.a) din OUG 34/2006, cu persoane ce detin functii de decizie in cadrul autoritatii contractante este exclus din procedura de atribuire.
Persoanele cu functii de decizie in cadrul Municipiului Buzausunt:
- Primar -Constantin Boscodeala
- Viceprimar -Marcel Ciolacu
- Viceprimar -Fanica Birla
- Secretar -Stefan Nedelcu
- Director economic -Ion Gegea
- Director tehnic -Gabriel Balta
- Sef Serv.Investitii, Achizitii Publice-Turcoman Aurelia
- Sef Serv.Juridic -Radu Roxelana
- Sef Serv.Gospodarie Comunala -Preda Anisoara
- Director economic adjunct - Avramescu Auras
Documentele vor fi prezentate in original sau copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Daca un grup de operatori economici depune oferta comuna , aceste cerinte trebuie indeplinite de fiecare membru al grupului.
Nota: Formularul 4 va fi prezentat de ofertant, sau dupa caz, de ofertantul asociat , subcontractant sau tert sustinator. Prezentare de certificate/documente emise de organisme abilitate care confirma inregistrarea si domeniul de activitate.Pentru persoanele juridice/fizice romane:
-Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul teritorial, din care sa rezulte domeniul de activitate, in original sau copie semnata si stampilata, cu mentiunea ?conform cu originalul?, eliberat cu cel mult 30 de zile inainte de data depunerii ofertelor;Obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN din certificatul constatator emis de ORC.
In cazul in care operatorul economic , clasat pe primul loc , in urma evaluarii , a depus certificatul constatator in copie conform cu originalul, autoritatea contractanta are dreptul de a solicita acestuia , inainte de incheierea contractului de achizitie publica, depunerea documentului in original sau copie legalizata.In cazul persoanelor juridice/fizice straine se solicita documente care dovedesc o forma de inregistrare/ atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, conforme legii tarii de rezidenta a operatorului economic.
Documentele vor fi prezentate in limba de origine, insotite de o traducere autorizata a acestora in limba romana.
Ofertantii vor prezenta o declaratie pe proprie raspundere prin care, in cazul in care oferta este declarata castigatoare, se obliga ca : ? In termen de 30 zile de la data primirii comunicarii de acceptare a ofertei castigatoare, vor prezenta dovada deschiderii sediului permanent sau punct de lucru in Romania;
Daca un grup de operatori economici depune oferta comuna , fiecare membru al grupului va prezenta Certificat constatator emis de ORC.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Prezentarea fisei de informatii generale si declararea cifrei de afaceri globale care vizeaza activitatea din cel mult ultimii 3 ani, in functie de informatile si documentele disponibile ale operatorilor economici . Media cifrei de afaceri globale trebuie sa fie de min.49.000.000 lei (exclusiv TVA) ;
Bilanturile contabile pe ultimii trei ani: 2009, 2010, 2011.
Ofertantul va face dovada ca la momentul semnarii contractului va avea acces la sau are disponibile resurse reale, negrevate de datorii , linii de creditconfirmate de banci ori alte mijloace financiare suficiente pentru a realiza cash-flow -ul de executie a lucrarii , in suma de cel putin 3.900.000 lei, pentru toata perioada de derulare a contractului.
Capacitatea economica si financiara a operatorului economic poate fi sustinuta si de o alta persoana.
Operatorul economic care beneficiaza de sustinerea situatiei economice si financiare trebuie sa dovedeasca aceasta , prin prezentarea unui angajament ferm, incheiat in forma autentica , semnat de catre persoana care il sustine . Pentru sustinerea nivelului minim al indicatorului cifra de afaceri, angajamentul ferm prezentat trebuie sa garanteze ca , in cazul in care contractantul intampina dificultati pe parcursul derularii contractului, persoana sustinatoare se obliga sa asigure indeplinirea completa si reglementara a obligatiilor contractuale prin implicarea sa directa.Persoana care asigura sustinerea financiara nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art.180 si art.181 lit.a), c^1) si d)din ordonanta.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Lista lucrarilorexecutate in ultimii 5 ani, (Cei cinci ani se calculeaza pana la data limita de depunere a ofertelor)
Daca un grup de operatori economici depune oferta comuna , fiecare membru al grupului are obligatia de a prezenta Formularul 10.
Experienta similaraPentru a fi considerat calificat, ofertantul trebuie sa faca dovada executarii in ultimii 5 ani, a maxim 2 contracte de natura si complexitate similare lucrarilor ce fac obiectul contractului, respectiv lucrari de reparare a drumurilor, in care participarea ofertantului la acestea sa fi fost in valoare cumulata de cel putin 19.000.000 lei.
Declaratie ref.la utilajele, instal., echip.tehn., laboratoare, de care poate dispune op.ec.pt.indepl.coresp.a contr.de lucrari. Aut.contr.stabileste ca cerinta minima dispunerea sub orice forma: in propr.sau inchiriere, contr.de colab/ prest. serv., angajamente de punere la dispoz.(cu cond.ca inainte de semnarea contr.de lucr.ofert.sa faca dov.prin prez.de contr.ferme de punere la disp.a util.nec. exec.contr.) a cel putin urmatoarelor echip., utilaje si dotari considerate strict necesare pentru indepl.contr.de lucrari: statie de mixturi asfaltice, sau contract de furnizare sau declaratie de disponibilitate cu o statie de preparat mixturi asfaltice , statie de sortare agregate de balastiera, repartizor/ finisor de distributie la cald a mixturilor asfaltice, freza pentru imbracaminti asfaltice, instalatie de aplicare a emulsiei bituminoase, incarcator frontal, cilindru compactor, autobasculante , laborator autorizat ISC in efectuarea de incercari in constructii minim grad II (copie autoriz
Informatii referitoare la efectivul mediu anual al personalului angajat si a cadrelor de conducere in ultimii 3 ani.
Informatii referitoare la personalul/ organismul tehnic de specialitate de care dispune sau al carui angajament de participare a fost obtinutOfertantii trebuie sa faca dovada asigurarii a cel putin urmatorului personal:
-1 responsabil tehnic cu executia, specializat in lucrari de drumuri, atestat MDRT, cu experienta profesionalain specialitate,
-1 sef de punct de lucru , inginer cu specializarea drumuri CFDP (cai ferate, drumuri si poduri) cuexperienta indomeniul constructii de drumuri, dovedita prin participarea la cel putin o lucrare similara-1 responsabil cu asigurarea calitatii
-1 responsabil cu protectia muncii, sanatatea muncii si PSI, Nota: O persoana nu poate indeplini in mod cumulativ mai multe functii.
Informatii privind subcontractantii.
Declaratie privind partea/partile din contract care sunt indeplinite de subcontractanti si specializarile acestora, completata de ofertant/liderul asocierii.Subcontractantii declarati vor completa "Declaratie privind calitatea de participant la procedura"-Formular 8
Informatii privind asocierea
Mai multi operatori economici au dreptul de a se asocia cu scopul de a depune oferta comuna, fara a fi obligati sa-si legalizeze d.p.d.v. formal asocierea
Standarde de asigurare a calitatii
Certificatului de implementare a sistemului de management al calitatii potrivit standardului ISO 9001:2008 sau echivalent
Standarde de protectia mediului
Certificatului de implementare a sistemului de management al calitatii de mediu potrivit standardului ISO 14001:2004 sau echivalent;
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Da
Anunt de intentie
Numarul anuntului in JO: 2011/S99-161833 din 24.05.2011
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 28.05.2012 16:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
05.06.2012 10:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 05.06.2012 12:00
Locul: Primaria mun.Buzau, str.Unirii nr.163, camera 15.
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Reprezentantii ofertantilor pe baza de imputernicire.
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Da
Trimitere (trimiteri) la proiect(e) si/sau program(e): Programul Operational Regional 2007-2013;Axa prioritara 1 ?Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor ? poli urbani de crestere?; Domeniul de interventie 1.1. ?Planuri integrate de dezvoltare urbana?Sub-domeniul: Centre urbane
Tip de finantare: Fonduri europeneFond european: Programul Operational Regionale
VI.3) Alte informatii
Aut.contr.isi rezerva dreptul de a achiz lucrari suplim cf.art. 122 lit.j)din OUG 34/2006 de la of.a carui oferta va fi decl. castig.in cadrul prezentei proc.de achiz.publ.in cuantum de max 1000000 lei, fara TVAOfertantul isi va intocmi prop fin raportandu-se la val estim supusa achizitiei si nu la val estim totala care include si eventualele lucr similare ce pot aparea pe parcursul implem contr.Eventualele lucrari simil care pot fi solic pe parcursul implem contr de catre AC se vor realiza la preturi unitare/activitatile ofertate de catre contractor in prop fin depusa in cadrul ac.proc.de achiz.Ofert.din categ.IMM care indepl.prev.L364/2004 benef.de reducere cu 50% al nivel.minim al cifrei de afaceri si cel al garant.solic.prin doc.de atrib.Pt a benef.de ac.facil., operat. incadrati in categ.IMM vor depune odata cu oferta, formul.prev.in Anexa nr.1 la OUG 27/2006 pentru modif.si compl.L.346/2004, semnate de repr.legal al ofert.(sau de alta persoana autor.sa repr.ofertantul).Asoc.formata exclusiv din op.ec. incadrati in categ.IMM, pers.fizice sau juridice romane si/sau straine., care depun oferta comuna, benef.de aceiasi reducere a cifrei de afaceri si a gar.sol.prin doc.de atrib.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Primaria municipiului Buzau-Serviciul Juridic
Adresa postala: str.Unirii nr.163, Localitatea: Buzau, Cod postal: 120191, Romania, Tel. +40 238710659, Fax: +40 238717950
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
10.04.2012 11:17
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer