Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Realizare adapost hidrocuratitor


Anunt de participare (utilitati) numarul 141072/12.12.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
APA NOVA BUCURESTI
Adresa postala: Str.Aristide Demetriade, nr.2, Sector 1, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 010136, Romania, Punct(e) de contact: Alice Dumitrescu, Tel. +40 213140110, Email: [email protected], Fax: +40 213143095, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Activitate (activitati)
- Ap?
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de entitatea contractanta
Realizare adapost hidrocuratitor
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Lucrari
Executarea
Locul principal de executare: Municipiul Bucuresti - sedii ANB
Codul NUTS: RO321 - Bucuresti
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Realizare adapost hidrocuratitor
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
45223210-1 - Lucrari de structuri metalice (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Realizare adapost hidrocuratitor ? 5 buc
Valoarea estimata a lucrarii: 935.000 lei935.000 lei รท 2.244.000 leiValoarea minima a intervalului (935.000 lei) reprezinta valoarea estimata a prezentei proceduri (in functie de care se vor elabora si evalua ofertele), iar valoarea maxima (2.244.000 lei) reprezinta valoarea estimata ce contine si valoarea posibilelor suplimentari.
Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a opta pentru achizitionarea ulterioara de noi lucrari similare de la operatorul economic a carui oferta va fi declarata castigatoare, conform art. 252 lit. k) din O.U.G. nr. 34/2006
Valoarea estimata fara TVA: intre 935, 000 si 2, 244, 000RON
II.2.2) Optiuni
Da
2244000 lei posib supl.AC rez drept pt achizit ult de noi lucr sim, conf art.252litk din OUG34/2006
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
2 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Valoare 18.700 lei; In cazul in care garant de particip este constituita in alta moneda, pentru echivalenta se va lua in considerare cursul lei/alta valuta comunicat de BNR in data de 24.12.2012;valab 120 zile de la data limita de depunere a candidaturilor. Garant de particip poate fi constituita printr-un instrum de garant emis in cond legii de o banca sau de o soc de asig pentru proced de achizit aferenta investitiei sau prin virament bancar in contul nr. RO89BRDE450SV15572604500 deschis la BRDSMCC. In cazul in care ofertantul depune contestatie si aceasta este respinsa ca nefondata de catre CNSC, conf art.2781alin(1) din OUG34/2006, AC va retine contestatorului suma de 4.715 lei din garantie. Scris de garant de particip se prezinta in original. Neprezent acesteia in cuantumul si perioada de valabilitate solicitata atrage respingerea candidaturii. Garantia este irevocabila. Aceasta va insoti candidatura impreuna cu scrisoarea de inaintare (formularul nr. 13).In cazul unei asocieri, garantia va fi emisa integral pentru Liderul Asocierii sau pentru unul din membrii asocierii in numele asocierii. Prelungirea perioadei de valabil a garant de particip, precum si a perioadei de valabil a ofertei se poate solicita de catre AC numai in situatii exceptionale care impun o astfel de prelungire. In cazul refuzului extinderii oferta va fi declarata inacceptabila. In cazul in care ofertantul se incadreaza in categoria IMM, conf. Legii 346/2004, acesta beneficiaza de reducerea cu 50% a cerintei privind cifra min de afaceri, a garantiei de participare, respectiv a garantiei de buna executie. In aceste situatii, ofertantul trebuie sa completeze si sa ataseze la candidatura Declaratia pe propria raspundere privind incadrarea in categoria IMM.In cazul in care ofertantul este o asociere reducerea cu 50% a criteriului privind cifra de afaceri si garant de particip, respectiv garant de buna executie se va aplica numai daca toti asociatii se incadreaza in mod individual in categ IMM. Cuantumul garantiei de buna executie a contractului reprezinta 10 % din pretul acestuia. Garantia de buna executie va fi constituita printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o banca sau de o societate de asigurari pentru procedura de achizitie aferenta investitiei sau daca partile convin dintr-o suma initiala in valoare de minim 0.5% din pretul contractului, ce va fi depusa de Executant in contul deschis de catre acesta, iar diferenta prin retineri succesive de 9, 5 % din valoarea facturilor emise pentru lucrarile executate, in contul deschis de operatorul economic la dispozitia Autoritatii Contractante pana ce aceasta va atinge 10% din pretul Contractului.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Surse proprii ANB
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1. Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta (cf. Ordin ANRMAP nr. 314/2010) - se completeaza formularul nr. 1; formularul trebuie completat in original de catre candidat si fiecare membru al asocierii.
2. Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 691 din OUG nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare - se completeaza formularul nr. 2; formularul trebuie completat in original de catre candidat, fiecare membru al asocierii, subcontractant si fiecare tert sustinator.Persoane cu functie de decizie din cadrul autoritatii contractante sunt: Bruno ROCHEPetru TOMAMihai SAVIN
3. Declaratie privind calitatea de participant la procedura - se completeaza formularul nr. 3; formularul trebuie completat in original de catre candidat si fiecare membru al asocierii.
4. Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 180 din OUG nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare ? formularul nr. 4; Formularul trebuie completat in original de catre candidat, fiecare membru al asocierii sau tert sustinator.
Nota: In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit candidatul/ofertantul nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, se accepta o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.
5. Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 181 din OUG nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare ? se completeaza formularul nr. 5; Formularul trebuie completat in original de catre candidat, fiecare membru al asocierii sau tert sustinator, acesta din urma doar pentru prevederile art. 181 lit. a), c1) si d) din OUG nr. 34/2006.
6. Confirmarea cu privire la plata taxelor si impozitelor la bugetul general consolidat, prin prezentarea Certificatului de atestare fiscala, eliberat de autoritatea fiscala competenta, din care sa rezulte obligatiile exigibile in luna anterioara celei de depunere a candidaturilor. In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte aceste documente.Persoanele juridice straine vor prezenta orice document edificator pentru dovedirea eligibilitatii ? eliberate de autoritati ale tarii de origine (certificate, cazier fiscal, alte documente echivalente) prin care sa dovedeasca ca si-a indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre bugetul de statin conformitate cu cerintele solicitate de autoritatea contractanta.Documentele vor fi prezentate in original, copii legalizate sau copii ?conform cu originalul? insotite de traducerea autorizata in limba romana.
7. Confirmarea cu privire la plata taxelor si impozitelor la bugetul local, prin prezentareaCertificatului fiscal cu privire la impozitele si taxele locale, eliberat de autoritatea fiscala competenta, din care sa rezulte obligatiile exigibile in luna anterioara celei de depunere a candidaturilor. In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte aceste documente.Persoanele juridice straine vor prezenta orice document edificator pentru dovedirea eligibilitatii ? eliberate de autoritati ale tarii de origine (certificate, cazier fiscal, alte documente echivalente) prin care sa dovedeasca ca si-a indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre bugetul local in conformitate cu cerintele solicitate de autoritatea contractanta.
Documentele vor fi prezentate in original, copii legalizate sau copii ?conform cu originalul? insotite de traducerea autorizata in limba romana. Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comertului, valabil la data limita de depunere a candidaturilor, care sa ateste ca operatorul economic desfasoara activitati similare celor care fac obiectul prezentei achizitii, in original, copie legalizata sau copie ?conform cu originalul"In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte acest document.In cazul persoanelor juridice straine, se prezinta documente care dovedesc forma de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident, care sa ateste ca operatorul economic desfasoara activitati similare celor ce fac obiectul prezentei achizitii. Documentele se prezinta in original, copie legalizata sau copie ?conform cu originalul? insotite de traducerea autorizata in limba romana. In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte aceste documente.Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate: Un operator economic participa pentru acelasi contract cu o singura oferta fie in mod individual, fie ca partener al unui consortiu/ asociere/societate mixta, in caz contrar ofertele respective vor fi respinse. Mai multi operatori economici au dreptul de a se asocia cu scopul de a depune oferta comuna fara a fi obligati sa-si legalizeze asocierea decat daca oferta comuna este declarata castigatoare. Oferta comuna trebuie sa contina toate informatiile solicitate pentru fiecare partener din cadrul societatii mixte / consortiu / asociere precum si categoriile de lucrari executate de acestia. Unul dintre membrii trebuie numit ca lider responsabil de contract, iar aceasta numire trebuie sa fie prezentata printr-o imputernicire scrisa semnata de fiecare partener in parte. Candidatura trebuie sa includa un acord de asociere prin care sa se statueze ca toti partenerii sunt responsabili pentru realizarea contractului, ca partenerul conducator va fi autorizat sa primeasca si sa transmita instructiuni in numele fiecaruia si tuturor partenerilor si ca realizarea contractului, inclusiv platile vor fi in responsabilitatea partenerului conducator (liderului). Toti partenerii din cadrul consortiului trebuie sa ramana in aceastaforma asociativa, pe toata durata de realizare a contractului. In cazul asocierii, criteriile de calificare privind situatia personala, capacitatea de exercitare a activitatii profesionale, standarde de asigurare a calitatii si de protectie a mediului, vor fi indeplinite in mod obligatoriu de fiecare asociat in parte, iar criteriile de calificare privind situatia economico-financiara si capacitatea tehnica si profesionala pot fi indeplinite prin cumul.
In situatiile in care candidatii beneficiaza de sustinerea unor terti, aceasta sustinere se va dovedi prin prezentarea unor angajamente ferme incheiate in forma autentica, semnate de tertul sustinator. Angajamentul ferm trebuie sa prevada care sunt resursele pentru care se acorda sustinerea si sa evidentieze faptul ca disponibilizarea acestora se va face neconditionat in vederea indeplinirii contractului - se va completa, dupa caz, formularul nr. 6 si/sau formularul nr. 7. In cazul in care candidatul beneficiaza de sustinere in vederea indeplinirii cerintelor de calificare referitoare la cifra de afaceri sau experienta similara in domeniul de activitate aferent obiectului contractului, este suficient ca operatorul economic sa prezinte angajamentul ferm din partea persoanei care sustine, astfel cum este prevazut la art. 111 alin. (4) din H.G. nr. 925/2006. Totodata, angajamentul trebuie insotit de documente care sa dovedeasca ca persoana sustinatoare indeplineste cerintele de calificare referitoare la cifra de afaceri sau experienta similara. Persoana care asigura sustinerea financiara/tehnica nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180 si ale art. 181 lit. a), c1) si d) din OUG nr. 34/2006.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Se va preciza cifra de afaceri in domeniul de activitate aferent obiectului contractului pe ultimii 3 ani ? Formularul nr. 8.
Cifra de afaceri a candidatului in anul 2011 trebuie sa fie cel putin egala cu suma de 1.000.000 lei (fara TVA).
Daca situatiile financiare sunt intocmite in alta moneda se va lua in considerare cursul mediu anual leu/euro comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru anul respectiv.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1. Se va dovedi experienta similara (formularul nr. 9) prin prezentarea a maxim 4(patru)contracte indeplinite in ultimii 5 ani, avand ca obiect lucrari de structuri metalice, receptionate, a caror valoare cumulata este de 900.000 de lei.Se vor prezenta acele documente care probeaza indeplinirea cerintei.
2. SubcontractantiDupa caz, lista cuprinzand subcontractantii (formularul nr. 10), insotita si de acordurile de subcontractare pentru toti subcontractantii, cu indicarea partilor din contract pe care acestia urmeaza se le execute.
3. Resurse tehniceOfertantul va face dovada ca dispune de cel putin:
- 1 buc fierastrau de precizie pentru debitat metale;
- 2 buc aparate de sudura tip MIG-MAG (Metal Inert Gas ? Metal Activ Gas) sau tip WIG (Wolfram Inert Gas);
- 2 buc polizoare unghiulare;
- 1 buc masina de gaurit fixa;
- 1 buc masina de debitat;
- 4 buc truse lacatuserie;
- 1 buc instalatie de vopsit in camp electrostatic cu filtru de apa si convector;
- 1 buc statie de compresoare pentru instalatia de vopsit;
- 1 buc masina de slefuit mecanic;
- 2 buc masina de taiat beton pentru rosturi dilatare;
- 2 buc grinda vibranta;
- 1 buc atomizor pentru pulverizat antievaporant;
- 1 buc macara 5 tf.
Candidatii vor completa formularul nr. 11.Operatorii economici au obligatia ca pentru fiecare utilaj pus la dispozitie sa prezintedocumente din care sa rezulte dreptul de proprietate sau de folosinta (factura fiscala, Procesul Verbal de receptie, contracte de leasing etc.).
4. Resurse umane
Candidatii vor completa formularul nr. 12Candidatii trebuie sa asigure personalul de specialitate considerat ca fiind minim necesar pentru indeplinirea contractului de lucrari :
- 1 responsabil tehnic cu executia (RTE) ;
- 2 vopsitori;
- 4 muncitori necalificati;
- 2 sudori cu arc electric cu electrod fuzibil in mediu de gaz protector;
- 4 lacatusi mecanici;
- 1 macaragiu;
- 4 confectioneri - montatori panouri metalice pentru constructii;
- 2 instalatori instalalatii tehnico-sanitare si de gaze;
- 2 asamblori ? montatori profile aluminiu si geam termopan;
- 2 electricieni.Pentru fiecare resursa umana candidatul trebuie sa faca dovada ca dispune de serviciile acestuia pe toata durata contractului.Pentru toate resursele mentionate mai sus, candidatul trebuie sa prezinte documentele care confirma competentele declarate.
Candidatii trebuie sa detina certificate ISO 9001, ISO 14001 sau echivalente, pentru domeniile de activitate care fac obiectul contractului. Certificatele trebuie emise de organisme independente care respecta standarde europene de certificare, valabile in orice tara UE, traduse in limba romana si valabile la data deschiderii ofertelor.In cazul unei asocieri, fiecare membru al asocierii trebuie sa detina certificate ISO 9001, ISO 14001 sau echivalente.Nota: In cazul in care operatorul economic nu detine un certificat de calitate/mediu astfel cum este solicitat de autoritatea contractanta, aceasta din urma va accepta orice alte probe sau dovezi prezentate de operatorul economic respectiv, in masura in care probele/dovezile prezentate confirma asigurarea unui nivel corespunzator al calitatii/protectiei mediului.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Negociere
Au fost deja selectati candidati
Nu
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de entitatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 21.12.2012 12:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
27.12.2012 10:00
IV.3.5) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.6) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
IV.3.7) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 27.12.2012 10:30
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Reprezentantii imputerniciti ai candidatilor. Fiecare persoana care participa la deschiderea candidaturilor va prezenta delegatia (imputernicire) precum si o copie a actului de identitate.
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Alte fonduri
VI.3) Alte informatii
In cazul in care se constata ca ofertele clasate pe primul loc au preturi egale, Autoritatea Contractanta va solicita reofertarea in plic inchis in vederea departajarii ofertelor.Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta: 90 de zile de la data limita de depunere a ofertelor.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
In conf cu art.256^2 din OUG34/2006
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Directia Juridica a S.C. APA NOVA BUCURESTI S.A.
Adresa postala: Str. Banului nr. 3A, etaj 2, Ap. 7, Sector 1, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 022282, Romania, Tel. +40 213155241, Fax: +40 213155241
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
11.12.2012 12:25
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer