Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Servicii juridice de consultanta si reprezentare pentru contractele finantate in cadrul programelor ex - ISPA , gestionate de CNCF ?CFR? SA


Anunt de participare (utilitati) numarul 133310/23.02.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" - SA
Adresa postala: B-dul. Dinicu Golescu nr. 38, ( Palat CFR ) , Sector 1, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 010873, Romania, Punct(e) de contact: Directia Relatii Contractuale ? Serviciul Achizitii Publice Proiecte Europene, Tel. +40 372843221, In atentia: d-lui Constantin Cezar Mihaescu, Email: [email protected], Fax: +40 213192432, Adresa internet (URL): www.cfr.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Minister sauorice alta autoritate nationala sau federala, inclusiv subdiviziuni regionale sau locale ale acestora
Activitate (activitati)
- Servicii feroviare
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de entitatea contractanta
Serviciijuridicedeconsultantasireprezentarepentrucontractelefinantateincadrulprogramelorex - ISPA , gestionatedeCNCF ?CFR?SA
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
21 - Servicii juridice
Locul principal de prestare: Bucuresti , Paris ( Cod NUTS - FR101)
Codul NUTS: RO321 - Bucuresti
II.1.3) Anuntul implica
Incheierea unui acord-cadru
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
Contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie prin reluarea competitiei: Da
Cu reluarea competitiei in SEAP: Nu
Acord-cadru cu maxim 5 agenti economici
Durata acordului-cadru: 2 ani
Valoarea estimata fara TVA: 12, 900, 000RON
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Contractulde servicii urmareste asigurarea asistentei juridice pentru toate contractele cu finantare ISPA derulatede catre CNCF ?CFR? SAin cadrulDirectiei Relatii Contractuale, avand caobiectiv asigurarea unui managementcat mai eficient al revendicarilor, disputelor si litigiilor aparute pe perioada derularii si implementarii masurilor intre partile contractuale, care au dus la revendicari solutionate sau in curs de solutionare fie de catre Comisia de Adjudecare a Disputelor, fie de catre Curtea Internationala de Arbitraj de la Paris.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
79110000-8 - Servicii de consultanta si de reprezentare juridica (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Serviciijuridicedeconsultantasireprezentarepentrucontractelefinantateincadrulprogramelorex - ISPA , gestionatedeCNCF ?CFR?SA ;inprezentse afla in curs de solutionare, urmand procedurile CAD (Comisie de Adjudecare a Disputelor) sau de arbitraj, revendicari in cadrul contractelor aferente urmatoarelor masuri care beneficiaza de finantare din fonduri de preaderare ISPA : - Masura ISPA 2000/RO/16/P/PT/001 - "Reabilitarea liniei de cale ferata Bucuresti - Fetesti";
- Masura ISPA2003/RO/16/P/PT/007- ?Reabilitarea sectiunii Campina ?Predeal de pe linia de cale ferata Bucuresti ? Brasov?;
- Masura ISPA 2004/RO/16/P/PA/003- ?Asistenta tehnica pentru pregatirea proiectelor ce vor fi finantate din Fondul de Coeziune pentru sectiunile Brasov ? Simeria, Craiova ? Calafat si Predeal ? Brasov?.
Valoarea estimata fara TVA: 12, 900, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
24 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Garantia departicipare se constituie prin virament bancar sau printr-un instrument de garantare bancara emis in conditiile legii de o societate bancara ori de o societate de asigurari, care se prezinta in original, in cuantum de 200.000 lei (RON) si pentru perioada de cel putin 90 de zile de la data limita de depunere aofertelor.Garantia de participare trebuie sa fie irevocabila si se poate constitui prin: un instrument de garantare in favoarea autoritatii contractante CNCF ?CFR? SA emis in conditiile legii de o societate bancara ori de o societate de asigurari.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Bugetul de stat, prin OUG nr.135/2007 si OUG nr.15/2011; MTI a emis acordul prealabil in vederea alocarii de la bugetul de stat a sumei de 3.000.000 Euro, plus TVA aferent.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare si Codului Fiscal in vigoare, conform art.28 - Asocieri fara personaliatate juridica.
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1 - Declaratie pe propria raspundere privind eligibilitatea : - Formularul A din fisierul / sectiunea «Modele de formulare» (pentru ofertant, asociat)
Cerinta nr. 2 - Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 181 din OUG nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare - Formular B1 din fisierul / sectiunea «Modele de formulare» ( pentru ofertant, asociat )
Cerinta nr. 3 - Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 69 indice 1 din OUG nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare - Formular B2 din fisierul / sectiunea «Modele de formulare» (pentru ofertant, asociat)Persoanelecufunctie de decizie din cadrul autoritatii contractante, inceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire, careaproba , semneaza documente emisein legatura cu procedura in cauza sunt inregistrate mai jos:
StoichescuIon Director General , CorduneanuMarius - Stefan - Director. Gen. Adj. PE , Pintea Ioan - Director Gen. Adj. Tehnic , ScurtuViorel - Director Gen. Adj. Expl. , Culda Emanoil - Director Coordonator PE , Chirita Andreea - Director Dir. Proiecte, MihaileanuMonica - Director Dir. Relatii Contractuale, Petrescu Cristina - Director Dir. Finantari, Lazar Camelia - Director Asist. Juridica. R. U. , AndreasGabriela - Sef Serviciu -DRC , Coman Daniela - Sef Serviciu -DRC , Mirica Florina - Sef Serviciu DAJRU , Maruntelu Carmen - Sef Proiect - DRC , Mihaescu C-tin Cezar - Sef Proiect - DRC , Buholt Mariana - Consilier juridic , Laudat Mirela - Consilier juridic .
Cerinta nr. 4 - Declaratie pe propria raspundere conform Ordinului 314 / 12 oct. 2010 emis de ANRMAP - Certificatului de participare la licitatie cu oferta independenta - Formular B3 din fisierul / sectiunea «Modele de formulare» ( pentru ofertant, asociat )
Cerinta nr.5 - Declaratieprivindcalitateade participantlaprocedura - Formularul B4 din fisierul / sectiunea « Modele de formulare » (ofertant, asociat, subcontractant ? dupa caz)Cerinta nr. 6 - Certificate constatatoare privind indeplinirea obligatiilor exigibile de plata a impozitelor, taxelor si a contributiei pentru asigurarile sociale de stat (formulare-tip eliberate de autoritatile competente din tara in care ofertantul este rezident, respectiv: Ministerul Finantelor Publice ? D.G.F.P.C.S. si Consiliul Local), catre bugetele componente ale bugetului general consolidat, inclusiv cele locale, valabile la data deschiderii ofertelor. Pentru impozitele si taxele amanate sau esalonate la plata, se vor depune copii dupa conventia de esalonare (amanare) si dovada platilor la zi conform conditiilor impuse la acordarea inlesnirilor. - Certificate constatatoare privindplataimpozitelor si taxelor catre stat, inclusiv cele locale, respectiv:
- Certificat de atestare fiscala privind obligatiile la bugetul general consolidat (D.G.F.P.C.S.), care sa ateste situatia obligatiilor scadente la plata in luna anterioara celei in care se depun ofertele;
- Certificat de taxe si impozite catre bugetul local (Consiliul local), care sa ateste situatia obligatiilor scadente la plata in luna anterioara celei in care se depun ofertele;Certificatele constatatoare vor fi prezentate in original, copieegalizata/autentificata sau copie lizibila cu mentiunea conform cu originalul.-conventia de esalonare (amanare) si dovada platilor la zi conform conditiilor impuse la acordarea inlesnirilor (daca este cazul).
Cerinta nr. 7 - Acord de asociere, daca este cazul - Formularul B6 din fisierul / sectiunea «Modele de formulare»Asociere conform art.44 din OUG nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare si codului fiscal vigoare, conform art.28Asocieri fara personalitate juridica:
(1) In cazul unei asocieri fara personalitate juridica, veniturile si cheltuielile inregistrate se atribuie fiecarui asociat, corespunzator cotei de participare in asociere.
(2) Orice asociere fara personalitate juridica dintre persoane juridice straine, care isi desfasoara activitatea in Romania, trebuie sa desemneze una din parti care sa indeplineasca obligatiile ce ii revin fiecarui asociat potrivit prezentului titlu.(3) Intr-o asociere fara personalitate juridica intre doua sau mai multe persoane juridice romane, veniturile si cheltuielile inregistrate se atribuie fiecarui asociat, corespunzator cotei de participare din asociere.
(4) Intr-o asociere fara personalitate juridica cu o persoana juridica straina si/sau cu persoane fizice nerezidente, precum si cu persoane fizice romane, persoana juridica romana trebuie sa indeplineasca obligatiile ce ii revin fiecarui asociat, potrivit prezentului titlu.
Nota : In cazul asocierii mai multor avocati, criteriile privind situatia personala a ofertantului si capacitatea de exercitare a activitatii profesionale trebuie sa fie indeplinite de fiecare membru al asocierii. Cerinta privind participarea la procedura - La procedura pot participa avocati constituiti in cabinete individuale, cabinete asociate, societati civile profesionale sau societati profesionale cu raspundere limitata, din Romaniasistrainatate( state membre ale Uniunii Europene) .Avocatii, membrii ai unui barou dintr-un alt stat, vor face dovada ca pot exercita profesia de avocat in Romania, conform conditiilor prevazute de legislatia in vigoare.Avocatii care au obtinut calificarea profesionala in unul dintre statele membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European vor face dovada ca pot exercita profesia in conformitate cu normele in vigoare din Romania. Ofertantii ( avocatii ) dintr-un alt stat vor prezentatoate documentele de calificare traduseinlimbaromanadeuntraducatorautorizat.
Cerinta nr. 1 - Documente care dovedesc situatiasicapacitateadeexercitarea activitatiiprofesionale
1.Decizia de infiintare a formei de organizare profesionala in care isi desfasoara activitatea, emisa de Baroul al carui membru este/sunt avocatul/avocatii ofertanti;
2.Adeverinta din partea Baroului al carui membru este/sunt avocatul/avocatii eliberata cu cel mult 10 zile inainte de data prezentarii ofertei;
3.Pentru persoanele juridice/fizice straine este necesara prezentarea documentelor edificatoare care dovedesc o forma de inregistrare si, dupa caz, de atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care avocatul/avocatii este/sunt stabilit/stabiliti .
Note : Pentru ofertantii din Romania: Ofertantiitrebuiesadovedeascaurmatoarele :
?Sa prezinte inscrisuri in original sau copie legalizata din care sa rezulte ca suntinscrisi in tabloul baroului din care fac parte, barou component al Uniunii Nationale aBarourilor din Romania.
?Sa prezinte toate dovezile in sensul ca nu se afla in reorganizare, in procedura lichidarii judiciare (faliment), sau in incapacitate de plata.
Pentru ofertantii din strainatate: Documente edificatoare care sa dovedeasca o forma de inregistrare ca avocat in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident, din care sa rezulte obiectul de activitate prestarea serviciilor de consultanta si reprezentare juridica ; Actele cesedepun in copie legalizata SAU ?copie conform cu originalul?.Toateactele si documentele depuse de avocatii din strainatate vor fi insotite de traducerea in limba romana efectuata de un traducatorautorizat ? inoriginal.Ofertantul strain, care exercita profesia de avocat in Romania, trebuie sa faca dovada ca s-a constituit in una dintre formele de organizare prevazute de legisla?ia in vigoare.Ofertantul strain care exercita profesia de avocat in Romania este obligat sa faca dovada ca este inscris in tabloulspecial tinut de fiecare barou si se supune prevederilor legale, ale statutului profesiei si ale codului deontologic.
Pentru avocatii care au obtinut calificarea profesionala in unul dintre statele membre ale Uniunii Europene si ale Spatiului Economic European trebuie sa se faca dovada recunoasterii diplomelor sidreptului la libera practica.
Nota generala :
?In cazul in care ofertantii declarati participantila acordul-cadru preconizat nu au depus inscrisuri in ?original? sau ?copie legalizata? autoritatea contractanta va solicita ofertantilorincauza , inainte de transmiterea comunicarilor privind rezultatul procedurii de atribuire , prezentarea , pentru conformitate , a documentelor si inscrisurilor in ?original? sau ?copie legalizata? .
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1 - Demonstrarea situatiei economice si financiareprin prezentarea unuia saumai multordocumente relevante
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1 - Lista principalelor servicii prestate in ultimii 3 ani, continand valori, perioade de prestare, beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati.Pentru demonstrarea experientei similare se solicita ca cerinta minima prezentarea din cadrul listei mai sus mentionateaunulsau maimultecontracteavand ca obiect prestareade serviciide asistentasireprezentarejuridica contracte avandca obiect lucrarisauservicii avand ca obiect supervizare lucrari, a caror atribuire s-a efectuat potrivit cadrului de reglementare prevazut detipul de contractFIDIC.
Cerinta nr. 2 - certificatele / documentele (recomandarile)/ contracteletuturor beneficiarilor contractelor care sustin experienta similara, indiferent daca acestia sunt autoritati contractante sau clienti privati.
Cerinta nr. 3 - informatii referitoare la studiile, pregatirea profesionala si calificarea persoanelor responsabile pentru indeplinirea contractului de serviciiOfertantii (avocatii), constituiti in formele de exercitare ale profesiei, din Romaniasistrainatate, care participa la procedura trebuie sa demonstreze ca:
- poseda diploma universitara in drept
- poseda carnet/legitimatie de avocat
- au cunostinte in domeniul dreptului comercial international si arbitraj comercial international;
- au cunostinte solide asupra legislatiei aplicabile in vigoare in Romania;
- cunostinte de limba engleza ? nivel vorbire nivel C2* SAU echivalent;* - ?intelege cu usurinta toate mesajele vorbite de nativi, citeste cu usurinta orice fel de text, interactioneaza fluent si nuantat, folosind expresii idiomatice, vorbeste fluent si corect, stilurile si temele au forma logica, scrie cu usurinta, clar, si logic, texte complexe, abordand diverse stiluri si teme? ? MECTS, Univ. Buc.)
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economicin ceea ce priveste:
- criteriile mentionate in continuare
Criterii
Pondere
1.
Pretul ofertei
30%
Descriere: Componenta financiara
2.
Propunerea tehnica
70%
Descriere: Acordare de punctaj privind capacit. prof. si specialit. avocatilor din echipa propusa. Astfel: a) Nr. de avocati definitivi cu vechimea in specialit. juridica de min. 3 ani - 2 pct./avocat (max.10 pct.); b) Nr. avocatilor care au participat la procedurile arbitrale in fata Curtii de Arbitraj International - 5 pct /avocat (max.15 pct.); c) Nr. avocatilor care au participat la proceduri de mediere/conciliere/solutionare a disputelor - 5 pct./avocat (max.15 pct.); d) Nr. de avocati cu experienta in litigii comerciale cu val. mai mare de 1 mil. de EURO, cu contracte finantate ISPA - 10 pct./avocat (max.30 pct.); e) Nr. avocatilor cu experienta in litigii comerciale internationale, cu o valoare mai mare de 1 mil. euro in contracte finantate ISPA sau alte programe cu finantare externa, in fata Curtii de Arbitraj International ; Ofertele care nu primesc puncte la toate cele 5 criterii, prevazute la Propunerea teh. si nu intrunesc in mod cumulativ cel putin 70 de puncte, sunt descalificate.
Punctaj maxim componenta tehnica: 100
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de entitatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 06.04.2012 14:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
10.04.2012 10:00
IV.3.5) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.6) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.7) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 10.04.2012 11:00
Locul: CNCF "CFR" SA, Directia Relatii Contractuale ? B-dul D. Golescu nr.38, sect. 1, Buc. (Palat CFR)
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Persoane imputernicite de ofertanti, cu prezentarea BI/CI/Documente de identificare
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Fonduri bugetare
VI.3) Alte informatii
(1) Operatorii economici interesati de a participa la procedura sunt rugati de a instiinta autoritatea contractanta de aceasta intentie prin transmiterea unei scrisori de intentie.(2) Acordul-cadru de consultanta si reprezentare produce efecte incepand cu data la care CNCF ?CFR? SA emite mandatul de reprezentare, document care constituie nominalizarea avocatilor pentru reprezentarea intereselor sale intr-o cauza determinata sau de la data solicitarii de consultanta juridica.(3) In perioada cuprinsa intre incheierea acordului-cadru de consultantasi reprezentare juridica si emiterea mandatului de reprezentare / solicitarii de consultanta, societatile de avocati nu sunt indreptatite sa pretinda CNCF ?CFR? SA efectuarea de plati in baza acordului-cadru de consultanta si reprezentare juridica.(4) Dupa emiterea mandatului de reprezentare/solicitarea de consultanta juridica, avocatul isi va numi un reprezentant care va fi responsabil de toate comunicarile ulterioare cu CNCF ?CFR?(5) Avocatul care a primit mandat de reprezentare intr-un litigiu are obligatia de a depune toate diligentele pentru apararea intereselor incredintate, pana la finalizarea cauzei, respectiv pana la epuizarea tuturor cailor de atac prevazute de lege, chiar daca acest fapt se va produce dupa expirarea perioadei de valabilitate a acordului-cadrude consultanta si reprezentare . In aceasta situatie, CNCF ?CFR? SA are obligatia corelativa de a face plata serviciilor prestate de avocatul castigator, in baza mandatului de reprezentare emis.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Contestatiapoate fi depusa in termen de 5 zile incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta de catre contestator despre un act al autoritatii contractante pe care acesta il considera nelegal, conform art. 256 alin.(1) si 256^2 din OUG 34/2006
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Directia Asistenta Juridica si Resurse Umane din cadrul CNCF ?CFR? SA
Adresa postala: B-dul Dinicu Golescu nr. 38 , Sector 1, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 010873, Romania, Tel. +40 213151117, Fax: +40 213151117, Adresa internet (URL): http: //www cfr ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
21.02.2012 14:30
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer