Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Servicii de acordare a unei linii de finantare


Anunt de participare numarul 132728/21.01.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
UNIVERSITATEA PETROL GAZE PLOIESTI
Adresa postala: B-dul BUCURESTI, nr.39, PLOIESTI, Jud.PRAHOVA, Localitatea: Ploiesti, Cod postal: 100680, Romania, Punct(e) de contact: UNIVERSITATEA PETROL GAZE PLOIESTI, B-DUL BUCURESTI NR. 39, localitatea Ploiesti, Cod Postal 100680, jud. Prahova, Birou achizitii, parter camin 1, camera 10, Tel. +40 244573171-109/242, In atentia: Contabil sef: Valia Maria Mihai, Sef Birou Achizitii: Olimpia Stanciu, Email: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], Fax: +40 244575847/ +40 344802628/ +40 244575312 / +40 344802630, Adresa internet (URL): www.upg-ploiesti.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Invatamant Superior
Activitate (activitati)
- Educatie
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Servicii de acordare a unei linii de finantare
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
6 - Servicii financiare: (a) Servicii de asigurare (b) Servicii bancare si de investitii
Locul principal de prestare: UNIVERSITATEA PETROL GAZE PLOIESTI, B-DUL BUCURESTI NR. 39, localitatea Ploiesti, Cod Postal 100680, jud. Prahova
Codul NUTS: RO316 - Prahova
II.1.3) Anuntul implica
Incheierea unui acord-cadru
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
Contractele subsecvente urmeaza sa se atribuie prin reluarea competitiei: Nu
Acord-cadru cu un singur agent economic
Durata acordului-cadru: 24 luni
Valoarea estimata fara TVA: intre 550, 000 si 3, 300, 000RON
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Servicii de acordare a unei linii de finantare de 15000000 leipentru acoperirea cheltuielilor eligibile si neeligibile aferente proiectelor finantate din fonduri europene, nerambursabile, implementate de catre Universitatea Petrol-Gaze din PLoiesti, in calitate de coordonator si/sau partener, in perioada 2011?2013.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
66113000-5 - Servicii de acordare de credit (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Achizitionarea unei linii de finantare in valoarede 15.000.000, 00 Lei
Valoarea estimata fara TVA: intre 550, 000 si 3, 300, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
24 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare: 30.000 leiPerioada de valabilitate a garantiei de participare: 90 zile de la data limita stabilita pentru depunerea ofertelorModul de constituire a garantiei de participare conform H.G. nr. 925/2006, art. 86: a) prin virament bancar in contul UPG Ploiesti. trezorerie RO60 TREZ 521504601X000271 deschis la TrezoreriaMunicipiului Ploiesti, cod fiscal 2844790;b) printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara ( in nume propriu daca este cazul) sau de o societate de asigurari, care se prezinta in original, in cuantumul si pentru perioada prevazuta in documentatia de atribuire;garantia trebuie sa fie irevocabila; instrumentul de garantare trebuie sa prevada ca plata garantiei se va executa neconditionat, respectiv la prima cerere a beneficiarului, pe baza declaratiei acestuia cu privire la culpa persoanei garantate.Dovada constituirii garantiei de participare se va prezenta, anexat scrisorii de inaintare (Formular2), la depunerea ofertei, in exteriorul coletului, de catre candidatii declarati calificati de autoritatea contractanta, in etapa aII-a.In cazul in care ofertantii se incadreaza in categoria IMM, declaratiile intocmite conform anexei 1 la Legea nr. 346 din 2004, se vor prezenta, de asemenea, in original, anexate scrisorii de inaintare si dovezii constituirii garantiei bancare, la depunerea ofertei.In cazul in care ofertantul nu prezinta instrumentul deconstituirea garantiei de participare, oferta este considerata respinsasi va fi returnatanedeschisa ofertantului.In cazul in care un ofertant depune contestatie si Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor respinge contestatia, autoritatea contractanta va retine contestatorului din garantia de participare in raport cu valoarea estimata a contractului, suma de 7079, 9 lei, in Conformitate cu art. 278*1 din OUG 34/2006 lit.b. 5% din pretul contractului fara TVA, se constituie cf.H.G. 925/2006, art.90: a) printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara( in nume propriu daca este cazul) sau de o societate de asigurari, care se prezinta in original, in cuantumul si pentru perioada prevazuta in documentatia de atribuire;garantia trebuie sa fie irevocabila; instrumentul de garantare trebuie sa prevada ca plata garantiei se va executa neconditionat, respectiv la prima cerere a benef., pe baza declaratiei acestuia cu privire la culpa persoanei garantate;se poate utiliza Form.16.b) prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturi partiale. Contractantul are obligatia de a deschide un cont la dispozitia autorit. contractante, la unit. Trezoreriei Statului. Suma initiala care va fi depusa in contul deschis nu poate fi mai mica de 0, 5% din pretul ctr.(cf.HG 1045/19.10.2011, art 1)IMM-urile se supun Legii nr.346/2004, art.16, alin.(2).
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Venituri proprii-dobanzi, si alte costuri ale contractului de finantare;Fonduri structurale- surse de rambursare ale contractului de finantare
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1 ? Cerinta obligatorie.Declaratie privind calitatea de participant la procedura completata in conformitate cu formularul 3. In cazul in care oferta este depusa de o asociatie: fiecare asociat va prezenta Declaratia mentionata mai sus;se va prezenta si Acordul de asociere semnat de asociati;in cazul in care oferta comuna este declarata castigatoare, la semnarea contractului se va prezenta acordul de asociere legalizat.
Cerinta nr. 2 ? Cerinta obligatorie. Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art. 180 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare completata in conformitate cu formularul 4. In cazul in care oferta este depusa de o asociatie, fiecare asociat va prezenta Declaratia mentionata mai sus. In cazul in care ofertantul este sustinut de un tert, tertul sustinator va prezenta Declaratia mai sus mentionata. In situatia in care din documentul solicitat reiese ca ofertantul se afa intr-una din stuatiile prevazute de art. 180 din OUG 34/2006, acesta va fi exclus de la procedura pentru atribuirea contractului de prestare.
Cerinta nr. 3 ? Cerinta obligatorie. Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art. 181 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare completata in conformitate cu formularul 5.
Confirmarea privind plata taxelor si impozitelor locale si a obligatiilor la bugetul general consolidat. Certificat de atestare fiscala (datorii la bugetul consolidat general) care trebuie sa prezinte situatia datoriilor scadente la data de 25in luna anterioara celei in care se depun ofertele.
Certificat de taxe si impozite locale (datorii la bugetele locale) care trebuie sa prezinte situatia datoriilor scadente la data de 25in luna anterioara celei in care se depun ofertele.
In cazul in care oferta este depusa de o asociatie, fiecare asociat va prezenta Declaratia mentionata mai sus.(original, copie legalizata sau copie certificata conform cu originalul ). Ofertantul clasat pe primul loc are obligatia de a prezenta original sau copie legalizata inainte de transmiterea comunicarii privindrezultatul procedurii.Pentrupersoane juridicestraine: Operatorul economic va prezenta documente edificatoare (certificate, caziere judiciare, alte documente echivalente) prin care sa dovedeasca ca si-a indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre buget. Documentele vor fi prezentate in traducere autorizata. In situatia in care din documentele solicitate reiese ca ofertantul se afa intr-una din stuatiile prevazute de art. 181 din OUG 34/2006, acesta va fi exclus de la procedura pentru atribuirea contractului de prestare.
Cerinta nr. 4 ? Cerinta obligatorie. Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in prevederile art. 69*1 (evitarea conflictului de interese) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare completata in conformitate cuformularul 6
Persoaneleresponsabile cu organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire: rector prof.univ. dr. ing. Vlad Ulmanu, prorector prof.dr.ing. Mihai Pascu Coloja, Ec. Valia Maria Mihai, av. Radulescu Dragos, prof.dr.ing.Petrescu Marius, S.L.Caltaru Mihaela, S.L.Badicioiu Marius, ing. Stanciu Olimpia, ec. Nicula Iuliana.
Cerinta nr. 5 ? Cerinta obligatorie. Certificat de participare cu oferta independenta, conform Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor publice nr. 314/2010 privind punerea in aplicare a certificatului de participare la licitatii cu oferta independenta completata in conformitate cu formularul 7. Cerinta nr. 1 ? Cerinta obligatorie. Persoane juridice/fizice romane. Certificat constatator emis de ONRC din care sa rezulte obiectul de activitate al respectivului operator economic in copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?. Obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN din certificatul constator emis de ONRC.
Ofertantul clasat pe primul loc are obligatia de a prezenta original sau copie legalizata inainte de transmiterea comunicarii privindrezultatul procedurii;
Cerinta nr. 2 ? Cerinta obligatorie. Persoane juridice/fizice straine. Documente care dovedesc o forma de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident, traduse in limba romana de traducator autorizat si legalizate.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinte obligatorii.
1.Bilant contabil. Pentru ofertantii nerezidenti, in cazul in care pentru exercitiul financiar 2011 bilantul si anexele nu sunt cerute a fi inregistrate de organele competente, ofertantul va prezenta bilantul contabil, anexele la acesta si balanta de verificare contabila intocmita la 30.06.2011, insotite de raportul auditorilor financiari si contabili autorizati, sau de cenzori dupa caz.
Ofertantii nerezidenti vor prezenta traduceri autorizate in limba romana ale documentelor solicitate mai sus. In cazul in care oferta este depusa de o asociatie, fiecare asociat (inclusiv liderul) va prezenta aceste documente;2. Informatii generale privind ofertantul in care se va preciza foarte clar adresa de corespondenta, numere de telefon si fax, precum si cifra medie de afaceri pe ultimii trei ani. Cursmediu anuallei/euro2011 comunicat deBNR /BCE.
In cazul in care oferta este depusa de o asociatie, fiecare asociat (inclusiv liderul)va prezenta aceste doc.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinte obligatorii
1.Experienta similara-Lista a principalelor servicii similare prestate, respectiv de acordare a unor linii de finantare, in ultimii 3 ani, continand valori, perioade de prestare, beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati;
2.Recomandare
cerinta bligatorie
Dovada certificarii ISO 9001/sau echivalent pentru sistemul de management al asigurarii calitatii sau ?certificate echivalente emise de organisme stabilite in alte state ale Uniunii Europene? sau ?orice alte probe sau dovezi prezentate de operatorul economic conf. art.192 si 193 din OUG 34/2006. valabile la data deschiderii ofertelor.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Negociere accelerata
In conformitate cu art. 113, alin.2 si 3 din OUG34/2006, se doreste accelerarea procedurii deoarece exista contracte de achizitie incheiate din fonduri structurale care nu pot fi platite intrucat finantarea intarzie. Pentru contractele mai sus mentionate urmeaza sa se faca plati pentru produsele deja achizitionate.
IV.1.2) Limitarea numarului de operatori economici invitati sa prezinte oferte sau sa participe
Numar minim preconizat: 3 ; numar maxim: 5
dupa valoarea totala a creditelor acordate in perioada 2009 ? 2011.Ptr cea mai mare val de credite acordate (Vmax) corespunde(Pmax) 100 de pct, se acorda locul 1.(vezi cap.IV.4.3)
IV.1.3) Reducerea numarului de operatori economici in timpul negocierii sau al dialogului
Aplicarea unei licitatii care sa se deruleze in etape succesive pentru a reduce progresiv numarul solutiilor care trebuie discutate sau al ofertelor care trebuie negociate
Nu
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Da
Nrmax de runde 1, licit el incepe la 2 zile lucr de latransminvitatiei, durata unei runde 24 ore. Este un proces repetitiv de ofertare, prin SEAP. Participa doar operatorii economici cu oferte ce au fost declarate admisibile. Obiectul : pretului ofertei . In orice moment, oper. ec.pot vedea poz pe care o ocupa in clasament. Nu se vor dezvalui informatii privind identitatea ofertantilor si a preturilor. Daca doua sau mai multe oferte contin acelasi pret, autoritatea contractanta va solicita ofertantilor care au ofertat cel mai mic pret, o noua propunere financiarain plic inchis, contractul fiind atribuit conformcriteriului de atribuire ?Pretul cel mai scazut?. Dupa runda de reofertare , se solicitaoperatoriloreconomici sa transmita autoritatii contractante, prin fax, in termen de 24 de ore, formularul de oferta cu noile valori rezultate in urma procesului de reofertare electronica , si de asemenea in termen de 48 de ore, formularul de oferta in original.
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
Upg 1-2012
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 03.02.2012 12:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
06.02.2012 10:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 10.02.2012 10:00
Locul: Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, B-dul Bucuresti, nr.39
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Reprezentantii ofertantilor, in baza imputernicirii scrise pentru negociere.Membrii comisiei de evaluare, observatori desemnati.
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Alte fonduri
VI.3) Alte informatii
Finantarea din: Venituri proprii-dobanzi, si alte costuri ale contractului de finantareFonduri structurale- surse de rambursare ale contractelor de finantare.Daca dupa licit el doua sau mai multe oferte contin acelasi pret, aut contract solicita ofertantilor care au ofertat cel mai mic pret, o noua prop financ in plic inchis, contractul fiind atribuit conformcriteriului de atribuire ?Pretul cel mai scazut?.clarificari: fax.+ 4044575847/+40344802628/+40244575312/+40344802630, [email protected], [email protected] limita de transmitere a raspunsului la clarificari: conform prevederilor art. 78, 79 din OUG 34/2006, in trei zile lucratoare de la primirea unei astfel de solicitari din partea op. ec.Raspunsurile la clarificari, clarificarile din initiativa autoritatii contractante, notificarile, instiintarile, privind aceasta procedura, vor fi publicate in SEAP, atasate la anuntul/invitatia de participare, la sectiunea « Documentatie si clarificari ». Op ec au obligatia de a urmari/accesa site-ul www.e-licitatie.ro unde este publicat anutul/invitatia de participare, pana la data depunerii ofertelor, pentru a lua cunostinta de acestea si a se conforma.Cf Legii nr. 346/2004, art. 16, alin. (2), IMM-urile beneficiaza de reducere cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, garantia de participare si garantia de buna executie, cu conditia prezentarii actelor doveditoare, in acest sens.Dupa runda de reofertare , se solicitaoperatoriloreconomici sa transmita autoritatii contractante, prin fax, in termen de 24 de ore, formularul de oferta cu noile valori rezultate in urma procesului de reofertare electronica , si de asemenea in termen de 48 de ore, formularul de oferta in original.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr.6, sector 3, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642/ +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Termenul de depunere al contestatiei : cel mult 10 zile de la luarea la cunostinta de catre contestator despre un act al Autoritatii contractante pe care il considera nelegal(conf. O.U.G.34/2006, art.256² alin.1, lit.a)
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Oficiul Juridic al Universitatii Petrol - Gaze Ploiesti
Adresa postala: B-dul Bucuresti, nr.39, Localitatea: Ploiesti, Cod postal: 100680, Romania, Tel. +40 244573171/231, Email: [email protected], Fax: +40 244575847/ +40 344802628/ +40 244575312 / +40 344802630, Adresa internet (URL): www.upg-ploiesti.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
19.01.2012 15:37
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer