Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Servicii de acordare credite ? linie de finantare revolving in valoare de maxim 1.200.000 lei, in vederea finantarii unor investitii de interes public local


Anunt de participare numarul 134513/04.04.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Comuna Ilia (Consiliul local Ilia Hunedoara)
Adresa postala: strada Libertatii, nr. 56, jud Hunedoara, Localitatea: Ilia, Cod postal: 337270, Romania, Punct(e) de contact: Primaria ILIA, Tel. +40 254282716, In atentia: Manuela BUGNARIU, Email: [email protected], Fax: +40 254282716, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Autoritate regionala sau locala
Activitate (activitati)
- Servicii generale ale administratiilor publice
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Servicii de acordare credite ? linie de finantare revolving in valoare de maxim 1.200.000 lei, in vederea finantarii unor investitii de interes public local
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
6 - Servicii financiare: (a) Servicii de asigurare (b) Servicii bancare si de investitii
Locul principal de prestare: Comuna ILIA
Codul NUTS: RO423 - Hunedoara
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Servicii financiare de creditare pentru suma de 1.200.000 lei cu o durata de 132 luni.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
66113000-5 - Servicii de acordare de credit (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Acordarea unei linii de credit in suma de 1.200.000 lei.
Valoarea estimata fara TVA: 874, 082RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
132 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare este de 10.000 lei.Perioada de valabilitate a garantiei pentru participare va fi cel putin egala cuperioada de valabilitate a ofertei, respectiv 90 zile de la depunerea ofertei.O perioada de valabilitate mai mica de 90 zile a garantiei constituie motiv de respingere a ofertei.Garantia de participare se constituie prin virament bancar sau printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari, care se prezinta in original, in cuantumul si pentru perioada prevazuta in documentatia de atribuire.In cazul scrisorii de garantie bancara se va completa Formularul nr. 12 M. Cuantumul acesteia este de 0, 1% din pretul contractului, si se va constitui pentru perioada de tragere;Modul de constituire a garantiei de buna executie: - se constituie prin instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de osocietate de asigurari, inainte de intrarea in vigoare a contractului de servicii de acordare de credite, in termen de cel mult 5 zile lucratoare de la data cand ofertantul va lua cunostinta despre faptul cacontractarea liniei de finantare a primit avizul favorabil al Comisiei de Autorizare a ImprumuturilorLocale.- perioada de valabilitate a garantiei de buna executie va fi cu 14 zile mai mare decat perioada detragere;Garantia de buna executie se va restitui in cel mult 14 zile de la expirarea perioadei de tragere acreditului, daca achizitorul nu va ridica pana la acea data pretentii asupra ei.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Bugetul local: venituri proprii cf art 62, alin (1) din Legea 273/2006.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Da
Incheierea contractului se va realiza doar in situatia in care se va obtine avizul favorabil al Comisiei de Acordare a Imprumuturilor Locale, conform O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publica, aprobata prin legea 109/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1. Declaratii privind eligibilitatea (neincadrarea in prevederile art.180 din O.U.G. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare). Modalitatea de indeplinire si aplicabilitate in cadrul procedurii:
Se solicita completarea Formular nr 1 din sectiunea "Formulare si Modele".
In cazul depunerii unei oferte in asociere, fiecare asociat are obligatia de a demonstra indeplinirea cerintei. In cazul depunerii unei oferte individuale/comune sustinuta financiar si/sau tehnico-profesional de catre tert/terti sustinatori, fiecare sustinator are obligatia de a demonstra indeplinirea cerintei.
In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul, nu se emit documente de tipul celor solicitate sau acestea nu vizeaza toate situatiile cuprinse la art.180, se accepta prezentarea unei declaratii pe proprie raspundere sau, daca in tara respectiva nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.In cazul ofertantilor persoane juridice/fizice straine documentele vor fi transmise in limba in care au fost emise, in original, insotite de o traducere autorizata si legalizata a acestora in limba romana.
2. Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 181 din O.U.G. 34/2006. Modalitatea de indeplinire si aplicabilitate in cadrul procedurii:
Se solicita completarea Formular nr 12 B din sectiunea "Formulare si Modele".
In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul, nu se emit documente de tipul celor solicitate sau acestea nu vizeaza toate situatiile cuprinse la art.181, se accepta prezentarea unei declaratii pe proprie raspundere sau, daca in tara respectiva nu exista prevederi legale referitoare la declaratia pe propria raspundere, o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.In cazul ofertantilor persoane juridice/fizice straine documentele vor fi transmise in limba in care au fost emise, in original, insotite de o traducere autorizata si legalizata a acestora in limba romana.
3. Declaratie privind calitatea de participant la procedura Modalitatea de indeplinire si aplicabilitate in cadrul procedurii:
Se solicita completarea Formular nr 3 din sectiunea "Formulare si Modele".
4. Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta conform Ordinului presedintelui ANRMAP nr. 314/2010 Modalitatea de indeplinire si aplicabilitate in cadrul procedurii:
Se solicita completarea Formular nr 12 L din sectiunea "Formulare si Modele".
In cazul unei asocieri liderul asociatiei cat si fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular.5. Declaratia de neicadrare in prevederile art 69 ind 1 din OUG34/2006. Modalitatea de indeplinire si aplicabilitate in cadrul procedurii:
Se solicita completarea Formularului din sectiunea "Formulare si Modele".
In cadrul autoritatii contractante se regasesc urmatoarele persoane cu functii de decizie in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii:
- Primar Marius Gabriel OMOTA
- Viceprimar Costica SAVA- Secretar Claudiu JURCA.
In cazul unui grup de operatori economici care isi depun oferta comuna, fiecare membru al grupului are obligatia de a depune aceasta declaratie (fiecare membru al asociatiei cat si fiecare subcontractant si tert sustinator).
6. Certificatele de Atestare Fiscala privind indeplinirea obligatiilor exigibile de plata a impozitelor si taxelor la bugetul general consolidat, inclusiv taxele locale, pentru Sucursala care va depune oferta, formulare tip eliberate de autoritatile competente din tara in care candidatul /ofertantul este rezident, original, copii legalizate sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.Modalitatea de indeplinire si aplicabilitate in cadrul procedurii:
Certificatele trebuie sa evidentieze ca ofertantul nu are datorii scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele.
Persoanele juridice straine vor prezenta orice document edificator pentru dovedirea eligibilitatii ? eliberate de autoritati din tara de origine ( certificate, caziere judiciare, alte documente echivalente emise de autoritati competente din tara respectiva) prin care sa dovedeasca ca si-a indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre bugetul de stat si bugetul local in conformitate cu cerintele autoritatii contractante (in luna anterioara celei in care se depun ofertele ). Documentele vor fi prezentate in original , copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ? conform cu originalul?la care se va atasa traducerea autorizata si legalizata a acestora in limba romana Pt pers juridice romane:
1. Certificat Constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul in a carui raza teritoriala isi desfasoara activitatea persoana juridica, insotit de anexa care cuprinde obiectul de activitate necesar pentru indeplinirea contractului, emis cu cel mult 90 de zile inainte de data deschiderii ofertelor ? original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?Modalitatea de indeplinire si aplicabilitate in cadrul procedurii:
Din certificat trebuie sa rezulte ca.a)-ofertantul desfasoara activitati similare cu cele care fac obiectul prezentei achizitii.b) - ca nu sunt inscrise mentiuni cu privire la aplicarea legii privind procedura insolventei.
In cazul unei asocieri liderul asociatiei cat si fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular.2. Autorizatie de functionare emisa de BNR ? original, copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?Modalitatea de indeplinire si aplicabilitate in cadrul procedurii:
Autorizatia de functionare va avea termen de valabilitate cel putin pe perioada de valabilitate a ofertei.Pt pers juridice straine:
3. Documente care dovedesc o forma de inregistrare /atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional Modalitatea de indeplinire si aplicabilitate in cadrul procedurii:
Documente edificatoare care dovedesc o forma de inregistrare/ atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident, valabil pentru anul calendaristic in curs (documentele se vor prezenta in copie
legalizata, anexandu-se si traducerea autorizata in limba romana).Autorizatia de functionare eliberata de organismul de reglementare din tara in care ofertantul este rezident ? copie legalizata tradusa in limba romana de traducator autorizat
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cifra medie anuala de afaceri pe ultimii 3 ani sa fie cel putin egala cu 1.300.000 lei.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Realizarea in ultimii 3 ani a cel putin 1 (un) contract al carui obiect a fost prestarea deservicii similare.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Negociere
Au fost deja selectati candidati
Nu
IV.1.2) Limitarea numarului de operatori economici invitati sa prezinte oferte sau sa participe
Numar de agenti economici preconizat: 5
Aut Contr nu doreste limit nr de ag ec.Select se va real pe baza indepl crit de calif.Neandepl unui crit de calif.va duce la excl.cand.Toti candidatii calificati vor fi invitati sa partic.la negocieri
IV.1.3) Reducerea numarului de operatori economici in timpul negocierii sau al dialogului
Aplicarea unei licitatii care sa se deruleze in etape succesive pentru a reduce progresiv numarul solutiilor care trebuie discutate sau al ofertelor care trebuie negociate
Nu
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
12/2011
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 21.05.2012 14:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
22.05.2012 10:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 22.05.2012 12:00
Locul: Sala de sedinte a Primariei ILIA
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: nu
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Fonduri bugetare
VI.3) Alte informatii
a.In cazul in care urmare a negocierii doua sau mai multe oferte finale vor avea acelasi pret minim, atunci in vederea atribuirii contractului de achizitie publica se va solicita respectivilor ofertanti, pentru departajare, o noua propunere financiara finala in plic inchis, caz in care contractul va fi atribuit ofertantului a carui noua propunere financiara are pretul cel mai scazut.b. Documentatie descriptiva cuprinde conditiile impuse de catre achizitor, operatorilor economici care vor depune candidatura la procedura negociere cu publicarea prealabila a unui anunt de participare initiata in vederea contractarii unui credit in cuantum de 1.200.000 (unmiliondouasutemii) lei. Cerintele minime prevazute in Documentatia Descriptiva sunt obligatorii pentru toti operatorii economici care vor depune oferta la procedura de achizitie publica initiata in vederea contractarii unui credit in cuantum de 1.200.000 lei si vor constitui clauze obligatorii ale contractului de achizitie publica, ce nu vor putea fi modificate, fiind considerate esentiale de catre autoritatea contractanta. Avand in vedere caracterul obligatoriu al acestor cerinte, se impune precizarea ca orice oferta care nu va indeplini in mod cumulativ aceste cerinte, va fi respinsa, in faza de preselectare a ofertelor preliminare.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Term.dep.contest.este de 10 zile incepand cu ziua urmat.luarii la cunos. despre un act al aut.contr. considerat nelegal in conf.cu prev.art. 256^2 alin (1) litera a) coorob.cu prev.art.256^2 alin (2) din O.U.G. nr. 34/2006
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Oficiul juridic al Primariei Comunei ILIA
Adresa postala: str Libertatii, nr 56, jud Hunedoara, Localitatea: ILIA, Cod postal: 337270, Romania, Tel. +40 254282716, Email: [email protected], Fax: +40 254282716
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
02.04.2012 12:08
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer