Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Servicii de acordare de credit-tip linie de credit pentru investi?ii in valoare de 41.000.000 lei pentru asigurarea cofinantarii proiectului cu titlul ?CREAREA INFRASTRUCTURII GENERALE SI SPECIFICE ACTIVITATILOR DE TURISM DIN AREALUL CLIMATIC GHITU-MOLIV


Anunt de participare numarul 142326/05.03.2013
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARAA.D.I. MOLIVISU
Adresa postala: Comuna Arefu, Sat Capataneni/Ungureni, DN7C, Casa de Cultura, etaj 1, birou 4, Localitatea: Capatanenii Ungureni, Cod postal: 117042, Romania, Punct(e) de contact: Pavel Birla, Tel. +40 348525898, Email: [email protected], Fax: +40 348525898, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
Adresa de la care se pot obtine informatii suplimentare:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Caietul de sarcini si documentele suplimentare (inclusiv documentele pentru dialogul competitiv si sistemul de achizitie dinamic) pot fi obtinute la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
asociere formata din mai multe autoritati publice locale
Activitate (activitati)
Altele: turism
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Servicii de acordare de credit-tip linie de credit pentru investi?ii in valoare de 41.000.000 lei pentru asigurarea cofinantarii proiectului cu titlul ?CREAREA INFRASTRUCTURII GENERALE SI SPECIFICE ACTIVITATILOR DE TURISMDIN AREALUL CLIMATIC GHITU-MOLIVISU Comuna Arefu, Judetul Arges? finantat dinfonduri europene nerambursabile
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
6 - Servicii financiare: (a) Servicii de asigurare (b) Servicii bancare si de investitii
Locul principal de prestare: Romania
Comuna Arefu, judet Arges
Codul NUTS: RO311 - Arges
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Autoritatea contractanta va contracta o finantare rambursabila in valoare de 41.000.000 lei pentru minim 120 de luni de la data intrarii in vigoare a contractului, pentru a asigura cofinantareaproiectului integrat ?CREAREA INFRASTRUCTURII GENERALE SI SPECIFICE ACTIVITATILOR DE TURISMDIN AREALUL CLIMATIC GHITU-MOLIVISU Comuna Arefu, Judetul Arges?, finantat prin POR AP 5 DMI 5.2?. Perioada de tragere va fi de 21 de luni, perioada de gratie de minim 24 de luni, iar perioada de rambursare de minim 96 de luni.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
66113000-5 - Servicii de acordare de credit (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Prezentul contract are drept scop contractarea imprumut in suma de 41.000.000 leipe o perioada de minim 120 de luni cu o perioada de gratie de minim 24 de luni pentru asigurarea cofinantarii proiectului cu titlul , ,Crearea infrastructurii generale si specificeactivitatilor de turism din arealul climatic Ghitu-Molivisu, comuna Arefu, judetul Arges??, conform Documentatiei descriptive.
Conform art.28 pct.(5) din OUG 34/2006, valoarea estimata a achizitiei (pretul total al contractului) este de 12.400.000 lei, reprezentand suma taxelor, comisioanelor, dobanzilor si oricaror alte forme de remuneratie aferente serviciilor respective
Valoarea estimata fara TVA: 12, 400, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
120 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Valoare 124.000 lei. Pentru garantia depusa in euro se foloseste cursul BNR cu 5 zile anterior datei limita de depunere oferte. Perioada de valabilitate: cel putin egala cu perioada de valabilitate a ofertei. Mod de constituire in conformitate cu art. 86 alin. (1) din H.G. nr. 925/2006. In caz asocieri, garantia poate fi constituita pe numele oricaruia din operatori. A.C va elibera garantia conform prevederi art. 88 din H.G. nr. 925/2006. Orice oferta neinsotita de garantie va fi respinsa. A.C are dreptul de a retine garantia de participare in conformitate cu prevederile art. 87 din HG 925/2006. Garantia nu poate fi constituita de subcontractanti. Daca este incident art. 278 indice 1 din OUG 34/2006, A.C va retine contestatorului, din garantia de participare, suma de 8799, 99lei, conform art. 278 indice 1 din OUG 34/2006. Garantia de buna executie se va constitui in conformitate cu prevederile art.89 alin.(2) din H.G. nr.925/2006.Conform art.90 alin.(1) din H.G nr 925/2006, garantia de buna executie se constituie printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara (de preferat, de catre o banca ce are corespondent in Romania) sau de o societate de asigurari, care devine anexa la contract.Garantia trebuie sa fie irevocabila.Cuantumul garantiei de buna executie va fi de 5% din valoarea contractului fara TVA.Autoritatea contractanta are dreptul de a emite pretentii asupra garantiei de buna executie, oricand pe parcursul indeplinirii contractului, in limita prejudiciului creat, in cazul in care contractantul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contract. Anterior emiterii unei pretentii asupra garantiei de buna executie autoritatea contractanta are obligatia de a notifica pretentia contractantului, precizand obligatiile care nu au fost respectate.Autoritatea contractanta va elibera/restitui garantia de buna executie conform prevederilor art.92 alin. (2) din H.G nr. 925/2006.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Bugetul propriu al Autoritatii contractante si fonduri nerambursabile AM POR
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Daca un grup de operatori economici depun o oferta comuna, aceste cerinte trebuie indeplinite de fiecare membru al grupului.Candidatii straini vor prezenta documentele eliberate de autoritatile competente, insotite de traducerea autorizata a acestora in limba romana. Documentele emise in alta limba decat limba romana trebuie sa fie insotite de traducere autorizata in limba romana.In cazul in care persoana care semneaza declaratiile/formularele solicitate nu este reprezentantul legal al operatorului economic, se va atasa o imputernicire pentru aceasta, in original. Prin imputernicire se va autoriza semnatarul ofertei sa angajeze operatorul economic in procedura pentru atribuirea contractului de achizitie publica.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e) (dupa caz): Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate:
I.Declaratie privind eligibilitatea Prezentare ? Formular 1
Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art. 180 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. Declaratia va fi prezentata de totimembrii grupului de operatori economici (asociere) care depun o oferta comuna, si de tertul sustinator , daca este cazul.Cazier fiscal si judiciar al operatorului economic ofertant, iar pentru ofertanti straini, document echivalent.
II.Declaratie privind calitatea de participant la proceduraOfertantul trebuie sa completeze Formularul 3 - ?Declaratie privind calitatea de participant la procedura?
(In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular).Daca un grup de operatori economici depune o oferta comuna, cerinta trebuie indeplinita de fiecare membru al grupului. Declaratia va fi prezentata si de subcontractant (daca este cazul).III.Documente care demonstreaza neincadrarea in prevederile art. 1811. Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art. 181 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 337/2006, cu modificarile si completarile ulterioare ? Formular 2. Declaratia va fi prezentata de toti membrii grupului de operatori economici (asociere) care depun o oferta comuna, daca este cazul.In cazul in care un operator economic este sustinut de un tert, atunci tertul sustinator va prezenta Declaratia privind neincadrarea in prevederile art.181 din OUG 34/2006 ? Formular 2. In cazul in care un operator se afla intr-una din situatiile prevazute la art.181 din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, atunci acest operator va fi exclus din procedura.
2.Certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor catrebugetul general consolidat de stat eliberat de D.G.F.P. din care sa reiasa ca operatorul economic nu are datorii scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele, in original, in copie legalizata sau in copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul
3. Certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor catre bugetul local pentru sediul sau punctul/punctele de lucru implicate in derularea contractului din care sa reiasa ca operatorul economic nu are datorii scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele, in original, in copie legalizata sau in copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Persoanele juridice straine vor prezenta orice document edificator eliberat de autoritati ale tarii de origine (certificate, caziere fiscale, alte documente echivalente) prin care sa dovedeasca faptul ca si-au indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre bugetul de stat si bugetul local, in conformitate cu cerintele solicitate de autoritatea contractanta. Pentru operatorii economici straini se vor aplica prevederile art. 182 din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Aceste documente se vor prezenta, insotite de traducere autorizata a acestora in limba romana.
Candidatii care nu si-au indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre bugetul de stat sau catre bugetul local, in conformitate cu prevederile legale in vigoare in Romania sau in tara in care isi au resedinta, vor fi exclusi din procedura de atribuire.
4. Reesalonarea datoriilor nu reprezinta un aranjament cu creditorii.
5.Certificatele se vor prezenta in original sau copie lizibila cu mentiunea "conform cu originalul?.
(In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular).IV.Declaratie ?Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta? Ofertantul trebuie sa completeze Formularul 4, Declaratia ?Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta?.
(In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular).
V.Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 691 din O.U.G. nr. 34/2006 Ofertantul trebuie sa completeze Formularul 5
Incadrarea in situatia prevazuta la art. 691 din OUG nr.34/2006 atrage excluderea ofertantului din procedura aplicata pentru atribuirea contractului de achizitie publica. Persoanele ce detin functii de decizie in cadrul autoritatii contractante cu privire la organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire respectiv care aproba/semneaza documente emise in legatura cu sau pentru procedura de atribuire, inclusiv persoanele care aproba bugetul aferent autoritatii contractante, necesar finantarii contractului sunt: Consiliul Director : Pavel Birla, Despan Florian, Viorel Minzatu, Cracan Vasile Cristian, Panaitescu Alexandru Raoul; reprezentantii asociatilor: primar Stoican Gheorghe, primar Alecu Evlampie, primar Ionescu Ion, Presedinte Consiliu judetean Nicolescu Constantin; angajati: Toma Mihaela, Istrate Elena, Madalina Mircea, Trasca Ramona.Declaratia va fi prezentata atat de catre subcontractant, cat si dede tertul sustinator daca este cazul. Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e) (dupa caz): Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate:
Ofertantul sa fie legal inregistrat 1.Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comertului, emis cu cel mult 30 de zile inaintea datei limita de depunere a candidaturii, in original sau copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Din certificat trebuie sa rezulte faptul ca nu sunt inscrise mentiuni cu privire la faliment ori lichidare, administrarea afacerilor de catre un judecator sindic sau cu privire la declansarea unei proceduri legale pentru declararea sa in una din aceste situatii.
Acesta trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele date:
a) denumirea operatorului economic si toate datele de identificare;
b) codul unic de inregistrare;
c) sediul social, sedii secundare, puncte de lucru, filiale, sucursale, subunitati (adresa);
d) structura actionariatului;
e) numele reprezentantilor legali ai operatorului economic;
f) domeniul de activitate principal;
g) domeniile de activitate secundare;
h) situatia societatii (daca este in stare de functionare, dizolvare, reorganizare judiciara, lichidare, insolventa, faliment sau suspendare temporara a activitatii).
In cazul unui grup de operatori economici care depun oferta comuna, cerinta este considerata indeplinita daca asociatii au ca domenii de activitate cele cu codul solicitat pentru partea din contract pe care o realizeaza. Tertul nu poate sustine un operator economic ofertant cu codul sau CAEN, din considerentul ca un cod CAEN ii apartine in nume propriu, nefiind o resursa transferabila.
Inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire, autoritatea contractanta va solicita operatorului economic clasat pe primul loc, pentru conformitate, certificatul constatator (sau documentul echivalent) in original sau in copie legalizata.
Pentru operatorii economici straini se vor depune:
- Documente care dovedesc o forma de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional din care sa rezulte abilitatea operatorului economic de a presta serviciile care fac obiectul contractului ce urmeaza a fi atribuit, in conformitate cu tara de origine/tara in care operatorul economic este stabilit, in original sau copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?, insotite de traducerea autorizata in limba romana.
- Certificat constatator (sau document echivalent) emis de registrul comertului (sau autoritatea echivalenta din tara in care ofertantul este rezident), valabil la data limita de depunere a ofertei, din care sa rezulte obiectul de activitate relevant pentru obiectul prezentei achizitii si faptul ca nu sunt inscrise mentiuni cu privire la procedura insolventei sau operatiuni similare.
NOTA: Documentele solicitate mai sus vor fi valabile la data limita de depunere a ofertelor.
Candidatii straini vor prezenta documentele eliberate de autoritatile competente, insotite de traducerea acestora in limba romana de catre un traducator autorizat. Traducerile vor fi semnate si stampilate pe fiecare pagina de catre traducatorul autorizat.
Operatorii economici straini vor prezenta o declaratie pe propria raspundere prin care, in cazul in care oferta depusa de ei este declarata castigatoare, isi asuma responsabilitatea pentru una din optiunile:
- In termen de 45 de zile de la comunicarea rezultatului procedurii vor prezenta dovada deschiderii unui punct de lucru in Romania, in cazul in care nu au constituit un astfel de punct de lucru, sau
- Inainte de incheierea contractului, in cazul asocierii cu persoane juridice romane, vor imputernici pe unul dintre asociatii inregistrati in Romania pentru indeplinirea obligatiilor ce ii revin fiecarui asociat, prin legalizarea asocierii.
Documentele se vor prezenta insotite de traducerea autorizata in limba ramana
Ofertele care nu vor contine toate aceste date vor fi respinse.
(In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular).
2. Autorizatie de functionare emisa de Banca Nationala a Romaniei in copie legalizata sau copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e) (dupa caz):
Cerinta 1
Valoarea minima a cifrei medii de afaceri globale pe ultimii 3 ani (2010, 2011, 2012) solicitata a fi indeplinita de catre ofertanti trebuie sa fie de minim 12.400.000 lei
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate: 1. Completare Formular 6 - ?Informatii generale ?2. Prezentarea Bilanturilor contabile, insotite de contul de profit si pierdere, pentru ultimii 3 ani sau documente echivalente. Pentru anul 2012 se accepta balanta contabila la 31.12.2012.3. Ultimele trei rapoarte anuale ale societatii bancare, certificate de auditoriConvertirea in lei si euro pentru ofertantii romani si straini se va realiza la cursul mediu comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru anul respectiv, dupa cum urmeaza: anul 2010 ? 1 euro = 4, 2099 lei, anul 2011 ?1 euro = 4, 2379, anul 2012-1 euro= 4, 3125Persoanele juridice straine vor atasa, documente echivalente, in copie certificata, insotite de traducerea autorizata in limba romana, aceste documente fiind emise de autoritatile competente, care sa certifice indeplinirea cerintei obligatorii privind cifra de afaceri.In cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit operatorul nu se emit astfel de documente sau acestea nu vizeaza toate situatiile, atunci va fi acceptata o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare ori a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens.In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte aceste documente.In cazul depunerii unei oferte/candidaturi comune de catre un grup de operatori economici, indeplinirea cerintei se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului.Documentele prezentate vor fi in copie certificata , ,conform cu originalul? semnata de catre reprezentantul /reprezentantii legali ai ofertantului.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e) (dupa caz): Cerinta 1Experienta similara
Candidatii (operator economic sau membrii asocierii impreuna) trebuie sa faca dovada derularii, in ultimii 3 ani, a maxim 3 contracte de servicii de acordare credite cu valoarea estimata cumulata de cel putin12.400.000 lei.
Cerinta 2
Angajament privind sustinerea tehnica si profesionala (daca este cazul)
Capacitatea tehnica si profesionala a operatorului economic sau grupului de operatori economici care depune o oferta comuna poate fi sustinuta, pentru indeplinirea contractului, de un tert, conform art. 190 din OUG 34/2006. In cazul in care operatorul economic/grupul de operatori economici isi demonstreaza capacitatea tehnica si profesionala invocand sustinerea unui tert, acesta trebuie sa prezinte un ?Angajament ferm?, incheiat in forma autentica, prin care tertul confirma faptul ca va pune la dispozitia ofertantului resursele tehnice si profesionale invocate.In cazul in care operatorul economic sau grupul de operatori economici (asocierea) are un tert sustinator pentru experienta similara, atunci valoarea solicitata ca experienta similara va fi demostrata de tert.
Tertul sustinator nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180 si ale art. 181 lit. a), c1) si d) din OUG 34/2006. Tertul sustinator va prezenta Declaratia privind neincadrarea in prev. art. 691 din O.U.G. 34/2006, cu mod. si compl. ulterioare.
Cerinta 3Informatii privind subcontractantii
In cazul in care candidatura include subcontractanti, se vor furniza informatii despre acestia, dupa cum urmeaza: denumirea subcontractantilor, specializarea acestora si specificarea serviciilor care urmeaza a fi prestate de subcontractant/sucontractanti.
Subcontractantul trebuie sa furnizeze Declaratia privind calitatea de participant la procedura si Declaratia privind neancadrarea in prev.art.691 din O.U.G 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
Autoritatea contractanta va solicita ofertantului castigator, ca la incheierea contractului de achizitie publica, sa prezinte contractele incheiate intre contractant si subcontractantii nominalizati in oferta. Contractele prezentate trebuie sa fie in concordanta cu oferta si se vor constitui in anexe la contractul de achizitie publica.
Pe parcursul derularii contractului, contractantul nu are dreptul de a inlocui subcontractantii nominalizati in oferta fara acceptul autoritatii contractante, iar eventuala inlocuire a acestora nu trebuie sa conduca la modificarea propunerii tehnice sau financiare initiale in dezavantajul autoritatii contractante.
Cerinta nr.4-
Informatii privind asocierea operatorilor economici
In cazul in care un grup de operatori economici vor depune o oferta comuna, candidatura trebuie sa cuprinda un acord sau o scrisoare preliminara de asociere in care sa se mentioneze ca toti asociatii isi asuma raspunderea colectiva si solidara pentru indeplinirea contractului, ca liderul asociatiei este imputernicit sa se oblige si sa primeasca instructiuni in numele tuturor asociatilor si este raspunzator in nume propriu si in numele Asocierii pentru indeplinirea contractului. Intelegerea trebuie sa stipuleze de asemenea ca toti asociatii din Asociere sunt obligati sa ramana in Asociatie pe intreaga durata a contractului.
In cazul in care acordul de asociere este incheiat in alta limba decat limba romana, se va prezenta si traducerea autorizata in limba romana a acestuia.
In cazul in care contractul este atribuit unei asocieri de operatori economici care au depus oferta comuna, se solicita de catre autoritatea contractanta, inainte de incheierea contractului, prezentarea acordului de asociere in original cu semnaturile autentificate.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate: Prezentarea urmatoarelor documente: -Lista principalelor prestari de servicii similare din ultimii 3 ani (Formularul 7)-Fisa de experienta similara (Formularul 8);
-Certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate publica ori de catre clientul privat beneficiar pentru demonstrarea nivelului, perioada prestatiei si sa precizeze daca prestatia s-a efectuat in conformitate cu clauzele contractuale.Atunci cand un grup de operatori economici depune oferta comuna, cerinta cu privire la experienta similara se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului.Prezentarea urmatoarelor documente: - ?Angajament ferm? ? in forma autentica ? Formularul 9.- Fisa de experienta similara Formularul 8 ? completat de tertul sustinatorDeclaratie privind eligibilitatea pentru neincadrarea in prev. art.180 din OUG. nr. 34/2006 - Formular 1. ? completat de tertul sustinator- Declaratie privind neincadrarea in prev. art. 181 din OUG. 34/2006 ? Formular 2. - completat de tertul sustinator- Declaratie privind neincadrarea in prev. art. 691 din O.U.G. 34/2006, cu mod. si compl. ulterioare - Formular 5. completat de tertul sustinatorIn cazul in care oferta include subcontractanti, se va completa Formularul 10 din Sectiunea Formulare cu denumirea subcontractantilor, specializarea acestora si specificarea serviciilor care urmeaza a fi prestate de subcontractant/subcontractanti.Subcontractantul/ Subcontractantii declarativor completa ?Declaratie privind calitatea de participant la procedura? ? Formularul 3Formularul 5? Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 69 indice 1 din OUG 34/2006Se va prezenta Acordul de asociere (Formular 11), in original
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Negociere accelerata
Proiectul pentru care se achizitioneaza creditul are ca termen de finalizare sfarsitul lunii aprilie 2015 iar durata executiei lucrarilor, asa cum a fost estimata de proiectant este de 27 de luni. Avand in vedere: valoarea acestui proiect cat si complexitatea acestuia, faptul ca se vor realiza executie lucrari, montaj utilaj tehnologic, furnizare: utilaje, echipamente tehnologice si functionale cu montaj, utilaje fara montaj si echipamente de transport, dotari, active necorporale pentru realizarea si punerea in functiune a unui numar de 10 obiecte de investitie, faptul ca membrii asociati sunt unitati administrativ-publice, asociatia are un buget propriu care nu-i permite sa asigure resursele financiare pentru atingerea obiectivelor proiectului cu finantare europeana in ritmul accelerat necesar pentru incadrarea in durata contractului de finan?are iar neasigurarea ritmului lucrarilor determina pierderea finantarii, fapt ce justifica aplicarea procedurii.
IV.1.2) Limitarea numarului de operatori economici invitati sa prezinte oferte sau sa participe
Numar minim preconizat: 3 ; numar maxim: 5
Cifra de afaceri globala medie anuala pe ultimii 3 ani.Vor fi selectati pentru etapa II primii 5 operatori cu cea mai mare cifra de afaceri globala medie anuala pe ultimii 3 ani.
IV.1.3) Reducerea numarului de operatori economici in timpul negocierii sau al dialogului
Aplicarea unei licitatii care sa se deruleze in etape succesive pentru a reduce progresiv numarul solutiilor care trebuie discutate sau al ofertelor care trebuie negociate
Nu
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 11.03.2013 16:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
19.03.2013 10:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 19.03.2013 11:00
Locul: la sediul autoritatii contractante
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
reprezentanti imputerniciti ai candidatilor
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Fonduri bugetare
VI.3) Alte informatii
Limitarea numarului de operatori invitati sa prezinte oferte: Numar minim preconizat 3 si numar maxim 5 agenti economiciCriterii obiective de limitare a numarului de candidati: Cifra de afaceri globala medie anuala pe ultimii 3 ani.Vor fi selectati pentru etapa II primii 5 operatori cu cea mai mare cifra de afaceri globala medie anuala pe ultimii 3 ani.Negocierile se vor derula pana in momentul in care, fiecare participant la negocieri declara ca propunerea financiara pe care a prezentat-o nu mai poate fi imbunatatita. Dupa finalizarea negocierilor cu toti candidatii, autoritatea contractanta va transmite candidatilor invitatia de reconfirmare a rezultatului negocierilor, prin depunerea unei oferte finale (propunerea tehnica finala si propunerea financiara finala cerute prin Fisa de date a achizitiei, precum si Scrisoarea de inaintare - ETAPA III ? FINALA (Formularul nr. 13)). Candidatul nu are dreptul ca, prin oferta finala, sa aduca modificari elementelor stabilite in procesul de negociere. Oferta prin care elementele stabilite in procesul de negociere sunt schimbate va fi considerata neconforma si va fi respinsa. Criteriul de atribuire al contractului este ?cel mai mic pret?. Pretul total al contractului reprezinta suma taxelor, comisioanelor, dobanzilor si oricaror alte forme de remuneratie aferente serviciilor respective, conform art. 28, pct. 5 din OUG 34/2006. In cazul in care doi sau mai multi candidati au ofertat acelasi pret, atunci criteriul de departajare va fi marja ratei dobanzii oferita de banca, adica candidatul cu cea mai mica marja a ratei dobanzii oferita de banca va fi declarat castigator. In cazul in care doi sau mai multi candidati ale caror oferte sunt plasate pe primul loc au oferit aceeasi marja a ratei dobanzii, se va solicita reofertarea in plic inchis in vederea departajarii ofertelor.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
conform art.256 indice 2 din OUG nr.34/2006
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara A.D.I.Molivisu
Adresa postala: Comuna Arefu, DN7C, Casa de cultura, etaj 1, biroul 4, jud. Arges, Localitatea: Arefu, Cod postal: 117042, Romania, Tel. +40 348525898, Email: [email protected], Fax: +40 348525898
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
01.03.2013 14:56
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer