Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Servicii de contractare a unui credit in vederea asigurarii finantarii unor obiective de investitii pentru dezvoltarea infrastructurii edilitare a comunei Balotesti, judetul Ilfov


Anunt de participare numarul 133267/21.02.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Comuna Balotesti (Consiliul Local)
Adresa postala: Calea Bucuresti nr. 89, Localitatea: Balotesti, Cod postal: 077017, Romania, Punct(e) de contact: Violeta Baba, Tel. +40 0213511093, Email: [email protected], Fax: +40 0213521885, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Autoritate regionala sau locala
Activitate (activitati)
Altele: Servicii generale ale administratiei publice locale
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Servicii de contractare a unui credit in vederea asigurarii finantarii unor obiective de investitii pentru dezvoltarea infrastructurii edilitare a comunei Balotesti, judetul Ilfov
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
6 - Servicii financiare: (a) Servicii de asigurare (b) Servicii bancare si de investitii
Locul principal de prestare: Comuna Balotesti, judetul Ilfov
Codul NUTS: RO322 - Ilfov
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Situatia infrastructurii edilitare din localitate prezinta un interes ridicat din partea comunitatii locale, fiind resimtita necesitatea modernizarii urgente a acesteia.
Raportat la necesarul sumelor de investit pentru finalizarea acelor obiective de investitii mentionate in caietul de sarcini si deja elaborate la faza studiu de fezabilitate, a rezultat ca finantarea acestora din sursele proprii ale consiliului local ori provenind de la bugetul de stat vor conduce la mari intarziere in promovarea acestor investitii, cu consecinta certa a stagnarii dezvoltarii comunitatii locale.
Pentru a preveni o astfel de situatie s-a decis contractarea unui credit bancar in cuantum de 26.000.000 pentru cofinantarea acestor investitii, care odata finalizate, vor contribui la dezvoltarea comunitatii locale si creearea unor resurse financiare aditionale continuarii procesului de modernizare a localitatii.In consecinta, Unitatea Administrativ Teritoriala a Comunei Balotesti, prin hotararea Consiliului Local Balotesti intentioneaza sa atribuie un contract de servicii pentru contractare a unui credit in vederea asigurarii finantarii unor obiective de investitii pentru dezvoltarea infrastructurii edilitare a comunei Balotesti, judetul Ilfov, conform specificatiilor prezentate in caietul de sarcini.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
66113000-5 - Servicii de acordare de credit (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Autoritatea contractanta intentioneaza sa contracteze un imprumut in suma de 26.000.000 RON, caruia ii corespunde o valoare estimata de 36.000.551 lei, reprezentand dobanzi si comisioane.
Valoarea estimata fara TVA: 36, 000, 551RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
240 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
a) Cuantumul garantiei de participare: 720.011, 02 lei.b) Perioada de valabilitate a garantiei: 60 de zile de la data stabilita pentru depunerea ofertelor.c) Cuantumul ce se va retine in conditiile art. 2781 din O.U.G. nr. 34/2006:11.600 lei.d) Forma de constituire a garantiei de participare: - instrument de garantare irevocabil emis, in conditiile legii, de o societate bancara ori de o societate de asigurari sau- ordin de plata cu conditia confirmarii acestuia de catre banca emitenta pana la data depunerii ofertelor. Cuantumul garantiei de buna executie este de 10% din valoarea contractului.Garantia de buna executie se constituie prin printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari in conditiile art. 90 alin. (1) din H.G. nr. 925/2006 sau prin retineri succesive din sumele datorate pentru facturile partiale, in conditiile prevazute la art. 90 alin. (3) din H.G. nr. 925/2006. In acest ultim caz, suma initiala pe care o va depune contractantul in contul deschis la dispozitia autoritatii contractante va fi de 0, 5% din pretul contractului.Ofertantul declarat castigator are obligatia de a constitui garantia de buna executie a contractului in conditiile de mai sus cel mai tarziu in termen de 15 zile de la data semnarii contractului, sub sanctiunea rezilierii acestuia.Autoritatea contractanta va elibera/restitui garantia de buna executie conform prevederilor art. 91- 92 din H.G. nr. 925/2006.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Fonduri proprii.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1
Se va prezenta Declaratia privind eligibilitatea.
Se vor prezenta cazierul judiciar si cazierul fiscal pentru operatorul economic.
Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii
Se va completa Formularul nr. 1 si se vor prezenta cazierele indicate in coloana alaturata, aflate in perioada de valabilitate.
Cerinta nr. 2
Se va prezenta Declaratia privind neincadrarea in prevederile art. 181 din O.U.G. nr. 34/2006
Se va prezenta certificatul eliberat de Administratia Finantelor Publice din care sa rezulte faptul ca operatorul economic si-a indeplinit obligatiile fiscale de plata catre bugetul de stat pentru luna anterioara celei in care se depun candidaturile.
Se va prezenta certificatul eliberat de Autoritatile Publice Locale din care sa rezulte faptul ca operatorul economic si-a indeplinit obligatiile de plata catre bugetul local pentru luna anterioara celei in care se depun candidaturile.
Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii
Se va completa Formularul nr. 2 semnat de catre ofertant si se vor prezenta certificatele constatoare indicate in coloana alaturata.
Ofertele depuse de operatorii economici care figureaza cu datorii restante neachitate catre bugetul de stat sau catre bugetul local vor fi respinse.Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a solicita pentru conformitate ofertantului clasat pe primul loc prezentarea certificatelor constatatoare privind plata impozitelor si taxelor catre stat in original/copie legalizata, inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire.
Cerinta nr. 3
Se va prezenta Declaratia pe propria raspundere privind neincadrarea in prevederile art. 691 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoanele cu functii de decizie din cadrul autoritatii contractante sunt:
a) Primar - Florian Danut ION;
b) Viceprimar - Aurel GRIGORAS.
c) Contabil - Margareta LICSANDRU.
d) Compartiment Achizitii ? Violeta BABA.
Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii:
Se va completa Declaratia pe propria raspundere privind neincadrarea in prevederile art. 691.
Cerinta nr. 4
Se va prezenta Certificatul de participare cu oferta independenta conform Ordinului presedintelul A.N.R.M.A.P. nr. 314/2010.
Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii:
Se va completa Formularul nr. 13. Cerinta nr. 1
Se va prezenta certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comertului in raza caruia este situat sediul ofertantului cu cel mult 30 de zile inainte de data limita de depunere a ofertei din care sa rezulte cel putin informatiile legate de structura actionarilor, reprezentantii legali, obiectul de activitate, faptul ca nu sunt inscrise mentiuni privind procedura insolventei sau ca ofertantul este in incapacitate de plata, lichidare voluntara sau alte proceduri care au ca efect juridic suspendarea activitatii/dizolvarea persoanei juridice. Obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN din certificatul constatator.
Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii
Prezentarea certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comertului.
Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a solicita pentru conformitate ofertantului clasat pe primul loc prezentarea certificatului constatatoar emis de ORC in original/copie legalizata, inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire.
Cerinta nr. 2
Prezentarea autorizatiei de functionare emisa de Banca Nationala a Romaniei/organismul de reglementare din tara de domiciliu a candatului.
Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii
Se vor prezenta documentele care dovedesc dreptul de a practica servicii de creditare.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Se vor prezenta Informatiile generale aferente ultimilor trei ani. Media cifrei de afaceri globale a ofertantului pe ultimii trei ani trebuie sa fie egala sau mai mare decat suma de 72.000.000 lei.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Se va prezenta Lista privind principalele contracte indeplinite in ultimii 3 ani. Candidatul trebuie sa faca dovada ca prestat in ultimii 3 ani, in cadrul unuia sau mai multor contracte similare, servicii de acordare de credite pentru organizatii a caror valoare sa fie de minim 36.000.551 lei fara TVA (reprezentand valoarea estimata a contractului ? dobani, comisioane, speze).
Se va prezenta recomandarea datata, semnata si parafata de beneficiar ori certificatul constatator emis in conformitate cu prevederile art. 971 alin. (1) din H.G. nr. 925/2006.
Cerinta nr. 2
Se va prezenta Formularul nr. 6, insotit de anexa la acesta (CV-ul in format EUROPASS), aferent fiecarei persoane propusa in cadrul echipei, semnat de catre fiecare titular in parte. Ofertantul trebuie sa faca dovada ca dispune de cel putin de urmatorul personal de specialitate necesar pentru indeplinirea contractului:
1. Manager de contract:
a) pregatire profesionala (experienta) relevanta in domeniul bancar de minim 3 ani;
b) participarea la cel putin unui contract de creditare in calitate de manager de contract.
2. Ofiter de credite:
a) pregatire profesionala (experienta) relevanta in domeniul bancar de minim 3 ani;
c) participarea la cel putin unui contract de creditare in calitate de ofiter de credite.
Prezentarea Angajamentului ofertantului privind resursele umane ca, in cazul indisponibilitatii unor persoane dintre cele nominalizate pentru indeplinirea contractului, le va inlocui numai cu persoane avand cel putin calificarile celor nominalizate initial si luate in calcul la evaluarea candidaturii.
Se va prezenta Lista cuprinzand subcontractantii cu specializarea acestora.Se solicita ca fiecare subcontractant sa completeze si sa prezinte Formularul nr. 1 si Formularul nr. 2. In cazul in care pentru indeplinirea contractului nu este necesara subcontractarea, operatorul economic va face precizarea ?nu este cazul? in cadrul formularului.
Criterii de selectie privind participarea la etapa a II-a a procedurii de atribuire:
Valoarea totala a creditelor acordate in ultimii 3 ani.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Da
Conform legii, serviciile de creditare pot fi prestate numai de catre organisme acreditate de Banca Nationala a Romaniei ori o alta institutie similara.
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Negociere accelerata
Luand in considerare HCL Balotesti nr. 59 din 19.12.2011 care cuprinde prin anexa 2 obiectivele de investitii de interes public care urmeaza a fi realizate prin accesarea unei finantari rambursabile in perioada imediat urmatoare, dupa cum se observa inca din primul obiectiv ?Protectia resurselor de apa, sisteme integrate de alimentare cu apa, statii de tratare, canalizare si statii de epurare? odata cu obtinerea finantarii rambursabile, autoritatea contractanta va cofinanta proiecte de interes local desfasurate impreuna cu Ministerul Mediului si Padurilor - Administratia Fondului pentru Mediu (vezi adresa nr. 160874/20.10.2011). Fara asigurarea cofinantarii proiectul anterior mentionat, fondurile asigurate de Ministerul Mediului si Padurilor vor fi realocate, comuna Balotesti fiind in imposibilitate de a atrage alte fonduri pentru realizarea investitiilor prioritare, si alte proiecte fiind intr-o situatie similara.
IV.1.2) Limitarea numarului de operatori economici invitati sa prezinte oferte sau sa participe
Numar de agenti economici preconizat: 5
Autoritatea contractanta va selecta in vederea participarii la etapa a II-a a procedurii de atribuire primii 5 candidati clasati in ordinea punctajului obtinut - vezi informatii suplimentare.
IV.1.3) Reducerea numarului de operatori economici in timpul negocierii sau al dialogului
Aplicarea unei licitatii care sa se deruleze in etape succesive pentru a reduce progresiv numarul solutiilor care trebuie discutate sau al ofertelor care trebuie negociate
Nu
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economicin ceea ce priveste:
- criteriile mentionate in continuare
Criterii
Pondere
1.
Pretul ofertei
80%
Descriere: a)pentru oferta cu costul cel mai mic (dobanzi si comisioane), se acorda punctajul maxim, respectiv 80 pct; b)pentru ofertele cu marja mai mare decat cea prevazuta la lit. a), se aplica urmatorul algoritm de calcul - (costul cel mai mic/ costul oferit) x 80 pct.
2.
Alternative de finantare pentru realizarea in avans cu 12 luni a investitiilor publice
10%
Descriere: a)pentru oferta care prezinta o alternativa viabila de finantarepentru realizarea in avans cu 12 luni a investitiilor publicefata de termenul avizat, se acorda punctajul maxim alocat de 10 pct;b) pentru oferta care nu prezinta o alternativa de finantarepentru realizarea in avans cu 12 luni a investitiilor publicefata de termenul avizat, nu se acorda puncte.
3.
Alternative de reducere costuri in perioada de tragere
10%
Descriere: a)pentruoferta care ofera cea mai marereducere a costului pe perioada de tragere se acorda punctajul maxim, respectiv 10 pct; b) pentru oferta care ofera o reducere a costului pe perioada de tragere mai mica decat decat cea prevazuta la lit. a), se aplica urmatorul algoritm de calcul - (costul cel mai mic pe perioada de tragere / costul oferit pe perioada tragere) x 10 pct.
Punctaj maxim componenta tehnica: 20
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
Credit_Balotesti_2012
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 05.03.2012 00:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
06.03.2012 10:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 06.03.2012 11:00
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: nu
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Fonduri bugetare
VI.3) Alte informatii
Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a solicita legalizarea asocierii in cazul in care oferta comuna este declarata castigatoare. Operatorii economici au dreptul de a se asocia cu scopul de a depune oferta comuna. Intr-o astfel de situatie se va prezenta acordul de asociere din care vor rezulta cel putin urmatoarele: - asociatii sunt responsabili solidar si nelimitat de executarea integrala a contractului, la termen si in conditiile asumate prin acesta;
-nominalizarea liderului asociatiei, a membrilor asociatiei, impreuna cu datele de identificare ale acestora;
-comunicarile cu privire la desfasurarea procedurii de atribuire se vor face cu liderul asociatiei;
-partea/partile din contract care urmeaza sa fie indeplinite de fiecare asociat in parte. Nota: Indeplinirea cerintelor privind situatia economico - financiara precum si capacitatea tehnico - economica se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. Asociatii au obligatia de a depune documentele mentionate la punctele III.2.2. ? III.2.3. din care sa rezulte indeplinirea cerintelor respective.Daca dupa derularea rundelor de negociere, se va constata situatia de egalitate pentru doi sau mai multi ofertanti in ceea ce priveste prima pozitie a clasamentului, departajarea se va face prin luarea in considerare, pe rand, valorilor transmise in ceea ce priveste factorii de evaluare mentionati, in urmatoarea ordine: Pretul ofertei, Alternative de finantare pentru realizarea in avans cu 12 luni a investitiilor publice, Alternative de reducere costuri in perioada de tragere, pana la departajare. Daca si dupa aplicarea agoritmului de departajare, situa?ia de egalitate se men?ine, autoritatea contractanta va solicita ofertantilor aflati in situatia de egalitate, transmiterea de noi valori in privin?a factorilor de evaluare men?iona?i.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
10 zile de la publicarea anuntului de participare, respectiv de la data luarii la cunostiinta a actului administrativ considerat nelegal, conform art. 255 si urmatoarele din O.U.G. nr. 34/2006.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Comuna Balotesti
Adresa postala: Sat Saftica, Calea Bucuresti, nr. 89, Jud. Ilfov, Localitatea: Balotesti, Cod postal: 077141, Romania, Tel. +40 213511093, Email: [email protected], Fax: +40 213521885
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
20.02.2012 14:09
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer