Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - SERVICII DE ELABORARE A STUDIULUI TEHNIC ?PLANUL PENTRU PREVENIREA, PROTECTIA SI DIMINUAREA EFECTELOR INUNDATIILOR IN BAZINUL HIDROGRAFIC SIRET?


Anunt de participare numarul 141379/04.01.2013
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Administratia Nationala "Apele Romane" - Administratia Bazinala de Apa Siret
Adresa postala: Str. Cuza Voda, nr. 1, Bacau, Localitatea: Bacau, Cod postal: 600274, Romania, Punct(e) de contact: Compartiment U.I.P., Tel. +40 234537383, In atentia: ing. Iulian-Sorin ALBESCU, Email: [email protected], Fax: +40 234510050, Adresa internet (URL): http: //das.rowater.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Minister sauorice alta autoritate nationala sau federala, inclusiv subdiviziuni regionale sau locale ale acestora
Activitate (activitati)
Altele: Gospodarirea apelor
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
SERVICII DE ELABORARE A STUDIULUI TEHNIC ?PLANUL PENTRU PREVENIREA, PROTECTIA SI DIMINUAREA EFECTELOR INUNDATIILOR IN BAZINUL HIDROGRAFIC SIRET?
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
12 - Servicii de arhitectura; servicii de inginerie si servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbana si servicii de arhitectura peisagistica; servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica; servicii de testare si analiza tehnica
Locul principal de prestare: La sediul prestatorului si in teren: bazinul hidrografic al raului Siret
Codul NUTS: RO2 - Macroregiunea doi
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Se solicita prestarea serviciilor de elaborare a studiului tehnic ?Planul pentru Prevenirea, Protectia si Diminuarea Efectelor Inundatiilor in Bazinul Hidrografic Siret?, si anume: elaborarea scenariilor de amenajare la nivelul intregului bazin aflat in administrarea A.B.A. ?SIRET?; identificarea si elaborarea unui plan adecvat de masuri structurale si nestructurale, pentru imbunatatirea sistemului actual de management al inundatiilor in sens pro-activ, cu atentie speciala pentru promovarea masurilor preventive; prioritizarea masurilor de management al riscului la inundatii care sa fie finalizate in urma parcurgerii procedurii S.E.A. si a analizei socio-economice realizata cu consultarea administratiilor locale si centrale si a utilizatorilor de apa din bazin.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
71335000-5 - Studii tehnice (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Pentru implementarea proiectului ?Planul pentru Prevenirea, Protectia si Diminuarea Efectelor Inundatiilor in Bazinul Hidrografic Siret?, finantat din Fondul de Coeziune, in baza Contractului de finantare nr. 103082 din 22.12.2010, in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu, Axa Prioritara 5 ? Domeniul Major de interventie 1 si cofinantat de la Bugetul de Stat, se solicita elaborarea studiului tehnic ?Planul pentru Prevenirea, Protectia si Diminuarea Efectelor Inundatiilor in Bazinul Hidrografic Siret?, si anume:
? elaborarea scenariilor de amenajare la nivelul intregului bazin aflat in administrarea A.B.A. ?SIRET?;
? identificarea si elaborarea unui plan adecvat de masuri structurale si nestructurale, pentru imbunatatirea sistemului actual de management al inundatiilor in sens pro-activ, cu atentie speciala pentru promovarea masurilor preventive;
? prioritizarea masurilor de management al riscului la inundatii care sa fie finalizate in urma parcurgerii procedurii S.E.A. si a analizei socio-economice realizata cu consultarea administratiilor locale si centrale si a utilizatorilor de apa din bazin.
Valoarea estimata fara TVA: 1, 600, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
5 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul solicitat al garantiei de participare este de 30.000 lei.In cazul ofertantilor care se declara I.M.M. si fac dovada acestui fapt prin prezentarea documentelor prevazute in Legea 346/2004, garantia de participare se constituie in cuantum de 50% din valoarea mai-sus precizata.Perioada de valabilitate a garantiei pentru participare este de 90 de zile de la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.Modul de constituire a garantiei de participare: ? scrisoare de garantie bancara (in conformitate cu modelul anexat ? Formularul 11) sau orice instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara ori de o societate de asigurari, care se va prezenta in original, la sediul autoritatii contractante, in cuantumul si pentru perioada de valabilitate mai-sus solicitate, precum si in S.E.A.P., in conformitate cu prevederile art. 18 din H.G. nr. 1660/2006 (actualizata);? ordin de plata emis in favoarea autoritatii contractante in contul pentru garantii de participare, deschis la Trezoreria Bacau, cod IBAN: RO45TREZ0615005XXX003761, CIF: RO18264854, cu conditia confirmarii acestuia de catre banca emitenta, pana la data deschiderii ofertelor.In cazul in care garantia de participare se va constitui in alta valuta, valoarea garantiei de participare se va determina prin echivalenta leu/alta valuta, la cursul anuntat de B.N.R. in data de 28.01.2013, dupa ora 12. Cuantumul garantiei de buna executie va fi de 10% din valoarea (fara T.V.A.) a contractului. Garantia de buna executie se constituie printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari, care devine anexa la contract.Prevederile art. 86 alin. (2) ? (4) se aplica in mod corespunzator. Termenul de constituire a garantiei de buna executie este de 10 zile de la semnarea contractului.In cazul ofertantilor care se declara I.M.M. si fac dovada acestui fapt prin prezentarea documentelor prevazute in Lg. nr. 346/2004, garantia de buna executie se constituie in cuantum de 50% din valoarea mai-sus precizata.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Proiectul este finantat din Fondul de Coeziune, in baza Contractului de finantare nr. 103082 din 22.12.2010, in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu si cofinantat de la Bugetul de Stat.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1. Declaratie privind eligibilitatea.
Se solicita prezentarea formularului 12A completat. In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular. De asemenea, un tert sustinator este obligat sa prezinte acest formular. In conformitate cu art. 180 din O.U.G. nr. 34/2006, autoritatea contractanta are obligatia de a exclude din procedura aplicata pentru atribuirea contractului de achizitie publica orice ofertant care se afla in
situatia expusa la acest articol.
2. Declaratie privind neincadrarea ofertantului in situatiile prevazute la art. 181 din O.U.G. nr. 34/2006.
Se solicita prezentarea formularului 12B completat. Se solicita prezentarea certificatelor constatatoare privind indeplinirea obligatiilor exigibile de plata a impozitelor si taxelor catre stat, inclusiv cele locale, precum si a contributiei pentru asigurarile sociale de stat, somajului, asigurarilor de sanatate (formulare-tip eliberate de autoritatile competente din tara in care candidatul/ofertantul este rezident) si orice alte datorii la bugetul de stat, din care sa reiasa ca ofertantul nu are datorii scadente la plata in luna anterioara celei in care se depun ofertele; se vor prezenta toate actele doveditoare obtinute pentru inlesniri, esalonari la plata si ordinele de plata cu care s-au efectuat platile pentru inlesnirile sau esalonarile la plata, pentru bugetul de stat din ultimele trei luni, comisia avand dreptul de a solicita originalele pentru confirmare. In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular. Orice operator economic va fi exclus din procedura de atribuire a contractului de achizitie publica daca se afla in una din situatiile prevazute la art. 181 din O.U.G. nr. 34 din 2006, daca prezinta informatii false sau nu prezinta informatiile solicitate de catre autoritatea contractanta, in legatura cu situatia proprie. Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a solicita operatorului economic, pe parcursul derularii procedurii de achizitie publica, pana in momentul adjudecarii, documente edificatoare prin care sa se faca dovada ca nu se afla in situatiile prevazute la art. 181 din O.U.G. nr. 34 din 2006. De asemenea, tertul sustinator are obligatia neincadrarii in situatiile prevazute la lit. a), c^1) si d) ale art. 181 din O.U.G. nr. 34/2006.3. Declaratie privind calitatea de participant la procedura.
Se solicita prezentarea formularului 12C completat. In cazul unei asocieri sau subcontractare, fiecare operator economic participant la procedura este obligat sa prezinte acest formular.
4. Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta.
Se solicita prezentarea formularului 28 completat. In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte acest formular.
5. Declaratie privind neincadrarea ofertantului in situatiile prevazute la art. 69^1 din O.U.G. nr. 34/2006.
Se solicita prezentarea formularului 29 completat. In cazul unei asocieri sau subcontractare, fiecare operator economic participant la procedura este obligat sa prezinte acest formular. Ofertantul/ Candidatul/ Ofertantul asociat/ Subcontractantul/ Tertul sustinator care are drept membri in cadrul consiliului de administratie/ organ de conducere ori de supervizare si/sau are actionari ori asociati persoane care sunt sot/sotie, ruda sau afin pana la gradul al patrulea inclusiv sau care se afla in relatii comerciale, astfel cum sunt acestea prevazute la art. 69, lit.a) din O.U.G. 34 din 2006, cu persoane ce detin functii de decizie in cadrul autoritatii contractante, este exclus din procedura de atribuire.
Persoanele cu functii de decizie in cadrul autorita?ii contractante: Director ? dr. ing. Emil VAMANU; Director Tehnic ? ing. Mihai TALPAU; Director Tehnic ? ing. Nicolae BERINDEAN; Director Tehnic ? ing. Irina LUCAVETCHI; Director Economic ? ec. Camelia ARDELEANU. 1. Certificat constatator.
Pentru persoanele fizice sau juridice romane: se solicita prezentarea Certificatului constatator emis de Oficiul Registrului Comertului la o data astfel incat informatiile prezentate in acesta sa fie reale la data limita de deschidere a ofertei, din care sa rezulte obiectul de activitate relevant pentru obiectul prezentei achizitii.
Pentru persoanele fizice sau juridice straine: se solicita prezentarea Certificatului constatator (sau document echivalent) emis de Oficiul Registrului Comertului (sau autoritatea similara din tara in care ofertantul este rezident) la o data astfel incat informatiile prezentate in acest document sa fie reale la data limita de deschidere a ofertei, din care sa rezulte obiectul de activitate, relevant pentru obiectul prezentei achizitii. Documentul va fi insotit de traducerea acestuia de un traducator autorizat.
In cazul unei asocieri, fiecare asociat este obligat sa prezinte acest document.
NOTA: Ofertantului clasat pe primul loc i se va solicita, inainte de transmiterea comunicarii privind rezultantul procedurii de atribuire, sa prezinte, pentru conformitate, documentul in original/copie legalizata.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1 - obligatorie:
Situatia economico-financiara
Cerinta nr. 2 - obligatorie:
Declaratie privind cifra medie de afaceri globala realizata in ultimii 3 ani.
Se solicita declararea cifrei de afaceri globale a operatorului economic ofertant, realizata in ultimii 3 (trei) ani.
Cifra medie anuala globala de afaceri in ultimii 3 ani trebuie sa fie cel putin egala cu 3.000.000 lei sau echivalentul in Euro, 661.682, 00 Euro (1 Euro = 4, 5339 lei, curs valabil in data de 11.12.2012). Atunci cand un grup de operatori economici depune oferta/candidatura comuna, situatia economica
si financiara se demonstreaza prin luarea in considerare a resurselor tuturor membrilor grupului.Atentie! Pentru operatorii economici care sunt I.M.M., valoarea cifrei medii
de afaceri globale pe ultimii 3 ani se reduce cu 50% cu conditia prezentarii
formularului DECLARATIE privind incadrarea intreprinderii in categoria
I.M.M.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1 - obligatorie:
Lista principalelor servicii similare prestate in ultimii 3 ani.
Se solicita prezentarea unei declaratii la care se anexeaza Lista cu serviciile similare prestate in ultimii 3 ani, continand valori, perioade de prestare, beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati.
Cerinta nr. 2 - obligatorie:
Experienta similara.
Se solicita ca in ultimii 3 ani ofertantul sa fi prestat servicii similare ? servicii de elaborare studii hidrologice, hidraulice, de prognoza inundatiilor, modelare hidraulica si alte tipuri de studii in domeniul protectiei impotriva inundatiilor ? in valoare egala sau mai mare de 1.500.000 lei (fara T.V.A.)
sau echivalentul in Euro, 330.841, 00 Euro (1 Euro = 4, 5339 lei, curs valabil in data de 11.12.2012).
Cerinta nr. 3 - obligatorie:
Informatii privind personalul tehnic de specialitate si de asigurarea calitatii.
Declaratia referitoare la efectivele medii anuale ale personalului angajat si al cadrelor de conducere in ultimii 3 ani.
Se solicita asigurarea personalului de specialitate care este considerat necesar pentru indeplinirea contractului de servicii.
Se solicita desemnarea de ofertant, ca Manager de proiect, care va asigura coordonarea elaborarii documentatiilor solicitate si care va reprezenta ofertantul in relatiile cu beneficiarul, o persoana cu studii superioare tehnice si atestat de Manager de proiect si care
a mai participat la coordonarea si elaborarea, cel putin, a unui proiect similar din punct de vedere a complexitatii, in domeniul prevenirii, protectiei si diminuarii efectelor inundatiilor.
Cerinta nr. 4 - obligatorie:
Declaratie privind echipamentele tehnice, utilaje, instalatii.
Se solicita asigurarea (in dotare proprie, prin contracte sau conventii de inchiriere ferme) cu echipamente tehnice pentru masuratori topografice, echipament informatic (tehnica de calcul pentu activitatea de birou) si de comunicare (telefon, fax), mijloace de transport (pentru deplasarea in teren si la sediul Beneficiarului) si alte dotari care sunt considerate necesare pentru indeplinirea contractului de servicii.
Cerinta nr. 5 - obligatorie:
Certificat de atestare Ministerul Mediului.
Se solicita ca ofertantul sa fie atestat de catre Ministerul Mediului, conform Ordinului nr. 1671 din 2007 actualizat, pentru domeniile a), b), c) si d) mentionate la art. 11 din ordin sau sa fie atestat la un nivel echivalent de o autoritate abilitata din tara in care este rezident (pentru persoanele fizice/juridice straine).
Cerinta nr. 6 - obligatorie:
Certificat de autorizare O.N.C.G.C. sau A.N.C.P.I.
Se solicita ca ofertantul sa fie autorizat de catre O.N.C.G.C., conform Ordinului nr. 538 din 2001 sau de catre A.N.C.P.I., conform Ordinului nr. 107 din 2010 sau sa dispuna, cel putin de o persoana autorizata conform ordinelor mai-sus mentionate, astfel: persoane fizice ? pentru categoria A iar persoane juridice ? pentru clasa a II-a sau sa fie atestat la un nivel echivalent de o autoritate abilitata din tara in care este rezident (pentru persoane fizice/juridice straine).
Cerinta nr. 7 - obligatorie:
Informatii privind proportia in care contractul de servicii urmeaza sa fie indeplinit de catre subcontractanti.
Cerinta nr. 8 - obligatorie:
Informatii privind asocierea (daca este cazul).
Cerinta obligatorie:
Standarde de asigurarea calitatii.
Se solicita ca ofertantul sa fie atestat ISO 9001.
Cerinta obligatorie
Standarde de protectia mediului.
Se solicita ca ofertantul sa fie atestat ISO 14001.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Da
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
21878/14.12.2012
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 13.02.2013 15:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
20.02.2013 16:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 06.03.2013 18:00
Locul: In SEAP
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: nu
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Da
Trimitere (trimiteri) la proiect(e) si/sau program(e): Proiectul este finantat din Fondul de Coeziune, in baza Contractului de finantare nr. 103082 din 22.12.2010, in cadrul Programului Operational Sectorial Mediu, Axa Prioritara 5 ? Domeniul Major de interventie 1 si cofinantat de la Bugetul de Stat.
Tip de finantare: Fonduri europeneFond european: Programul Operational Sectorial Mediu
VI.3) Alte informatii
1. Pentru demonstrarea indeplinirii criteriilor de calificare din prezenta Fisa de Date a Achizitiei, ofertantul are dreptul de a prezenta initial, conform cu art. 11, alin (4) din HG 925/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, Declaratie pe proprie raspundere semnata de reprezentantul sau legal - Sectiunea Formulare, prin care sa confirme ca indeplineste criteriile de calificare, astfel cum au fost solicitate inDocumentatia de Atribuire. Declaratia va fi insotita de o anexa in care ofertantul trebuie sa mentioneze succint, dar precis, modul concret de indeplinire a respectivelor cerinte. In cazul in care ofertantul uzeaza de Declaratia pe proprie raspundere prin care sa confirme indeplinirea cerintelor de calificare, acesta are obligatia de a prezenta/completa certificatele/documentele edificatoare care probeaza/confirma indeplinireacerintelor de calificare atunci cand primeste din partea Autoritatii Contractante o solicitare in acest sens, in termenul prevazut in respectiva solicitare.2. In situatia participarii la procedura cu oferta comuna, oferta individuala cu sustinere, oferta comuna cu sustinere, in ceea ce priveste indeplinirea cerintelor de calificare - se va avea in vedere Anexa 2 la Ordinul A.N.R.M.A.P. nr. 509 din 14 septembrie 2011, privind formularea criteriilor de calificare si selectie publicat in M.O., Partea I, nr. 687/28.09.2011.3.In cazul in care vor exista doua sau mai multe oferte care contin in cadrul propunerii financiare acelasi pret, modul de departajare a ofertelor cu pretul cel mai scazut egal se va realiza prin incarcarea in sistem a unui nou document cu o noua propunere financiara.4.Toate fisierele, semnate electronic, incarcate in S.E.A.P. pot fi deschise cu aplicatia: ?shellSAFE Verify?, aplicatie care poate fi descarcata gratuit la adresa certSIGN: http: //www.certsign.ro/certsign/produse/sigurantadocumentelor/shellsafe-verify.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Termenul de sesizare a CNSC in vederea anularii unui act considerat nelegal este de 10 zile incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta despre acel act. Deciziile CNSC pot fi atacate cu plangere la Curtea de Apel Bacau in 10zile de la comunicare.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
Administratia Bazinala de Apa SIRET ? Compartimentul juridic si contencios
Adresa postala: str. Cuza Voda, nr. 1, Localitatea: Bacau, Cod postal: 600274, Romania, Tel. +40 234541646/135, Email: [email protected], Fax: +40 234510050
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
03.01.2013 11:12
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer