Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Servicii de elaborare studii aferente habitatelor si speciilor de interes comunitar din perimetrul siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras


Anunt de participare numarul 145829/14.08.2013
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
ASOCIATIA "MUNTII FAGARAS"
Adresa postala: Rasinari, Str. Octavian Goga nr. 1687, jud. Sibiu, Localitatea: Rasinari, Cod postal: 557200, Romania, Punct(e) de contact: Vraciu Adrian Tel. 0752-681727, Tel. +40 269557779, In atentia: Vraciu Adrian, Email: [email protected], Fax: +40 269557779, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
Adresa de la care se pot obtine informatii suplimentare:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Caietul de sarcini si documentele suplimentare (inclusiv documentele pentru dialogul competitiv si sistemul de achizitie dinamic) pot fi obtinute la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la:
Punctul (punctele) de contact mentionat(e) anterior
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
ONG
Activitate (activitati)
- Mediu
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
Servicii de elaborare studii aferente habitatelor si speciilor de interes comunitar din perimetrul siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
10 - Servicii de studii de piata si de sondaje de opinie
Locul principal de prestare: Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras
Codul NUTS: RO126 - Sibiu
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Lot nr. 1 - ?Servicii de elaborare studii aferente habitatelor forestiere de interes comunitar?
Lot nr. 2 - ?Servicii de elaborare studii aferente habitatelor neforestieresi florei de interes comunitar?
Lot nr. 3 - ?Servicii de elaborare studii aferente faunei de interes comunitar?
Lot nr. 4 - ?Servicii de elaborare studii aferente pasarilor de interes comunitar?
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
79311100-8 - Servicii de elaborare de studii (Rev.2)
35121600-4-Marcaje (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Da
Trebuie depuse oferte pentru unul sau mai multe loturi
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Activitatile proiectului ce vizeaza inventarierea, cartarea si evaluarea starii de conservare a speciilor si habitatelor de interes comunitar din perimetrul siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras sunt urmatoarele:
Lotul 1
Activitatea A.2. ? Inventarierea, cartarea si evaluarea starii de conservare a habitatelor forestiere de interes comunitar din cadrul SCI Muntii Fagaras Si stabilirea masurilor de management specifice.
Lotul 2
Activitatea A.3. - Inventarierea, cartarea si evaluarea starii de conservare a habitatelor neforestiere de interes comunitar din cadrul SCI Muntii Fagaras si stabilirea masurilor de management specifice.
Activitate A.4. - Inventarierea, cartarea si evaluarea starii de conservare a speciilor de plante de interes comunitar din cadrul SCI Muntii Fagaras Si stabilirea masurilor de management.
Lotul 3
Activitatea A.5. - Inventarierea, cartarea si evaluarea starii de conservare a faunei de interes comunitar din cadrul SCI Muntii Fagaras Si stabilirea masurilor de management specifice.
Activitatea A.5.1. - Estimarea efectivelor si cartarea distributiei populatiilor de carnivore mari si vidra, evaluarea starii de conservare si stabilirea masurilor de management specifice.
Activitatea A.5.2. - Inventarierea, cartarea si evaluarea starii de conservare a populaTiilor speciilor de lilieci de interes comunitar din cadrul SCI Muntii Fagaras si stabilirea masurilor de conservare specifice.
Activitatea A.5.3. - Inventarierea, cartarea si evaluarea starii de conservare a populatiilor speciilor de amfibieni de interes comunitar din cadrul SCI Muntii Fagaras si stabilirea masurilor de management specifice.
Activitatea A.5.4. - Inventarierea, cartarea si evaluarea starii de conservare a populatiilor speciilor de pesti de interes comunitar din cadrul SCI Muntii Fagaras Si stabilirea masurilor de management specifice.
Activitatea A.5.5. - Inventarierea, cartarea si evaluarea starii de conservare a populaTiilor speciilor de nevertebrate de interes comunitar din cadrul SCI Muntii Fagaras si stabilirea masurilor de management specifice.
Lotul 4
Activitatea A.6. - Evaluarea populatiilor speciilor de pasari de interes comunitar din cadrul SPA Piemontul Fagaras, evaluarea starii de conservare si stabilirea masurilor de management specifice.
Valoarea estimata pentru Lotul 1:2.730.000 lei
Valoarea estimata pentru Lotul 2:2.205.000 lei
Valoarea estimata pentru Lotul 3:3.590.000 leiValoarea estimata pentru Lotul 4:621.180 lei
Valoarea estimata fara TVA: 9, 146, 180RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
15 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Garantia de participare, in lei fara TVA, respectiv: Lotul 1:27.000 lei; Lotul 2:22.000 lei; Lotul 3:35.000 lei; Lotul 4:12.000 lei. Daca se depun oferte pentru mai multe loturi, cuantumul garantiei se poate cumula in functie de loturile pentru care s-a depus oferta. Valabilitate garantie participare: 120 de zile de la data si ora limita de depunere a ofertelor. In cazul extinderii perioadei de valabilitate a ofertei, perioada de valabilitate a garantiei pentru participare va fi prelungita in mod corespunzator. Garantia de participare se poate constitui: - printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara ori de o societate de asigurari, care se prezinta in original, in cuantumul si pentru perioada prevazuta mai sus prin transmitere/depunere la sediul autoritatii contractante. In cazul constituirii sub forma unei Scrisori de garantie bancara, dovada constituirii se va face prin transmiterea acesteia in original la sediul autoritatii contractante.In orice situatie, dovada constituirii garantiei de participare trebuie sa fie prezentata cel mai tarziu la data si ora stabilite pentru deschiderea ofertelor.- O.P. in contul RO54 RZBR 0000 0600 1314 0011deschis la Raiffeisen Bank, filiala Avrig, beneficiar ASOCIATIA MUNTII FAGARAS, CIF 27820460 cu conditia confirmarii acestuia de catre banca emitenta pana cel tarziu la data si ora deschiderii ofertelor.Ofertantii care vor constitui garantia conform art.16 alin.(2) din Legea 346/2004, vor atasa Declaratia privind incadrarea in categoria IMM.NOTA: neconstituirea garantiei de participare in cuantumul si forma solicitata si neprezentarea dovezii de constituire cel mai tarziu la data si ora stabilite pentru deschiderea ofertelor, atrage dupa sine respingerea ofertei ca inacceptabila. Echivalenta pentru o garantie de participare depusa in alta moneda decat leul, se va face la cursul leu/valuta al BNR, cu 5 zile anterioare datei limita de depunere a ofertelor. Cuantumul garantiei de buna executie 10% din valoarea contractului fara TVA.Modul de constituire a garantie de buna executie: printr-un instrument de garantare emis in conditiile legii sau retineri succesive din sume datorate pentru facturi partiale.Restituirea garantiei de buna executie se va face in felul urmator: in termen de 30 zile de la data incheierii procesului-verbal de finalizare a serviciilor, daca nu a ridicat pana la acea data pretentii asupra ei;
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Program: ?POS Mediu? Axa Prioritara 4.Proiect: " Managementul integrat al siturilor Natura 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras? beneficiar Asociatia Muntii Fagaras.Cod proiect: SMIS CSNR 36867
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
1.Formularul 1 - ?Declaratie pe propria raspundere privind eligibilitatea?- se va prezenta atat de ofertanti cat si de ofertanti asociati, terti sustinatori, daca este cazul;2.Formularul 2 - ?Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in prevederile art. 181 din O.U.G. 34/2006? - se va prezenta atat de ofertanti cat si de ofertanti asociati; daca este cazul, tertii sustinatori nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 181, lit. a), c1) si d) din OUG 34/2006;
3. Certificat de atestare fiscala, privind achitarea obligatiilor exigibile catre bugetul de stat roman si catre bugetele asigurarilor sociale de stat (sanatate, pensii, somaj), eliberat de catre Directia Generala a Finantelor Publice si Controlul Finantelor de Stat ? ofera informatii despre situatia personala a ofertantilor, ofertantilor asociati.Ofertantii din alte tari decat Romania vor trebui sa depuna documente echivalente care sa ateste indeplinirea obligatiilor financiare fata de bugetul de stat din tara de origine, emis de autoritatile competente din tara respectiva.
Operatorii economici vor prezenta certificate fiscale care sa prezinte situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele.
In cazul unei asocieri, acest certificat va fi prezentat de catre fiecare membru al asocierii;
Se va permite depunerea documentului solicitat in oricare din formele: original/copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
4. Certificat privind plata taxelor si impozitelor locale, eliberat de catre primaria locala, privind achitarea obligatiilor catre bugetul local - ofera informatii despre situatia personala a ofertantilor, ofertantilor asociati.Ofertantii din alte tari decat Romania vor trebui sa depuna documente echivalente care sa ateste indeplinirea obligatiilor financiare fata de bugetul local din tara de origine, emis de autoritatile competente din tara respectiva.
Operatorii economici vor prezenta certificate fiscale care sa prezinte situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele.
In cazul unei asocieri, acest certificat va fi prezentat de catre fiecare membru al asocierii;
Se va permite depunerea documentului solicitat in oricare din formele: original/copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Pentru documentele care nu sunt in limba romana se va atasa si traducerea autorizata in limba romana.
5. Certificat privind plata contributiei la asigurarile sociale (pentru statele in care autoritatile fiscale nu colecteaza si CAS). Persoanele juridice/fizice inregistrate in state in care autoritatile fiscale nu colecteaza si contributia la asigurarile sociale vor prezenta un certificat privind
plata contributiei la asigurarile sociale, sau a taxei echivalente, care sa ateste indeplinirea obligatiilor fata de bugetul de stat. Certificatul mentionat mai sus trebuie sa prezinte situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele. In cazul unei asocieri
acest certificat va fi prezentat de catre fiecare membru al asocierii.
Se va permite depunerea documentului solicitat in oricare din formele: original/copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Pentru documentele care nu sunt in limba romana se va atasa si traducerea autorizata in limba romana.
5.Formularul 3 - ?Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta? ? pentru respectarea Ord. ANRMAP 314/2010. In cazul unei asocieri acest formular va fi completat si prezentat de catre liderul asocierii.
6. Formularul 3.1. - ?Declaratie privind calitatea de participant la procedura? - ofera informatii legate de depunerea de catre ofertanti a ofertei in nume propriu, ca asociat in cadrul unei asociatii sau ca subcontractant;
7.Formularul 4 - "Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in prevederile art. 69^1 din O.U.G. 34/2006 (evitarea conflictului de interese)? ? se va prezenta atat de ofertanti cat si de ofertanti asociati, subcontractanti, terti sustinatori. Persoanele cu functie de decizie din cadrul autoritatii contractante in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de achizitie sunt: Bucur Bogdan ? Presedinte Asociatia Muntii Fagaras; COTARLEA Ioan - membru Consiliul Director; RUSU Laurentiu - membru Consiliul Director; Lungu Cornelia Carmen - manager proiect; Vraciu Adrian - administrator de proiect; Dadarlat Alexandara ? responsabil financiar.
Prezentarea acestui formular se face pentru evitarea conflictului de interese si respingerea ofertelor care se afla in situatiile prevazute de art. 69^1 din O.U.G. 34/2006;
Se va permite depunerea documentelor solicitate in cadrul acestei sectiuni in oricare din formele: original/copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Pentru documentele care nu sunt in limba romana se va atasa si traducerea autorizata in limba romana.
In cazul in care exista incertitudini in ceea ce priveste situatia personala a unui ofertant, Autoritatea Contractanta are dreptul de a solicita in mod direct informatii de la autoritatile competente. A.Persoane juridice/fizice romane - Certificat constatator emis de catre Oficiul Registrului Comertului din care sa rezulte denumirea completa, sediul social, persoanele autorizate/administratori, sedii secundare, puncte de lucru, filiale, sucursale, subunitati, domeniul principal de activitate, domenii de activitate secundare.Informtiile cuprinse in Certificatul constator trebuie sa fie reale/actuale la data limita de depunere a ofertelor.
B.Persoane juridice/fizice straine ? orice document in traducere autorizata in limba romana, emise de autoritatile competente din tara in care isi are sediul ofertantul, din care sa rezulte denumirea completa, sediul social, persoanele autorizate/administratori, sedii secundare, puncte de lucru, filiale, sucursale, subunitati, domeniul principal de activitate, domenii de activitate secundare.Documentul trebuie sa fie edificator din acest punct de vedere, in sensul ca trebuie sa contina si activitatea care constituie obiectul contractului si sa dovedeasca o forma de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, ca persoana fizica sau juridica, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este stabilit, cf. prevederilor art. 182 din OUG 34/2006.
Se vor prezenta documentele solicitate in cadrul acestei sectiuni in oricare din formele: original/copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Se solicita ofertantului clasat pe primul loc, inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire, sa prezinte pentru conformitate documentul in original/copie legalizata.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta 1.
Valoarea medie globala a Cifrei de Afaceri, a ofertantului (operator economic sau membrii asocierii de operatori
economici impreuna) pe ultimii trei ani financiari incheiati (2010, 2011, 2012) trebuie sa fie cel putin egala cu:
- 2.730.000 lei pentru Lotul 1
- 2.205.000 lei pentru Lotul 2
- 3.590.000 lei pentru lotul 3
-621.180 lei pentru lotul 4Documente relevante:
bilantul contabil sau extrase de bilant inregistrat la organele competente,
raport de audit, dupa caz, sau orice alte documente echivalente.Calculul cifrelor de afaceri prezentate in alte monede decat leul, se va utiliza cursul leu/valuta comunicat de BNR pt. anii in cauzaAsocierea formata exclusiv din operatori economici incadrati in categoria
IMM-urilor, persoane fizice sau juridice romane, care depun oferta comuna,
beneficiaza de aceeasi reducere a cifrei de afaceri.Ofertantii nerezidenti vor prezenta traduceri autorizate in limba romana ale
documentelor solicitate mai sus.
In cazul in care candidatul isi demonstreaza situatia economica si financiara
invocand si sustinerea acordata de catre o alta persoana (conform art. 186 din OUG 34/2006), atunci acesta are obligatia de a dovedi sustinerea de care beneficiaza.
Persoana ce asigura sustinerea financiara nu trebuie sa se afle in situatia care determina excluderea din procedura de atribuire conform prevederilor art. 180, art. 181 lit. a), c^1) si d) si art .69^1 din OUG 34/2006, cu toate modificarile si completarile ulterioare.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Completarea si prezentarea urmatoarelor formulare: Formularul 5 - Informatii generale.Calculul cifrelor de afaceri prezentate in alte monede decat leul, se va utiliza cursul leu/valuta comunicat de BNR pt. anii in cauzaDeterminarea valorii medii globale a cifrei de afaceri realizata in ultimii 3 ani financiari incheiati, se va calcula in functie de data la care operatorul economic a fost infiintat sau si-a inceput activitatea.Nota: Cifra de afaceri a ofertantilor care se incadreaza in categoria IMM-lor va fi admisa in cuantum de 50% din valoarea impusa.Asocierea formata exclusiv din operatori economici incadrati in categoria IMM-urilor, persoane fizice sau juridice romane, caredepun oferta comuna, beneficiaza de aceeasi reducere a cifrei de afaceri.Angajament ferm al persoanei respective, completat conform Formular nr.15.Completarea si prezentarea Formularelor conform prevederilor art. 180, art. 181 lit. a), c^1) si d) si art .69^1 din OUG 34/2006
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta 1.
Olista a principalelor servicii prestate in ultimii 3 ani, continand valori, perioade de prestare, beneficiar, indiferent daca acestia din urma suntautoritati contractante sau clenti privati.
Ofertantul trebuie sa faca dovada ca a prestat in ultimii 3 ani (36 de luni) in cadrul unuia sau a maxim 5 contracte pentru fiecare lot in parte, servicii similare ca natura si complexitate cu cele prevazute in cadrul caietului de sarcini, in valoare/VALOARE CUMULATA de MINIM/CEL PUTIN, de:
-682.500 lei pentru Lotul 1: -551.250 lei pentru Lotul 2: -897.500 lei pentru Lotul 3: -155.295 lei pentru Lotul 4: Ofertantii nerezidenti vor prezenta traduceri autorizate in limba romana ale
documentelor solicitate mai sus.
Cerinta 3.
Efectivele medii anuale ale personalului angajat si al cadrelor de conducere.
Se vor prezenta informatiile referitoare la persoanele de conducere si cele responsabile pentru indeplinirea contractului.
Cerinta 3.
Pentru Lotul nr. 1 - numar minim de experti implicati in activitatile aferente lotului 1 este de 18 din care: - minim 2 specialisti ecologi, cu studii superioare, cu experienta minima de 5 ani in domeniul studiilor (experienta generala) si experienta minima de 3 ani in prestari de servicii similare cu specialitatea pe care o va detine in cadrul contractului( experienta specifica);
- 1 specialist GIS, cu studii superioare, cu experienta minima de 5 ani in domeniul studiilor si experienta minima de 3 ani in domeniul GIS;
- minim 3 specialisti in silvicultura, cu studii superioare, cu experienta minima de 5 ani in domeniul studiilor si experienta minima de 3 ani in domeniul amenajarii padurilor;
- minim 6 specialisti in silvicultura, cu studii superioare, cu experienta minima de 5 ani in domeniul studiilor si experienta minima de 3 ani in domeniul inventarierii, cartarii si evaluarii starii de conservare a habitatelor forestiere;
- minim 4 specialisti in silvicultura, cu studii superioare in domeniul managementului forestier si monitorizare forestiera, cu experienta minima de 5 ani in domeniul studiilor si experienta minima de 3 ani in domeniul management forestier si monitorizare forestiera;
- minim 2 specialisti in domeniile botanicii, fitosociologiei si/sau ecologiei vegetale, cu studii superioare, cu experienta minima de 5 ani in domeniul studiilor si experienta minima de 3 ani in domeniile botanicii, fitosociologiei si/sau ecologiei vegetale;
Pentru persoanele nominalizate se vor prezenta copii ale urmatoarelor doc.:
- CV-urile semnate in original, insotite de declaratia de disponibilitate;
- diplome de studii in copie cu mentiunea ?conform cu originalul?;Pentru dovedirea experientei generale si spcifice a expertilor se va prezenta orice tip de document: copie dupa fiaa de post, copie dupa contractul de munca, copia contractului de colaborare/prestari servicii, copie dupa Revisal, etc. care sa face dovada indeplinirii experientei/ cerintei solicitate
In cazul in care expertul nu este angajat al ofertantului, se permite prezentarea unui angajament de participare la indeplinirea contractului, care sa includa si angajamentul ca, daca ofertantul va fi declarant castigator, va incheia cu acesta un contract de munca, pe perioada de derulare a contractului.
Continuare Cerinta 3.
Pentru Lotul nr. 2 - numarul minim de experti implicat in activitatile aferente lotului 2 este de 10 din care: - minim 8 specialisti in domeniile botanicii, fitosociologiei si/sau ecologiei vegetale, cu studii superioare, cu experienta minima de 5 ani in domeniul studiilor (experinta generala) si experienta minima de 3 ani in prestari de servicii similare cu specialitatea pe care o va detine in cadrul contractului( experienta specifica), din care:
- 2 specialisti, cu experienta in realizarea studiilor populationale, si 1 specialist in fitosociologie cu experienta in prelucrarea numerica a datelor de vegetatie prin metode de analiza multivariate;
- minim 1 specialistGIS in prelucrarea numerica a datelor, cu studii superioare, cu experienta minima de 5 ani in domeniul studiilor si experienta minima de 3 ani in prelucrarea numerica a datelor;
- 1 specialist in domeniul masurilor de agromediu, cu studii superioare, cu experienta minima de 5 ani in domeniul studiilor si experienta minima de 3 ani in domeniul masurilor de agromediu ;
Pentru persoanele nominalizate se vor prezenta copii ale urmatoarelor doc.:
- CV-urile semnate in original, insotite
de declaratia de disponibilitate;
- diplome de studii in copie cu mentiunea ?conform cu originalul?;Pentru dovedirea experientei generale si spcifice a expertilor se va prezenta orice tip de document: copie dupa fisa de post, copie dupa contractul de munca, copia contractului de colaborare/prestari servicii, copie dupa Revisal, etc. care sa face dovada indeplinirii experientei/cerintei solicitateIn cazul in care expertul nu este angajat al ofertantului, se permite prezentarea unui angajament de participare la indeplinirea contractului, care sa includa si angajamentul ca, daca ofertantul va fi declarant castigator, va incheia cu acesta un contract de munca, pe perioada de derulare a contractului.
Continuare Cerinta 3.
Pentru Lotul nr.3 - numarul min. de experti implicati in activ. lotului 3 este de 29, din care: - min. 12 specialisti biologi in domeniile identificarii, cartarii si evaluarii starii de conservare a populatiilor de carnivore mari (urs, lup si ras) cu studii superioare, cu experienta min. de 5 ani in domeniul studiilor (experinta generala) si experienta min. de 3 ani in prestari de servicii similare cu specialitatea pe care o va detine in cadrul contractului( experienta specifica), dintre care 3 specialisti trebuie sa posede competente privind centralizarea, interpretarea si analiza datelor primare si coordonarea echipelor in teren;
- min. 3 specialisti biologi in domeniul chiropterologie in realizarea identificarii, cartarii si evaluarii starii de conservare a pop. de lilieci, cu studii superioare, cu exp. min. de 5 ani in domeniul studiilor si experienta min. de 3 ani in realizarea identificarii, cartarii si evaluarii starii de conservare a pop. de lilieci, dintre care 2 specialisti trebuie sa posede competente privind centralizarea, interpretarea si analiza datelor primare;
- min. 3 specialisti biologi in domeniul herpetologie, in realizarea identificarii, cartarii si evaluarii starii de conservare a populatiilor de amfibieni, cu studii superioare si cu experienta min. de 5 ani in domeniul studiilor si experienta min. de 3 ani in realizarea identificarii, cartarii si evaluarii starii de conservare a populatiilor de amfibieni, dintre care 1 specialist trebuie sa posede competente privind centralizarea, interpretarea si analiza datelor primare;
- min. 1 specialist biolog in domeniul ihtiologie in realizare identificarii, cartarii si evaluarii starii de conservare a pop. de pesti, cu studii superioare, cu experienta min. de 5 ani in domeniul studiilor si experienta minima de 3 ani in realiz. identificarii, cartarii si evaluarii starii de conservare a pop. de pesti, precum si cu competente in utilizarea dispozitivelor de electronarcoza;
- min. 1 specialist biolog/ecolog in domeniul relatiilor trofice ale ihtiofaunei, cu studii superioare, cu experienta min. de 5 ani in domeniul studiilor si exp. min. de 3 ani in relatiile trofice ale ihtiofaunei;
- minim 2 specialisti biologi/ecologi in domeniul conservarii speciilor si habitatelor acvatice, cu studii superioare, cu experienta min. de 5 ani in domeniul studiilor si experienta min. de 3 ani in domeniul conservarii speciilor si habitatelor acvatice;
- min. 5 specialisti biologi in domeniul entomologi in identificare, cartare si evaluarea starii de conservare a speciilor de nevertebrate apartinand grupelor coleoptere, lepidoptere, ortoptere si odonate, cu studii superioare, cu exp. min. de 5 ani in domeniul studiilor si experienta min. de 3 ani in identificare, cartare si evaluarea starii de conservare a speciilor de nevertebrate apartinand grupelor coleoptere, lepidoptere, ortoptere si odonate ;
- min. 1 specialistbiolog in domeniul malacologie in realz. identificarii, cartarii si evaluarii starii de conservare a speciilor de gastropode terestre, cu studii superioare, cu experienta min. de 5 ani in domeniul studiilor si experienta min. de 3 ani inrealz. identificarii, cartarii si evaluarii starii de conservare a speciilor de gastropode terestre;
- min. 1 specialist GIS/statistician in domeniul analizei datelor primare si integrarea datelor in GIS;Pentru persoanele nominalizate se vor prezenta copii ale urmatoarelor doc.:
- CV-urile semnate in original, insotite
de declaratia de disponibilitate;
- diplome de studii in copie cu mentiunea ?conform cu originalul?;
Pentru dovedirea experientei generale si spcifice a expertilor se va prezenta orice tip de document: copie dupa fisa de post, copie dupa contractul de munca, copia contractului de colaborare/prestari servicii, copie dupa Revisal, etc. care sa face dovada indeplinirii experientei/cerintei solicitate.
Continuare Cerinta nr. 3.
Pentru Lotul nr. 4 - numarul minim experti implicati in activitatile aferente lotului 4 este de 8 din care: - minim 8 specialisti biologi in domeniul ornitologie in realizarea identificarii si cartarii speciilor de pasari, cu studii superioare, cu experienta minima de 5 ani in domeniul studiilor si experienta minima de 3 ani in prestari de servicii similare cu specialitatea pe care o va detine in cadrul contractului(experienta specifica).Dintre acestia, 4 specialisti trebuie sa demonstreze competente in evaluarea starii de conservare a avifaunei si in stabilirea masurilor de management.
Pentru persoanele nominalizate se vor prezenta copii ale urmatoarelor documente:
- CV-urile semnate in original, insotite
de declaratia de disponibilitate;
- diplome de studii in copie cu mentiunea ?conform cu originalul?;Pentru dovedirea experientei generale si spcifice a expertilor se va prezenta orice tip de document: copie dupa fisa de post, copie dupa contractul de munca, copia contractului de colaborare/prestari servicii, copie dupa Revisal, etc. care sa face dovada indeplinirii experientei/cerintei solicitate.In cazul in care expertul nu este angajat al ofertantului, se permite prezentarea unui angajament de participare la indeplinirea contractului, care sa includa si angajamentul ca, daca ofertantul va fi declarant castigator, va incheia cu acesta un contract de munca, pe perioada de derulare a contractului.
Cerinta 4.
Declaratie privind dotarile/echipamentele tehnice de care dispune operatorul economic pentru indeplinirea corespunzatoare a contractului insotit de documente care sa ateste ca operatorul economic dispune de ele (copie dupa lista obiectelor de inventar si mijloace fixe din contabilitate sau contracte de inchiriere sau contracte de leasing, sau alte documente care sa probeze dispozitia ofertantului asupra acestora).
Ofertantul trebuie sa detina urmatoarea dotare tehnica minima:
- min 2 buc mijloc de transport ( 4x4 sau autoturism);
- min 2 buc. GPS;
- min 1 buc. echipament specializat de
Server baze de date GIS;
- min 1 buc echipament specializat pentru Server Aplicatii GIS;
- min 1 buc Statie grafica GIS;
- min 1 buc Statie desktop GIS;
- min 1 buc licenta soft desktop specializat aplicatii GIS;
- min. 1 buc licenta soft client-server aplicatii GIS;
- min.1 buc licenta sistem de operare Windows sau alt sistem de operare compatibil, ce va servi ca platforma suport pentru aplicatii;
- min 1 buc licenta aplicatie GIS Geoportal;La cerinta legata de licente soft-ware-uri, sistem operare si aplicatii ca alternativa la prezentarea acestor licente, se poate depune o declaratie din care sa reiese ca ofetantul dispune de echipamentele necesare pt. elaborarea, editarea etc. studiilor care constituie obiectul contractului.
Dotarea solicitata trebuie sa fie proprie sau inchiriata/comodat. Se va accepta si angajament de punere la dispozitie - art 188 OUG34/2006
Cerinta 5.
Informatii privind subcontractantii:
In cazul in care parte/parti din contract sunt indeplinite de subcontractanti,
indiferent de ponderea si specializarea acestora, se va completa Formularul
14 ? Declaratie privind partea/partile din contract care sunt indeplinite de
subcontractant si specializarea acestora.Ofertantul va prezenta identitatea exacta a acestora, precum si modalitatea in care subcontractorii vor fi inclusi in cadrul echipei propuse.
1. Certificat Sistem de Management de Calitate ISO 9001 sau echivalentul acestuia, conf. art.193 din O.U.G. nr.34/2006.
In cazul asocierii unui grup de operatori economici, cerintele privind standardele de asigurare a calitatii vor trebui sa fie indeplinite de toti membrii asocierii, in conformitate cu partea de contract pe care o vor indeplini conform acordului de asociere.
Nivel(uri) specific(e) minim(e) necesar(e)
Completarea si prezentarea Formularului 6 sia Formularului 7.In sensul prevederilor de mai sus, pentru contractel prezentat in vederea indeplinirii cerintei privind experienta similara aferenta fiecarui lot in parte se vor prezenta certificate/documente/recomandari/ procese-verbale de receptie-partiale/ finale (datate, semnate si parafate de catre beneficiar ? o autoritate contractanta sau un beneficiar privat) prin care se confirma prestarea serviciilor similare in conditiile mentionate, inclusiv informatiile prevazute la art. 188 alin. (2) lit. a) din O.U.G. nr. 34/2006 (beneficiarul contractului;tipul serv. prestate; perioada de prestare; valoarea prestatiilor).Nota: a. Pentru calculul pretului contractelor exprimate in alta moneda decat Lei se vautiliza cursul leu/valuta comunicat de BNR pt. anii in cauza.Cu exceptia cazului in care sunt specificate cerinte pentru fiecare lot in parte, cerintele stablite se aplica in modcorespunzator pentru fiecare lot in parte.Operatorii economici care nu si-au indeplinit conditiile contractuale privindcalitatea si/sau au prezentat documente false in cadrul procedurii de atribuire sau la alte proceduri de atribuire a contractelor de achiziti publica vor fi respinsi din cadrul prezentei proceduri.Ofertantii nerezidenti vor prezenta traduceri autorizate in limba romana ale documentelor solicitate mai sus.Completarea si prezentarea Formularului 8.Completarea si prezentarea urmatoarelor formulare, pentru fiecare expert nominalizat: Formularul 9 si Formularul 10.Completarea si prezentarea Formularului 11 pentru fiecare Lot.Pentru persoanele nominalizate se vor prezenta copii ale urmatoarelor doc.: - CV-urile semnate in original, insotite de declaratia de disponibilitate;
- diplome de studii in copie cu mentiunea ?conform cu originalul?;Pentru dovedirea experientei generale si spcifice a expertilor se va prezenta orice tip de document: copie dupa fisa de post, copie dupa contractul de munca, copia contractului de colaborare/prestari servicii, copie dupa Revisal, etc. care sa face dovada indeplinirii experientei/ cerintei solicitate.In cazul in care expertul nu este angajat al ofertantului, se permite prezentarea unui angajament de participare la indeplinirea contractului, care sa includa si angajamentul ca, daca ofertantul va fi declarant castigator, va incheia cu acesta un contract de munca, pe perioada de derulare a contractului.Completarea si prezentarea urmatoarelor formulare, pentru fiecare expert nominalizat: Formularul 9 si Formularul 10.Completarea si prezentarea Formularului 11 pentru fiecare Lot.Pentru persoanele nominalizate se vor prezenta copii ale urmatoarelor doc.: - CV-urile semnate in original, insotite de declaratia de disponibilitate;
- diplome de studii in copie cu mentiunea ?conform cu originalul?;Pentru dovedirea experientei generale si spcifice a expertilor se va prezentaorice tip de document: copie dupa fisa de post, copie dupa contractul de munca, copia contractului de colaborare/prestari servicii, copie dupa Revisal, etc. care sa face dovada indeplinirii experientei/ cerintei solicitate.In cazul in care expertul nu este angajat al ofertantului, se permite prezentarea unui angajament de participare la indeplinirea contractului, care sa includa si angajamentul ca, daca ofertantul va fi declarant castigator, va incheia cu acesta un contract de munca, pe perioada de derulare a contractului.Completarea si prezentarea urmatoarelor formulare, pentru fiecare expert nominalizat: Formularul 9 siFormularul 10.Completarea si prezentarea Formularului 11 pentru fiecare Lot.Pentru persoanele nominalizate se vor prezenta copii ale urmatoarelor doc.: - CV-urile semnate in original, insotite de declaratia de disponibilitate;
- diplome de studii in copie cu mentiunea ?conform cu originalul?;Pentru dovedirea experientei generale si spcifice a expertilor se va prezenta orice tip de document: copie dupa fisa de post, copie dupa contractul de munca, copia contractului de colaborare/prestari servicii, copie dupa Revisal, etc. care sa face dovada indeplinirii experientei/ cerintei solicitate.In cazul in care expertul nu este angajat al ofertantului, se permite prezentarea unui angajament de participare la indeplinirea contractului, care sa includa si angajamentul ca, daca ofertantul va fi declarant castigator, va incheia cu acesta un contract de munca, pe perioada de derulare a contractului.Completarea si prezentarea urmatoarelor formulare, pentru fiecare expert nominalizat: Formularul 9 si Formularul 10.Completarea si prezentarea Formularului 11 pentru fiecare Lot.Pentru persoanele nominalizate se vor prezenta copii ale urmatoarelor doc.: - CV-urile semnate in original, insotite de declaratia de disponibilitate;
- diplome de studii in copie cu mentiunea ?conform cu originalul?;Pentru dovedirea experientei generale si spcifice a expertilor se va prezenta orice tip de document: copie dupa fisa de post, copie dupa contractul de munca, copia contractului de colaborare/prestari servicii, copie dupa Revisal, etc. care sa face dovada indeplinirii experientei/ cerintei solicitate.In cazul in care expertul nu este angajat al ofertantului, se permite prezentarea unui angajament de participare la indeplinirea contractului, care sa includa si angajamentul ca, daca ofertantul va fi declarant castigator, va incheia cu acesta un contract de munca, pe perioada de derulare a contractului.Completarea si prezentarea Formularului 7.1.Ofertantul trebuie sa detina urmatoarea dotare tehnica minima: - min 2 buc mijloc de transport ( 4x4sau autoturism);
- min 2 buc. GPS;
- min 1 buc. echipament specializat deServer baze de date GIS;
- min 1 buc echipament specializat pentru Server Aplicatii GIS;
- min 1 buc Statie grafica GIS;
- min 1 buc Statie desktop GIS;
- min 1 buc licenta soft desktop specializat aplicatii GIS;
- min. 1 buc licenta soft client-server aplicatii GIS;
- min.1 buc licenta sistem de operare Windows sau alt sistem de operare compatibil, ce va servi ca platforma suport pentru aplicatii;
- min 1 buc licenta aplicatie GIS Geoportal;Dotarea solicitata trebuie sa fie proprie sau inchiriata/comodat. Se va accepta si angajament de punere la dispozitie - art 188 OUG34/2006.Se va prezenta dovada dispozitiei asupra echipamentelor solicitate.Actele privind dotarea cu echipamente se vor prezenta in copie conform cu originalul.La cerinta legata de licente soft-ware-uri, sistem operare si aplicatii ca alternativa la prezentarea acestor licente, se poate depune o declaratie din care sa reiese ca ofetantul dispune de echipamentele necesare pt. elaborarea, editarea etc. studiilor care constituie obiectul contractului.Dotarea solicitata trebuie sa fie proprie sau inchiriata/comodat. Se va accepta si angajament de punere la dispozitie - art 188 OUG34/2006Completarea si prezentarea Formularul 14.Se va prezenta o lista cu subcontractantii care vor participa la indeplinirea contractului, cu datele de identificare ale acestora, specializarea lor si procentul pe care acestia il vor indeplini din contract. Lista se va intocmi conform Fomularului nr.14. In acest caz se vor prezenta si acordurile de subcontractare, conform Formularului nr. 12. La incheierea contractului de achizitie publica, ofertantul va trebui sa prezinte contractele incheiate intre el si subcontractantii nominalizati in oferta. Contractele prezentate trebuie sa fie in concordanta cu oferta si se vor constitui in anexe la contractul de achizitie publica.Pe parcursul derularii contractului, contractantul nu are dreptul de a inlocui subcontractantii nominalizati in oferta fara acceptul autoritatii contractante, iar eventuala inlocuire a acestora nu trebuie sa conduca la modificarea propunerii tehnice sau financiare initiale.Ofertantii vor prezenta dovada certificarii sistemului de management de asigurare a calitatii, ISO 9001 sau echivalentul acestuia.Se va prezenta in acest sens o copie lizibila, certificata pentru conformitate cu originalul, cu semnatura si stampila, dupa certificatul de acreditare aflat in perioada de valabilitate la data limita de depunere a ofertei.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 24.09.2013 16:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
01.10.2013 08:30
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
120zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 01.10.2013 10:00
Locul: ASOCIATIA "MUNTII FAGARAS" - Localitatea Rasinari, Str. Octavian Goga nr. 1687, jud. Sibiu.
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Reprezentantii ofertantilor in baza imputernicirilor scris.
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Da
Trimitere (trimiteri) la proiect(e) si/sau program(e): PROGRAMUL OPERATIONAL SECTORIAL ?MEDIU?; Axa Prioritara 4 - Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protectia naturii; Domeniu major de interventie - Dezvoltarea infrastructurii si a planurilor de management pentru protejarea biodiversitatii si retelei Natura 2000.
Tip de finantare: Program / ProiectProgram / Proiect: Programul Operational Sectorial de Mediu - POS Mediu
VI.3) Alte informatii
1. In cazul in care doua sau mai multe oferte clasate pe primul loc in clasament au preturi egale, autoritatea contractanta va solicita ofertantilor care au oferit cel mai mic pret o noua propunere financiara.Reofertarea se va prezenta in plic inchis, iar contractul va fi atribuit ofertantului acarui noua propunere financiara are pretul cel mai scazut. Datele de depunere a noilor propuneri financiare si a sedintei de deschidere a acestora se vor comunica in solicitarea transmisa de catre autoritatea contractanta.2. Pentru vizualizarea documentatiei de atribuire incarcate in SEAP, operatorii economici trebuie sa aiba un program necesar vizualizarii fisierelor semnate electronic (acest program este disponibil gratuit pe site-urile furnizorilor de semnatura electronica).3. Ofertantul nu are dreptul, in cadrul aceleiasi proceduri, conf. art. 46, alin. (1) din OUG 34/2006: a) sa depuna doua sau mai multe candidaturi/oferte individuale si/sau comune, sub sanctiunea excluderii din competitie a tuturor candidaturilor/ofertelor in cauza;b) sa depuna oferta individuala/comuna si sa fie nominalizat ca subcontractant in cadrul unei alte oferte, sub sanctiunea excluderii ofertei individuale sau, dupa caz, a celei in care este ofertant asociat.c) sa depuna oferta individuala/comuna si sa fie nominalizat ca tert sustinator in cadrul unei alte oferte, sub sanctiunea excluderii ofertei individuale sau, dupa caz, a celei in care este ofertant asociat.4. Nu va fi admisa la evaluare : - oferta care nu este insotita de dovada constituirii garantiei de participare in cuantumul, forma si cu perioada de valabilitate solicitate in Fisa de date;
- oferta prezentata cu intarziere (depunere la alta adresa/depunere dupa data /ora limita precizate in Fisa de date a achizitiei). Aceasta se returneaza nedesfacuta ofertantului.5. Conform art.16, alin.(2) din Legea 346/2004: "Intreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garantia pentru participare si de garantia de buna executie, cerute in achizitiile publice de produse, lucrari si servicii?.Dovada calitatii de IMM se va realiza prin depunerea unei Declaratii privind incadrarea intreprinderii in categoria intreprinderilor mici si mijlocii.In cazul asocierii dintre doi operatori economici, fiecare din acestia incadrandu-se in categoria IMM, asocierea rezultata poate beneficia de reducerile prevazute la art.16, alin.( 2) din Legea 346/2004.In situatia asocierii unui IMM cu o societate comerciala care nu face parte din categoria IMM-urilor, asocierea respectiva nu are caracterul unui IMM si nu se pot aplica prevederile art.16, alin.(2) din Legea nr.346/2004.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Termenele de exercitare a caii de atac sunt cele prevazute la art. 256^2 alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 34/2006, respectiv 10 zile incepand cu ziua urmatoare luarii la cunostinta despre un act al autoritatii contractante considerat nelegal.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
ASOCIATIA "MUNTII FAGARAS"
Adresa postala: Str. Octavian Goga nr. 1687, Localitatea: Rasinari, Cod postal: 557200, Romania, Tel. +40 269557779, Fax: +40 269557779
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
13.08.2013 15:34
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer