Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - SERVICII DE SUPERVIZARE SI DE CONSULTANTA IN DOMENIUL INGINERIEI SI AL CONSTRUCTIILOR PENTRU EXECUTIA LUCRARILOR DE CONSTRUCTII A INFRASTRUCTURII ELI-NP (Extreme Light Infrastructure ? Nuclear Physics)


Anunt de participare numarul 138344/24.08.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei"
Adresa postala: Str.Reactorului nr.30, jud.Ilfov, Localitatea: Magurele, Cod postal: 077125, Romania, Punct(e) de contact: IFIN-HH, Tel. +40 214042318, In atentia: CRISTINA SIMA, Email: [email protected], Fax: +40 214574440, Adresa internet (URL): www.ifin.ro, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
institut de cercetare
Activitate (activitati)
Altele: cercetare
Autoritatea contractanta actioneaza in numele altor autoritati contractante
Nu
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de autoritatea contractanta
SERVICII DE SUPERVIZARE SI DE CONSULTANTA IN DOMENIUL INGINERIEI SI AL CONSTRUCTIILOR PENTRU EXECUTIA LUCRARILOR DE CONSTRUCTII A INFRASTRUCTURII ELI-NP (Extreme Light Infrastructure ? Nuclear Physics)
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
12 - Servicii de arhitectura; servicii de inginerie si servicii integrate de inginerie; servicii de amenajare urbana si servicii de arhitectura peisagistica; servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica; servicii de testare si analiza tehnica
Locul principal de prestare: Str.Reactorului 30, Oras Magurele, Jud Ilfov
Codul NUTS: RO322 - Ilfov
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Contractul are ca obiect supervizarea lucrarilor de constructii a infrastructurii ELI-NP. Supervizarea presupune: - Monitorizarea executiei lucrarilor de constructii;
- Supervizarea derularii lucrarilor de constructii cu urmarirea incadrarii in graficul de timp si resursele alocate;
- Asistenta si pregatirea documentatiei suport, rapoartelor tehnice si financiare, intermediare si finale si a cererilor de rambursare;
- Asigurarea asistentei de specialitate din punct de vedere economic si tehnic la solicitarea achizitorului ori de cate ori este necesara pentru activitati desfasurate in cadrul contractului de lucrari;
- Identificarea si analiza riscurilor in derularea contractului ELI-lucrari. Propuneri de diminuare a posibilelor efecte negative;
- Informarea periodica si la cerere a achizitorului cu privire la stadiul si modul de derulare a contractului ELI-lucrari si a contractului de prestari servicii de dirigentie aferente contractului ELI-lucrari.
Pe toata durata de implementare a contractului de lucrari, prestatorul trebuie sa furnizeze servicii de consultanta pentru planificarea, organizarea, gestionarea, controlul indicatorilor si resurselor, monitorizarea si controlul activitatilor si costurilor, analiza livrabilelor, realizarea rapoartelor catre finantator/organismul de implementare.Specificatia completa a serviciilor solicitate se regaseste in Caietul de sarcini.
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
71541000-2 - Servicii de gestionare a proiectelor de constructii (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Da
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Servicii de supervizare si de consultanta in domeniul ingineriei si al constructiilor pentru executia lucrarilor de constructii a infrastructurii ELI-NP (Extreme Light Infrastructure ? Nuclear Physics)
Valoarea estimata fara TVA: 3, 000, 000RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
24 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Cuantumul garantiei de participare este de 60.000 lei sau echivalentul in euro, in acest din urma caz rata de schimb LEI/EUR utilizata fiind cea comunicata de Banca Centrala Europeana (www.ecb.int) pentru o data anterioara cu 5 zile lucratoare datei limita de depunere a ofertelor.Modul de constituire a garantiei de participare: 1. Scrisoare de garantie bancara intocmita conform Formular 15 din Sectiunea Formulare - scrisoare de garantie bancara.2. Un instrument de garantare emis in conditiile legii de o societate bancara sau de o societate deasigurari.Oricare din documentele mai sus mentionate se prezinta in original la sediul autoritatii contractante (Str.Reactorului nr.30, Magurele, jud.Ilfov) pana la data si ora limita de depunere a ofertelor.3. Virament bancar prin ordin de plata in contul: RO92BPOS70903296299ROL0B, deschis la BANC POST - Ag. Magurele.Perioada de valabilitate a garantiei: 90 zile de la data limita pentru depunerea ofertelor.Garantia trebuie sa fie irevocabila.In cazul depunerii de oferte in asociere, garantia de participare trebuie constituita in numele asocierii si sa mentioneze ca acopera in mod solidar toti membrii grupului de operatori economici.Garantia de participare emisa in alta limba decat romana va fi prezentata in original si va fi insotita de traducerea autorizata in limba romana.In masura in care Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor respinge eventuala contestatie depusa de ofertant, autoritatea contractanta va retine contestatorului din garantia de participare in raport cu valoarea estimata a contractului, suma prevazuta la art.278/1, alin.(1) din O.U.G. nr.34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. Cuantumul garantiei de buna executie: 10% din valoarea contractului de achizitie publica, in lei, exclusiv TVA. Modul de constituire a garantiei de buna executie: in conformitate cu art.90 din H.G. nr.925/2006 cu modificarile si completarile ulterioare. Garantia de buna executie trebuie sa fie irevocabila. Perioada de valabilitate a garantiei va acoperi intreaga perioada de prestare a serviciilor.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Contractul este finantat din bugetul proiectului ?Extreme Light Infrastructure ? Nuclear Physics? CCI nr. 2011RO161PR010, POSCCE ? Program Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Ofertantul este eligibil, neincadrandu-se in prevederile art.180 din OUG nr.34/2006 Completare Formular 1 din Sectiunea Formulare ? Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art.180 din OUG nr.34/2006.In situatia in care ofertantul se afla intr-una din situatiile prevazute de art.180 din OUG nr.34/2006, acesta va fi exclus dinprocedura de atribuire a contractului de achizitie publica.
In cazul in care se depune o oferta comuna de catre un grup de operatori economici asociati, cerinta trebuie indeplinita de catre fiecare dintre operatorii economici.
Ofertantul este eligibil, neincadrandu-se in situatiile prevazute la art.181 din OUG nr.34/2006
Pentru persoane romane:
Completare Formular 2 din Sectiunea Formulare ? Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art.181 din OUG nr.34/2006.In situatia in care ofertantul se afla intr-una din situatiile prevazute de art.181 din OUG nr.34/2006, acesta va fi exclus de la procedura de atribuire a contractului de achizitie publica.
Certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor catre bugetul consolidat general eliberat de autoritatile competente din care sa reiasa ca operatorul economic nu are datorii scadente in luna anterioara datei de depunere a ofertelor, in original, in copie legalizata sau in copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Certificat de taxe si impozite locale privind plata obligatiilor catre bugetul local eliberat de autoritatile competente din care sa reiasa ca operatorul economic nu are datorii scadente in luna anterioara datei de depunere a ofertelor, in original, in copie legalizata, sau in copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Pentru persoane straine:
Completare Formular 2 din Sectiunea Formulare ? Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art.181 din OUG nr.34/2006.In situatia in care ofertantul se afla intr-una din situatiile prevazute de art.181 din OUG nr.34/2006, acesta va fi exclus de la procedura de atribuire a contractului de achizitie publica.
Certificate constatatoare privind obligatiilor catre bugetul de stat si bugetul local sau documente echivalente acestor certificate emise in tara de origine sau in tara de rezidenta a operatorului economic. In cazul in care astfel de certificate nu sunt emise in tara de origine sau in tara de rezidenta, operatorul economic va prezenta alte documente edificatoare in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident, prin care sa dovedeasca ca si-a indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre buget. Din documentele prezentate trebuie sa reiasa ca operatorul economic nu are datorii scadente in luna anterioara datei de depunere a ofertelor. Documentele vor fi prezentate in original, in copie legalizata sau in copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?, insotite de traducere legalizata in limba romana.In cazul in care se depune o oferta comuna de catre un grup de operatori economici asociati, cerinta trebuie indeplinita de catre fiecare dintre operatorii economici.
Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a solicita ofertantului potential castigator, inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire, prezentarea pentru conformitate a documentelor in original sau copie legalizata, daca acestea nu au fost initial prezentate astfel.
Nota:
Cerintele referitoare la obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale catre bugetele componente ale bugetului general consolidat sunt considerate ca fiind indeplinite in masura in care operatorii economici prezinta inlesniri la plata de genul esalonarilor sau compensarilor, aprobate de catre organele competente in domeniu.
Declararea calitatii de participant la proceduraCompletare Formular 3 din Sectiunea Formulare - Declaratie privind calitatea de participant la procedura
In cazul in care se depune o oferta comuna de catre un grup de operatori economici asociati, cerinta trebuie indeplinita de catre fiecare dintre operatorii economici.
In cazul in care se depune o oferta prin care o parte din contract va fi subcontractata, atunci si operatorul economic subcontractant are obligatia depunerii acestei declaratii.
Ofertantul participa la procedura in concordanta cu regulile de concurentaCompletare Formular 4 din Sectiunea Formulare - Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta, conform Ordinului Presedintelui Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice nr. 314/2010 privind punerea in aplicare a certificatului de participare la licitatii cu oferta independenta..
In cazul in care se depune o oferta comuna de catre un grup de operatori economici asociati, cerinta trebuie indeplinita de catre fiecare dintre operatorii economici.
Ofertantul nu se incadreaza in situatiile prevazute la art.69/1 din OUG nr.34/2006 (evitarea conflictului de interese)
Persoanele cu functie de decizie din cadrul autoritatii contractante in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire sunt urmatoarele:
- Dr. Nicolae Victor Zamfir - Director General
- Ec. Alexandru Popescu - Director Economic
- Dr. Constantin Ivan - Director Tehnic-Administrativ
- Dr. Mitica Dragusin - Director Securitate Nucleara
Completare Formular 5 din Sectiunea Formulare - Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in prevederile art.69/1 din OUG nr.34/2006.In cazul in care se depune o oferta comuna de catre un grup de operatori economici asociati, cerinta trebuie indeplinita de catre fiecare dintre operatorii economici.
In cazul in care se depune o oferta prin care o parte din contract va fi subcontractata, atunci operatorul economic subcontractant are, la randul sau, obligatia depunerii acestei declaratii. Ofertantul are capacitatea legala de a presta activitatile care fac obiectul contractului
Pentru persoane romane:
Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comertului valabil la data depunerii ofertelor (emis cu cel mult 30 de zile inainte de depunerii ofertelor), din care sa rezulte adresa actuala si obiectul de activitate al societatii. De asemenea, certificatul constatator trebuie sa ateste ca obiectul contractului are corespondent in codurile CAEN care descriu activitatea ofertantului.Documentele vor fi prezentate in original, in copie legalizata sau in copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Pentru persoane straine:
Documente echivalente certificatului constatator emis de Oficiul Registrului Comertului, valabile la data depunerii ofertelor, din care sa rezulte forma de inregistrare, adresa actuala si obiectul de activitate, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident.Documentele vor fi prezentate in original, in copie legalizata sau in copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?, insotite de traducere legalizata in limba romana.
In cazul in care se depune o oferta comuna de catre un grup de operatori economici asociati, cerinta referitoare la codurile CAEN care descriu activitatea operatorului economic trebuie indeplinita de catre fiecare dintre operatorii economici pentru partea din contract pe care o realizeaza.Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a solicita ofertantului potential castigator, inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire, prezentarea pentru conformitate a documentelor in original sau copie legalizata, daca acestea nu au fost initial prezentate astfel.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cifra de afaceri globala medie anuala in ultimii 3 ani trebuie sa fie de minim 2.500.000 lei.
Prezentarea Bilanturilor contabile sau extrasele de bilant, in cazul in care publicarea acestor bilanturi este prevazuta de legislatia tarii in care este stabilit ofertantul, pe ultimii trei ani, vizate si inregistrate de organele competente.Documentele vor fi prezentate in original, in copie legalizata sau in copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?.
Nota:
In cazul in care, din motive obiective, justificate corespunzator, operatorul economic nu are posibilitatea de a prezenta documentele solicitate de autoritatea contractanta, acesta are dreptul de a-si demonstra situatia economica si financiara si prin prezentarea altor documente pe care autoritatea contractanta le poate considera edificatoare, in masura in care acestea reflecta o imagine fidela a situatiei economice si financiare a ofertantului.Completare Formular 6 ? Informatii generale, din Sectiunea Formulare
Precizari:
In cazul in care informatiile privindcifra de afaceri medie anuala pentru ultimii 3 ani nu sunt disponibile, ca urmare a infiintarii operatorului economic sau inceperii activitatii comerciale la o data mai recenta de 3 ani, autoritatea contractanta va lua in considerare data la care operatorul economic a fost infiintat sau si-a inceput activitatea comerciala.
Valorile vor fi exprimate in LEI folosind pentru conversie ratele medii anuale de schimb LEI/EUR comunicate de Banca Centrala Europeana (www.ecb.int) pentru anii respectivi:
An Curs de schimb LEI/EUR
2009 = 4, 2399;
2010 = 4, 2122;
2011 = 4, 2391.
Pentru situatiile financiare exprimate in alte monede decat EURO se va folosi pentru conversie rata medie anuala de schimb comunicata de catre Banca Centrala Europeana.(www.ecb.int).
Capacitatea economica si financiara a operatorului economic poate fi sustinuta si de o alta persoana, indiferent de natura relatiilor juridice existente intre operatorul economic si persoana respectiva. Cerinta privind cifra de afaceri medie anuala pe ultimii 3 ani poate fi indeplinita de ofertant sau de sustinator.
Operatorul economic care beneficiaza de sustinerea unui tert in ceea ce priveste nivelul minim al cifrei de afaceri, trebuie sa dovedeasca aceasta prin prezentarea:
- unui angajament ferm (Formularul nr.7 din Sectiunea Formulare - completat in conformitate cu prevederile art.11¹ din HG nr.925/2006) incheiat in forma autentica, semnat de catre persoana care il sustine, valabil la data depunerii ofertelor si care trebuie sa garanteze faptul ca, in cazul in care contractantul intampina dificultati pe parcusul derularii contractului, persoana sustinatoare se obliga sa asigure indeplinirea completa si reglementara a obligatiilor contractuale prin implicarea sa directa;
- Formularului 1 din Sectiunea Formulare ? Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art.180 din OUG nr.34/2006.- Formularului 2bis din Sectiunea Formulare ? Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art.181 din OUG nr.34/2006, din care sa reiasa cel putin neincadrarea in situatiile prevazute la literele a), c1) si d) din articolul 181;
- Formularului 5 din Sectiunea Formulare - Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in prevederile art.69/1 din OUG nr.34/2006. In Anexa 1 la Formularul 5 sunt nominalizate persoanele ce detin functii de decizie in cadrul autoritatii contractante; si- bilanturilor contabile sau extraselor de bilant ori alte documente edificatoare (in masura in care acestea din urma reflecta o imagine fidela a situatiei economice si financiare a tertului sustinator) din care sa reiasa indeplinirea cerintei minime privind nivelul cifrei de afaceri.
Daca un grup de operatori economici depune, in asociere, o oferta comuna, atunci indeplinirea nivelului minim solicitat al cifrei de afaceri se poate demonstra prin cumularea valorilor cifrelor de afaceri ale tuturor membrilor grupului.
Grupul de operatori economici in asociere poate beneficia de sustinerea economico-financiara a unei terte persoane, in aceleasi conditii care au fost stabilite pentru un singur operator economic
Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a solicita ofertantului potential castigator, inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire, prezentarea pentru conformitate a documentelor in original sau copie legalizata, daca acestea nu au fost initial prezentate astfel.
Informatii despre subcontractanti:
Se va prezenta (daca este cazul) Declaratie
privind partea/partile din contract care sunt indeplinite de subcontractant si specializarea acestora si lista cuprinzand subcontractantii, insotita si de acordurile de subcontractare din care trebuie sa reiasa clar partea din contract pe care o va indeplini subcontractantul si toate amanuntele necesare pentru evaluarea ofertelor ? se va completa Formularul 13 din Sectiunea Formulare.
In cazul subcontractarii in ceea ce priveste resursele tehnice si resursele umane, analiza indeplinirii cerintelor se face luand in considerare partea de implicare a subcontractantului.Subcontractantul va prezenta:
- Declaratia privind calitatea de participant la procedura (Formularul 3 din Sectiunea Formulare)
- Declaratia privind neincadrarea in prevederile art.69/1 din OUG nr.34/2006 (Formularul 5 din Sectiunea Formulare).
Informatii privind asocierea:
Se vor prezenta informatii privind asocierea (Formularul 14 din Sectiunea Formulare).
Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul va fi cea de ?Asociatie legalizata?.Fiecare asociat va prezenta toate documentele solicitate in Fisa de date la capitolele: Situatia personala a ofertantului, Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale (inregistrare), Situatia economico-financiara Capacitatea tehnica si/sau profesionala.Nota: Cerintele privind Situatia personala si Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale (inregistrare) trebuie sa fie indeplinite de fiecare asociat in parte, iar celelalte cerinte privind Situatia economico-financiara si Capacitatea tehnica si profesionala pot fi indeplinite, prin cumul, de grupul de asociati.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Informatii privind experinta ofertantului: Operatorul economic a prestat in ultimii 5 ani (calculati pana la data limita de depunere a ofertelor), servicii similare in valoare de cel putin 2.000.000 lei, indeplinirea acestui nivel valoric urmand a fi demonstrata prin prezentarea a maxim doua contracte.
Se vor lua in calcul serviciile prestate in calitate de contractant unic, asociat sau subcontractant. In cazul asocierii, ofertantii vor prezenta o copie a acordului de asociere sau alte documente relevante din care sa reiasa partea executata din contract.
Pentru acest/aceste contract/contracte se va prezenta:
- Formular 8 din Sectiunea Formulare - Lista principalelor servicii prestate in ultimii 5 ani, continand valori, perioade de prestare, beneficiari, indiferent daca acestia din urma sunt autoritati contractante sau clienti privati. Prestarile de servicii se confirma prin prezentarea unor certificate/ documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de catre clientul privat beneficiar.
In cazul in care beneficiarul este un client privat si, din motive obiective, operatorul economic nu are posibilitatea obtinerii unei certificari/confirmari din partea acestuia, demonstrarea prestarilor de servicii se realizeaza printr-o declaratie a operatorului economic, conform prevederilor art.188, alin.(2), lit.a) din OUG nr.34/2006;
- Fisa de experienta similara, conform Formularului 9 din Sectiunea Formulare;
- Recomandare/document privind modul de indeplinire a obligatiilor contractuale emis de beneficiar;
- Procesul-verbal de receptie a serviciilor prestate.
Valorile vor fi exprimate in valuta contractului folosind pentru conversie ratele medii anuale de schimb comunicate de Banca Centrala Europeana (www.ecb.int) pentru anii respectivi.
Capacitatea tehnica si/sau profesionala a operatorului economic poate fi sustinuta si de o alta persoana, indiferent de natura relatiilor juridice existente intre operatorul economic si persoana respectiva. Cerinta privind experienta similara poate fi indeplinita de ofertant sau de sustinator.Operatorul economic care beneficiaza de sustinerea unui tert in ceea ce priveste experienta similara, trebuie sa dovedeasca aceasta prin prezentarea:
- unui angajament ferm (Formularul 10 din Sectiunea Formulare - completat in conformitate cu prevederile art.11¹ din HG nr.925/2006) incheiat in forma autentica semnat de catre persoana care il sustine, valabil la data depunerii ofertelor si care trebuie sa garanteze faptul ca in cazul in care contractantul intampina dificultati pe parcursul indeplinirii contractului, persoana sustinatoare se obliga sa asigure indeplinirea completa si reglementara a obligatiilor contractuale prin implicarea sa directa;
- Formularului 1 din Sectiunea Formulare ? Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art.180 din OUG nr.34/2006.
- Formularului 2bis din Sectiunea Formulare ? Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art.181 din OUG nr.34/2006, din care sa reiasa cel putin neincadrarea in situatiile prevazute la literele a), c1) si d) din articolul 181;
- Formularului 5 din Sectiunea Formulare - Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in prevederile art.69/1din OUG nr.34/2006. In Anexa 1 la Formularul 5 sunt nominalizate persoanele ce detin functii de decizie in cadrul autoritatii contractante;
- Listei principalelor servicii prestate in ultimii 5 ani - Completare Formular 8 din Sectiunea Formulare la care se vor atasa documente suport conform prevederilor art.188, alin.(2), lit.a) din OUG nr.34/2006.- Formularului 9 din Sectiunea Formulare pentru fiecare dintre contractele relevante.
Daca un grup de operatori economici depune, in asociere, o oferta comuna, atunci indeplinirea nivelului minim solicitat pentru experienta similara se poate demonstra prin prezentarea de contracte de catre oricare dintre membrii grupului.
Grupul de operatori economici in asociere poate beneficiade sustinerea unui tert in ceea ce priveste experienta similara, in aceleasi conditii care au fost stabilite pentru un singur operator economic.
Informatii referitoare la resursele umane:
Ofertantul trebuie sa demonstreze ca dispune de cel putin urmatorii experti-cheie: 1. Lider Echipa
- Studii superioare de lunga durata in domeniul tehnic sau economic;
- Experienta profesionala generala in domeniul studiilor, de cel putin 5 ani;
- Experienta profesionala specifica demonstrata prin detinerea calitatii de team-leader/manager de proiect (adjunct) in cadrul a cel putin un contract de servicii de supervizare (a unor lucrari de constructii) de complexitate similara, pozitie care a implicat activitati de coordonare/conducere a unei echipe de supervizare de minim 7 specialisti.
2. Responsabil pregatire documente raportare in vederea rambursarii sumelor corespunzatoare realizarii fizice a investitiei
- Studii superioare specifice de lunga durata;
- Experienta profesionala generala in domeniul studiilor, de cel putin 5 ani;
- Experienta profesionala specifica demonstrata prin detinerea unei pozitii similare in cadrul unui alt proiect, pozitie care a implicat activitati de pregatire a documentelor de raportare de aceeasi natura cu cele solicitate pentru acest contract.
3. Inginer constructii si rezistenta
- Studii superioare specifice de lunga durata;
- Experienta profesionala generala in domeniul studiilor, de cel putin 5 ani;
- Experienta profesionala specifica demonstrata prin detinerea unei pozitii similare in cadrul a cel putin unui contract de servicii de supervizare lucrari de constructii.4. Inginer instalatii sanitare si HVAC
- Studii superioare specifice de lunga durata;
- Experienta profesionala generala in domeniul studiilor, de cel putin 5 ani;
- Experienta profesionala specifica demonstrata prin detinerea unei pozitii similare in cadrul a cel putin unui contract de servicii de supervizare lucrari de constructii.
5.Inginer instalatii electrice- Studii superioare specifice de lunga durata;
- Experienta profesionala generala in domeniul studiilor, de cel putin 5 ani;
- Experienta profesionala specifica demonstrata prin detinerea unei pozitii similare in cadrul a cel putin unui contract de servicii de supervizare lucrari de constructii.6. Inginer structuri din metal
- Studii superioare specifice de lunga durata;
- Experienta profesionala generala in domeniul studiilor, de cel putin 5 ani;
- Experienta profesionala specifica demonstrata prin detinerea unei pozitii similare in cadrul a cel putin unui contract de servicii de supervizare lucrari de constructii.
7. Inginer Automatizari si Calculatoare
- Studii superioare de lunga durata;
- Experienta profesionala generala in domeniul studiilor, de cel putin 5 ani;
- Experienta profesionala specifica demonstrata prin implicarea in cel putin un contract care sa fi inclus realizarea/supervizarea realizarii de sisteme BMS.8. Inginer instalatii termice si ventilatii energie regenerabila
- Studii superioare de lunga durata specializare instalatii termice si ventilatii;
- Experienta profesionala generala in domeniul studiilor, de cel putin 5 ani;
- Experienta profesionala specifica demonstrata prin detinerea unei pozitii similare in cadrul a cel putin unui contract de supervizare a unui contract care a presupus executarea de incinte cu parametri controlati de tipul camerelor curate.
9. Expert in vibratia terenurilor si a structurilor
- Studii superioare de lunga durata, specializare inginerie civila;
- Experienta profesionala generala in domeniul studiilor, de cel putin 5 ani;
- Experienta profesionala specifica demonstrata prin detinerea unei pozitii similare in cadrul a cel putin unui contract de servicii de supervizare lucrari de constructii.
Se completeaza Formularul 11 din Sectiunea Formulare ? Declaratie privind efectivul mediu anual al personalului angajat si asigurarea personalului de specialitate pentru indeplinirea contractului de achizitie publica.Ofertantul va prezenta CV-urile expertilor in care va furniza informatii prin care sa se demonstreze indeplinirea cerintelor solicitate. CV-urile vor fi semnate de catre titular si insusite, sub semnatura si stampila, de catre firma ofertanta. La CV se vor atasa diplome, certificate, atestate, legitimatii, sau orice alte documente edificatoare care sa ateste calificarile persoanelor angajate in contractul de achizitie publica (in copie).
Pentru fiecare specialist care nu este angajat al ofertantului se va prezenta o declaratie-angajament de disponibilitate privind participarea la indeplinirea contractului, cu referire stricta la obiectul contractului ce face obiectul prezentei proceduri.
Autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a solicita orice documente de la entitatile pentru care membrii echipei de proiect au prestat servicii specifice, care sa confirme informatiile mentionate in CV.
Ofertantii vor propune cel putin specialistii mentionati mai sus pentru a acoperi eficient toate specialitatile din cadrul contractului de lucrari ce urmeaza a fi supervizat.
Capacitatea tehnica si/sau profesionala a operatorului economic poate fi sustinuta si de o alta persoana, indiferent de natura relatiilor juridice existente intre operatorul economic si persoana respectiva. Cerintele privind resursele umane pot fi indeplinite, prin cumul, de ofertant si sustinator.Operatorul economic care beneficiaza de sustinerea unui tert in ceea ce priveste personalul de specialitate, trebuie sa dovedeasca aceasta prin prezentarea:
- unui angajament ferm (Formularul 12 din Sectiunea Formulare - completat in conformitate cu prevederile art.11¹ din HG nr.925/2006) incheiat in forma autentica semnat de catre persoana care il sustine, valabil la data depunerii ofertelor, care trebuie sa precizeze explicit personalul/specialistii care sunt pusi la dispozitia ofertantului si sa garanteze faptul ca disponibilizarea acestora se va face neconditionat in vederea finalizarii contractului;
- Formularului 1 din Sectiunea Formulare ? Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art.180 din OUG nr.34/2006;
- Formularului 2bis din Sectiunea Formulare ? Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in dispozitiile art.181 din OUG nr.34/2006, din care sa reiasa cel putin neincadrarea in situatiile prevazute la literele a), c1) si d) din articolul 181;
- Formularului 5 din Sectiunea Formulare - Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in prevederile art.69/1 din OUG nr.34/2006. In Anexa 1 la Formularul 5 sunt nominalizate persoanele ce detin functii de decizie in cadrul autoritatii contractante; si
- CV-urile specialistilor si documentele care sa ateste calificarile acestora, impreuna cu declaratiile de disponibilitate.
Daca un grup de operatori economici depune, in asociere, o oferta comuna, atunci indeplinirea nivelului minim solicitat pentru personalul de specialitate se poate demonstra prin prezentarea unei echipe formate din specialisti pusi la dispozitie de oricare dintre membrii grupului, prin cumul.
Grupul de operatori economici in asociere poate beneficia de sustinerea unui tert in ceea ce priveste personalul de specialitate, in aceleasi conditii care au fost stabilite pentru un singur operator economic.
Operatorul economic implementeaza proceduri de asigurare a calitatii la un nivel echivalent cu cel pentru managementul sistemului calitatii din seria ISO 9001.
Operatorul economic va prezenta Certificate privind managementul sistemului calitatii din seria ISO 9001 (sau certificari echivalente)In cazul in care operatorul economic nu detine certificate astfel cum au fost solicitate, acesta poate prezenta alte probe sau dovezi care sa confirme asigurarea, la standardul solicitat, al unui nivel corespunzator al calitatii.
Simpla prezentare a unui document prin care se precizeaza ca operatorul economic este in curs de certificare, nu reprezinta o proba suficienta si relevanta pentru a demonstra indeplinirea standardelor de calitate solicitate.
Daca un grup de operatori economici depune o oferta comuna, cerinta se demonstreaza individual de catre fiecare membru in parte.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Oferta cea mai avantajoasa d.p.d.v. economicin ceea ce priveste:
- criteriile mentionate in continuare
Criterii
Pondere
1.
Pretul ofertei
80%
Descriere: :Punctajul pentru factorul de evaluare ?Pretul ofertei? se acorda astfel: a) pentru cel mai scazut dintre preturile ofertelor se acorda punctajul maxim de 80 puncte; b) pentru un pret mai mare decat cel prevazut la lit.a) se acorda punctaj astfel: Pfin (n) = (pret minim/pret n) x 80, unde: Pfin (n) =punctajul pentru factorul de evaluare ?Pretul ofertei? pentru oferta care contine un pret mai mare decat pretul prezentat la lit.a); pret minim = pretul cel mai scazut pentru care se acorda punctaj maxim, conform lit.a);; pret n = pretul prezentat, altul decat cel de la lit.a). Preturile care se compara sunt preturile totale prezentate in formularul de oferta, exclusiv TVA..
2.
Numarul de zile-om alocat pentru indeplinirea contractului
20%
Descriere: Punctajul pentru factorul de evaluare ?Numarul de zile-om pentru indeplinirea contractului? se acorda astfel: a) pentru 5000 zile-om se va acorda punctajul maxim de 20 puncte; b) pentru o durata mai mica decat cea prevazuta la lit.a), punctajul se acorda astfel: PZo (n) = (numar n/5000) x 20, unde: PZo (n) - reprezinta punctajul pentru oferta care contine un numar de zile-om mai mic decat cel prezentat la lit.a); numar n ? numarul de zile-om, altul decat cel de la lit.a). Atentie: Pentru acest contract se solicita un numar de minim 2500 zile; nu se accepta oferte care includ un numar de zile mai mic decat aceasta perioada. Punctajul total al fiecarei oferte se calculeaza insumand punctajele obtinute pentru fiecare factor de evaluare. PT (n) = Pfin (n) + PZo (n)
Punctaj maxim componenta tehnica: 20
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de autoritatea contractanta
D60/2012
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD) sau a documentului descriptiv (in cazul unui dialog competitiv)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 25.09.2012 16:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
04.10.2012 11:00
IV.3.5) Data transmiterii invitatiilor de prezentare de oferte sau de participare candidatilor selectati
IV.3.6) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.7) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.8) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 04.10.2012 12:00
Locul: Str.Reactorului nr.30, Magurele, jud.Ilfov
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Reprezentantii imputerniciti ai ofertantilor.
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Da
Trimitere (trimiteri) la proiect(e) si/sau program(e): Contractul este finantat din bugetul proiectului ?Extreme Light Infrastructure ? Nuclear Physics? CCI nr.2011RO161PR010, POSCCE ? Program Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.
Tip de finantare: Fonduri europeneFond european: Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice
VI.3) Alte informatii
Solicitari de clarificari: Adresa de primire a solicitarilor de clarificari: fax: +40 214574440; e-mail: [email protected], Data limita de transmitere a raspunsului la clarificari: in cel mult 3 zile lucratoare de la primirea solicitarii de clarificare si, in masura in care solicitarea de clarificare e transmisa in timp util, cu 6 zile inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.In cazul in care solicitarea de clarificari nu este transmisa in timp util, autoritatea contractanta fiind pusa in imposibilitatea obiectiva de a transmite raspunsul la solicitarile de clarificari cu cel putin 6 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor, raspunsul la respectiva solicitare de clarificare va fi comunicat cat mai repede posibil - luand in considerare perioada necesara pentru elaborarea si transmiterea raspunsului - si se vor intreprinde toate diligentele necesare pentru luarea la cunostinta a raspunsului inainte de data limita de depunere a ofertelor.Operatorii economici care intentioneaza sa depuna oferta au obligatia de a urmari/accesa site-ul www.e-licitatie.ro unde este publicat anuntul de participare si documentatia de atribuire, pe toata durata de desfasurare a prezentei proceduri, pentru a lua la cunostinta de eventualele clarificari/notificari aparute.Stabilirea ofertei castigatoare in caz de egalitate a punctajului.Oferta castigatoare va fi oferta care va obtine punctajul total cel mai mare in baza factorilor de evaluare aplicati. In caz de egalitate a punctajului obtinut de ofertanti, contractul va fi atribuit ofertantului a carui propunere financiara depusa are pretul cel mai scazut.In cazul extrem in care si in aceasta situatie se pastreaza egalitatea, in vederea departajarii ofertelor se va solicita respectivilor ofertanti prezentarea unei noi propuneri financiare in plic inchis, caz in care contractul va fi atribuit ofertantului a carui noua propunere financiara are pretul cel mai scazut.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
Termenele de exercitare a cailor de atac sunt cele prevazute la art.256/2 din O.U.G. nr.34/2006.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU FIZICA SI INGINERIE NUCLEARA ?HORIA HULUBEI? (IFIN-HH)
Adresa postala: Str.Reactorului nr.30, jud.Ilfov, Localitatea: Magurele, Cod postal: 077125, Romania, Tel. +40 214042313, Fax: +40 214574440, Adresa internet (URL): www.nipne.ro
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
21.08.2012 16:06
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer