Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - Vehicule operationale


Anunt de participare (utilitati) numarul 134821/19.04.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
COMPANIA DE APA "ARIES" S.A.
Adresa postala: Str.Axente Sever nr.2, Localitatea: Turda, Cod postal: 401078, Romania, Punct(e) de contact: SC COMPANIA DE APA ARIES SA, Tel. +4 264/311771, In atentia: Domnului Alexandru Sabau - Director General, Domnului Traian Giurgiu-Manager Proiect, Email: [email protected], Fax: +4 264/311772, Adresa internet (URL): Str.Axente Sever, nr.2, Turda, Cluj, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Companie de Apa
Activitate (activitati)
- Ap?
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de entitatea contractanta
Vehicule operationale
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Furnizare
Cumparare
Locul principal de livrare: SC Compania de Apa Aries SA
Str.Axente Sever Nr.2, localitatea Turda, judetul Cluj, Cod postal 401078
Codul NUTS: RO113 - Cluj
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Furnizare de Autovehicole operationale complet echipate conform Caietelor de Sarcini.Pe langa furnizarea produselor, contractul cuprinde si serviciile de punere in functiune, instruirea personalului si asistenta tehnica .
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
31642000-8 - Aparate de detectie electronica (Rev.2)
32323500-8-Sistem video de supraveghere (Rev.2)
34114000-9-Vehicule cu utilizare speciala (Rev.2)
34144700-5-Vehicule utilitare (Rev.2)
42997100-2-Masini de control al suprafetei interne a conductelor (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Da
Trebuie depuse oferte pentru unul sau mai multe loturi
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Furnizare de echipamente ? In conformitate cu cerintele Caietului de sarcini, pe tipuri si cantitatile care fac obiectul prezentei proceduri, impartite pe loturi dupa cum urmeaza:
Lot 1: Autoutilitara cu echipament pentru detectarea scurgerilor din retelele de apa ? 1 bucata;Autoutilitara echipata cu sistem CCTV pentru vizualizarea retelei de canalizare ? 1 bucata
Lot 2: Autocuratitor combinat pentru canalizare ? capacitatea 5.000 litri - 1 bucata
Autocuratitor combinat pentru canalizare ? capacitatea 12.000 litri ? 1 bucata
Lot 3: Autospecializata transport deseuri 26 tone ? 1 bucata
Containere ? 2 bucati
Valoarea estimata fara TVA: 3, 477, 354RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
7 luni incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
Garantia de participare :13.000RON ?Lot 1; 48.200RON-Lot 2; 8.250RON-Lot 3.Perioada de valabilitate a garantiei de participare: 60 zile de la data limita de depunere a ofertelor.Mod de constituire: art. 86 alin 1-HG 925/2006.Garantia trebuie sa fie irevocabila; instrumentul de garantare trebuie sa prevada daca plata garantiei se va executa: conditionat, respectiv dupa constatarea culpei persoanei garantate, in conf. cu contractul garantat sau neconditionat, respectiv la prima cerere a beneficiarului pe baza declaratiei acestuia cu privire la culpa persoanei garantate.In cazul in care instrum. de garantare prevede plata garantiei conditionat se vor include clauze de plata a garantiei de participare catre beneficiar (autoritatea contractanta) in cazul in care ofertantul: isi retrage oferta in per. de valabilitate a acesteia;oferta sa fiind stabilita castigatoare, nu constituie garantia de buna executie in per. de valabilitate a ofertei si, oricum, nu mai tarziu de 10 zile de la semnarea contract;oferta sa fiind stabilita castigatoare, refuza sa semneze contractul de achizitie pub. in per. de valabilitate a ofertei;ofertantul inainteaza catre CNSC una/mai multe contestatii privind unul/mai multe acte ale autoritatii contractante, iar Consiliul respinge contestatia. In masura in care Consiliul respinge contestatia ca nefondata, autoritatea contractanta va retine contestatoruluidin garantia de participare o suma in raport cu val. estimata a contractului .Retinerea garantiei de participare se va face in conf. cu prev. legale in dom. achizitiilor pub. (278 ^1 alineatul(1), din OUG 34/2006.Model scrisoare de garantie bancara: rubrica Formulare (formular4).Instrum. de garantare va fi prezentat in original; in cazul in care documentul este in alta limba decat limba romana el va fi insotit de o traducere autorizata si legalizata in limba romana.Instrumentul de garantare va fi prezentat separat, nefiind inclus in coletul sigilat ce contine oferta si docum. de calificare. Cuantumul garantiei de buna executie este de 10% din pretul contractului fara T.V.A.Modul de constituire a garantiei de buna executie: In conformitate cu prevederile art. 90 din H.G. nr. 925/2006 .Garantia de buna executie se va constitui in termen de 10 zile de la semnare contractului.Modul de restituire a garantiei de buna executie conform prevederilor art.92 din H.G. nr. 925/2006.Un model al unei scrisori de garantie este inclus la rubrica ?Formulare? (formular nr. 14).
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
- Fonduri Europene- Co-finantare nationalaProgramul Operational Sectorial de Mediu Axa 1 ?? Extindere si modernizare a sistemelor de apa si apa uzata?
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1
Neincadrare in prevederile art. 180 din OUG 34/2006.In cazul in care exista incertitudini in ceea ce
priveste situatia personala a ofertantilor, autoritatea contractanta are dreptul de a solicita in mod direct informatii de la autoritatile competente care emit documente de natura celor prevazute la art.182 alin. (1) din OUG nr.34/2006. In ceea ce priveste cazurile mentionate la art. 180 din OUG nr.34/2006, in conformitate cu legislatia interna a statului in care sunt stabiliti candidatii sau ofertantii, aceste solicitari se refera la persoane fizice si persoane juridice, inclusiv, dupa caz, la directori de companii sau la orice persoana cu putere de reprezentare, de decizie ori de control in ceea ce priveste candidatul sau ofertantul.)
Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii: Completare declaratie pe propria raspundere (formular nr. 1) ? in original.
Cazier judiciar (operator economic) ? in original/ copie legalizata/copie lizibila, cu mentiunea ?conform cu originalul?
Cazier fiscal (operator economic) ? in original/ copie legalizata/copie lizibila, cu mentiunea ?conform cu originalul?
Se vor prezenta de fiecare operator economic participant la procedura. In cazul prezentarii unei oferte comune (in asociere), documentele se vor prezenta pentru fiecare din membrii asocierii. In cazul sustinerii de catre un tert, se vor prezenta si pentru tertul sustinator.
Cerinta nr. 2
Neincadrare in prevederile art. 181 din OUG 34/2006.
Incadrarea in situatiile prevazute la art.181 din O.U.G. nr.34/2006 atrage excluderea ofertantului din procedura aplicata pentru atribuirea contractului de achizitie publica.
Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii
Declaratie pe propria raspundere (formular nr. 2) in original
Persoane juridice romane:
Certificat de atestare fiscala (datorii la Bugetul consolidat de stat) din care sa reiasa situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele, in original/copie legalizata/ copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?
Certificat taxe si impozite locale (datorii la bugetele locale) din care sa reiasa situatia obligatiilor scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele, in original/copie legalizata/ copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?
Persoane juridice straine:
Vor prezenta orice document edificator eliberat de autoritati ale tarii de origine (certificate, caziere judiciare, alte documente echivalente) prin care sa dovedeasca ca si-au indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor catre bugetul de stat si bugetul local in conformitate cu cerintele solicitate de autoritatea contractanta.
Se vor prezenta de fiecare operator economic participant la procedura. In cazul prezentarii unei oferte comune (in asociere), documentele se vor prezenta pentru fiecare din membrii asocierii.Cerinta nr. 3
Participare cu oferta independenta.Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii
Certificat de participare cu oferta independenta (formular nr. 3), cf.Ordinului presedintelui ANRMAP 314/2010, in original
Se vor prezenta de fiecare operator economic participant la procedura. In cazul prezentarii unei oferte comune (in asociere), documentele se vor prezenta pentru fiecare din membrii asocierii.Cerinta nr. 4
Evitarea conflictului de interese
Persoane cu functie de decizie din cadrul AC, in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire: Alexandru SABAU-Director General ? SC Compania de Apa Aries S.A.Giurgiu Traian ? Sef UIP
Florian Monica-Ofiter Financiar
Demeter Adrian-Consilier Juridic
Lup Vasile- Coordonator contracte lucrari
Tulai Alin-Resp. Sector TransportModalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii
Declaratie pe propria raspundere privind neincadrarea in prevederile art.69 din OUG 34/2006 (formular nr. 6), in original.
Se vor prezenta de fiecare operator economic participant la procedura. In cazul prezentarii unei oferte comune (in asociere), documentele se vor prezenta pentru fiecare din membrii asocierii.
Cerinta nr. 5
Calitatea de participant la procedura
Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii
Declaratie pe propria raspundere privind calitatea de participant la
procedura (formular nr. 7), in original. In cazul prezentarii unei oferte comune (in asociere), documentele se vor prezenta pentru fiecare din membrii asocierii Cerinta nr. 1
Documente care dovedesc o forma de
inregistrare / atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional
Modalitatea de indeplinire si aplicabilitatea in cadrul procedurii:
Persoane juridice romane:
Certificat constatator emis de ONRC din care sa rezulte obiectul de activitate al respectivului operator economic - in original/copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?
Certificatul constatator trebuie sa includa cel putin urmatoarele informatii:
-codurile CAEN pentru care operatorul economic este autorizat sa desfasoare activitate; sediul social si punctele de lucru ale operatorului economic;
-Situatia operatorului economic respectiv faptul ca nu se afla in procedura de insolventa/faliment/aranjament cu creditorii;
-Asociatii majoritari si/sau importanti (care detin peste 30% din actiuni) si administratorul/administratorii societatii, componenta consiliului de administratie/organului de conducere sau de supervizare, actionarii majoritari (peste 30% din actiuni), inexistenta faptelor penale inregistrate cu referire la ofertant.
Persoane juridice straine:
Documente care dovedesc o forma de inregistrare/atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional, emise de o institutie similara Camerei de Comert si Industrie, insotite de traducerea autorizata in limba romana.
Certificatele sa fie valabile la data deschiderii ofertelor.
In cazul asocierilor se vor depune de catre fiecare membru al asocierii pentru partea de contract pe care o realizeaza.
Obiectul contractului (sau a partii de contract in cazul asocierilor) trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN din certificatul constatator emis de ONRC.
Nota: Documentele privind capacitatea de exercitare a activitatii profesionale nu pot fi prezentate in favoarea ofertantului de catre eventualii subcontractanti si/sau de catre tertul/tertii sustinator/sustinatori;
Nota2: Inainte de transmiterea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire, autoritatea contractanta va solicita ofertantului plasat pe primul loc sa prezinte certificatul constatator in original/copie legalizata.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1
Cifra medie de afaceri globala pe cel mult ultimii 3 ani sa fie de cel putin: - 1.304.000 lei pentru Lotul 1;
- 4.824.000lei pentru Lotul 2;
-825.000lei pentru Lotul 3. Prezentare documente justificative care sa ateste indeplinirea cerintei de calificare privind Cifra medie de afaceri.
In cazul unei asocieri documentele se vor prezenta pentru toti asociatii.
Resursele tuturor asociatilor se iau in considerare (cumulat) in
indeplinirea cerintei.
In cazul unui asocieri la care cerinta este indeplinita de un sustinator, cerinta trebuie indeplinita in intregime de un singur sustinator.
In cazul in care documentele prezentate contin valori privind cifra medie de afaceri exprimate in alte valute, se va folosi pentru calculul echivalentei, cursul mediu anual lei/valuta comunicat de BNR/BCE aferent fiecarui an in parte.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr.1-Experienta similara: 652.000lei-Lot 1; 2.412.418lei-Lot 2; 412.936 lei-Lot 3.Ofertantul tb sa faca dovada ca a efectuat in ultimii 3 ani cel putin o livrare de produse similare cu produsele supuse procedurii de achizitie pub. pt care of. depune oferta, a carei valoare(fara TVA)sa fie cel putin egala cu val. prezentului contract.Pt fiec.livrare mentionata pt dovedirea exper. similare se va anexa: fisa de exper. similara (Form.10), contract integral sau prez principalelor info.relevante(parti, obiect, pret, perioada contract)si acte aditionale(copii conf. cu orig).Trad. autorizata contract in lb. romana din alte limbi. Daca contract nu poate fi prez. din motive de confidentialitate, se prez. decl. pe propria rasp. a of. cu motivele neprez.contract si descriere obiect contract.Cerinta nu poate fi indep. de un subcontractant.Pt oferte in asociere, cerinta va fi indep. in totalitate de unul din membrii asocierii, respectiv de un singur sustinator(daca of. este sustinuta de un tert
Cerinta nr. 2
Informatii privind subcontractantii.
Declaratia va cuprinde datele de identificare ale subcontractantilor, partile de contract pe care acestia urmeaza sa le indeplineasca, precum si acordul (semnatura si stampila) acestora.
Pe parcursul derularii contractului, contractantul nu are dreptul de a inlocui subcontractantii nominalizati in oferta fara acceptul autoritatii contractante.
Cerinta nr. 3.Info. privind asocierea-In cazul depunerii unei oferte comune se va prezenta un acord de asociere in care sa se mentioneze ca: acordul este incheiat pe toata pe perioada si in scopul ofertarii si a executiei contractului; ca toti asociatii isi asuma raspunderea solidara pentru executia contractului; ca liderul nominalizat al asociatiei este imputernicit sa isi asume obligatii si sa primeasca instructiuni de la si in numele tuturor asociatilor, individuali si colectivi;ca liderul asociatiei este responsabil pentru executia contractului.Acordul trebuie sa stipuleze ca toti asociatii sunt obligati sa ramana in asociere pe intreaga perioada de derulare a contractului.Neprezentarea acordului de asociere cu precizarile mentionate atrage dupa sine descalificarea ofertantilor.
Ofertantii au obligatia legalizarii contractului de asociere in cazul castigarii contractului. Acordul de asociere legalizat va fi prezentat autoritatii contractante inainte de semnarea contractului
Cerinta nr. 1.Implementarea unui sistem de management al calitatii
- ISO 9001/2008.Prez. certificatului din care sa reiasa ca operatorul economic are implementat si mentine un sistem de management al calitatii, certificat emis de organisme de certificare a sistemului de management.In cazul unei asocieri cerinta poate fi indeplinita de oricare din asociati.
Cerinta nu poate fi indeplinita de catre un subcontractant sau de un tert sustinator.
Cerinta nr. 2
Standarde de protectie a mediului: nu este cazul.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Nu
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de entitatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Da
Alte publicari anterioare
Numarul anuntului in JO: 2011/S184-301572din24.09.2011
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 28.05.2012 15:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
31.05.2012 10:00
IV.3.5) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
IV.3.6) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
60zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.7) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 31.05.2012 11:00
Locul: S.C. Compania de Apa Aries S.A., strada Axente Sever, nr.2, localitatea Turda, judetul Cluj.
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Membrii Comisiei de Evaluare, reprezentanti imputerniciti ai operatorilor economici ofertanti si observatori UCVAP.
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Da
Trimitere (trimiteri) la proiect(e) si/sau program(e): Proiect: ?Extinderea si Reabilitarea Sistemelor de Apa si Apa Uzata in Regiunea Turda-Campia Turzii?, Programul Operational Sectorial de Mediu Axa 1.
Tip de finantare: Fonduri europeneFond european: Programul Operational Sectorial Mediu
VI.3) Alte informatii
Ofertantii tip I.M.M. care indeplinesc prevederile legislatiei in vigoare (Legea nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, modificata si completata prin O.G. nr. 27/2006) si doresc sa depuna 50% din valoarea garantiei de participare vor depune Instrumentul de garantare insotit de declaratie privind incadrarea in categoria IMM (formular 5).In cazul in care se constata ca ofertele clasate pe primul loc au preturi egale, autoritatea contractanta va solicita reofertarea in plic inchis, in vederea departajarii ofertelor.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +4 0213104641, Email: [email protected], Fax: +4 0213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
- Termenele de exercitare a caii de atac sunt cele prevazute la art.256 indice 2 din OUG nr.34/2006.
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
S.C. Compania de Apa Aries S.A.
Adresa postala: Str. Axente Sever, Nr.2, Localitatea: Turda, Cod postal: 401117, Romania, Tel. +4 0264311771, Email: [email protected], Fax: +4 0264311772
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
17.04.2012 08:54
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer