Vinde
Inscrie-te Gratuit! ClubAfaceri.ro - Te ajutam sa vinzi cu succes!
Cauta si Liciteaza
Cauta

Filtru Cereri Oferta Achizitii Publice

Cuvinte cheie

Tip achizitie

invitatii de participare
anunturi de atribuire

Data publicare

Licitatie Publica - VERIFICARI METROLOGICE SI REPARATII CONTOARE DE ENERGIE TERMICA SI CONTOARE APA RECE


Anunt de participare (utilitati) numarul 137693/25.07.2012
Sectiunea I: AUTORITATEA CONTRACTANTA
I.1) Denumirea, adresa si punct(e) de contact:
REGIA AUTONOMA TERMOFICARE CRAIOVA
Adresa postala: str. Mitropolitul Firmilian, nr. 14, Localitatea: Craiova, Cod postal: 200381, Romania, Punct(e) de contact: SERVICIUL TEHNIC, Tel. +40 251599388, In atentia: FLORENTIN DANARICU, Email: [email protected], Fax: +40 251595567, Adresa profilului cumparatorului: www.e-licitatie.ro
Ofertele sau solicitarile de participare trebuie transmise la:
REGIA AUTONOMA TERMOFICARE
Adresa postala: STR. MITROPOLITUL FIRMILIAN, NR. 14, Localitatea: CRAIOVA, Cod postal: 200381, Romania, Punct(e) de contact: SERVICIUL TEHNIC, Tel. +40 251599388, In atentia: FLORENTIN DANARICU, Email: [email protected], Fax: +40 251595567
I.2) Tipul autoritatii contractante si activitatea principala (activitatile principale)
Activitate (activitati)
- Producere, transport ?i distribu?ie de gaz ?i de energie termic?
Sectiunea II: OBIECTUL CONTRACTULUI
II.1) Descriere
II.1.1) Denumirea data contractului de entitatea contractanta
VERIFICARI METROLOGICE SI REPARATII CONTOARE DE ENERGIE TERMICA SI CONTOARE APA RECE
II.1.2) Tipul contractului si locul de executare a lucrarilor, de furnizare a produselor sau de prestare a serviciilor
Servicii
1 - Servicii de intretinere si reparare
Locul principal de prestare: Laboratorul autorizat ale prestatorului
Codul NUTS: RO411 - Dolj
II.1.3) Anuntul implica
Un contract de achizitii publice
II.1.4) Informatii privind acordul-cadru
II.1.5) Descrierea succinta a contractului sau a achizitiei/achizitiilor
Verificari metrologice si reparatii contoare de energie termica si contoare de apa
II.1.6) Clasificare CPV (vocabularul comun privind achizitiile)
50411000-9 - Servicii de reparare si de intretinere a aparatelor de masurare (Rev.2)
50411100-0-Servicii de reparare si de intretinere a contoarelor de apa (Rev.2)
71632000-7-Servicii de testare tehnica (Rev.2)
II.1.7) Contractul intra sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice
Nu
II.1.8) Impartire in loturi
Nu
II.1.9) Vor fi acceptate variante
Nu
II.2) Cantitatea sau domeniul contractului/acordului cadru
II.2.1) Cantitatea totala sau domeniul
Verificari metrologice debitmetre (traductoare de debit) - contoare de energie termica - 1.521 bucati
Verificari metrologice calculatoare (integratoare) - contoare de energie termica - 1.803 bucati
Verificari metrologice perechi termorezistente - contoare de energie termic[ - 2.294 bucati
Reparare contoare de energie termica diverse tipodimensiuni - 230 bucati
Verificari metrologice contoare de apa diverse tipodimensiuni - 70 bucati
Valoarea estimata fara TVA: 1, 140, 364.72RON
II.2.2) Optiuni
Nu
II.3) Durata contractului/acordului cadru sau termenul pentru finalizare
140 zile incepand de la data atribuirii contractului
Sectiunea III: INFORMATII JURIDICE, ECONOMICE, FINANCIARE SI TEHNICE
III.1) Conditii referitoare la contract
III.1.1) Depozite valorice ?i garantii solicitate
1. Cuantumul garantiei de participare: 22.000 lei2. Perioada de valabilit. a garant. pentru partic.: 90 zile de la term. lim. de prim. a ofertelor3. Mod de constit.: a) instrum. de garantare emis in cond. legii de o societ. bancara ori de o societ. de asig., prezentat in original, cu aplicarea prev. art.86 si art.87 din HG nr.925/2006 si a prev. art. 2781 , alin.(1) din OUG nr.34/2006 actualizata;b) ordin de plata sau fila CEC, confirmate de banca emitenta, in contul R. A. Termoficare Craiova, nr. RO70 RNCB 0139 0180 2721 0001, deschis la BCR Craiova, Sucursala Patria, cu conditia confirmarii acestuia de catre banca emitenta, pana la data deschiderii ofertelor.Dovada constituirii garantiei trebuie sa fie prezentata cel mai tarziu la data si ora stabilite pentru deschiderea ofertelor.4. In cazul unei contestatii autoritatea contractanta va retine contestatorului suma de 4.920, 36 lei in baza prevederii de la art.2781, alin. (1), lit. b)In cazul in care operatorul economic face dovada de incadrare in categoria Intreprinderilor Mici si Mijlocii - IMM (prezinta Formularul nr. 3), atunci beneficiaza de prevederile art.16, alin. (2) din Legea nr.346/2004 privind stimularea infiintari si dezvoltarii IMM, cu modificarile si completarile ulterioare.Ofertele care nu sunt insotite de garantia de participare, in cuantumul, forma si avand perioada de valabilitate solicitate in documentatia de atribuire, vor fi respinse (conform prevederilor art. 33, alin (3), lit b) din HG nr. 925/2006, cu modificarile si completarile ulterioare).Nota: Pentru persoane juridice straine documentele de garantie bancara, vor fi prezentate in original, la care se vaalaturatraducerea autorizata si legalizata a acestora in limba romana. a) Cuantumul garantiei de buna executie a contractului de prestari servicii : Garantia de buna executie va fi de 10% din valoarea fara TVA a contractului de serviciib) Modul de constituire a garantiei de buna executie a contractului de servicii: Garantia de buna executie se constituie conform art. 90 alin. 1 din HG 925/2006 cu modif. si complet. ulterioare, printr-un instrument de garantare emis in cond. legii de o societate bancara sau de o societate de asigurari, in termen de maxim 5 zile de la data semnarii contractului ca o conditie de intrare in vigoare a acestuia.In cazul in care operatorul economic face dovada de IMM (prezinta Formularul nr. 3), atunci beneficiaza de prevederile art.16, alin. (2) din Legea nr.346/2004 privind stimularea infiintari si dezvoltarii IMM, cu modificarile si completarile ulterioare.
III.1.2) Principalele modalitati de finantare si plata si/sau trimitere la dispozitiile relevante
Surse proprii
III.1.3) Forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul
Asociere conform art. 44 din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare
III.1.4) Executarea contractului este supusa altor conditii speciale
Nu
III.2) Conditii de participare
III.2.1) Situatia personala a operatorilor economici, inclusiv cerintele referitoare la inscrierea in registrul comertului sau al profesiei
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1
Declaratie privind eligibilitatea. Ofertantul va prezenta Formularul nr. 4 datat, semnat si stampilat.
Cerinta nr. 2
Declaratie privind neincadrarea in situatiile prevazute la art. 181 din O.U.G. nr. 34/2006. OfertantuI va prezenta Formularul nr. 5 datat, semnat si stampilat.
Cerinta nr. 3
Certificat de participare la licitatie cu oferta independenta conform Ordinului ANRMAP nr.314/2010.
Ofertantul va prezenta Formularul nr. 6 datat, semnat si stampilat.Cerinta nr. 4
Declaratie privind neincadrarea in situatia prevazuta la art. 691 din OUG 34/2006. Ofertantul/Candidatul/Ofertantul asociat/Subcontractantul/Tertul sustinator care are drept membri in cadrul consiliului de administratie/organ de conducere ori de supervizare si/sau are actionari ori asociati persoane care sunt sot/sotie, ruda sau afin pana la gradul al patrulea inclusiv ori care se afla in relatii comerciale, astfel cum sunt acestea prevazute la art. 69 lit. a) din OUG 34/2006, cu persoane ce detin functii de decizie in cadrul autoritatii contractante, este exclus din procedura de atribuire. OfertantuI va prezenta Formularul nr. 7 datat, semnat si stampilat. Formularul nr. 7 se prezinta, dupa caz, de catre fiecare operator economic care participa la procedura in calitate de asociat, tert sustinator sau subcontractant. Persoanele cu functie de decizie la nivelul autoritatii contractante in sensul prevederilor art. 691 din O.U.G. nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare sunt: Degeratu Nicolae ? Director General, Mihai Sabin ? Director Tehnic, Iordache Sorin ? Director Economic, Purcarin Daniela ? Of. Juridic, Danaricu Florentin ? Sef Serviciu Tehnic, Nuta Maria ?Compartiment Achizitii Publice, Jiglaru Augustin ? Serviciu Tehnic, Tenovici Anca ? Responsabil Metrologic, Grigore Maria ? Sef Serviciu Financiar Contabilitate, Nescu Bogdan ? Responsabil Asigurarea Calitatii.
Cerinta nr.5
Certificat privind indeplinirea obligatiilor exigibile la plata a impozitelor si taxelor catre bugetul local din care sa reiasa ca ofertantul nu are datorii scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele. Ofertantul va prezenta formularul tip emis de autoritatile competente.
Cerinta nr. 6
Certificat de atestare fiscala privind indeplinirea obligatiilor exigibile la plata catre bugetele componente ale bugetului general consolidat al statului din care sa reiasa ca ofertantul nu are datorii scadente in luna anterioara celei in care se depun ofertele. Ofertantul va prezenta formularul tip emis de autoritatile competente.
Cerinta nr. 7
Declaratie privind calitatea de participant la procedura.Ofertantul va prezenta Formularul nr. 8Nota: a) Formularul nr. 6 si certificatele mentionate la cerintele 5 si 6 se prezinta, dupa caz, de catre fiecare operator economic care participa la procedura in calitate de asociat.
Toate documentele vor fi prezentate in original/copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?. Certificarea pentru conformitate cu originalul se face de catre reprezentantul legal al ofertantului economic sau persoana semnatara a ofertei, imputernicita de acesta, prin inscrierea pe fiecare pagina certificata a mentiunii ?conform cu originalul?, insotita de semnatura persoanei respective. In cazul in care documentele sunt depuse in copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?, autoritatea contractanta isi rezerva dreptul de a solicita prezentarea documentelor originale. Toate documentele (cu exceptia certificatului de atestare fiscala si a certificatului privind plata impozitelor si taxelor locale) trebuie sa fie valabile la data limita de depunere a ofertelor. Documentele pentru care nu este prevazuta o perioada de valabilitate stabilita de lege, nu vor fi emise cu mai mult de 30 de zile calculate pana la data limita de depunere a ofertelor. Se pot prezenta si orice alte acte doveditoare echivalente in conditiile art. 182 din O.U.G. nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. Operatorii economici nerezidenti au dreptul de a prezenta orice documente edificatoare pentru demonstrarea faptului ca si-au indeplinit obligatiile de plata a impozitelor, taxelor si altor creante bugetare, in conformitate cu cerintele solicitate de autoritatea contractanta, eliberate de autoritatile competente ale tarii de origine (cum ar fi certificate sau alte documente echivalente). In cazul acestor ofertanti, documentele vor fi transmise in limba in care au fost emise, insotite de o traducere autorizata a acestora in limba romana. Persoane juridice/fizice romane
Cerinta nr. 1
Certificat constatator emis de Ministerul Justitiei - Oficiul Registrului Comertului cu max. 30 de zile inainte de data limita de depunere a ofertelor, din care sa rezulte obiectul de activitate al operatorului economic. Obiectul trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN din certificatul constatator emis de ORC. Se va prezenta certificatul constatator.Persoane fizice/juridice straine
Cerinta nr. 1
Documente edificatoare care sa dovedeasca o forma de inregistrare ca persoana juridica sau de inregistrare / atestare ori apartenenta din punct de vedere profesional la organisme legal constituite, in conformitate cu prevederile legale din tara in care ofertantul este rezident. Documentele emise in alta limba, trebuie sa fie insotite de traducerea autorizata in limba romana. Se vor prezenta documentele edificatoare.Nota: Se permite depunerea/prezentarea documentelor solicitate in cadrul acestei sectiuni in oricare din formele: original/copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea ?conform cu originalul?. Documentele emise intr-o alta limba vor fi prezentate insotite de traducere autorizata in limba romana.
In cazul asocierii mai multor operatori economici, cerinta privind inregistrarea trebuie sa fie indeplinita de fiecare asociat in parte.
III.2.2) Capacitatea economica si financiara
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1 - Cifra medie de afaceri globala din ultimii 3 ani;Modalitate de indeplinire
Cifra medie de afaceri globala din ultimii 3 ani trebuie sa fie cel putin 2200000 lei.
1. Se va completa Formularul nr. 9 - Informatii generale;
Curs mediu BNR: 2009:4.2373 lei/euro, 2010:4.2099, lei/euro 2011:4.2379 lei/euro.
2. Documente de confirmare:
a) Copii dupa bilanturile contabile din ultimii 3 ani (2009, 2010, 2011) vizate de organisme competente.b) Alte docum.echiv. (declaratie fiscala, s.a.).Ofertantii care se incadreaza in categoria IMM (cf. L. 346/2004) vor completa Formularul nr. 3. Cifra de afaceri poate sa fie cu 50 % mai mica decat valoarea solicitata; Toate docum. se vor prezenta in copie, avand inscrisa pe versomentiunea ?conform cu originalul?, vor fi datate, insotite de semnatura reprezentantului legal al ofertantului si stampilate. In cazul asocierii, fiecare asociat va prezenta aceste documente.
III.2.3) Capacitatea tehnica
Informatii si formalitati necesare pentru evaluarea respectarii cerintelor mentionate
Cerinta nr. 1: Experienta similara
Modalitatea de indeplinire
Se va prezenta cel putin un contract de servicii cu o valoare egala sau mai mare de 1140000 lei. Se vor prezenta urmatoarele documente:
1. Declaratie privind lista principalelor servicii prestate in ultimii 3 ani. Se va completa Formularul nr. 10;2. Informatii privind exper. similara prin completarea Formularului nr. 11, pentru contractul prezentat;Echivalentul in euro va fi determinat la cursurile medii de schimb euro/lei comunicate de B N R :2009-1euro= 4, 2373lei;2010-1euro= 4, 2099 lei;2011-1euro= 4, 2379 lei.
3. Copie a informatiilor relev. ale contract. de serv. prezentat ca similar impreuna cu procesul verbal de receptie si recomandare din partea beneficiarului.Docum. suport se vor atasa in copie, avand inscris pe versomentiunea ?conform cu originalul?, insotita de semn.reprezentant. legal al ofertantului, datate si stampilate.
Cerinta nr. 2: Autorizatii/ avize metrologiceModalitatea de indeplinire
Ofertantul trebuie sa prezinte urmat. doc.: - Copie dupa autorizatia laboratorului de metrologie, eliberata de DRML pentru tipurile de contoare de energie termica/contoare de apa specificate in caietul de sarcini;
- Copie dupa avizul pentru exercit. activ. de repar. a mijloacelor de masurare;
- Copie dupa autorizatie de verif. metrolog.Toate doc. se vor prezenta in copie, avand inscrisa pe versomentiunea ?conform cu originalul?, insotita de semn. reprezentant. legal al ofertantului, datate si stampilate.
Cerinta nr. 3: Informatii privind subcontractantii
Modalitatea de indeplinire
Ofertantii trebuie sa prezinte informatii privind subcontractantii, acordurile de subcontractare si ponderea pe care o au acestia la indeplinirea contractului.
Se va completa Formularul nr.12 din sectiunea Formulare.
Cerinta nr. 1: Asigurarea calitatiiOfertantul trebuie sa aiba implementat un sistem de management al calitatii conform ISO 9001:2008 sau echivalent .
Modalitatea de indeplinire
Ofertantul va prezenta in copie doc. emise de org. nationale sau internationale acreditate care sa conf. implement. sist. de management al calitatii conf. ISO 9001:2008 sau echivalent in domeniul specific obiectului achizitiei, avand inscris pe versomentiunea ?conform cu originalul?, insotita de semn. reprezentantului legal al ofertantului, data si stampila. In cazul unei asocieri, aceasta conditie trebuie indeplinita individual de fiecare asociat, pentru partea din contract (activitatea) pe care acesta o indeplineste.
III.2.4) Contracte rezervate
Nu
III.3) Conditii specifice pentru contractele de servicii
III.3.1) Prestarea serviciilor in cauza este rezervata unei anumite profesii
Nu
III.3.2) Persoanele juridice au obligatia sa indice numele si calificarile profesionale ale membrilor personalului responsabili pentru prestarea serviciilor respective
Nu
SECTIUNEA IV: PROCEDURA
IV.1) Tipul procedurii
IV.1.1) Tipul procedurii
Licitatie deschisa
IV.2) Criterii de atribuire
IV.2.1) Criterii de atribuire
Pretul cel mai scazut
IV.2.2) Se va organiza o licitatie electronica
Da
Informatii suplimentare privind licitatia electronica sunt prezentate la pct. VI.3 din prezenta Fisa de date.
IV.3) Informatii administrative
IV.3.1) Numar de referinta atribuit dosarului de entitatea contractanta
IV.3.2) Anunturi publicate (anunt publicat) anterior privind acelasi contract
Nu
IV.3.3) Conditii de obtinere a caietului de sarcini si a documentatiei suplimentare (cu exceptia unui SAD)
Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente: 21.08.2012 16:00
Documente de plata: NU
IV.3.4) Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare
23.08.2012 10:00
IV.3.5) Limba sau limbile in care poate fi redactata oferta sau cererea de participare
Romana
Moneda in care se transmite oferta de pret: RON
IV.3.6) Perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta
90zile (de la termenul limita de primire a ofertelor)
IV.3.7) Conditii de deschidere a ofertelor
Data: 23.08.2012 12:00
Locul: Sediul regiei, Craiova, str. Mitropolitul Firmilian, nr. 14
Persoane autorizate sa asiste la deschiderea ofertelor: da
Imputerniciti ai ofertantilor
SECTIUNEA VI: INFORMATII SUPLIMENTARE
VI.1) Contractul este periodic
Nu
VI.2) Contractul se inscrie intr-un proiect/program finantat din fonduri comunitare
Nu
Tip de finantare: Alte fonduri
VI.3) Alte informatii
A. Precizari privind licitatia electronica (LE)Elementul care face obiectul reofertarii: pretul. Inainte de lansarea LE, autoritatea contractanta va realiza o evaluare integrala a ofertelor conform criteriului de atribuire stabilit in documentatia de atribuire, urmand a fi invitati la LE doar ofertantii care au depus oferte admisibile (pentru a participa la LE acestia trebuie sa fie inregistrati in SEAP si sa detina certificat digital valid pentru acces in sistem). Invitatia la etapa de LE se va transmite simultan, electronic, tuturor acestor ofertanti. Notificarile de incepere a LE vor fi transmise automat de sistem la adresa de e-mail inregistrata in sistem ca adresa de contact, fiind totodata disponibile in sectiunea ?Notificari de sistem?. Pentru realizarea acestei etape, autoritatea contractanta va introduce in SEAP informatiile solicitate automat de sistem. Ofertele depuse in cadrul LE nu pot decat sa imbunatateasca ofertele depuse anterior. Daca un ofertant nu modifica pretul in cadrul fazei de LE, la stabilirea clasamentului final se va lua in considerare pretul ofertat initial de acesta, introdus in prealabil in SEAP de autoritatea contractanta. Numar runde: 1 runda. LE va incepe la doua zile lucratoare de la transmiterea invitatiei. Durata rundei: 1 zi.B. Departajarea ofertelor cu preturi egale: Daca doi sau mai multi operatori economici au ofertat in cadrul etapei finale de LE acelasi pret, autoritatea contractanta va solicita numai acelor operatori depunerea de noi oferte de pret, in plic inchis. Operatorii economici nu au decat dreptul sa imbunatateasca pretul ofertat anterior, urmand ca oferta al carei nou pret este cel mai scazut sa fie declarata castigatoare.NOTA: Dupa finalizarea LE, la solicitarea autoritatii contractante operatorul economic castigator va transmite un nou formular de oferta, inclusiv anexa, continand noile preturi unitare in conformitate cu pretul licitat in cadrul etapei de LE.
VI.4) Cai de atac
VI.4.1) Organism competent pentru caile de atac
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Adresa postala: Str. Stavropoleos, nr. 6, sector 3, Bucuresti, Localitatea: Bucuresti, Cod postal: 030084, Romania, Tel. +40 213104641, Email: [email protected], Fax: +40 213104642 / +40 218900745, Adresa internet (URL): http: //www.cnsc.ro
Organism competent pentru procedurile de mediere
VI.4.2) Utilizarea cailor de atac
Precizari privind termenul (termenele) de exercitare a cailor de atac
VI.4.3) Serviciul de la care se pot obtine informatii privind utilizarea cailor de atac
REGIA AUTONOMA TERMOFICARE, COMPARTIMENT JURIDIC
Adresa postala: STR. MITROPOLITUL FIRMILIAN, NR. 14, Localitatea: CRAIOVA, Cod postal: 200381, Romania, Tel. +40 251599388, Email: [email protected], Fax: +40 251595567
VI.5) Data expedierii prezentului anunt
25.07.2012 09:30
ClubAfaceri.ro prin intermediul serviciului Licitatii si Achizitii Publice va ofera posibilitatea de a monitoriza aparitia tuturor licitatiilor publice si a achizitiilor publice din Romania prin filtrarea acestora dupa necesitatile dumneavoastra. In fiecare zi veti primi un email cu toate licitatiile aparute in domeniul tau de interes. Aboneaza-te pentru a nu pierde nici o oportunitate de afaceri.
Disclaimer